אם אתם חושבים על הרחבת בנייה על הגג, או הוספת חדר בבניה מודולרית, ככל הנראה שכבר שמעתם על פנל מבודד – לוחות אלומיניום מבודדים שיעזרו למבנה שלכם להיות חזק ויציב לאורך זמן, יבודדו טוב ובעיקר – יהיו קלים ומהירים לבנייה. באנו לנפץ את הבועה שעבודה קלה לא משתלמת – בנייה קלה מפנל מבודד יעילה אפילו נגד זאב רשע שינשוף וינשוף.
פנל מבודד הוא חומר העשוי משתי שכבות של פח או אלומיניום שביניהן יש חומר מבודד. הפנל המבודד שומר על רמת בידוד גבוהה מפני רעשים ופגעי מזג האוויר והוא מגיע בכמה עוביים: 5,8 או 12 ס"מ – כאשר ככל שהפנל עבה יותר, כך הוא מבודד טוב יותר.
התקנת פנל מבודד משמשת לבנייה קלה של מבנים ניידים או נייחים, סגירת מרפסות, חדרים מודולאריים והרחבות בנייה, ולכל סוג של בנייה יש את ההגבלות והשיקולים שלו.
בניית גגות – פנל מבודד פופולארי מאוד בבניית גגות, כי ניתן לסגור איתו כל מבנה בקלות ובמהירות וכי הוא עמיד מאוד. כשבונים גג שאמור להחזיק משקלים כבדים כמו דודים, קולטים או משקל של אנשים שהולכים עליו, יבצעו אנשי האלומיניום גם קונסטרוקציית אלומיניום שתהיה עשויה מעמודים תומכים שיחזיקו את הגג ויגרמו לו להיות עמיד יותר. כך, ברגע שהפנל יושב על יסודות חזקים ומחבר בין הקירות, תהיה לו תמיכה מספיק טובה והוא יהיה חזק ויציב.
בניית יחידות דיור – זה מה שנקרא בעגה המקצועית: בנייה קלה, כיוון שבניית יחידת דיור מפנל מבודד היא קלה, פשוטה, זולה ומהירה יותר מבנייה רגילה בבלוקים. בנוסף, העבודה הזו לרוב נקייה יותר ומחזיקה מעמד לא פחות מבנייה בבלוקים כבדים. בעל המקצוע יעמיד את פלטות האלומיניום המבודדים לצד עמודי תמך מברזל בצדדים, כך שהגג גם יתיישב על יחידת הדיור בצורה בטוחה ומחוזקת, וגם הסגירה תהיה אטומה ועמידה יותר למזג אוויר קיצוני. לרוב, יחידות דיור שנעשות מפנל מבודד יהיו בגודל של 15-20 מ"ר, אך ניתן גם להכין יחידות דיור גדולות יותר אם הקונסטרוקציה נבנית בצורה טובה ועמידה.
למה להשתמש בפנל מבודד אתם שואלים? טוב, היתרונות שלו רבים: בראש ובראשונה הוא בא להחליף את הבנייה ה"כבדה" מבלוקים ובטון ויחד איתה את כל הרעש והלכלוך – מה שהופך את העבודה עם פנל מבודד לידידותית יותר לסביבה.
בנוסף, בנייה קלה באמצעות פנל מבודד מקצר את זמן העבודה ואת המחיר. כמה מהירה? לצורך העניין אם תרצו לבנות מחסן סטנדרטי, בגודל של 9 מ"ר מאפס: בנייה מיציקה ובלוקים, שליכט וצבע תיקח בין שבוע לשבועיים – בפנל מבודד זה לוקח בין יום וחצי ליומיים.
עכשיו תגידו שמבחינת בידוד, חוזק ועמידות עדיף בנייה מבלוקים נכון? לא נכון. אחד היתרונות המשמעותיים של הפנל הוא הבידוד שהוא מעניק מפני מזג אויר ורעשים. ולגבי העמידות – ובכן, השימוש העיקרי והנפוץ ביותר שלו הוא לבניית גגות, מכאן אפשר להבין שהוא חזק ועמיד לאורך זמן. כדי להגן על הפנל מבחוץ, מחפים אותו בחומרים נוספים שיגנו עליו מפני מים ושמש.
כפי שהזכרנו מקודם, בתוך פנל האלומיניום יש חומר מבודד. לפעמים זה יהיה קלקר (או בשמו הרשמי יותר: פוליסטרון מוקצף) ולפעמים תמצאו בתוך הפנל המבודד פוליאוריתן מוקצף או צמר סלעים. אמנם רוב קבלני האלומיניום ממליצים לבודד בפוליסטרון מוקצף – כלומר, בקלקר דחוס – אבל אנחנו מאמינים שתמיד כדאי לדעת את כל האופציות במגירה.
