אייפון או אנדרואיד – השאלה הנצחית. כמו ירדנה ארזי ועופרה חזה, הראל מויאל והראל סקעת, כמו בית"ר ירושלים והפועל תל אביב - גם מעריצי האייפון והאנדרואיד מתחלקים לשני מחנות. אז איזה מכשיר עדיף? מי מהם מתקלקל יותר ועל מה מהם ממליצים טכנאי הסמאטרפונים? חיפשנו הכרעה לסוגיה הקשה - התשובות לפניכם
אם יש לכם מכשיר אנדרואיד ואתם משוכנעים שהוא פי כמה יותר טוב מהאייפון, או אם יש לכם אייפון ואתם נשבעים שלעולם לא תחליפו אותו במכשיר אנדרואיד – אתם לא לבד. העולם מתחלק לשניים: עדת מעריצי חברת אפל והאייפונים, וחסידי האנדרואיד על כל יצרניו – החל מגלקסי, דרך LG ועד המכשירים הסיניים.
כבר רבים לפנינו ניסו לענות על השאלה הקשה מכל: מה עדיף - אייפון או אנדרואיד? לכל אחד יש את הסיבות שלו להעדיף מערכת אחת על פני השנייה, אבל כשזה נוגע לטלפון הנייד, אף אחד לא באמת אובייקטיבי. אז פנינו לטכנאי הסמארטפונים במידרג, שמתקנים עשרות מכשירים מדי יום, וביקשנו מהם לפתור לנו את הסוגיה. מה גילינו? שגם טכנאי הסמארטפונים מחולקים לשני מחנות. ועדיין, הצלחנו למצוא לכם יתרונות וחסרונות במגוון פרמטרים גם במערכת ה- IOS של האייפון וגם במכשירי האנדרואיד.
באייפון מערכת ההפעלה נחשבת לבעלת קוד סגור ואחיד. המשמעות היא שרק אפל מייצרת ומספקת מכשירים עם אותה מערכת הפעלה, והיישומים והאפליקציות במערכת הם רק אלו שזכו לאישור של אפל, עברו תהליך בקרה מחמיר ועמדו בקריטריונים הנוקשים שהיא מכתיבה. טכנאי הסמארטפונים מציינים שבכך מצליחה אפל לשמור על מערכת יציבה ובטוחה יותר.
האנדרואיד לעומת זאת, היא מערכת בעלת קוד פתוח, וזה אומר שהיא שהיא פתוחה באופן חופשי לכל יצרן. כל מי שרוצה יכול לפתח יישומים ואפליקציות ולהעלות אותן לגוגל פליי מבלי לעבור בקרה ומבלי לקבל אישור מגוגל. המשמעות היא, מצד אחד, שיש מגוון רחב של אפליקציות, ווידג'טים, ערכות נושא, מקלדות ואינסוף אפשרויות שונות. מצד שני, המערכת חשופה לפרצות אבטחה, וירוסים, תוכנות ריגול ובאגים. מספיק שתורידו אפליקציית פנס ותשתילו לעצמכם וירוס במכשיר.
כך בעצם, האייפון נחשב למכשיר מאובטח, אבל מוגבל מאוד ולא מאפשר הרבה אופציות עבור המשתמש. האנדרואיד נחשב למכשיר האפשרויות הבלתי מוגבלות – אפשר לעשות בו הכל, אבל לפעמים תיאלצו לשלם מחיר.
בשאלת הביצועים הטכנאים היו די אחידים בתשובתם: האייפון עובד בצורה מהירה וחלקה יותר, לעומת האנדרואיד, שאחרי כמה חודשים של שימוש מהיר נהיה כבד ואיטי. ההסברים שלהם לכך שונים:
" באייפון היחס לא שווה בין מה שמשלמים למה שמקבלים. המצלמה אמנם מותאמת לרזולוציה של המסך, אבל הרזולוציה נמוכה. המסכים בטכנולוגיה ישנה, וכך גם המצלמות והמעבדים - אז המכשיר מהיר יותר." (אופיר, 543 חוות דעת)
"המכשירים של אפל עובדים בצורה טובה יותר. התוכנה של אפל סגורה ובטוחה, אז אין נפילות, אין וירוסים, אין תקיעות. אפל דואגים לזה שבמשך תקופה ארוכה הפלאפון יעבוד חלק." (עומרי, 138 חוות דעת)
אחד היתרונות של מכשירי האנדרואיד הוא הקלות שבה ניתן להעביר קבצים מהטלפון למחשב – באמצעות כבל USB בלבד. במכשירי אייפון לעומת זאת, תיאלצו להתמודד עם תוכנת האייטונס של אפל, שלעיתים יכולה להיות מורכבת וקשה לשימוש.
