מזנון גבס בסלון יוכל לשמש אתכם לתצוגה של פריטי האספנות האהובים עליכם או להסתיר את כל הכבלים של הטלוויזיה. אבל ברוב המקרים, מזנון גבס בחדר יאפשר לכם לאחסן את הספרים בצורה נוחה ונקייה. אז למה אתם מחכים? אספנו עבורכם כאן כמה טיפים שכדאי לדעת לפני שמתחילים בעיצוב מזנון גבס.
מזנון גבס הוא למעשה מבנה דקורטיבי שבולט מהקיר ומכיל נישות או מדפים לאחסון חפצים. את מזנון הגבס ניתן לעצב באופן מודולרי, כך שאפשרויות העיצוב אינסופיות: נישות גבס בגדלים שונים, מדפים מקבילים מגבס, מזנוני כוורת המכסים את כל אורך הקיר ועוד ועוד.
את מזנון הגבס ניתן לשלב עם חומרים נוספים, כמו עץ, זכוכית ואבן, ליצירת מראה מעוצב וייחודי יותר, או להתקין מערכת תאורה מובנית אל תוך מזנון הגבס. כדי לא להתבלבל בין מגוון האפשרויות כדאי שחשיבה מקדימה – מה המטרה של מזנון הגבס? תשובה מפורטת על שאלה זו תעזור לכם להחליט על סוגי החומרים, הגודל ועיצוב מזנון הגבס האולטימטיבי עבורכם.
למזנון מגבס כמה שימושים:
מזנון גבס לטלויזיה
שימוש עיקרי שנעשה במזנון גבס הוא כדי ליצור מעמד מעוצב לטלויזיה או לפלזמה, שגם יסתיר את שלל החוטים שתמיד עוברים בסלון ומסתבכים בין הרגליים . מזנון גבס שמתוכנן היטב יצליח גם להחזיק את הטלויזיה, וגם להיות רהיט מעוצב בסלון שלכם.
מזנון גבס לאחסון
שימוש נוסף שתוכלו לעשות במזנון גבס הוא ליצור נישות שיאחסנו את החפצים שאתם אוהבים: ספרים, אוספים או פריטים דקורטיביים. שימו לב – מזנון הגבס הוא פתוח. לכן, חשוב להקפיד על נישות מסודרות שיהיו נעימות לעין.
מזנון גבס לשילוב תאורה
מזנון גבס יכול לשמש לשילוב תאורה נסתרת. במקרה כזה, שילוב התאורה בחלקי הגבס יכול להדגיש חלקים מסוימים בחלל.
כמובן שמזנון גבס יכול גם להיות סופרמן ולשלב מספר שימושים . למשל: מזנון גבס לפלזמה שמותקנת בו תאורת לדים יכול להאיר טוב יותר את החלל, כמו גם לגנוב את ההתמקדות של האישונים שלנו מהילת האור שיוצרת הפלזמה, וכך לחסוך מאיתנו את כאב הראש הנלווה לצפייה ממושכת בטלויזיה.
שלב ראשון בעיצוב מזנון גבס הוא תכנון נכון של הנישות השונות, המדפים או החללים האחרים שייכללו במזנון. לאחר שבחנתם את השימושים המדויקים של מזנון הגבס, בדקו כמה תאים תצטרכו במזנון, מה יהיו הגדלים והמיקומים שלהם והאם תרצו לשלב בהם חומרים נוספים.
לאחר שתכננתם את מזנון הגבס, הגיע הזמן להתחיל בעבודה. קבלני הגבס עובדים לפי התכנון הראשוני: קודם כל, בונים פרופילים ממתכת. הקונסטרוקציה הזו היא זו שמחזיקה למעשה את כל מזנון הגבס, וגם הטלוויזיה שתיכנס בתוך המזנון תהיה מחוברת למעשה דרך פרופילי המתכת לקיר הבית.
לאחר מכן, בונים את מעטפת הגבס: מרכיבים לוחות גבס שמכסים את מוטות המתכת ויוצרים את הצורה של מזנון הגבס. למעשה, נוצר מרווח חלול בין לוחות הגבס לבין פרופילי המתכת ולכן חשוב להקפיד על מספר מספיק של מסילות מתכת, ועל הרכבה נכונה של המזנון, על מנת שיוכל למלא את תפקידו ולהחזיק את כל מה שהוא אמור .
במקרים מסוימים, קבלני הגבס מכניסים מרכיבים נוספים בחלל שבין פרופילי המתכת ללוחות הגבס שמותאמים לשימושים הייעודיים של מזנון הגבס. לדוגמא: בהרכבת מזנון גבס שמשמש למערכת סאונד, כדאי למלא בין לוחות הגבס ספוג שיסייע לאקוסטיקה של המערכת.
אחרי שמזנון הגבס קיבל צורה, נשארו רק תיקונים אחרונים: את מזנון הגבס מחליקים באמצעות שפכטל, ואוטמים את החריצים. מומלץ גם להתקין "פינה" ממתכת בזוויות החיצוניות של מזנון הגבס, כדי להגן על הפינות ממכות. הנה סרטון קצר שמסביר על פינות המתכת.
