נזילת מים מהמזגן יכולה להיגרם מכל מיני סיבות, החל מפילטרים סתומים עד חוסר גז במערכת. אם המזגן שלכם התחיל לתפקד כשקע ברומטרי ולהוריד לכם משקעים בתוך הבית, בואו לקרוא בסקירה הבאה מה כדאי לנסות עוד לפני הטלפון לטכנאי, מה התיקונים האפשריים לנזילת מים מהמזגן וכמה תשלמו עליהם. צירפנו גם רשימה של טכנאים מומלצים שיוכלו לשכנע את המזגן הנוזל שלכם להפסיק לקלח את קיר הסלון.
כתופעת לוואי של חימום או קירור האוויר בשבילנו, המזגן מייצר לחות. במצב תקין המים מצטברים באמבטיית הניקוז ומתפנים דרך צינור הניקוז בלי לנזול למקומות בלתי צפויים בדרך. אם אתם סובלים מנזילת מים מהמזגן, זה לרוב אומר שיש בעיה במערכת הניקוז, או תקלה אחרת במזגן שגורמת לו לייצר יותר רטיבות מבדרך כלל. על כל אלה נרחיב בהמשך.
לפני שנתחיל לפרט על התיקונים האפשריים למזגן נוזל והמחירים שלהם, רק נסייג: מה שנכתוב בהמשך נוגע למזגן שהתחיל לנזול אחרי שעבד באופן תקין. אם מזגן חדש מטפטף מיד לאחר ההתקנה, לרוב מדובר בתקלה שנובעת מהתקנה לקויה, ותצטרכו לקרוא מחדש למתקין כדי שיפתור את הבעיה. כמו כן, מה שתקראו בהמשך עוסק בבעיה של מזגן שנוזל בתוך הבית, מהיחידה הפנימית. אם מזגן מטפטף מהיחידה החיצונית בחורף, זה תקין ולא מעיד על בעיה (חוץ מאולי בעיה עם השכנים, אבל זה כבר לא משהו שטכנאי מיזוג יוכל לפתור )
אז למה המזגן נוזל? הבעיה הנפוצה ביותר שעשויה לגרום למפל דקורטיבי אך בלתי רצוי בבית (והראשונה שכדאי לכם לבדוק) היא צינור ניקוז סתום. כשצינור הניקוז לא מאפשר מעבר של מים, המים מחפשים נתיב בריחה אחר, ובסוף מוצאים נקודה חלשה במערכת ומתחילים לדלוף דרכה החוצה – כך נוצרת נזילת מים מהמזגן.
טפטוף מהמזגן יכול גם להיגרם בגלל עיבוי על תריס המזגן, תוכלו ללמוד על כך עוד בהחלפת תריס למזגן.
אז מה עושים?
לרוב ניקוי תעלת הניקוז יפתור את הבעיה במקרה כזה. הניקוי מתבצע על ידי טכנאי מיזוג, שיפרק חלקית את המזגן כדי לנקות את אמבטיית הניקוז ואת צינור הניקוז. לאחר הניקוי הסתימה תשתחרר, והמים יחזרו לזרום במערכת שמיועדת להם במקום לנזול מהמזגן בתוך הבית. אם הצינור לא רק סתום אלא גם קרוע, ניקוי לא יעזור ותצטרכו להחליף את הצינור.
במקרים נדירים יותר החלק הבעייתי במערכת הניקוז הוא האמבטיה ולא הצינור. האמבטיה נמצאת בחלק התחתון של המאייד (היחידה הפנימית של המזגן) ואוספת את המים שהמזגן מייצר. אם היא סדוקה, המים שמתנקזים אליה ינזלו החוצה דרך הסדק, ויהיה צורך להחליף אותה.
כמה זה יעלה?
מחיר ניקוי תעלת ניקוז במזגן הוא לרוב 250-350 ₪.
מחיר החלפת צינור ניקוז במזגן הוא לרוב 300-400 ₪. המחיר בתוך הטווח משתנה לפי אורך הצינור.
מחיר החלפת אמבטיית ניקוז במזגן הוא כ-500-600 ₪.
מה אפשר לנסות לבד?
לפני שאתם מזמינים טכנאי, תוכלו לנסות לשחרר את הסתימה בצינור הניקוז בעצמכם. חפשו אותו מחוץ לבית בסמוך ליחידה החיצונית של המזגן, זה צינור שרשורי לבן ודי דק. אם יש לכם גישה אליו, נסו לנער אותו בעדינות, או להפעיל לתוכו לחץ אוויר במטרה לדחוף את הסתימה מהמקום: תוכלו לעשות את זה בעזרת פן, או לאזור אומץ ופשוט לנשוף פנימה.