באופן כללי, יש מגוון רחב יותר של אפליקציות בחנות האנדרואיד, ומעבר לכך, ישנן אפליקציות שיהיו חינמיות בגוגל פליי אבל יעלו כסף באפ סטור. עם זאת, מציינים הטכנאים, כי המשתמש הפשוט שלא צריך יותר מפייסבוק, סנאפצ'אט, וואטסאפ וגי'מייל – ימצא את האפליקציות בשתי החנויות.
אפל משתדלת להגן על זכויות יוצרים. מסיבה זו, יהיה לכם קשה יותר להוריד צלצולים ושירים למכשיר האייפון. גם אם לא תצטרכו לקנות את השירים, ותמצאו דרך להשיג את הצלצולים – עדיין תהיו חייבים להשתמש בתוכנת האייטונס, שזה, כמו שהסברנו, יכול להיות מורט עצבים לפעמים.
באנדרואיד לעומת זאת, הכל פשוט יותר. צלצולים ושירים אפשר להעביר בכבל USB מהמחשב, או פשוט להוריד מהדפדפן ישירות למכשיר שלכם. אתרים רבים מאפשרים להוריד שירים ישירות מיוטיוב למכשיר, ולא מעט אפליקציות מאפשרות לחתוך את השירים לפי בחירתכם, ולהגדיר אותם כצלצול.
גיבוי נתונים באייפון ניתן לעשות דרך הענן של אפל בלבד – ה- icloud, שמקנה רק 5 ג'יגה בחינם. עם זאת, הגיבוי של אפל ידוע כגיבוי טוב, שמגבה את כל הקבצים בצורה מלאה. לעומת האייפון, במכשירי האנדרואיד לא חסרות אופציות לגיבוי: אפשר לגבות בענן כמו דרופבוקס או בגוגל דרייב, יש מגוון רחב של אפליקציות חינמיות או בתשלום ואפשר גם לשמור את אנשי קשר בכרטיס סים. אך לא כל האפליקציות עובדות על כל מכשיר.
מבחינת הנגישות, בשני המקרים, גם באייפון וגם במכשירי אנדרואיד ניתן לבצע עדכון גרסה בקלות דרך המכשיר עצמו. בשניהם, אם לא תעדכנו גרסה לאורך זמן, אפליקציות מסוימות לא יעבדו בצורה חלקה, או שהמכשיר עצמו יעבוד בצורה איטית יותר. עם זאת, כשיוצא עדכון גרסה באייפון הוא יוצא לכל המכשירים – מהמכשיר הכי ישן ועד האחרון שיצא לשוק. לעומת זאת, באנדרואיד, מי שמחליט על העדכונים הן היצרניות עצמן, ולא גוגל, ולכן יכול להיות שמכשיר מסוים לא יקבל עדכון לאורך זמן, מה שמוביל לבעיות של חוסר התאמה בין האפליקציות למערכת ההפעלה.
מחירים של אייפון לעומת מחירים של מכשירי אנדרואיד
כשאנחנו מדברים על מכשירי אנדרואיד אנחנו מתכוונים למגוון רחב של מכשירים הפועלים על אותה מערכת הפעלה, וביניהם- סמסונג גלקסי, אל ג'י, נקסוס, htc, וואווי ועוד. היתרון הגדול של מכשירי האנדרואיד הוא ללא ספק המחיר. ניתן לרכוש מכשירי אנדרואיד בכ- 800 ש"ח, אלו לרוב יהיו מכשירים סיניים פשוטים. מכשירים טובים יעלו בסביבות ה- 1500 ש"ח ומעלה. בנוסף, מחירם של מכשירי האנדרואיד יורדים משמעותית ככל שעובר הזמן.