השלב האחרון הוא צביעת מזנון הגבס. זה המקום שלכם לעצב את מזנון הגבס כרצונכם: אם אתם מעוניינים במזנון גבס עדין, שישתלב באופן טבעי עם קירות הבית, צבעו את מזנון הגבס בצבע זהה לזה של הקיר. אם אתם רוצים עיצוב מיוחד יותר – אתם מוזמנים להתפרע . בחברות הצבע קיימים גם צבעים בעלי מרקמים שונים (כמו צבע משי) שיכולים לשדרג את מזנון הגבס אפילו יותר.
סוגי הצבעים המתאימים ביותר לצביעת מזנון גבס הם צבעים אקריליים ופלסטיים או צבעי שמן, שיוצרים צבע מבריק יותר ומעניק מראה שונה וייחודי. צבעי סיד מומלצים פחות, כיוון שהם לא רחיצים, יורדים בקלות רבה יותר, ודורשים שכבות צבע רבות יותר על מנת ליצור כיסוי עמיד.
כחלק מעיצוב מזנון הגבס, תוכלו לשלב חומרים נוספים עבור דלתות, מדפים וכל דבר העולה על רוחכם (כמעט ). החומרים הפופולאריים ביותר לשילוב במזנוני גבס הם זכוכית, עץ ומתכת. כמובן ששילוב של חומרים נוספים במזנון הגבס מייקר את עלותו (מחירים של מזנוני גבס – נפרט בהמשך).
לוחות הגבס, שמהם בנוי מזנון הגבס, קיימים בארבעה סוגים עיקריים:
לוח גבס לבן – לוח הגבס הסטנדרטי. לוח הגבס הלבן משמש לעבודות הגבס המיועדות לחדרים ללא שימוש הדורש מרכיבים נוספים, והוא מגיע גם בלוחות דקים יותר המיועדים לתקרות או לעיצובים מיוחדים.
לוח גבס ירוק – לוח הגבס הירוק עמיד במים. הוא מיועד לשימוש בחדרים רטובים (כמו חדרי שירותים ואמבטיה), או כאשר יש חשש ללחות ורטיבות.
לוח גבס כחול – לוח הגבס הכחול גם הוא עמיד במים, אך הוא שייך לדור מתקדם יותר ומגן באופן טוב יותר מלוח הגבס הירוק. לכן הוא מיועד בעיקר לקירות חוץ או למקומות לחים מאוד.
לוח גבס ורוד – לוח הגבס ורוד (או אדום) עמיד נגד אש, ומשתמשים בו בעיקר בארונות חשמל, בסביבה חמה או במקום מועד להצתה.
שימו לב שאתם מתאימים את הלוחות לשימוש שאתם מתכוונים לעשות במזנון הגבס.
מזנון גבס מתומחר על פי פרמטרים רבים: גודל המזנון, סוג לוחות הגבס מהם הוא עשוי, החומרים המשולבים בתוכו, התקנת תאורה נסתרת, מערכות סאונד ועוד. כאן תמחרנו עבורכם את הטווח הסביר לעיצוב מזנון גבס, על פי פרמטרים שונים:
מזנון גבס פשוט וסטנדרטי יעלה לכם בין 3,500-9,000 ₪.
מזנון גבס משולב בזכוכית ייקר עבורכם את העבודה בעוד 20%-25% ממחיר המזנון.
מזנון גבס משולב בעץ ייקר את המזנון בעוד 30%-45% ממחיר המזנון.
מזנון גבס משולב במתכת או אבן ייקר את המזנון בתוספת של כ-30% ממחיר המזנון.
מחיר מזנון גבס – על פי שימוש בלוחות גבס שונים
שימו לב שגם סוג לוחות הגבס שאתם משתמשים בהם לעיצוב מזנון הגבס יכולים ליצור שינוי במחיר המזנון:
לוח גבס לבן – סטנדרטי, מותיר את מחיר העבודה קבוע.
לוח גבס ירוק - יקר בכ– 15%-20% מלוח הגבס הלבן.
לוח גבס כחול - יקר בכ – 30%-20% ממחיר לוח הגבס הלבן.
לוח גבס ורוד - יקר בכ – 30%-20% ממחיר לוח הגבס הלבן.
אחרי שלמדנו את החומר, הגיע הזמן לקרוא לקבלן גבס, שמכיר אותו באמת כאן במידרג, אספנו עבורכם המלצות של לקוחות אמיתיים על קבלני גבס מומלצים. לאחר כל עיצוב של מזנון גבס, אתר מידרג מתקשר ללקוח ומקבל ממנו חוות דעת על העבודה, כך ש רשימת קבלני הגבס המומלצים מתעדכנת כל הזמן.
מדבור באלמנט עיצובי שגורם לכך שהטלוויזיה נראית 'צפה' באוויר, כאשר היא מוקפת בגבס סביבה, כלומר אינה מונחת על מדף. המראה אלגנטי ו'נקי' יותר.
באתר מידרג ריכזנו רשימה של קבלני גבס מומלצים, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הכי טובים מלקוחות קודמים. לאחר כל עבודת גבס או עיצוב בגבס, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דרוג אודות קבלן הגבס. כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן ברשימה. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימת קבלני הגבס המומלצים באזורכם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.