הפחמימות הריקות, או בשם הרשמי יותר 'פחמימות פשוטות', הן הפחמימות שעושוית מחד סוכר (אבן בניין אחת של פחמימות) או דו סוכר. הן מתפרקות במהירות (לכן אנחנו מספיקים להרגיש את הטעם המתוק כבר בפה), נכנסות ישירות לזרם הדם ומנוצלות מיד לאנרגיה. הן מעולות בשביל הרמת אנרגיה מהירה - למשל במצב של נפילת סוכר אצל אדם סוכרתי, אבל לא כל כך יעילות מבחינות אחרות: הן לא מספקות אנרגיה לאורך זמן, והן גם לא משאירות אחריהן תחושת שובע. כשהן מנוצלות לגמרי יש צניחת סוכר חדה, שהרבה פעמים גורמת לחיפוש מיידי של סוכר נוסף.
פחמימות פשוטות, או פחמימות ריקות, הן כל הסוכרים והממתיקים שאנחנו מכירים מקרוב. בתוך הקבוצה הזו נכנס הסוכר הלבן, השתייה המתוקה, הממתקים. עוגות, לחם לבן ועוגיות נקראות גם הן פחמימות ריקות, למרות שזה לא מדויק; הקמח הלבן הוא רב-סוכר ולכן נחשב לפחמימה מורכבת. למרות זאת, בגלל תהליך העיבוד וכמות הסוכר הפשוט הגבוה שהם מכילים, הם נותנים אפקט דומה וכך נחשבים לפחמימות עם ערך תזונתי נמוך.
על הסבר מפורט יותר של פחמימות בכללי, תוכלו לבקר כאן: מה זה פחמימה?