כל בית צריך מרפסת, ואם זו מרפסת סגורה עם תריסים - פעמיים כי טוב (וזה עוד לפני שהזכרנו שסגירה באמצעות תריסים היא אחת השיטות הזולות יותר לסגירת מרפסת). איזה תריסים מתאימים לסגירת מרפסת, איזו מרפסת בכלל מתאימה לסגירה, וכמה עולים תריסים? כל התשובות במאמר הבא.
אם החלטתם שהגיע הזמן לסגור את המרפסת, תדעו שיש כמה שיטות לעשות את זה: חלונות זכוכית, רשתות, צֵלוֹן חשמלי או תריסים. בניגוד לשיטות האחרות, סגירת מרפסת עם תריסים מאפשרת הצללה והגנה על פרטיות. בתכלס, מדובר בהתקנת תריסים לאורך המרפסת, ממש כמו בחלון.
שימו לב שסגירת מרפסת עם תריסים רלוונטית רק למרפסת מקורה עם גג. אם למרפסת שלכם עדיין אין גג, תצטרכו לבנות לה אחד - ושלא תגידו שלא אמרנו, זה תהליך ארוך ויקר.
התריסים שבהם משתמשים לסגירת מרפסת יכולים להיות ידניים או חשמליים, ועשויים מפלסטיק או (כמו ברוב המוחלט של המקרים) מאלומיניום. מבולבלים? תכף נפרט הכל.
בנוסף לתריסים, רוב האנשים בוחרים לסגור את המרפסת שלהם גם עם פרופיל אלומיניום, שזה חלון גדול ושקוף מזכוכית שלגמרי משדרג את העיצוב.
התריס הוותיק מביניהם, נקרא בדרך כלל גם "תריס הזזה". כמו בחלון, תריס ידני מותקן על מסילה שנמצאת בראש או בתחתית התריס:
אם המסילה בתחתית התריס, התריס עצמו יגיע בצורת שלבים עם כנפיים (הידועים גם בשם "הצ'ופצ'יקים שנמצאים באמצע" וכשמזיזים אותם ימינה החלון נפתח). את התריס כולו תוכלו להזיז מצד לצד, ומכאן השם שלו.
אם המסילה בתקרה, התריס יגיע בצורת בלוק שטוח ותוכלו לגלול אותו בעזרת רצועה.
יתרונות של תריס ידני:
זול יותר לעומת תריס חשמלי.
אפשרויות הזזה מגוונות: למעלה ולמטה, או ימינה ושמאלה.
חסרונות של תריס ידני:
מראה מיושן יותר.
תופס יותר מקום מתריס חשמלי.
פחות עמיד מתריס חשמלי בצורה משמעותית.
התריס החדיש יותר, יכול לעלות ולרדת בלחיצת כפתור (מי צריך יותר?). צפו בזוהר, טכנאי תריסים מסביר על הסוגים השונים של תריסים חשמליים:
יתרונות של תריס חשמלי:
מראה אסתטי יותר, יכול להגיע במגוון צורות וצבעים.
קל לתפעול.
תופס פחות מקום מתריס ידני.
חסרונות של תריס חשמלי:
יקר יותר מתריס ידני בצורה משמעותית (גם בעת ההתקנה וגם בעת התיקון).
יכול לזוז רק למעלה ולמטה.
עכשיו, כשהכרנו את שתי הצורות בהן יכולים להגיע תריסים לסגירת מרפסת, בואו נדבר על החומרים מהם הם עשויים. גם כאן יש שתי אפשרויות וכל אחת מהן יכולה להגיע כתריס ידני או כתריס חשמלי:
התריס הנוסטלגי. מאז כניסת האלומיניום לשוק, אנשי מקצוע נוטים שלא להמליץ עליו. לכן, יכול להיות שתתקשו למצוא מתקינים של תריסי פלסטיק.
יתרון של תריס פלסטיק:
זול יותר לעומת אלומיניום.
חסרון של תריס פלסטיק:
פחות עמיד ביחס לתריס אלומיניום בצורה משמעותית.
התריס הפופולרי והמומלץ מביניהם. אחד התריסים הנפוצים ביותר מבין תריסי האלומיניום הוא תריס אור: תריס חשמלי של חברת קליל, המאפשר כניסת אור לבית אפילו בזמן שהתריסים יחסית סגורים. למה לשבת בחושך כשאפשר לשבת בחושך מבוקר?
יתרון של תריס אלומיניום:
עמיד מאוד, תריס אלומיניום יכול להחזיק עד 30 שנים!
חסרון של תריס אלומיניום:
יקר יותר מתריס פלסטיק בצורה משמעותית.
בגלל שסגירת מרפסת נחשבת ליותר משיפוץ קל, תאלצו לקבל היתר בניה. זה אולי נשמע כמו תהליך ארוך ומייגע אך אל דאגה: מאז "חוק המרפסות", שתוקן בשנת 2014, קבלת היתר הבניה הוא דבר פשוט - סגירת מרפסת נחשבת לבנייה קלה ולכן תוכלו לקבל אישור מהרשות המקומית תוך 45 יום. שימו לב שלכל רשות מקומית יש מדיניות קצת שונה וכדאי לברר מה הנהלים באזור המוניציפלי שלכם.
