החלום הרטוב של כל אדם עם הצפה בבית הוא לייבש אותה כמה שיותר מהר. הצפה נגרמת לרוב בגלל בעיות ניקוז או סתימות בביוב והיא יכולה לשאוב את האנרגיה לכל דיירי הבית. במאמר הבא נציף אתכם במידע על מתי צריך לבצע שאיבת הצפה, איך זה עובד, כמה עולה שאיבת הצפה וגם ניתן כמה טיפים על איך למנוע מההצפות לחזור
אם הגעתם מיום ארוך והבית או חלקים ממנו מוצפים בכמות מים גדולה, כזאת שאין לה לאן להתנקז ושלא תצליחו לייבש בעצמכם עם מגב וסמרטוטים - כנראה שתצטרכו שאיבת הצפה. שאיבת ההצפה מתבצעת בעזרת ביובית, שהיא משאית שמותקנים עליה צינורות ומיכל גדול שאליו שואבים את המים.
לרוב צריך לעשות שאיבות הצפה במקומות נמוכים כמו מרתפים, מקלטים, חניונים ופירי מעלית שאליהם המים מתנקזים באופן טבעי בגלל כוח הכבידה ונכלאים שם.
יש כמה סיבות עיקריות להצטברות מים שגורמת להצפה:
ניקוז מי גשמים לקוי: אם המרזבים או צינורות המרזבים סתומים או נמצאים בשיפועים לא נכונים, מספיקה מערכה חורפית אחת כדי לגרום להצפות.
סתימות בביוב: הריח הלא נעים יעזור לנו לדעת שההצפה נגרמה בגלל סתימה בביוב. כמו שהזכרנו, רוב ההצפות קורות במקומות שנמצאים מתחת לפני הקרקע מכיוון שהמים זורמים תמיד כלפי מטה. במקומות כאלו משתמשים במשאבה שנקראת משאבה טבולה כדי להזרים את מי השפכים כלפי מעלה אל הביוב. כשזורקים מגבונים ומוצרי היגיינה למשל לאסלה הם נתקעים במשאבה הזאת והורסים אותה. ברגע שהמשאבה מפסיקה לדחוף את המים כלפי מעלה הם חוזרים למטה ומציפים את המקלט, המרתף, החניון או כל חדר אחר שנמצא מתחת לפני הקרקע.
פיצוץ בצנרת: צינור מים שהתפוצץ בקיר, ברצפה או בדירה מעליכם יכול לגרום להצפה מאסיבית בבית.
כשבאים לעשות שאיבה להצפה שנגרמה בגלל פיצוץ בצנרת חשוב קודם כל, לסגור את ברז המים הראשי של הבית (תזהו אותו בזכות המחוג שלו שיסתובב במהירות לעומת השעונים האחרים) כדי שהמים לא ימשיכו לזרום והנזק רק יגדל.
הדבר הראשון אחרי שגיליתם את ההצפה יהיה לנתק את זרם החשמל (אחרי שנעלתם נעליים ווידאתם שאין לכם שום מגע עם המים כמובן). לאחר שדאגתם לבטיחות הרחיקו מאזור ההצפה דברים יקרי ערך כדי לצמצם את הנזק.
השלב הבא יהיה להתקשר לחברת הביובית ולהזמין שאיבת הצפה.
אנשי הביובית ירצו לדעת עוד לפני שהם מגיעים מה היקף ההצפה על מנת שיוכלו להביא איתם משאית בגודל המתאים ואת כל הציוד הדרוש.
נוסף על תיאור ההצפה, חשוב להסביר בשיחה הטלפונית איפה תוכל המשאית לחנות ומה המרחק בין החניה למקום ההצפה – ככל שהמרחק יותר גדול, אנשי הביובית יצטרכו להביא איתם צינורות ארוכים יותר וטוב שהם יהיו מודעים לכך מראש.
אם ההצפה היא בחניון תת קרקעי עם מגבלה של גובה חשוב מאוד לציין את זה בשיחת הטלפון. יש סיכוי טוב שלביובית רגילה לא תהיה גישה פנימה ושאנשי הביובית יצטרכו להגיע עם ביובית חניונים, שזו ביובית נמוכה שבאפשרותה להיכנס למקומות עם קירוי נמוך.
