אילוף כלבים בפנסיון הוא כל מה שרצינו לכאורה: מאלף כלבים לוקח את הכלב לתקופה, וכמו קסם הכלב חוזר מאולף למופת: האמת היא שאילוף כלבים בפנסיון הוא רק חצי הדרך, וגם בסיומו תישאר לא מעט עבודת אילוף עם הכלב, כדי לשמר את תוצאות האילוף. אז למי מתאים אילוף כלבים בפנסיון? מתי כדאי לפנות לאילוף בפנסיון, מתי עדיף לאלף בבית ואיך עושים את כל זה בצורה נכונה? מיד.
הדבר הכי חשוב שצריך לדעת הוא שאילוף כלבים בפנסיון לא מתאים לכל מצב, ותלוי בעיקר בצורך שלכם מהאילוף. אנחנו יודעים שהדבר שאתם הכי רוצים כרגע הוא שמישהו פשוט ייקח מכם את הכלב ויטפל בו, אבל האמת היא שרוב מאלפי הכלבים לא יקבלו כלב לאילוף בפנסיון בכזאת קלות. בסופו של דבר זה לטובתכם, כי יש מקרים שאילוף בבית יהיה הרבה יותר יעיל גם לכם וגם לכלב.
מתי אילוף כלבים בתנאי פנסיון לא מתאים? נתחיל דווקא מהמקרים בהם לא כדאי לקחת את הכלב לאילוף בפנסיון. אם הבאתם כלב חדש הביתה ואתם פשוט רוצים לבצע אילוף בסיסי, רוב מאלפי הכלבים ימליצו לבצע אותו בבית ולא בפנסיון. הסיבה לכך היא שאילוף כלבים מתבצע באמצעות התניות, וכדי שהאילוף יתבצע על הצד הטוב ביותר צריך שההתניות הללו יקושרו אליכם ולבית שלכם, ולא אל הפנסיון.
מתי אילוף כלבים בתנאי פנסיון כן מתאים? במידה ולכלב שלכם יש בעיות התנהגותיות כגון תוקפנות, נבחנות או חרדת נטישה איתן אתם מתמודדים באופן יומיומי, כנראה שמפגשים שבועיים עם מאלף לא יספיקו ועדיף לפנות לפנסיון. כך האילוף יתבצע מחוץ לבית, בניתוק מסוים מהבעיות הנוכחיות והמאלף יוכל לבודד את הבעיה ההתנהגותית ולטפל בה בצורה יעילה יותר.
הבאתם גור חדש, איזה כיף! למרות שאתם בטח לא לגמרי יודעים מה לעשות איתו, חשוב לדעת שמאוד לא מומלץ לשלוח גור לאילוף בפנסיון מכיוון שהאילוף לא יהיה יעיל: שאלנו מאלפי כלבים אם עדיף אילוף בבית או בפנסיון, וכולם המליצו על אילוף בבית כאופציה הטובה ביותר.
צריך לזכור שאילוף גורים הוא תהליך מתמשך ואין אפשרות לאלף את הגור בפנסיון ולהחזיר אותו אליכם מחונך ומאולף למופת. גם אחרי חודש בפנסיון הגור יחזור פחות או יותר כמו שהיה, כי ההתנהגויות של הגורים תלויות גיל ולא אילוף. בנוסף, התקופה בה הגור עדיין קטן היא ההזדמנות הטובה ביותר ליצור קשר ביניכם, כזה שישפיע על יכולת האילוף שלו בעתיד ועל הקשר שלכם לאורך השנים, משמע חבל לשלוח את הגור לפנסיון בתקופה הזאת.
במידה ובכל זאת החלטתם לשלוח את הגור לאילוף בפנסיון, שימו לב שלא כל המאלפים מאלפים גורים בפנסיון שלהם, ואלה שכן יקבלו בדרך כלל גורים מגיל חצי שנה ומעלה.
אילוף כלבים בפנסיון כולל 3 שלבים: פגישה ראשונית, האילוף בפנסיון עצמו וסיום האילוף בבית:
עוד לפני שאתם שולחים את הכלב לאילוף בפנסיון, חשוב לבצע פגישה כלשהי בה המאלף יוכל להכיר אתכם ואת הכלב, ולהתרשם מהמצב הכללי. לאחר הפגישה המאלף יוכל להגיד האם לדעתו יש לשלוח את הכלב לאילוף בפנסיון או שניתן לבצע אותו בבית.
בחלק מהמקרים ניתן להסתפק בשיחה טלפונית, בה תתארו את ההתנהגות הבעייתית של הכלב והמאלף כבר ידע איך להמשיך, אבל בדרך כלל הוא להגיע אליכם הביתה כדי לראות את הכלב בסביבתו הטבעית ולראות בעצמו על מה צריך לעבוד. בפגישת האבחון המאלף יוודא שהכלב שלכם יוכל להתמודד עם האילוף בפנסיון ועם כל השינויים שזה מצריך, כך שהאילוף יהיה יעיל ולא יגרום לכלב לטראומות וחרדות נטישה חלילה.
