גינה בבניין משותף היא תוספת נהדרת שמספקת מרחב חיצוני יפהפה להנאת כל הדיירים. עיצוב גינה בבניין משותף מצריך תיאום ציפיות בין השכנים בענייני תקציב, שטח הגינה, העיצוב הרצוי וכמובן תחזוקה. רכזנו לכם מידע חשוב, טיפים מעניינים ורשימת גננים מומלצים לעיצוב גינה בבניין משותף, עם מינימום סכסוכי שכנים 😊
כמו כל אובייקט בבניין משותף, גם עיצוב גינה מצריך תיאום ציפיות עם כלל השכנים. בין אם בישיבת ועד ובין אם בפגישה מקרית במעלית, אלה השאלות שצריך לענות עליהן לפני שמתחילים:
מה גובה התקציב לגינה?
בין אם תחליטו להקים ולתחזק את הגינה בעצמכם ובין אם תבחרו להעסיק גנן מקצועי, תצטרכו להגדיר תקציב שינוע בין כמה מאות לאלפי שקלים בחודש. הדיירים צריכים להסכים על גובה התקציב, שכן הדבר ישפיע על רמת הגינה שהם יכולים לצפות לה.
כמה שטח פנוי יש לגינה?
איפה אתם מעוניינים להקים את הגינה? האם רק בשטח חיצוני או שתרצו גם עציצים בחדר המדרגות? האם מדובר בשטח קטן ליד הכניסה לבניין או שיש לבניין שטח גדול יותר בו ניתן לשתול דשא ואפילו להוסיף פינת ישיבה?
איזה עיצוב נבחר לגינה?
סגנון העיצוב של גינה בבניין משותף צריך להיות מוסכם על כלל הדיירים, במיוחד כשמדובר בבניין מרובה דיירים ובמיוחד כשמדובר בדיירים דעתנים מאוד. סביר להניח שלכל אחד יש טעם אחר, וזה לא קריטי כשזה בא לידי ביטוי בשטיח כניסה או שלט לדלת, אבל כשמדובר בגינה משותפת זה כבר סיפור אחר: עיצוב מודרני או כפרי, מינימליסטי או בולט, פרחים מלבלבים או קקטוסים קוצניים.
מי אחראי על תחזוקת הגינה?
למי מאיתנו שלא התעסק עם גינות בעבר, אנחנו כאן לספר שגינה ממש לא נכנסת לקטגוריית "שתול ושכח". צמחים צריכים תשומת לב – השקייה, דישון, גיזום וטיפוח בכל ימות השנה. אז אם לא בחרתם בצמחיה מלאכותית, כדאי שתמנו כבר מההתחלה אחראי לגינה. מומלץ להעסיק גנן מקצועי עם תקציב, היקף עבודה ולוח זמנים ברור שיוריד לכם את ההתעסקות בעיצוב הגינה מהראש.
עיצוב גינה לבניין משותף תלוי בצרכים ובהעדפות של התושבים אך כדאי גם לתת משקל לדברים כמו פונקציונליות, גיוון, קיימות, ויצירת מרחב מסביר פנים.
ריכזנו מספר טיפים שיכולים לעזור לכם בתהליך עיצוב הגינה:
קחו בחשבון את הסביבה: בבחירת צמחים ועיצוב הגינה, חשוב להתחשב בסביבה ובאקלים המקומיים. מומלץ לבחור בצמחים המתאימים לתנאים המקומיים ולשקול לשלב תכונות כגון חביות גשם או פחי קומפוסט כדי לסייע בשימור משאבים ובמזעור הפסולת.
דאגו לתחזוקה ריאלית: גינה לבניין משותף מצריכה תחזוקה שוטפת, ולכן חשוב לעצב את הגינה בצורה שתוכל לטפל בקלות על ידי הדיירים או הגנן. המשמעות עשויה להיות בחירת צמחים בעלי תחזוקה נמוכה או שילוב תכונות כגון מערכת השקיה או מערכת דישון אוטומטיות.
