בטח לא נוח לקרוא עם אגרטל ביד, אין לכם איפה להניח אותו? כנראה שמדף גבס הוא מה שאתם צריכים. מה היתרונות של מדפי גבס, למה הם משמשים, איך בונים אותם, ואיזה עיצוב מתאים למדף הגבס שאתם צריכים? שאלות טובות, אל דאגה, נענה על כולן במדריך המלא על בניית מדפי גבס
למדפי גבס שימוש כפול – גם כפריט עיצובי וגם כמדף פונקציונלי. אבל למה דווקא מדפי גבס? אולי בכלל עדיף לכם להתקין מדפי עץ? כמו לכל דבר, גם כאן יש יתרונות וחסרונות:
✔️ יציבות – מדפי גבס יכולים להחזיק בין 30-80 ק"ג, ובמקרה של תשתית ברזל מחוזקת אפילו 100 ק"ג, כן כן. לכן, אם אתם צריכים מדף שיחזיק את הטלוויזיה, ספרים כבדים, או פסלונים - מדף גבס הוא הפתרון עבורכם.
✔️ עיצוב אישי – אתם יכולים לבנות את מדפי הגבס בכל אורך, רוחב ועובי שאתם רוצים, ותוכלו לשלב אותם בכל קיר בבית. בנוסף, ניתן לשלב תאורה במדפי גבס, בדרך כלל מתאים להתקין ספוטים שקועים.
✔️ משתלב בעיצוב הבית – מדפי גבס נטמעים בקיר, משתלבים בו וזורמים עם העיצוב של הבית, ולכן יכולים להתאים לסגנונות עיצוב שונים.
❌ מחיר – בניגוד למדפי עץ, שמספיק מעט חוש טכני כדי לקנות ולהתקין בעצמכם, מדפי גבס מצריכים לפחות יומיים עבודה של בעל מקצוע והמחיר שלהם הוא בהתאם.
❌ קביעות – תרצו לשנות את גובה המדף? להחליף למדף גדול יותר או בכלל לוותר על מדף גבס שהתקנתם. זה בעייתי. שימו לב, ממש כמו מרצים ותיקים באוניברסיטה ועובדים ובמגזר הציבורי, מדפי גבס לא הולכים לשום מקום, לכן אם תרצו להוריד אותם תאלצו להזמין שוב קבלן גבס.
בניגוד למה שרבים חושבים, גבס לא מגיע בצורה נוזלית או ברצועות - הגבס שמשמש לעבודות גבס בבית מגיע בצורת לוחות גבס קשה מצופים בקרטון דק. לוחות הגבס מחולקים לפי צבעים, כל אחד מהם מתאים למטרות שונות:
גבס לבן – הגבס הסטנדרטי, שמשמש לעבודות גבס רגילות. הוא גם הגבס הזול ביותר.
גבס ירוק – לוח גבס עמיד ללחות שמשמש בעיקר לחדרי אמבטיה, למשל כמדף מעל הכיור, אם כי לא מומלץ לבנות את המדף במקום שיש לו מגע ישיר עם מים. גבס ירוק עמיד ללחות, אבל לא למים.
גבס ורוד – לוחות גבס עמידים לחום. מדפי גבס מגבס ורוד יתאימו לחדרים חמים כמו המטבח.
שימו לב - אין קשר בין צבע הלוח שתבחרו לצבע הסופי של מדף הגבס – לאחר בניית המדפים צובעים אותם כמו שצובעים קירות. קבלן הגבס ימליץ על הלוח המתאים למדפי הגבס בהתאם לחדר בו תבנו את המדפים.
בניית מדפי גבס מתבצעת בכמה שלבים:
אם יש לכם קיר גבס או בלוקים, יש צורך פני ההתקנה לחזק את הקיר באמצעות לוחות עץ שיתמכו במשקל המדפים. אם אתם בונים את המדפים על קיר בטון אפשר לדלג לשלב הבא.
מעבר לבחירה נכונה של לוחות גבס למדפים, חשוב לא פחות לבחור את הקונסטרוקציה נכונה שתתחבר לקיר. מה זה קונסטרוקציה, אתם שואלים? זו למעשה תשתית שמורכבת ממסילה של פס מתכת, אותו מבריגים לקיר. אחר כך, מעמידים בצורה אנכית לקיר פסי מתכת שבולטים מקיר ומוברגים ישירות למסילה.
במקרה כזה, צריך לחזק את המסילה לקיר ולהשתמש במספר רב של ברגים ודיבלים, ובנוסף גם הניצבים צריכים להיות צפופים יותר.
חשוב לדעת - אם למדף אין תמיכה משני הצדדים מומלץ להשתמש בקונסטרוקציית ברזל, ולא בקונסטרוקציית פח סטנדרטית.
לאחר שמחברים את הקונסטרוקציה לקיר מבריגים אליה את לוחות הגבס. אם משלבים תאורה במדף, קבלן הגבס יכין את נקודות החשמל לפני שהוא יחבר את לוחות הגבס.
חשוב לדעת - אם אתם יוצרים נקודת חשמל חדשה, ולא מושכים את החשמל לתאורה מנקודה קיימת, תצטרכו להזמין חשמלאי מוסמך.
לאחר שהלוחות מחוברים לתשתית, קבלן הגבס ימרח עליהם שלוש שכבות של שפכטל, ורק אז הוא יצבע את המדפים בצבע שתבחרו.
