התקנת גגון לחלון היא פתרון עבור מי שרוצה למנוע כניסת גשם או שמש, או שפחות מתאים לו שיונים יקננו אצלו בחלון. מה כוללת התקנת גגון לחלון וכמה היא עולה? במאמר הבא נפתח חלון לכל הפרטים שחשוב לדעת
גגון לחלון, בדומה לגגון כניסה לבית או גגון למרפסת, נועד כדי להגן על הכביסה או על החלון.
את הגגון מתקינים כשיש קרינת שמש ישירה שנכנסת לתוך החדר וגורמת לו להתחמם, או אם יש בעיית רטיבות שאיטום לא מצליח לפתור ורוצים למנוע כניסת גשם דרך החלון. בנוסף, התקנת גגון לחלון יכולה להיות יעילה גם במקרים של טפטוף של מזגן או יונים מקננות שעלולות להפריע ולהותיר אחריהן לשלשת.
את הגגון מתקינים בשיפוע, מה שמוביל לכך שהגשם מחליק עליו ונוטף רחוק מהחלון, ושליונים אין משטח ישר להקים עליו את הקן שלהן.
יש מגוון חומרים מהם אפשר ליצור גגון לחלון:
פוליקרבונט - מוכר יותר בשמותיו המסחריים סנטף או פוליגל. זהו חומר קשיח שנחשב לעמיד לתנאי מזג האוויר ומגיע במגוון צבעים.
PVC גלי - מגיע בצורת לוחות ופחות קשיח מהפוליקרבונט.
שלבי תריס - שלבים העשויים פלסטיק ומונחים על מסגרת אלומיניום. הם נוחים לעבודה ולחיתוך. עם זאת, הם נחשבים כבדים, ולכן מומלץ להשתמש בהם כשהגגון יחסית קטן.
אלוקובונד - יריעות אלומיניום מאוד דקות שביניהן יש חומר מוקצף שמדביק אותן זו לזו. אלוקובונד הוא חומר יחסית קל משקל, והוא מגיע בכל מיני צבעים.
ה-PVC הגלי נחשב ליקר ביותר, והפוליגל והסנטף עלולים להיסדק כתוצאה מהתייבשות בשמש לאחר מספר שנים, אבל גם ההבדלים האלו לא משמעותיים במיוחד ביחס לשאר החומרים. קבלן האלומיניום יתאים את החומר לגגון לפי הדרישה שלכם.
ככלל, גגון לחלון לא דורש תחזוקה או החלפה, למעט מקרים חריגים מאוד של התפוררות מקרינת שמש או חורים כתוצאה מברד.
אורך סטנדרטי של גגון לחלון משתנה בהתאם לצורך ולפתח החלון, כאשר לרוב הגגון יהיה באורך של רוחב החלון בתוספת של 10 ס"מ לכל צד. כלומר, אם אורך החלון הוא מטר, אורך הגגון יהיה 1.20 מטר.
עומק החלון הוא זה שקובע כמה קשה יהיה להרכיב את הגגון. ככל שהחלון עמוק יותר, המרחק מהקיר גדל וכך גם מרכז הכובד, מה שמשפיע על ההתקנה והופך אותה לקשה יותר. עומק של גגון לחלון נע בין 30-75 ס"מ, כדי שימנע את קרינת השמש מהחלון ומהגשם לטפטף על הכביסה.
יש כמה אפשרויות להתקנת גגון לחלון:
להיעזר בבעל מקצוע לאורך כל התהליך.
לקנות את הגגון באופן עצמאי ולהיעזר בבעל מקצוע להתקנה בלבד.
לקנות את הגגון באופן עצמאי ולהתקין אותו לבד.
אם בחרתם להיעזר בבעל מקצוע לאורך כל התהליך, קבלן האלומיניום ירכיב את הגגון בהתאם לדרישות שלכם ויגיע איתו מוכן לביתכם, כך שכל מה שנשאר הוא רק להתקין אותו מעל החלון. ההתקנה כוללת קידוח בקיר וחיבור הגגון על ידי דיבלים, זוויות ותמיכה של רגליים מהצדדים. זמן ההתקנה לוקח בממוצע בין חצי שעה לכמה שעות, תלוי בגודל הגגון ובגישה לחלון. ככל שהגגון גדול יותר והחלון גבוה יותר ופחות נגיש, זמן ההתקנה ייארך.
אם בחרתם לקנות גגון מוכן מחנות ציוד לבית, יש לכם שתי אפשרויות - או להתקין לבד, או לקרוא לבעל מקצוע בשביל התקנה בלבד. עם זאת, קחו בחשבון שייתכן שבעל מקצוע לא יגיע רק להתקנת גגון שכבר נקנה מראש.
שימו לב! התקנת גגון לחלון בכל קומה שהיא לא קומת קרקע היא עבודה מסוכנת, ולכן חשוב לוודא שלבעל המקצוע שאתם מזמינים יש אישור עבודה בגובה.
באופן עקרוני, אין צורך באישור מיוחד להתקנת גגון לחלון, אך התקנות משתנות בין עירייה לעירייה ולכן מומלץ להתעדכן באתר העירייה או המועצה שלכם מהן התקנות המדויקות לגבי המיקום שלו והחומר ממנו הוא עשוי.
התקנת גגון לחלון מתומחרת לפי מ"ר, כאשר המחיר נע בין 550-650 ₪ למטר (לפני מע"מ). ככל שיש יותר מטר, כלומר, ככל שהגגון גדול יותר, המחיר פר מטר יירד.
עם זאת, צריך לקחת בחשבון שבהרבה מקרים של התקנת גגון לחלון, הגגון לא מספיק גדול כדי שהמחיר יחושב כך. במקרים כאלה עלות הגגון תיקבע לפי פרמטרים כמו זמן העבודה, עלות החומרים ואנשי צוות שמגיעים להתקין את החלון. כדי שיחושב לפי מ"ר, אורך החלון צריך להיות לפחות 2.5 מטרים.
מחירי התקנת גגון לחלון לדוגמא:
מחיר התקנת גגון לחלון שאורכו 3 מ' ועומקו 70 ס"מ ייקבע לפי מ"ר וינוע בין 1,160-1,370 ₪.
מחיר התקנת גגון לחלון שאורכו 2 מ' ועומקו 70 ס"מ ייקבע לפי זמן העבודה ועלות החומרים ויכול להגיע עד 2,500₪.
אז אחרי שהבנתם מהם היתרונות של גגון לחלון והחלטתם שזה הפתרון האידאלי בשבילכם, כל מה שנותר הוא לבחור את קבלן האלומיניום שיתקין לכם אותו. בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימה של קבלני אלומיניום מומלצים שמדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. אחרי שהרעש של היונים ייעלם, נתקשר לשמוע איך הייתה ההתקנה וגם אתם תוכלו לדרג.
גגון לחלון טוב במקרים שרוצים למנוע כניסת גשם או קרינת שמש, טפטוף של מזגן או קינון של יונים בחלון.
מחיר גגון לחלון נע בין 550-650 ₪ למטר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.