אייפונים, לעומת זאת, הם מכשירים יקרים, ומחירם לא יורד בצורה דרסטית עם הזמן. מחיר האייפונים נע בין 3000-5000 ש"ח.
מחיר תיקון וחלפים – אייפון מול אנדרואיד
בניגוד למחירי המכשירים עצמם, דווקא עלות החלקים של האייפון נמוכה יותר מאלו של האנדרואיד. כך למשל, החלפת מסך בסמסונג גלקסי תעלה לכם בערך פי שלושה מהחלפת מסך באייפון. בנוסף, מחירי התיקון של האייפון יורדים ככל שעובר הזמן. לעומת זאת, אם עוד שנתיים תרצו לתקן גלקסי S2, מחיר התיקון יישאר כמו שהיה בהתחלה.
מה מתקלקל יותר – אייפון או אנדרואיד?
אז בדקנו את מה יותר יקר לתקן, אבל שאלה לא פחות חשובה היא מה מתקלקל יותר -מכשירי האייפון או מכשירי האנדרואיד?. כאן הדעות של הטכנאים היו חלוקות, אבל רובם הסכימו שתקלות תוכנה קיימות יותר באנדרואיד. בגלל חוסר הבקרה של גוגל על היישומים שמגיעים לחנות האפליקציות, יש פוטנציאל גבוה יותר להתקין וירוסים ובאגים במכשיר, והמשמעות היא שבמכשירי האנדרואיד (לא כל מכשיר, ולא בהכרח) תוך זמן קצר השימוש יהיה איטי, תקוע ולעיתים המערכת תקרוס.
בשורה התחתונה, שאלנו את הטכנאים על מה הם היו ממליצים לקנות. בסופו של דבר, סיכמו הטכנאים, שאייפון יתאים למי שחשוב לו מכשיר יקר, מאובטח ויציב, ואילו מכשירי האנדרואיד יתאימו למי שמחפש מכשיר זול יותר שבו אפשר לעשות כמעט הכל. הנה חלק מהדברים שהם אמרו:
"הייתי ממליץ על אייפון למי שרוצה מכשיר יותר אמין - מי שמחפש תחזוקה נמוכה ואמינות, אבל מי שרוצה מכשיר עם יותר פונקציות ואפשרויות אז הייתי ממליץ על אנדרואיד. " (יניב, 2777 חוות דעת).
"עצם היותה של האפל מערכת סגורה זה מבטיח מערכת הרבה יותר יציבה והרבה פחות קריסות. אנשים חושבים שפתוח זה נחמד אבל בסופו של דבר זה פתח לכל התוכנות הזדוניות." (ליאור, 158 חוות דעת)
"אם אני אחפש מכשיר לעצמי, שהוא כלי עבודה לאורך שנים, עם אבטחה טובה ויציבות אני אלך על אייפון. אבל אם אני אצטרך לקנות לבת שלי בת ה- 12 אני אקנה לה מכשיר אנדרואיד זול יותר. זה מאוד תלוי משתמש ". (אלכס, 238 חוות דעת)
"אנדרואיד הוא חופש הביטוי- קונים מכשיר ועושים איתו מה שרוצים – אפשר להוריד שירים, תוכנת הקלטות, להחליף מקלדות, לשנות את מסך הבית, אפשר לשים איזה קבצים שרוצים. האייפון מאוד מוגבל בכל הדברים." (מאיר, 3611 חוות דעת)
"אנדרואיד מתאימים את עצמם לצרכן - אפל עושים הפוך. אני לא הייתי ממליץ לקנות אייפון, הוא עולה יותר ומקבלים פחות. זה היחס בין העלות לתמורה." (אופיר, 543 חוות דעת)
בין אם אתם מעריצים מושבעים של האנדרואיד, ובין אם אתם שומרים נאמנות לאייפון, ברגע שהמכשיר יתקלקל תצטרכו לתקן אותו במעבדה טובה, שתדע לתת לכם שירות איכותי ותיקון יעיל. כאן במידרג, תמצאו רשימה של טכנאי סמארטפונים מומלצים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. אחרי כל תיקון של מכשיר אייפון או אנדרואיד, נציגה ממידרג מתקשרת ללקוח, מקבלת ממנו ציונים וחוות דעת אודות השירות, ומעדכנת את הדירוג באתר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.