נתחיל מהסוף: העבודה לוקחת בדרך כלל 7-21 ימי עבודה. אנחנו לא רוצים להתריס אבל שימו לב שההתקנה כוללת קדיחות בקיר, כדי להתקין את המסילות / המנוע / מקום האחסון של התריסים.
לפני שכל הקדיחות יתחילו, איש האלומיניום יגיע כדי לבדוק אם החזון שלכם מציאותי, אם קיימת תשתית שמישה לתריסים (האם יש מקום למסילות / האם המסילות הקיימות מתאימות, האם יש נקודת חשמל קרובה לטובת מנוע - במידה ותבחרו בתריס חשמלי), למדוד את כל מה שצריך למדוד ועוד.
התקלות השכיחות ביותר בסגירת מרפסת עם תריסים קשורות לשחיקה ולבלאי טבעי, שנובע בעיקר ממזג האוויר (למרות שאחרי שנים של שהייה ממושכת בשמש הישראלית, מי לא היה נשבר?).
כדי לשמור על התריסים לאורך זמן, חשוב לשמור על ניקיון המסילות ולוודא שכל השלבים והכנפיים סגורים לפני שמזיזים את התריס (במידה ובחרתם בתריס הזזה מסוג זה) - כדי שלא ישברו. שימו לב שאם התמזל מזלכם לגור בקרבת הים, הלחות והמלח עלולים להזיק לתריסים והם יתבלו מהר יותר.
בסרטון הבא, אלימלך, איש אלומיניום, מסביר מתי צריך להחליף מנוע לתריס חשמלי:
מחיר סגירת מרפסת עם תריס תלוי בגודל המרפסת, בגובה שלה, בצבע התריסים, צורת התריסים והאם כבר קיימת מסילה שמישה במרפסת.
מחיר סגירת מרפסת עם תריס ידני נע בין 900-1,400 ש"ח למ"ר.
מחיר סגירת מרפסת עם תריס חשמלי נע בין 1,500-2,000 ש"ח למ"ר.
המחירים כוללים מע"מ ורלוונטים עבור תריסי אלומיניום בלבד.
אם תרצו לשלב פרופיל אלומיניום יחד עם התריסים, המחיר יעלה בעוד 700 ש"ח למ"ר בממוצע. שימו לב שאם תבחרו בתריס בצבע לבן, המחיר יהיה זול יותר ב-20% בממוצע לעומת תריסים בצבע אחר: ברירת המחדל של תריסי אלומיניום היא צבע לבן. אם תרצו צבע שונה, המחיר יעלה בגלל שהצביעה תעשה במיוחד בשבילכם.
חשוב לומר שסגירת מרפסת קטנה יחסית (בד״כ מתחת ל-5 מ"ר), לא משנה באיזו שיטה, לרוב לא תתומחר לפי מ"ר והמחירים עלולים להיות גבוהים יותר: איש האלומיניום חותך את האלומיניום על מנת להתאים אותו לגודל המרפסת שלכם - ככל שהוא יחתוך פחות, העבודה תהיה זולה יותר.
עכשיו, אחרי שאתם יודעים את כל מה שצריך לדעת על סגירת מרפסת עם תריסים, הגיע הזמן לסגור את התהליך ולהזמין איש אלומיניום - כאן במידרג אספנו בשבילכם המלצות של לקוחות קודמים על אנשי אלומיניום מומלצים בדיוק בשביל זה. לאחר סגירת המרפסת, ניצור אתכם קשר כדי לקבל חוות דעת על העבודה: כך רשימת בעלי המקצוע מתעדכנת כל הזמן.
כן. סגירת מרפסת עם תריסים נחשבת ליותר משיפוץ קל אז יש צורך לקבל היתר בניה לפני שמתחילים לעבוד. אבל אל דאגה, מאז "חוק המרפסות" שתוקן בשנת 2014, תוכלו לקבל היתר בניה מהרשות המקומית תוך 45 יום. שימו לב שיש שינויים קטנים לכל רשות מקומית וכדאי לברר מה המדיניות באזור המונציפלי שלכם.
שימו לב שבמידה ולמרפסת שלכם אין גג, תצטרכו לבנות לה אחד קודם.
בגדול, יש 4 סוגי תריסים. בקטן, יש 2 סוגי תריסים ושתי שיטות הזזה: תריס ידני שצריך להזיז ידנית (שוק, אנחנו יודעים) ותריס חשמלי שיכול לזוז בלחיצת כפתור. כל אחד מהם יכול להיות עשוי פלסטיק או אלומיניום, אך היום תתקשו למצוא איש מקצוע שימליץ על תריס עשוי פלסטיק.
מחיר סגירת מרפסת עם תריסים תלוי בגודל המרפסת שלכם, בגובה שלה (באיזה קומה היא), בצבע התריסים שאתם רוצים, הצורה שלה והאם כבר קיימת מסילה שמישה למרפסת עליה מתקינים את התריסים.
מחיר סגירת מרפסת עם תריס ידני נע בין 900-1,400 ש"ח למ"ר.
מחיר סגירת מרפסת עם תריס חשמלי נע בין 1,500-2,000 ש"ח למ"ר.
המחירים כוללים מע"מ ורלוונטים עבור תריסי אלומיניום בלבד
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.