הטאבלטים כבשו את ישראל - ובשנת 2013 כבר נמכרו יותר טאבלטים ממחשבים ניידים! אבל כמו כל מכשיר חשמלי, גם טאבלט נזקק לתיקון מידי פעם. מה התקלות הנפוצות בטאבלטים השונים? כמה יעלה לנו כל תיקון ומתי פשוט לא שווה לתקן את הטאבלט? כל התשובות בטיפ הבא!
כשמדובר בתיקון טאבלטים – כמות היא שם המשחק. כלל שהטאבלט נפוץ ופופולארי יותר בישראל, כך יהיו לו יותר חלקי חילוף זמינים וטכנאים שיתמחו בתיקון שלו. בין המכשירים הנפוצים ביותר היום אפשר למצוא את הטאבלטים של אפל – אייפד, סמסונג, אסוס, אייסר, ולנובו, ואליהם מתייחס הטיפ. אל הטאבלטים הסינים ותיקונם (הלא כדאי) – נתייחס בהמשך. כאן תוכלו לקרוא טיפ מפורט על תיקון אייפד.
מרבית הטאבלטים האיכותיים עולים כמה אלפי שקלים, והעמידות שלהם בהתאם. לרוב, התיקונים שנדרשים בטאבלט הם של רכיבים חיצוניים, ואילו הרכיבים הפנימיים נשמרים ללא תקלות. התקלות הנפוצות ביותר בטאבלטים הן:
מסך שבור בטאבלט
גרסה לא מעודכנת בטאבלט
שקע טעינה שבור בטאבלט
כאן נפרט על תיקון התקלות האלו, כמה זה עולה ובאיזה טאבלטים עדיף לוותר על התיקון ופשוט לקנות טאבלט מומלץ.
מסך הטאבלט מורכב משני מסכים: מסך מגע ומסך תצוגה. בטאבלטים של אפל, ההפרדה בינהם מורכבת ודורשת מיומנות, בטאבלטים של כל החברות האחרות ההפרדה בין השניים פשוטה – לכן אין כמעט הבדל במחיר בין החלפת מסך מגע לטאבלט, לבין מחיר החלפת מסך התצוגה.
מחיר תיקון מסך בטאבלט – באופן כללי, עלות התיקונים של מסכי הטאבלט זהה פחות או יותר במותגים השונים ותעלה לכם בין 300 – 600 ₪.
יוצא מן הכלל הוא טאבלט אסוס. אם ברשוכתם טאבלט של אסוס שדורש תיקון מסך – הכינו את הארנק. טאבלטים של ASUS משתנים ביניהם מאוד בסוגי המסכים ולכל מסך יש מספר דגמים ואפילו תתי דגמים – מכאן שהחלפת המסך מורכבת יותר, דורשת ידע והחלק יקר יותר ויכול להגיע גם ל- 1000 ₪.
אתם בטח שואלים את עצמכם – למה לעדכן גרסה בטאבלט? ובכן הגרסאות מתחדשות כדי לייעל את המערכת, ועדכון גרסה משפר את האפליקציות ומהירות המכשיר, מתקן באגים, ומשפר את ביצועי הסלולה. כך שבעיות כמו טאבלט שלא מוריד אפליקציות, טאבלט שלא מגיב או לא מתחבר לאינטרנט- יכולות להיפתר בעדכון גרסה למערכת ההפעלה.
באייפד, עדכון התוכנה פשוט ונעשה על ידי לחיצת כפתור. הטאבלט של סמסונג , הוא העיקרי שדורש עדכון גרסה, מכיוון שהשאר מתעדכנים אוטומטית, לכן נתמקד בו.
באופן עקרוני יש שתי דרכים לבצע עדכון גרסה בטאבלט של סמסונג: באמצעות תוכנה שמיודעת לכך בשם Kies בה עלינו לחבר בין הטאבלט למחשב ולפעול על פי ההוראות, או על ידי FOTA, טכנולוגיה שקיימת במכשירים המתקדמים. FOTA מאפשרת עדכון גרסה ללא חיבור למחשב, אלא רק על ידי חיבור לאינטרנט אלחוטי.
אחת הסיבות הנפוצות שבגללן טאבלט מגיעה ל'אשפוז' במעבדה, היא שבר בשקע הטעינה. מדובר במנגנון רגיש יחסית שחשוף לאבק ולכלוך, ובמשיכה חזקה מידי של המטען שקטע הטעינה יכול להיפגע בקלות. החדשות הטובות הן שגם תיקון שקע הטעינה בטאבלט הוא פשוט יחסית ולא יקר מידי .
מחיר החלפת שקע טעינה – החלפת שקטע הטעינה בטאבלט תעלה לכם בין 200 -350 ₪ בממוצע, ותוך כמה שעות תקבלו את המכשיר האהוב חזרה.
הטאבלט הראשון יצא לעולם ב-2010, ומאז צצו מאות מעבדות לתיקוני טאבלטים שרכבו על הגל. כל מה שנדרש על מנת לפתוח מעבדה כזו הוא חוש טכני בסיסי - מה שהוביל ללא מעט טכנאי טאבלטים חאפרים שיבצעו ניסויים על המכשיר שלכם, יקראו לזה תיקון, ויגבו מאות שקלים. אז למה כדאי לשים לב?
