אומגה 3 זה שם כולל לחומצות שומן שחיוניות לתפקוד הגוף. בגלל שהגוף לא יודע לייצר את החומצות האלו בעצמו חשוב להקפיד לצרוך אותן באופן יזום. אז באיזה מאכלים יש אומגה 3?
מקורות מן החי - בעיקר בדגים כמו סלמון, טונה, סרדינים ובקלה.
מקורות מן הצומח - שמן זית, אגוזי מלך,זרעי פשתן, ציפורן, זרעי חרדל, כרוב, חסה, ברוקולי, דלעת ,טופו, תרד, פולי סויה ואצות מיסו.
צריכת אומגה 3 תורמת לבריאות מערכת העצבים ומערכת הריאה, משפרת תהליכים קוגניטיביים כמו שיפור הזיכרון, הקשב והריכוז ותורמת לבריאות הלב.