למי שרוצה את התשובה הקצרה - אנטיאוקסידנטים, או נוגדי חמצון, הם חומרים ששומרים על התאים בגוף שלנו מפני פגיעה של רדיקלים חופשיים. ועכשיו לתשובה הארוכה: רדיקלים חופשיים הם חומרים שנוצרים בגוף שלנו באופן טבעי, ויכולים גם להיכנס מבחוץ. בכמות קטנה הם טובים וחשובים לתהליכים פיזיולוגים מסוימים, אבל בכמויות גדולות מידי הם פוגעים בגוף וגורמים למחלות. גם נוגדי החימצון נוצרים בגוף שלנו באופן טבעי, וגם אותם אפשר להכניס מבחוץ. הם נקשרים לרדיקלים החופשיים, ובעצם עוברים בעצמם את תהליך החמצון שהיה עובר על תאי הגוף שלנו אחרת (ופוגע בהם). כיום, הזיהום באוויר ובמזון גורם לכך שיש יותר מידי רדיקלים חופשיים בגוף שלנו, ולכן מאוד מומלץ להקפיד על צריכת מזון שכולל בתוכו אנטיאוקסידנטים. אבל לא להיסחף, גם עודף באנטיאוקסידנטים יכול להזיק, ולכן לא מומלץ לצרוך אנטיאוקסידנטים כתוסף תזונה מבלי להתייעץ עם איש מקצוע כמודיאטנית או רופא.