לאחר כל ההכנות, חברת הביובית תגיע כדי לשאוב את ההצפה. הדבר הראשון שהם יעשו הוא לפרוש צינורות שאיבה מהמשאית עד למקום ההצפה. צינורות הביובית עובדים על וואקום ובעצם יונקים את מי ההצפה אל תוך מיכל המשאית הענק. בסיום השאיבה חברת הביובית תדאג לשפוך את המים באתר המורשה לטיפול בשפכים.
לאחר שחברת הביובית סיימה לשאוב את המים אמנם אפשר לנשום קצת לרווחה, אבל עוד לא הגענו לסוף. המים שהצטברו הם תוצאה של אחת התקלות שציינו קודם, וכדי שההצפה לא תחזור – יש לטפל בבעיה מהשורש. אופן הטיפול יהיה שונה כמובן בהתאם לגורם להצפה:
אם ההצפה נגרמה כתוצאה מסתימות בצינורות הניקוז אנשי הביובית ישטפו את הצינורות האלה בלחץ מים גבוהה וינקו את המרזבים,כך שבגשם הבא המים יתנקזו החוצה ולא לתוך הבית או החניה שלכם.
בהצפה שנגרמה בגלל משאבה טבולה תקולה צריך להחליף או לתקן את המשאבה (החדשות הטובות הן שהרבה מאנשי הביובית הם גם אינסטלאטורים ויוכלו לטפל במשאבה בשבילכם).
וודאו שלפני שמחזירים את המשאבה חזרה למקום שוטפים קווי את הביוב היטב בלחץ מים.
במקרה של פיצוץ בצנרת המים, כל מקרה לגופו. צריך לאתר את מקור הפיצוץ ולטפל בבעיה באופן מקיף.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להימנע משאיבת הצפה בעתיד:
דאגו לנקות מרזבים וצינורות ניקוז. הכינו את המרזבים והצינורות ודאגו שהם נקיים ופתוחים עוד לפני החורף והגשמים. או כמו שאנשים חכמים אמרו פעם: Winter is coming.
אל תזרקו מגבונים, מוצרי היגיינה ושאר לכלוכים לאסלה. החוק הכי ישן בספר הוא גם הכי חשוב -לכלוכים בצנרת יכולים להביא לסתימות בצינורות הניקוז, קלקול המשאבות ואפילו למצבים שבהם צריך להחליף את צנרת הביוב כולה.
בצעו שטיפה של קווי הביוב אחת לשנה. כדי למנוע סתימות שיהפכו להצפות, כדאי לבצע תחזוקה מונעת על ידי שטיפה תקופתית של קווי הביוב ובכך לשמור על הביוב פתוח ועל רצפת הבית יבשה.
מחיר שאיבת הצפה מתחיל מ-900 ₪ ויגיע ברוב המקרים עד 3,000 ₪. במקרים של הצפות קשות ומורכבות לשאיבה המחיר יכול לעלות ולהגיע לכמה אלפי שקלים ואפילו עשרות אלפי שקלים אם מדובר בעבודה של כמה ימים.
מחיר שאיבת ההצפה מושפע מכמות המים שצריך לשאוב, נוחות הגישה למשאית ואורך הצינורות שצריך להשתמש בהם.
כדי לשבר את האוזן, הנה מחירים ששילמו לקוחות אמיתיים על שאיבת הצפה:
מחיר שאיבת הצפה בדירה ופתיחת סתימה בביוב – 1,170 ₪.
מחיר שאיבת הצפה במרתף בעקבות חסימה בניקוז שכונתי – 1,500 ₪.
מחיר שאיבת הצפה במקלט ותיקון פיצוץ בצינור – 1,739 ₪.
עכשיו, כשאתם שוחים במידע, הגיע הזמן שלא תשחו במים. בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימת חברות ביובית מומלצות המתמחות בשאיבת הצפות עם המלצות של לקוחות קודמים שלהן. שיהיה בהצפה, זאת אומרת, בהצלחה!
שאיבת הצפה עושים כשיש הצפה של כמות מים גדולה שאין לה לאן להתנק ושקורית לרוב מבעיות של ניקוז, פיצוץ בצנרת או סתימות בביוב.
מחיר שאיבת הצפה נע לרוב בין 900- 3,000 ₪ ותלוי באורך הצינורות שצריך להשתמש בהם, בנוחות הגישה של משאית הביובית להצפה ובכמות המים שצריך לשאוב.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.