פוליסטרון מוקצף, או בשמו העממי: קלקר, הוא חומר מוצק וחסר צבע, ולרוב משמש לבידוד תרמי במכשירי חשמל שונים כמו מקרר, מקפיא ועוד. שלא כמו כמה חומרי בידוד שונים, הפוליסטרון אינו פולט רעלים בזמן שריפה והיום הוא נחשב לחומר הבידוד הנפוץ ביותר בפנלים מבודדים ומשמש לסגירה של בתי קפה ומסעדות, סגירת מרפסות, בנייה קלה על הגג, בנייה של משרדים יוקרתיים ועוד.
פוליאוריתן מוקצף הוא חומר בעל צפיפות גבוהה, תכונה שהופכת אותו לבעל מקדם תרמי גבוה במיוחד, ולכן הוא משמש לבידוד לצרכים שונים ונחשב גם הוא לאחד מחומרי הבידוד הנפוצים בפנל המבודד. תכונה נוספת המאפיינת אותו היא האטימות שלו למעבר נוזלים, דבר שעוזר למבנים הקלים להתמודד עם מי הגשמים.
צמר סלעים הוא חומר העשוי מסיבי צמר וסלעים בתצורת חומר קשיח. הוא מגיע בבלוקים קשיחים ודחוסים והוא מצוין לבידוד תרמי ואקוסטי של מבנים. צמר סלעים משמש גם כחסם אש ולכן הוא מותקן במקומות שבהם יש סכנה להתפשטות אש ולגרימת אסון, כמו מבנים של כיתות או גני ילדים, יחידות מגורים ועוד. פנל הממולא בצמר סלעים עמיד לאורך שנים רבות כיוון שצמר הסלעים אינו משנה את צורתו והוא גם עמיד בפני חרקים או מזיקים שונים.
מחיר פנל מבודד מושפע מסוג הפנל וחומר הבידוד, העובי הרצוי, רמת הבידוד הרצויה ובעיקר הייעוד והצורך של הפנל המבודד. אין דין פנל מבודד לחיזוק גג כדין פנל מבודד לסגירת מרפסת. בנוסף, ככל שהעבודה תהיה גדולה ומקיפה יותר, בדרך כלל כ-50 מ"ר ויותר, תוכלו לצפות למחיר נמוך יותר פר מ"ר של פנל מבודד.
מחיר התקנת פנל מבודד נע בין 800-1,000 ₪ למ"ר בממוצע.
למרות מה שמרמז השם, התקנת פנל מבודד לא צריכה להיות כל כך בודדה. תוכלו לבחור לעבוד עם קבלני אלומיניום מומלצים עם חוות דעת מאלפי לקוחות קודמים, כך תהיו בטוחים שהפנל המבודד שאתם עושים מגיע עם אחריות ומקצועיות ויישאר חזק ויציב לאורך זמן. בהצלחה!
בנייה קלה נקראת כך כיוון שהחלקים שלה קלים ומתחברים בצורה 'פשוטה' יותר אחד לשני, שלא כמו בנייה בבלוקים - שלוקחת זמן רב יותר.
אך זה לא בהכרח אומר שלעשות את זה זו עבודה קלה מאוד, לכן אנחנו ממליצים להיעזר בקבלני אלומיניום מומלצים שיכולים לעשות זאת במהירות וביעילות - בדיוק כמו שאתם רוצים.
פנל מבודד נמכר לפי מטר מרובע, כשלרוב הוא יעלה בין 800-1,000 ש"ח למ"ר אחד.
אבל, אם תזמינו פאנל לשטח גדול מאוד, כמו 50 מ"ר ויותר - סביר שקבלן האלומיניום יוכל לתת לכם הנחה קלה במחיר של פנל מבודד למטר מרובע.
כיוון שמדובר בגג שיהיה מעל הראש שלכם, תרצו להבטיח שהבנייה של הפנל המבודד נעשית בצורה איכותית וחזקה במיוחד.
בשלב הראשון קבלן האלומיניום מגיע לבצע מדידות. לאחר מכן, יש צורך בהכנה של קונסטרוקציית אלומיניום שתהיה עשויה מעמודים תומכים, כדי שיחזיקו את הגג ויגרמו לו להיות עמיד יותר. לאחר מכן מבצעים את ההלבשה של הפנל המבודד. כך, כשהפנל יושב על יסודות חזקים ובצורה מיטבית, הוא מקבל תמיכה מספיק טובה והוא יהיה חזק ויציב לאורך זמן.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.