דלת רשת היא פתרון יעיל ונפוץ לחרקים שנמשכים אל הבית שלנו בקיץ ברגע שאנו פותחים את הדלת. חוץ מזה, כשאתם מאלצים את האורחים שלכם לעבור דרך שתי דלתות בכניסה לבית אתם יכולים לדעת אם הם מוכנים להתאמץ בשבילכם. אז איזה סוגי רשתות יש, כמה זה יעלה, האם אפשר להתקין דלת רשת בעצמכם, ומה ההבדל בין רשת אפורה לרשת שקופה - כל התשובות כאן.
זה אולי קצת ברור מאליו, אבל בכל זאת - דלת רשת היא דלת נוספת שמותקנת מחוץ לדלת הכניסה לבית או דלת היציאה למרפסת, והיא מאפשרת לכם לפתוח את הדלת הראשית ולהכניס בריזה הביתה בלי להכניס גם את כל היתושים באזור.
דלת רשת עשויה ממסגרת אלומיניום, שבדרך כלל מחולקת לשני ריבועים על ידי פס אלומיניום נוסף. בתוך הריבועים האלה, כפי שמרמז השם של הדלת, יש רשת נגד חרקים ושאר מרעין בישין. תראו מה זה, באתם לקרוא על דלת רשת ועכשיו יש לכם גם מילים לפסיכומטרי חינם.
יש שלושה סוגים של רשתות שמשתמשים בהן בדלת רשת:
רשת אפורה: רשת אלומיניום סטנדרטית שתמצאו בהרבה דלתות רשת, היא עשויה משתי וערב של פיברגלאס שחור ולבן. היא בדרך כלל זולה יותר מהרשת השקופה. החיסרון שלה הוא שהיא בולטת יחסית לעין.
רשת שקופה: רשת שעשויה מפיברגלאס שחור ונראית שקופה ממרחק של כמטר. הרשת השקופה מומלצת לדלת רשת כי היא לא חוסמת את שדה הראיה בכלל. החיסרון שלה הוא שהיא יקרה יותר.
מבחינת חוזק ועמידות אין הבדל בין הרשת האפורה לשקופה, שתיהן מחזיקות כ-5 עד 7 שנים.
רשת ברזל: בעבר השתמשו גם ברשת ברזל, אבל כמעט שלא מתקינים אותה יותר כי המתכת מחלידה. מתי בכל מקרה תתקינו רשת מתכת? בעיקר אם יש לכם בבית חיית מחמד שאוהבת לקרוע רשתות.
ההתקנה של דלת רשת מתרחשת בשני שלבים:
בשלב הראשון איש האלומיניום יגיע למדידות של הפתח וייתן הצעת מחיר. לאחר המדידות הוא ייצר בבית המלאכה שלו את הדלת. זה לוקח בין שלושה ימים לשבועיים, בדרך כלל שבוע.
בחלק מהמשקופים, למשל משקופי אבן או עץ, יהיה צורך בהתקנת משקוף אלומיניום ייעודי לדלת רשת, גם אותו קבלן האלומיניום מייצר לפי המידות שהוא לוקח בביקור הראשון. בדלתות פלדלת ההתקנה קלה יותר, כי יש במשקוף שלהן הכנה לדלת רשת ואין צורך להרכיב עליו משקוף נוסף.
בשלב השני, לאחר שהרכיב את המסגרת והרשת בבית המלאכה שלו, קבלן האלומיניום יגיע עם דלת רשת מוכנה להתקנה. ההתקנה של הדלת בפועל לוקחת בין חצי שעה לשעה.
דלתות רשת תמיד יותקנו כך שהן ייפתחו במקביל לדלת הראשית - דלת הכניסה בדרך כלל נפתחת לתוך הבית, ולכן דלת הרשת תותקן כך שתיפתח כלפי חוץ. מסיבות מובנות בלתי אפשרי להתקין אותן כך שיפתחו לאותו כיוון, הדלתות פשוט יתקעו אחת בשנייה.
אם דלת הכניסה שלכם נפתחת כלפי חוץ, תאלצו להתקין את דלת הרשת בחלק הפנימי של המשקוף, כדי שתפתח כלפי פנים. זה פחות אסתטי ולכן מומלץ להתקין דלת רשת רק בדלתות שנפתחות כלפי פנים.
אמנם דלת סטנדרטית עם רשת אחת מתוחה היא יעילה לגמרי, אבל יש כמה תוספות שכדאי לכם לשקול אם אתם רוצים שהיא תהיה יעילה אפילו יותר:
🚪 פס מפריד: פס אלומיניום שמחלק את דלת הרשת לשתיים, והוא בדרך כלל יותקן בשליש התחתון של הדלת. לפס המפריד יש כמה יתרונות – הוא הופך את הדלת ליציבה יותר, מונע התנגשות ברשת, מאפשר מתיחה טובה יותר של הרשת בלי היווצרות של "בטן", ובמידה והרשת נקרעת אין צורך להחליף את כולה אלא רק את הריבוע הרלוונטי. ברוב דלתות הרשת הפס המפריד הוא חלק מהסטנדרט וכלול במחיר.
