בואו נדבר על חדרי ממ"ד – זה לא שיש לנו בעיה איתם כי סך הכל הם מגנים עלינו, והם אטומים לרעש, שזה בהחלט עוזר ברגעים מסוימיים. אבל בואו, בחדר ממ"ד התקנת רשת הופכת ממטלה סתמית שעוברת לידינו למשימה של ממש, כי אי אפשר להתקין כל רשת, ועכשיו צריך לקרוא להבין בכל מה שקשור לרשת לחלון ממ"ד. אז אתם יכולים להיות רגועים כי את כל המחקר המקדים עשינו בשבילכם, ופירטנו לכם את מה שאתם צריכים לדעת על רשת לחלון ממ"ד
בואו נתחיל בלהסביר את המגבלה שיש בחלונות ממ"ד: החלונות בחדרי ממ"ד אמורים לשמש כפתחי מילוט במצבי חירום, ולכן אסור לחסום אותם. המשמעות היא שרשת קבועה, כמו שלרוב מתקינים בחלונות בבית, לא ניתן להתקין בממ"ד.
בנוסף, בגלל שבממ"ד אסור לקדוח, את הרשתות מתקינים בהדבקה לחלון באמצעות חומר מיוחד.
אז איזו רשת כן ניתן להתקין בחלון ממ"ד? בניגוד למה שחשבתם, רשת גלילה היא לא הרשת היחידה שאפשר להתקין בחלון ממ"ד - ניתן להתקין גם רשת הזזה ורשת כנף. אבל איזו מהן עדיפה? פירטנו לפניכם את היתרונות והחסרונות של כל רשת.
בקצרה: זוהי רשת בעלת כנף אחד או שניים שמתלבשות על מסילה, וניתן להזיז אותן ימינה ושמאלה.
למה כן: זוהי רשת יציבה, עמידה ומחזיקה לאורך זמן. במקרה של תקלה ניתן לתקן רק את הרשת עצמה בקלות, והיא קלה לשליפה וניקוי.
למה לא: חלון ממ"ד הוא חלון קטן, ולכן אין בו מקום לעשות מסילה שנכנסת אל תוך הקיר, כמו בחלונות רגילים. המשמעות היא שהרשת תמיד תהיה מאחורי כנף אחת של החלון, כלומר, היא תמיד תסתיר חמישים אחוז מהפתח. או שהחלק הימני של החלון יהיה פתוח, או השמאלי – אבל לא שניהם.
בקצרה: רשת שמותקנת בצורה המאפשרת פתיחה שלה כלפי פנים או חוץ החדר, בדומה לחלון עצמו.
למה כן: בגלל שהיא נפתחת לחלוטין על ציר, ניתן להכניס אויר ואור לחדר מבלי שהרשת תפריע, והיא ניתנת לניקוי בקלות.
למה לא: לא תמיד ניתן להתקין אותה כי היא דורשת מספיק מקום בחלון, מעבר לכך היא מסורבת להתקנה ולשימוש, כי למעשה יש שתי כנפיים, אחת אחרי השנייה שנפתחות בחלון. חוץ מאלו, גם כדאי לוודא שיש לכם מספיק מקום בחלל החדר כדי לאפשר גם לחלון להיפתח על ציר וגם לרשת.
בקצרה: רשת גלילה היא פטנט שהומצא לחלונות ממ"ד, והיא הרשת המומלצת והנפוצה ביותר לחלונות אלו, אך גם היקרה ביותר. זוהי רשת שמותקנת עם ארגז גלילה בחלק העליון של חלון הממ"ד, והיא ניתנת לפתיחה וסגירה באמצעות קפיץ שמאפשר גלילה שלה מעלה ומטה.
למה כן: חלונות ממ"ד הם חלונות קטנים, ולכן כל התקנה של מסילות וכנפיים היא התקנה מורכבת. ברשת גלילה אין צורך בהן, ולכן ההתקנה הופכת לפשוטה. בנוסף, אפשר לפתוח את הרשת ולקבל אור ואוויר על כל שטח החלון, מבלי רשת שתפריע לנו באמצע. ועוד פלוס: היא קלה לניקוי ולתפעול.
למה לא: רשת גלילה היא הרשת היקרה ביותר לחלונות ממ"ד, ההתקנה שלה מורכבת כי היא מגיעה במספר חלקים ולא בחתיכה אחת, והיא נוטה להישבר ולהיקרע יחסית בקלות בגלל אופי הפתיחה והסגירה שלה – על ידי קפיץ. בפתיחה, אנשים נוטים לעזוב את הרשת בבת אחת, מה שמושך אותה למעלה בחוזקה ועם הזמן גורם לה להיקרע.
ודבר אחרון – התיקון של הרשת מורכב, בגלל הצורך לפרק את כולה יחד עם המנגנון, מה שהופך את עלות התיקון ליקרה ולא משתלמת (תיקון רשת גלילה יעלה פי 3 מרשת רגילה), ובמקרה של תקלה כבר תעדיפו להתקין בממ"ד רשת חדשה. וזה, כפי שציינו, יעלה לכם.
רשתות לחלון ממ"ד מתומחרות לפי יחידה, לחלון סטנדרטי בגודל מטר על מטר. הרשתות הן רשתות אלומיניום סטנדרטיות, כשצבע המסגרת שלהן הוא ברונזה או לבן. כל צבע אחר שתרצו, כולל רשת שקופה, ייקר את המחיר.
מחיר רשת גלילה לחלון ממ"ד – 450-650 ש"ח
מחיר רשת הזזה לחלון ממ"ד – 400-450 ש"ח
מחיר רשת כנף (פתיחה) לחלון ממ"ד – 400-450 ש"ח
מחיר תיקון רשת גלילה - 350-450 ₪
המחירים כוללים את העבודה ולא כוללים מע"מ.
גם אם קשה להחליט איזו רשת הכי כדאית לחלון ממ"ד, בסוף מישהו יצטרך לעשות את זה. כי הרי גם אם מדובר בממ"ד, אף אחד לא רוצה שם יתושים. אז כשאתם בוחרים קבלן אלומיניום כדאי שהוא יהיה מקצועי ומיומן וכזה שיתן לכם אחריות על הרשת במידה ומשהו קרה לה חס וחלילה. אנחנו רק נגיד שצירפנו לכם פה רשימת קבלני אלומיניום מומלצים בהתקנת רשתות, וספציפית ברשת לחלון ממ"ד, ושאפשר לקרוא עליהם חוות דעת מלקוחות קודמים. כאלה אנחנו, אוהבים לעזור.
המחירים משתנים בהתאם לסוג הרשת. רשת גלילה נעה בין 450-650 ש"ח לחלון, ורשת כנף או הזזה בין 400-450 ש"ח
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.