סיבה נפוצה נוספת לנזילת מים מהמזגן היא סתימה בפילטרים או בסוללת המאייד בעקבות לכלוך שהצטבר. הלכלוך מעמיס על המזגן ומקשה על התפקוד שלו, וגורם לסוללה לקפוא. כשהסוללה מפשירה, מאוחר יותר, המים נוזלים מהמזגן.
אז מה עושים?
אם הסיבה לנזילת מים מהמזגן היא לכלוך בפילטרים או בסוללה, ניקוי של החלק האשם יפתור את הבעיה. ניקוי פילטרים ניתן לבצע לבד, כמו שנפרט מיד, אבל ניקוי עמוק למזגן מתבצע על ידי טכנאי מיזוג. הטכנאי ישטוף בלחץ מים את החלקים הפנימיים של המזגן וידאג לשחרר את הסתימה.
כמה זה יעלה?
מחיר ניקוי מזגן הוא 400-500 ₪ לניקוי עמוק של מזגן עילי.
על ניקוי פילטרים במזגן רוב הטכנאים גובים מחיר ביקור – 250-300 ₪.
מה אפשר לנסות לבד?
ניקוי פילטרים של מזגן לא דורש מכשירים, חומרים מיוחדים או ידע טכני, אז אפשר ומומלץ לבצע אותו בעצמכם. כל מה שצריך זה לפתוח את מכסה המאייד (היחידה הפנימית של המזגן), להוציא את הרשתות הדקות שבתוכו, ולהסיר בעידנות את האבק. אם לאחר ניקוי הפילטרים המזגן ממשיך לטפטף, כנראה יש צורך בניקוי עמוק יותר, וזה הזמן להתקשר לאיש מקצוע.
כדי לשמור על התפקוד התקין של המזגן לאורך זמן, כדאי לנקות פילטרים אחת לעונה לפחות, ולא לחכות שהמזגן יתחיל לטפטף בשביל זה.
סיבה נדירה יותר לנזילת מים מהמזגן היא חוסר גז במערכת. בדומה למקרה של לכלוך שסותם, כשאין מספיק גז המזגן נכנס למצב של מאמץ יתר שגורם לסוללה לקפוא. כאמור, במקרה כזה הסוללה תטפטף בתוך הבית כשהיא תפשיר, ממש כמו ארטיק לימון אצל ילד שלא אוכל אותו מספיק מהר.
במקרה של חוסר גז, חוץ מהנזילה מהמזגן כנראה שתרגישו גם ירידה בתפוקה, כלומר תחושה שהמזגן לא מקרר.
אז מה עושים?
מילוי גז הוא הפתרון המיידי לבעיה של חוסר גז במזגן, אבל חשוב לדעת שזה לא פתרון מספק. הגז במזגן שלכם כלוא במערכת סגורה ולא אמור לצאת ממנה, מה שאומר שהמשמעות של חוסר גז במזגן היא שיש חור או סדק מהם הגז דולף החוצה – כך גם אם תמלאו עוד גז, הוא יוכל לברוח באותה הדרך. פתרון לטווח הארוך יהיה איתור ותיקון של הדליפה ולאחר מכן מילוי גז.
כמה זה יעלה?
מחיר מילוי גז למזגן הוא לרוב 300-400 ₪, אם הגישה למזגן נוחה.
מחיר איתור ותיקון הדליפה משתנה לפי רמת המורכבות של העבודה. אם זה היה קל במיוחד, זה יכול להיות כלול במחיר המילוי. אם לקח לטכנאי שעות לאתר ולהלחים, זה יוסיף כמה מאות שקלים לעלות התיקון.
מה אפשר לנסות לבד?
המאמץ הוא זה שגורם לסוללה לקפוא, לכן עד שהטכנאי יגיע אתם יכולים לעזור לסוללה להתאמץ פחות. סגרו דלתות וחלונות כדי למנוע מהאוויר הממוזג לברוח, והפעילו את המזגן על טמפרטורה לא קיצונית.
ברכותינו! הוסמכתם למומחים לענייני נזילות מים מהמזגן. אם ניסיתם לפתור את הבעיה בעצמכם ועדיין יורד לכם גשם בסלון, השלב הבא הוא לפנות לטכנאי מיזוג שיאבחן את הבעיה במזגן ויטפל בה. כאן תוכלו למצוא רשימה של טכנאי מיזוג מומלצים, מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. מוזמנים לקרוא ביקורות וציונים על הטכנאים ולבחור את האיש המתאים לכם. בהצלחה!
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.