🚪 מברשת: המברשת נמצאת בתחתית הדלת ומונעת כניסה קרקעית של חרקים שהחליטו ללכת ברגל במקום לעוף. בנוסף היא הופכת את תנועת הדלת לשקטה יותר.
🚪 מחזיר דלת: אם המורה שלכם הייתה בטוחה שנולדתם באוטובוס כי אין לכם כוח לסגור את הדלת אחריכם כל הזמן, בהחלט מומלץ לכם לשקול להתקין מחזיר לדלת רשת. יש שני סוגים עיקריים של מחזירים - קפיץ ומשאבה. מחזיר קפיץ פשוט יטרוק את הדלת ויעשה הרבה רעש. לכן מומלץ לקנות מחזיר משאבה או קפיץ מתכוונן, שסוגר את הדלת בעדינות.
🚪 תחתית מפלסטיק: ידועה גם בשם המקצועי "קבוע פלסטיק". מדובר בריבוע פלסטיק שמרכיבים בתחתית הדלת במקום רשת. זה אחלה פתרון לבית עם חיות מחמד או ילדים קטנים שעלולים להישען על הרשת ולקרוע אותה. את הפלסטיק מתקינים בשליש התחתון של הדלת, בגובה שלהם. הוספת פלסטיק כזה תעלה לכם בין 200 ל-300 ₪ אבל תחסוך לכם הרבה תיקונים מיותרים.
🚪 פתח לחיות מחמד: למי מאתנו זה לא קרה – דוב הנמלים שלנו הרגע התחנן לצאת לחצר, אבל ברגע שהוצאנו אותו הוא שוב שורט את הדלת ומבקש להיכנס. בדלת רגילה זה סתם מציק, בדלת רשת זה כבר קורע את הרשת.
דלת לחיות מחמד היא ממש כמו דלת לאנשים, אבל קטנה בהרבה, ומאפשרת לחיית המחמד לדחוף אותה ולהיכנס ולצאת מתי שבא לה. אפשר להשיג דלת כזאת בחנות ציוד לבעלי חיים, או פשוט להזמין מהאינטרנט. את הדלת שקניתם תביאו לאיש האלומיניום בשלב המדידות, והוא ירכיב אותה על החלק התחתון של הדלת. חשוב – התקנה של דלת לחיות חייבת להיות בקבוע פלסטיק, אי אפשר להתקין אותה ברשת עצמה.
בקצרה – כן. אם יש לכם ידיים טובות ואתם סבבה עם מכשירי עבודה אתם לגמרי יכולים להתקין דלת רשת בעצמכם. תנאי בסיס נוסף שצריך להיות הוא משקוף מפולס, כלומר ישר לגמרי. חשוב מאוד לבדוק קודם את המשקוף עם פלס - במידה והוא לא מפולס יהיה מורכב להתקין שם דלת רשת ועדיף לקרוא לבעל מקצוע.
אם המשקוף מפולס - מעולה, אתם יכולים להתקין דלת רשת. תצטרכו לקחת את המידות בעצמכם - רוב קבלני האלומיניום לא יגיעו למדוד בשבילכם, אבל אם אתם לא גרים רחוק יכול להיות שהם דווקא יגיעו, שווה לשאול. את המידות שלחו לבעל המקצוע והוא ייצר אותה עבורכם, כך שתוכלו להתקין אותה בעצמכם.
הכי קל להתקין דלת רשת על משקוף פלדלת, כי יש בו כבר הכנה לדלת כזאת, מה שיחסוך לכם קצת עבודה.
בשנים האחרונות נפוץ מוצר שאמור להחליף את הדלת הקלאסית – וילון רשת עם מגנטים. מדובר ברשת בצורת וילון שמרכיבים על המשקוף באמצעות דבק דו צדדי, ושני הצדדים שלה מתחברים במרכז באמצעות מגנטים. הוא נפתח בצורה דומה לווילון רגיל, ולאחר שעוברים בו המגנטים שבמרכזו אמורים לחבר את שני צדי הרשת זה לזה אוטומטית.
היתרונות המרכזיים של וילון רשת הם המחיר הזול שלו וקלות ההתקנה, אבל למרבה הצער עושה רושם שזה לא יעיל כמו דלת רשת רגילה, האטימה שלו פשוט לא טובה כל כך וחרקים מצליחים להיכנס. כך שאם היתושים באמת מפריעים לכם כדאי להשקיע קצת יותר ולקנות דלת רשת.
ניקיון של דלת רשת הוא לא דבר מורכב במיוחד – אפשר לנקות את הרשת במברשת אבק, סמרטוט רטוב, או אפילו לשטוף אותה בצינור.