כמו בכל שוק של חלפים, גם בתיקוני הטאבלטים פרח שוק מקביל של זיופים. הבעיה שהזיופים האלו נוגעים לחלקים פנימיים בטאבלט, וברוב המוחלט של המקרים אין ללקוח שום דרך להבדיל בין המקור לזיוף. איפה בכל זאת תוכלו לשים לב? בהחלפת מסך בטאבלט שימו לב לבהירות המסך החדש, חדות הצבעים ובדקו האם מופיעות נקודות שחורות בתצוגה.
במקרה הזה לא מדובר בשיטה של חאפרים לתיקון טאבלט, אלא במחסור בחלקים לתיקון הטאבלטים הסינים. טאבלטים סינים של חברות כמו אקאי, קיה וסי למשל, הם זולים יחסית, ובאופן טבעי גם נוטים יותר לשברים ותקלות.
הבעיה היא שאין שוק חלפים לטבאלט סיני בארץ! כך שבכל שבר של מסך או כל חלק אחר – בכדי לתקנו נדרש להזמין את החלק המיוחד, לייבוא אותו לארץ במשלוח יקר מסין ואז להתקין אותו. המחיר הכולל של התיקון עולה על מחיר הטאבלט מלכתחילה, ולכן לא משתלם לאף מעבדה ולאף לקוח. כך שחשוב לקחת בחשבון שאם קניתם טאבלט סיני ב -200 – 600 ₪, במקרה של תקלה מרבית המעבדות לא יסכימו לתקנו.
כמו שאמרנו, מעבדות לתיקון טאבלטים יש בשפע, הצרה שחלקן לא מקצועיות וחסרות ניסיון. כשמדובר טאבלט שהשקעתם בהם כמה אלפי שקלים, לא תרצו למסור אותם לתיקון לידי מעבדת תיקונים לא מקצועית, שעלולה לגרום לנזק חמור עוד יותר. לכן, ריכזנו עבורכם באתר רשימה של מעבדות מומלצות לתיקון טאבלטים לפי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות בשיחה טלפונית עם לקוחות אמיתיים שקיבלו שרות מהמעבדה שברשימה.
מזל טוב! החלטתם לקנות טאבלט! כאן תמצאו טיפים והמלצות על טאבלטים שונים, יתרונות, חסרונות ומחירים של כל טאבלט!
אם הטאבלט שלכם לא נדלק, אבל יש נורה מהבהבת, נסו קודם לטעון את המכשיר. אם זה לא עבד, יש לבצע אתחול כפוי. איך עושים את זה את שואלים? בקלות: לחצו לחיצה ארוכה של 3 שניות על כפתור הדלקה/כיבוי, ובמקביל על לחצן עוצמת הקול בצידו של הטאבלט.
במקרה הטוב, מדובר בשינוי פשוט של ההגדרות של חיבורי האינטרט שלכם. כנסו להגדרות האינטרט והחליפו את ערוצי השידור בראוטר כדי שהטאבלט יתחבר אליו. בנוסף, וודאו כי הגלישה הטאבלט פתוחה. במקרה הרע, מדובר בתקלה באנטנה של הטאבלט, ובמקרה כזה תאלצו לגשת למעבדה לתיקון טאבלט.
אם יש לכם תקלה בטאבלט של אפל, או במילים אחרות באייפד, תוכלו לקרוא את הטיפ על תקלות נפוצות באייפד וכמה יעלה לכם לתקן אותן.
עלות התיקונים של מסכי הטאבלט זהה פחות או יותר במותגים השונים ותעלה לכם בין 300 – 600 ₪, אולם תיקון מסך טאבלט של אסוס יקר יותר ויכול להגיע גם ל- 1000 ש"ח.
טאבלטים של ASUS משתנים ביניהם מאוד בסוגי המסכים ולכל מסך יש מספר דגמים ואפילו תתי דגמים – לכן החלפת המסך מורכבת יותר מטאבלט רגיל, דורשת יותר ידע והחלק עצמו גם יקר יותר ויכול להגיע גם ל- 1000 ₪.
טאבלטים סינים הם טאבלטים זולים יחסית, ובאופן טבעי גם נוטים יותר לשברים ותקלות. הבעיה היא שאין שוק חלפים לטבאלט סיני בארץ, ולכן כדי לתקנו צריך להזמין את החלק המיוחד, לייבוא אותו לארץ במשלוח יקר מסין ואז להתקין אותו.
המחיר הכולל של התיקון יקר יותר ממחיר הטאבלט עצמו ולכן לא משתלם לאף מעבדה ולאף לקוח. כך שחשוב לקחת בחשבון שאם קניתם טאבלט סיני ב -200 – 600 ₪, במקרה של תקלה מרבית המעבדות לא יסכימו לתקן אותו.
יש שתי דרכים לבצע עדכון גרסה בטאבלט של סמסונג: אחת היא באמצעות תוכנה שמיודעת לכך בשם Kies. מחברים את הטאבלט למחשב ופועלים על פי ההוראות. הדרך השנייה היא על ידי FOTA, טכנולוגיה שקיימת במכשירים המתקדמים. FOTA מאפשרת עדכון גרסה ללא חיבור למחשב, אלא רק על ידי חיבור לאינטרנט אלחוטי.
החלפת שקטע הטעינה בטאבלט תעלה לכם בין 200 -350 ₪ בממוצע.
מחיר התיקון תלוי בתקלה:
החלפת מסך: בין 300-600 ש"ח.
החלפת שקע טעינה: בין 200-350 ש"ח.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.