החלטתם יחד עם המאלף שהדרך הטובה ביותר לאילוף הכלב היא בפנסיון? המאלף ינחה אתכם מה בדיוק לעשות ואיך להיפרד מהכלב בצורה נכונה וזהו, אתם יכולים להעביר את השרביט למאלף. לרוב, אילוף בפנסיון נמשך בין 3-5 שבועות, כשבכל יום המאלף מאלף את הכלב 3-4 פעמים. האילוף נעשה בצורה אישית לכלב ובהתאם לדברים שצריך לעבוד עליהם, ברוב המקרים בצורה יחידנית ולפעמים בקבוצת כלבים, בהתאם לדברים עליהם הכלב צריך לעבוד.
חשוב שתדעו שהכלב אמנם נמצא בפנסיון אבל זה לא אומר שאתם יכולים לשכוח ממנו ורק לחזור לקחת אותו, כי חלק מהמאלפים ירצו שתגיעו מדי פעם לאילוף משותף. זה גם יקל על הגעגועים לכלב.
היום המרגש הגיע והגעתם להחזיר את הכלב הביתה לאחר התקופה הארוכה בפנסיון, ועכשיו הגיע הזמן לעבוד בעצמכם. הכלב אולי נראה מאולף למופת אבל כשתגיעו הביתה יכול להיות שתרגישו שהאילוף לא הביא לתוצאות טובות כמו שרציתם. הסיבה לכך היא שהכלב אולף בפנסיון ועבד עם המאלף ולכן עדיין לא התרגל אליכם ולסביבה הנוכחית. בדיוק בגלל זה אילוף בפנסיון כולל עוד 2-3 מפגשים בבית, יחד עם המאלף, שייתן לכם תרגילים וכלים לעבודה בהמשך.
כדי שתוצאות האילוף בפנסיון יהיו הכי טובות שאפשר, הנה 3 דברים שחשוב לבדוק לפני ששולחים את הכלב לאילוף:
תנאי הפנסיון: כמו במלונות, יש פנסיונים 5 כוכבים ופנסיונים פחות יוקרתיים. לכן כדאי להגיע ולראות את הפנסיון, ולוודא שהסביבה שלו מתאימה לכם ולכלב שלכם. כמו כן, ודאו שהפנסיון מאובטח מפני בריחה, שהכלבים מחוסנים ושהתנאים הפיזיים מספקים. בנוסף, יש פנסיוניים ביתיים עם 5-6 כלבים בכל רגע נתון ויש פנסיוניים גדולים יותר, עם עשרות כלבים, ולכל כלב מתאים משהו אחר. מומלץ להתייעץ עם המאלף גם לגבי זה.
שיטת האילוף: באילוף כלבים יש כמה גישות הנעות על פני סקאלה רחבה. יש מאלפי כלבים העובדים בשיטה המסורתית, לפיה מטרת האילוף היא להראות לכלב את מקומו בבית ולגרום לכך שיציית תמיד. מה שיעניין את המאלף הוא איך לגרום לכלב לציית כמה שיותר, ופחות בגורמים שהובילו לכך.
לעומת זאת, בקצה השני של הסקאלה ישנה הגישה החיובית, שמתמקדת בגורמים שהובילו את הכלב להתנהגויות, כאשר המטרה היא שהכלב יהיה שמח ומרוצה רוב הזמן ולכן יציית ויתנהג כמו שאנחנו רוצים. שימו לב שמדובר בסקאלה רחבה של גישות, עם הרבה גישות ביניים, אבל הדבר החשוב ביותר הוא לשאול את המאלף באיזו גישה הוא עובד, ולשלוח את הכלב לאילוף רק אם אתם מרגישים בנוח עם השיטה.
תיאום ציפיות: כמו שבטח כבר הבנתם, אילוף בפנסיון הוא לא פתרון קסם ולא תמיד המאלף יוכל לפתור את כל הבעיות. למשל, אם הכלב שלכם תוקפי בצורה קיצונית, אל תצפו שלאחר חודש בפנסיון הוא יחזור רגוע לחלוטין. לכן חשוב לבצע תיאום ציפיות עם המאלף, לברר למה בדיוק הוא מכוון ולהבין מה התוצאות הריאליות מהאילוף.
אילוף כלבים בפנסיון יהיה יקר יותר מאילוף כלבים בבית, ומחירו ינוע בין 4,000-6,000 ₪. הסיבה לכך היא שהמחיר מגלם בתוכו את מחיר האילוף בפנסיון, השהייה עצמה ואת המפגשים בבית לאחר האילוף בפנסיון.
אם החלטתם לשלוח את הכלב לאילוף לתקופה ארוכה, בטח חשוב לכם לשלוח אותו לאילוף בפנסיון מומלץ ואמין. בדיוק בשביל זה ריכזנו רשימת מאלפי כלבים מומלצים המבצעים אילוף בתנאי פנסיון, עם חוות דעת והמלצות מלקוחות קודמים. לאחר כל אילוף בפנסיון, אנחנו שואלים את הכלב איך היה לו (סתם, אנחנו מתקשרים לבעלים) ומקבלים חוות דעת עבור האילוף. בהצלחה!
במקרה בו אתם צריכים אילוף סטנדרטי לפקודות קלאסיות (שב, ארצה, רגלי, אליי וכדומה) - עדיף לבצע אילוף בבית ולא בפנסיון.
לעומת זאת, במידה ואתם צריכים אילוף מקצעוי יותר לבעיות התנהגותיות ספציפיות, כמו תוקפנות, חרדה וכדומה - עדיך לפנות לאילוף בפנסיון
אילוף כלבים בפנסיון עולה בין 4,000-6,000 ש"ח, בהתאם לתנאי הפנסיון.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.