חשוב לדעת - כל שכבת שפכטל צריכה להתייבש לפני שמורחים את השכבה הבאה, לכן בניית מדפי גבס נמשכת שלושה ימים בדרך כלל.
במידה ויש לכם קיר גבס ושאלתם את עצמכם האם אפשר לתלות מדפים על קיר גבס? אז התשובה לפי רוב קבלני הגבס ששאלנו היא כן- תוכלו לתלות מדפים מחומרים שונים על קיר הגבס שלכם.
תוכלו לבחור את מדפי הגבס שלכם באחת משתי צורות, נישת גבס או מדפי גבס. מה ההבדל? בעוד נישת גבס שקועה בקיר ויש לו תמיכה תלת כיוונית מאחור ומהצדדים, מדף גבס בולט ואין לו תמיכה מהצדדים.
עומס - אם אתם מעוניינים להעמיס משקל על המדפים, ספרים פסלים וכדומה, עדיף שהמדף ייבנה עם תמיכה של קירות גבס משני הצדדים.
אורך - אם מדפי הגבס צפויים להיות ארוכים ממטר כתוצאה ממרחק בין הקירות, כדאי להוסיף עמודי גבס אנכיים שיתמכו במדף כל 70 ס"מ לפחות, או להתקין אותם כנישת גבס.
משקל - כשבונים מדף גבס אחד שלא צריך לשאת משקל כבד אפשר לבנות מדף גבס שבולט מהקיר בלי תמיכה.
חשוב לדעת - כשבונים מדף גבס בלי תמיכה מהצדדים מומלץ להשתמש בתשתית ברזל, ולא בתשתית הפח הסטנדרטית. שימו לב שתשתית מברזל תעלה את מחיר המדף בכ-50%.
יש לכם קיר גבס ואתם מתלבטים אם תוכלו להתקין עליו מדפים? יש לנו בשורה משמחת לפי רוב קבלני הגבס ששאלנו היא כן- תוכלו לתלות מדפים מחומרים שונים על קיר הגבס שלכם. לפני שקופצים משמחה, תזכרו שכדי לתלות עצמים כבדים, יש לחזק את קיר הגבס.
קצת מורכב לדבר על מחיר של מדפי גבס כי יש המון משתנים שמשפיעים עליו. נתחיל מהמחירים ואז נרחיב על הסייגים:
מחיר מדפי גבס כחלק מעבודה גדולה נע בין 250-400 ₪ למטר רץ.
מחיר מדף גבס בודד נע בין 750-1,250 ₪ למטר רץ, תלוי בנוחות הגישה לקיר, בתשתית, ובמספר ימי העבודה של הקבלן.
מחיר ספריית מדפי גבס על קיר סטנדרטי, בגובה 2-2.7 מטר וברוחב 3-4 מטר, נע בין 8,000-12,000 ₪, תלוי בימי העבודה של הקבלן, בעיצוב הספרייה ובחומרים שתשלבו בה.
המחירים לא כוללים מע"מ.
שימו , כשמדובר במדף גבס, שיטת התמחור משתנה לפי היקף העבודה. אם המדף הוא חלק מעבודה גדולה, כמו למשל בניית ספריית גבס גדולה או שיפוצים נרחבים בבית, התמחור יהיה לפי מטר רץ, אבל בעבודות של פחות מ-30 או 20 מ"ר (לאו דווקא של מדפים, גם של עבודות גבס אחרות) המחיר יהיה גלובלי ויושפע בעיקר מימי העבודה של קבלן הגבס.
שימו , אנשי גבס רבים בכלל לא יהיו מוכנים לבוא רק כדי לבנות מדף אחד. עבודות גבס מצריכות צבע ושפכטל, מה שאומר שאיש הגבס יצטרך לחזור אליכם עוד פעמיים. כך שעצתנו היא שאם כן יש לכם רק מדף גבס אחד, תנסו לשלב אותו עם עוד עבודת גבס שאתם צריכים בבית.
מדפי גבס הם אמנם יפים מאוד, אבל הם לא דבר זול – לכן כדאי שמי שיבנה לכם את המדפים יהיה קבלן גבס מקצועי ואמין עם המלצות של מאות לקוחות קודמים, וזה בדיוק מה שריכזנו לכם כאן ברשימת קבלני גבס מומלצים לבניית מדפי גבס. מוזמנים לקרוא את חוות הדעת ולבחור את הקבלן שמתאים לכם.
מחיר מדף גבס משתנה בעיקר לפי היקף העבודה.
מחיר מדף גבס כחלק מעבודה גדולה, שכוללת יותר מ-30 מ"ר עבודות גבס, נע בין 250-400 ₪ למטר רץ.
מחיר מדף גבס בודד נע בין 750-1,250 ₪ למטר רץ.
בשלב הראשון מחברים לקיר מסילת מתכת. חשוב לחזק אותה עם ברגים ודיבלים לכל האורך. ככל שהמדף אמור לשאת משקל גבוה יותר צריך לחזק את המסילה יותר. למסילה מחברים ניצבים במרחק 30-50 ס"מ אחד מהשני, ואליהם מחברים את לוחות הגבס. לאחר חיבור הלוחות מורחים שפכטל וצובעים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.