לאחר הלידה הבייבי החדש תופס כל רגע ביום שלך. אין לך זמן לשתות קפה חם אז בטח שלא לשבת ולהרהר בחוויה שעברת. הבעיה מתחילה כשחוויית הלידה משאירה עניינים לא פתורים - תחושת אשמה, כעס, חוסר מסוגלות ועוד. מה זה עיבוד לידה? למי זה מתאים? ומתי לעשות את זה? עשינו לך סדר בנושא עיבוד לידה, כדי שלא תלכי לאיבוד לאחר הלידה
אנחנו עושות הכל כדי להגיע מוכנות ללידה - עוברות קורס הכנה ללידה, מכינות תוכנית לידה, קוראות על כל האמצעים שיעזרו לנו לעבור את הלידה ואז הלידה קורית ואנחנו הופכות לאמהות וחווית הלידה נשכחת מאחור. אבל רגע. לחוויית הלידה יכולה להיות השפעה גדולה על התקופה שלאחר הלידה, על הקשר שלך עם התינוק, על הדימוי העצמי שלך ואפילו על החלטות עתידיות כמו בחירת קריירה וכניסה להיריון נוסף.
עיבוד לידה הוא תהליך שעושים לאחר הלידה, במטרה להתייחס לעניינים לא פתורים ולתת מקום לתחושות ומחשבות שעלו במהלך הלידה ואחריה. תחושות שיכולות לבוא לידי ביטוי בבעיות בתפקוד, קשיים בשינה, מחשבות טורדניות ואפילו חרדה מלידה נוספת.
לא משנה איזה סוג לידה הייתה לך, עיבוד חווית הלידה יכול לעזור לך - להבין מה קרה, להסיר אשמה, לראות את עצמך באור חיובי ולצמוח מהחוויה.
לעיבוד לידה יכולה להיות תועלת רבה בעיבוד של חוויית לידה טראומטית, אבל גם אישה שעברה לידה תקינה לחלוטין (לפחות מבחינה רפואית) יכולה להרוויח הרבה מעיבוד שלה.
אלה מספר מטרות שתוכלי להשיג בתהליך עיבוד לידה מוצלח:
לסמוך על עצמך ועל היכולת שלך להיות אמא.
לשחזר את סיפור הלידה וליצור לעצמך השתלשלות אירועים ברורה ותואמת למציאות.
לראות את הלידה באור חיובי יותר ולשחרר רגשות אשמה, טינה, חרטה וכו'.
להפיג חששות ולהכין את עצמך להריון ולידה נוספת.
אז עכשיו כשהבנת את החשיבות של עיבוד לידה, הנה תשובות על מספר שאלות נפוצות:
באמצעות הזכרונות שלך ובחינת הנתונים ה"יבשים", את והדולה משחזרות את מהלך הלידה ומרכיבות יחד תמונה מציאותית וברורה של הלידה. יחד תוכלו להבין מה באמת קרה בחדר הלידה או בחדר ניתוח. במהלך השחזור אתן עוברות על כל רגע בלידה ובוחנות אותו - מה עשית? מה יכולת לעשות אחרת? מה בכלל לא היה בשליטתך?
כך אתן מעבדות את חווית הלידה ואת הרגשות שהיא מעוררת בך, במטרה לשחרר את התחושות השליליות ואת המצוקה.
לפני הפגישה הדולה תבקש ממך להביא את סיכום הלידה ושאר מסמכי השחרור שקבלת ביציאה מבית החולים.
לרוב מדובר על פגישה אחת אבל כמובן שהתהליך אישי ויכול להימשך גם מספר פעמים.
עם זאת, חשוב להדגיש - עיבוד לידה הוא תהליך נקודתי וקצר יחסית. אם את מרגישה שהמצוקה שלך לא משתחררת, יכול להיות שכדאי לפנות לקבלת טיפול רציני יותר. תוכלי להתייעץ על כך עם הדולה ולבקש ממנה להפנות אותך לגורמים הרלוונטיים.
מומלץ לעשות עיבוד לידה כמה שיותר קרוב ללידה - כיוון שאז הזיכרון טרי ואם יש טראומה מהלידה, היא עדיין לא מבוססת. אבל אם לא הספקת או לא ידעת שהאופציה קיימת, את לגמרי יכולה לעשות עיבוד גם אם הילדה כבר הולכת לכיתה א'. לעיבוד לידה אין מגבלת זמן, וכדאי לך לעשות אותו אם:
את מרגישה שאת מוכנה להתמודד עם זה.
את מרגישה שאת זקוקה לעזרה.
את מתכננת היריון או שאת כבר בהיריון ומרגישה צורך להתייחס ללידה הקודמת.
עיבוד לידה נכנס תחת קטגוריה של פגישת ייעוץ עם דולה. הוא אורך כשעתיים ובדרך כלל מסתיים במפגש אחד או שניים.
מחיר עיבוד לידה נע בין 350-450 ₪ למפגש.
בדקי אופציה לקבל החזר מקופת החולים במסגרת סל הריון ולידה.
רוב בתי החולים מציעים שירות של עיבוד לידה ללא עלות, עם המיילדת שליוותה אותך בלידה.
עיבוד לידה הוא תהליך שמצריך ניסיון, הבנה בתחום המיילדותי ובעיקר הרבה רגישות. אם פחות מתאים לך לעשות אותו עם הדולה שלך או שלא הייתה לך דולה, הכנו לך רשימה של דולות מומלצות לעיבוד לידה, המדורגות לפי חוות דעת של לקוחות קודמות. שיהיה בהצלחה
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.