התמקדו בפונקציונליות: בתכנון גינה לבניין משותף, חשוב לתת עדיפות לפונקציונליות. הגינה צריכה להיות מתוכננת כך שתתאים לצרכים ולהעדפות של הדיירים - אם זו גינת נוי אפשר לחשוב על פריחה יפה או מפל מים מרגיע, אם מדובר בגינה גדולה אפשר לדאוג לפינת ישיבה נעימה, פח אשפה וכמובן תאורה 😊
עודדו קהילתיות: אם החלטתם לדאוג לתחזוקת הגינה בעצמכם, תוכלו לנצל את ההזדמנות ליצירת תחושת קהילה בבניין על ידי הזמנת כלל הדיירים להקמה, חלוקת תורנויות משותפות לתחזוקה שלה ועוד. אם החלטתם להזמין גנן שידאג לתחזוקת הגינה, אפשר לשלב פינות ישיבה ולעודד פעילויות קהילתיות בגינה המשותפת.
מחיר תכנון והקמה ראשונית של גינה בבניין משותף נע בין אלפי לעשרות אלפי ש"ח, בהתאם למורכבות העיצוב, סוגי הצמחים, החומרים בהם נעשה שימוש וגודל הגינה. לדוגמה:
תכנון והקמת גינה בבניין משותף בגודל חצי דונם שכלל פיזור אבני מדרך, שתילת עצים, צמחים רב שנתיים והקמת פינת דשא סינטטי – 37,250 ₪ כולל מע"מ.
הקמת גינה לבניין משותף כולל התקנת דשא סינטטי, חלוקי אבנים, טוף וצמחים – 30,000 ₪ כולל מע"מ.
מחיר אחזקה שוטפת של גינה בבניין משותף משתנה גם הוא בהתאם לאותם קריטריונים ונע בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים לטיפול. לדוגמה:
טיפול חד פעמי בגינה בבניין משותף – 750 ₪ כולל מע"מ.
גיזום וניקוי גינה בבניין משותף – 1,200 ₪ כולל מע"מ.
שיקום גינה בגודל 20 מ"ר בבניין משותף, שכלל גיזום וניקוי – 3,000 ₪ כולל מע"מ.
עבודת גינון הכוללת גיזום ענפים וניקוי של חצר בניין משותפת – 5,000 ₪ כולל מע"מ.
כדי לקבל הערכה מדויקת יותר כדאי להתייעץ עם גנן מקצועי.
עיצוב גינה בבניין משותף יכול להיות כרוך בעבודה פיזית מאומצת, או בביצוע ריאיונות ובדיקות מקיפות כדי לוודא שלגנן יש את הכישורים והניסיון הדרושים. או, שאפשר לעשות זאת בדרך הקלה, בעזרת רשימת הגננים המומלצים שהכנו לכם. אחרי כל עבודת גינון אנחנו מבקשים את חוות דעתכם, כך שההמלצות באתר תמיד מעודכנות, מאומתות וללא גינונים מיותרים!
סגנון העיצוב של גינה בבניין משותף יכול להיות עיצוב מודרני או כפרי, מינימליסטי או בולט, פרחים מלבלבים או קקטוסים קוצניים. העיצוב תלוי בהעדפות של הדיירים בבניין ובקריטריונים המפורטים במאמר.
מחיר תכנון והקמה ראשונית של גינה בבניין משותף נע בין אלפי לעשרות אלפי ש"ח ומחיר אחזקה שוטפת של גינה בבניין משותף משתנה נע בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים לטיפול חד פעמי. המחיר משתנה בהתאם למורכבות העיצוב, סוגי הצמחים, החומרים בהם נעשה שימוש וגודל הגינה. כדי לקבל הערכה מדויקת יותר מומלץ להתייעץ עם גנן מקצועי.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.