תליתם בגדים נקיים וריחניים בחוץ, אבל אז בא הגשם והרס לכם הכל? התקנת גגון למרפסת יכולה להיות פתרון מתאים בדיוק לרגעים האלה. מה כוללת התקנת גגון למרפסת וכמה היא עולה? כל מה שצריך לדעת - במאמר הבא
לפני הכל, בואו נעשה סדר: כשאומרים גגון למרפסת הכוונה היא לגגון שמתקינים במרפסת שירות או מרפסת כביסה, כדי להגן על הכביסה מפני גשם ולכלוך, בדומה לגגון לחלון וגגון כניסה לבית. אם אתם מחפשים הצללה לגינה או למרפסת שאפשר לשבת ולארח בה, הפתרון שלכם הוא לא גגון למרפסת אלא פרגולה, סוכך או מרקיזה.
גגון למרפסת מתקינים בעיקר כדי למנוע מהגשם להגיע לכביסה, אבל גם במקרים שיש מזגן מטפטף או שמש חזקה שחודרת הביתה דרך המרפסת. הגגון לרוב יהיה מורכב ממסגרת אלומיניום ועליה כיסוי שעשוי מסנטף, אלוקובונד או אחד החומרים האחרים עליהם נפרט בהמשך.
את הגגון מתקינים בשיפוע, מה שמוביל לכך שהגשם מחליק עליו ונוטף רחוק מהחלון.
לפני הכל, חשוב לדעת שבאופן כללי, גגון למרפסת לא דורש תחזוקה או החלפה, למעט מקרים חריגים מאוד של התפוררות מקרינת שמש או חורים כתוצאה מברד.
יש כמה חומרים מהם אפשר להתקין גגון למרפסת, כאשר קבלן האלומיניום יתאים את החומר לגגון לפי הדרישה שלכם. חשוב לציין שההבדל בין החומרים, גם מבחינת האיכות וגם מבחינת המחיר, לא משמעותי:
גגון מפוליקרבונט- שמוכר יותר כסנטף או פוליגל. זהו חומר קשיח שנחשב לעמיד לתנאי מזג האוויר ומגיע במגוון צבעים. מצד שני, לאחר מספר שנים הוא עלול להתייבש וכתוצאה מכך להיסדק. הפוליקרבונט יושב על מסגרת אלומיניום שמחוברת לקיר.
גגון מ-PVC גלי - מגיע בצורת לוחות ופחות קשיח מהפוליקרבונט. נחשב לחומר היקר ביותר ביחס לשאר החומרים. גם הוא יושב על מסגרת אלומיניום.
גגון מאלוקובונד- יריעות אלומיניום מאוד דקות שביניהן יש חומר מוקצף שמדביק אותן אחת לשניה. אלוקובונד הוא חומר יחסית קל, ולכן הוא מתאים לגגון למרפסת כיוון שזה גגון יחסית גדול. האלוקובונד מגיע במספר צבעים לבחירה.
גגון דקורטיבי - יש אפשרות לעשות גגון דקורטיבי מאחד החומרים הנ"ל, כלומר גגון עם דוגמא או פיתוחים, אך כדאי לקחת בחשבון שגגון כזה הוא יקר הרבה יותר מגגון פשוט ופונקציונלי.
אורך גגון למרפסת משתנה בהתאם לפתח המרפסת ובהתאם לאורך חבלי הכביסה, כאשר לרוב, הגגון יהיה באורך של רוחב החלון שיוצא למרפסת, בתוספת של 10 ס"מ לכל צד. כלומר, אם אורך הפתח של המרפסת הוא מטר, אורך הגגון יהיה 1.20 מטר.
עומק הגגון משתנה לפי כמה חבלי הכביסה רחוקים מהקיר, והוא זה שקובע כמה קשה יהיה להרכיב את הגגון. ככל שהגגון עמוק יותר, המרחק מהקיר גדל וכך גם מרכז הכובד של הגגון, וזה מה שהופך את ההתקנה לקשה יותר.
כיוון שחבלי כביסה סטנדרטיים מגיעים בדרך כלל עד 70 ס"מ מהקיר, עומק סטנדרטי של גגון למרפסת נע בין 70-80 ס"מ, כדי שהגשם בוודאות לא יגיע לכביסה.
קבלן האלומיניום ירכיב את הגגון בהתאם לדרישות שלכם ויגיע איתו מוכן לביתכם, כך שכל מה שנשאר הוא רק להתקין אותו מעל המרפסת. ההתקנה כוללת קידוח בקיר וחיבור הגגון על ידי דיבלים, זוויות ותמיכה של רגליים מהצדדים. זמן ההתקנה לוקח בממוצע כמה שעות, תלוי בגודל הגגון ובגישה למרפסת. ככל שהגגון גדול יותר ופתח המרפסת גבוה יותר ופחות נגיש, זמן ההתקנה יתארך.
שימו לב! התקנת גגון לחלון בכל קומה שהיא לא קומת קרקע היא עבודה מסוכנת ולא מומלץ לבצע אותה לבד. בנוסף, חשוב לוודא שלבעל המקצוע שאתם מזמינים יש אישור עבודה בגובה.
באופן עקרוני, אין צורך באישור מיוחד להתקנת גגון לחלון, אך התקנות משתנות בין עירייה לעירייה ולכן מומלץ להתעדכן באתר העירייה או המועצה שלכם מהן התקנות המדויקות לגבי המיקום שלו והחומר ממנו הוא עשוי.
גגון למרפסת מתומחר לפי מ"ר, ומחירו נע בין 550-650 ₪ למטר (לפני מע"מ). ככל שיש יותר מטר, כלומר, ככל שהגגון גדול יותר, המחיר פר מטר יירד.
עם זאת, ברוב המקרים של התקנת גגון למרפסת, הגגון לא מספיק גדול כדי שהמחיר יחושב על פי מ"ר, ולכן המחיר ייקבע לפי גודל העבודה, עלות החומרים וכמה אנשי צוות מגיעים. אורך הגגון צריך להיות לפחות 2.5 מ' כדי שהמחיר יחושב לפי מ"ר ולא לפי גודל העבודה.
לדוגמא:
מחיר התקנת גגון למרפסת שאורכו 3 מ' ועומקו 75 ס"מ ייקבע לפי מ"ר וינוע בין 1,200-1,500 ₪.
מחיר התקנת גגון למרפסת שאורכו 2 מ' ועומקו 75 ס"מ ייקבע לפי זמן העבודה ועלות החומרים ויכול להגיע עד 2,500 ₪.
אז אחרי שהחלטתם אם התקנת גגון למרפסת זה הפתרון בשבילכם, הגיע הזמן לבחור את קבלן האלומיניום שיעזור להציל את הכביסה שלכם מהגשם. כאן תוכלו למצוא רשימה של קבלני אלומיניום מומלצים להתקנת גגון למרפסת, מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. אחרי שסל הכביסה יהיה ריק, נתקשר לשמוע איך הייתה ההתקנה וגם אתם תוכלו לדרג.
גגון למרפסת טוב במקרים שיש מרפסת שירות או כביסה ורוצים למנוע מגשם, טפטוף מזגן או לכלוך ליפול על הכביסה.
מחיר גגון למרפסת נע בין 550-650 ₪ למטר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.