תדירות החלפת הרשת מושפעת מהמיקום של הרשת ומכמה יפה אתם מייחסים אליה – דלת רשת שאינה חשופה לשמש ישירה, ושלא נוגעים ברשת שלה אף פעם יכולה להישאר עם אותה הרשת אפילו 10 שנים. אם הדלת שלכם חשופה לשמש ישירה במשך שעות רבות ביום ונוגעים בה לא מעט, תיאלצו להחליף את הרשת כל 3 שנים בערך.
בדרך כלל רשת תוחלף אחת ל -7 שנים.
עלות החלפת רשת לדלת נעה בין 200 ל-400 ש"ח
תמחור דלת רשת נעשה לפי דלת בגודל סטנדרטי, כלומר דלת בגודל 90*210 או 80*200. יש שלושה פרמטרים שמשפיעים על מחיר דלת רשת: גודל העבודה, סוג הרשת, וצבע האלומיניום.
גודל העבודה – לרוב, ככל שתזמינו יותר עבודות אלומיניום כך המחיר לעבודה ירד. כך שאם אתם מתכננים להתקין דלת רשת יכול להיות שכדאי לכם לבדוק אם יש לכם חלונות שאתם רוצים להחליף, או עוד דלת רשת שאתם רוצים להתקין, ולהזמין כבר את הכול בבת אחת.
סוג הרשת - כמו שכבר ציינו קודם, רשת אפורה תהיה זולה יותר מרשת שקופה.
צבע האלומיניום - הדלת מגיעה בצבע לבן. צביעת האלומיניום בכל צבע אחר לוקחת זמן ותייקר את המחיר ב-10% עד 30%. הצביעה לא מתבצעת אצל קבלן האלומיניום אלא בבתי מלאכה מיוחדים, שמחכים להצטברות של עבודות לפני שהם צובעים.
אז הסברנו לכם ממה מורכב המחיר של דלת רשת, אבל כמה תשלמו על זה בפועל?
מחיר התקנת דלת רשת עם רשת סטנדרטית נע בין 800 ₪ ל-1,200 ש"ח. עם זאת, חשוב לזכור את הפרמטרים שמשפיעים על המחיר: במקרה של התקנת דלת רשת בלי עבודות נוספות המחיר יכול להגיע גם ל-1400 ש"ח.
מחיר התקנת דלת רשת עם רשת שקופה נע בין 900 ₪ ל-1,400. כדאי לדעת שיש קבלני אלומיניום שייקחו את אותו המחיר על רשת שקופה ועל רשת סטנדרטית. גם כאן, הזמנת דלת רשת בלבד בלי עבודות נוספות יכולה להעלות את המחיר אפילו ל-1500 ש"ח
חרקים בסלון זה לא צחוק, לכן תמיד כדאי להזמין דלת רשת מקבלן אלומיניום מומלץ. כאן באתר תמצאו קבלני אלומיניום שיתקינו עבורכם דלת רשת, עם המלצות של מאות לקוחות קודמים. בסיום העבודה צוות המוקד יתקשר אליכם ויבקשו מכם לדרג את בעל המקצוע.
מחיר התקנת דלת רשת עם רשת סטנדרטית נע בין 800 ₪ ל-1,200 ש"ח. עם זאת, קבלני אלומיניום מתמחרים בצורה שונה לפי גודל העבודה שהזמנתם מהם, כך שבהזמנת דלת רשת בודדת המחיר יכול להעלות ל-1,400 ש"ח ובהזמנת עבודה גדולה עם מספר פריטים רב הוא יכול לרדת אפילו מתחת ל-800 ש"ח.
בדלת רשת עם רשת שקופה המחיר נע בין 900 ₪ ל-1,400. גם כאן גודל העבודה משפיע והזמנת דלת רשת בודדת יכולה להעלות את המחיר ל-1,500 ש"ח.
במידה ואתם מזמינים איש מקצוע – הוא יגיע למדוד, ירכיב את הדלת בבית המלאכה שלו ולאחר כשבוע יגיע להתקין אותה אצלכם.
אם בחרתם בהתקנה עצמית – דבר ראשון מומלץ לבדוק עם פלס שהמשקוף ישר לגמרי, במידה ולא, מומלץ להזמין איש מקצוע בכל זאת. אם המשקוף מפולס, קחו מידות, שלחו לקבלן אלומיניום והוא יכין לכם דלת רשת בהתאמה אישית. בדלתות פלדלת יש לכם כבר הכנה לדלת ותוכלו להרכיב את הדלת ישירות על המשקוף, במשקופים אחרים, עץ ואבן למשל, תצטרכו להתקין משקוף אלומיניום ייעודי.
שאלנו את המומחים של מידרג, רובם המוחלט ממליצים על רשת שקופה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.