הנהלת חשבונות לעוסק פטור תעשה סדר בהוצאות וההכנסות של העסק ותמנע תקלות מס וקנסות. מה כוללת הנהלת חשבונות לעוסק פטור ומה המחיר שלה? כל הפרטים ממש כאן.
הנהלת חשבונות לעוסק פטור היא איסוף כל המידע הפיננסי של העסק במקום אחד וסידור שלו לטובת הוצאת דו"חות חודשיים, רבעוניים או שנתיים.
עוסק פטור מחויב בהנהלת חשבונות חד צידית (אל תדאגו, אנחנו כבר מסבירים מה זה). זאת בניגוד לעוסקים מורשים וחברות בע"מ שחייבים בהנהלת חשבונות כפולה שמורכבת מיותר סעיפים בשל מחזור ההכנסות הגדול שלהן.
בתכל'ס, הנהלת חשבונות לעוסק פטור היא תיעוד של הכנסות והוצאות של העסק, ולא כוללת פירוט בנוגע לאמצעי תשלום ותשלומים עתידיים (כמו שקורה בהנהלת חשבונות כפולה לעסקים שאינם פטורים בדרך כלל).
עוסק פטור לא מוציא חשבוניות מס כמו עוסק מורשה, אלא מנפיק קבלות בלבד, ולכן בכל הנוגע להנהלת החשבונות לעוסק פטור עבודת הרישום והתיעוד נחשבת לפשוטה יותר והיא כוללת עמודת הוצאות ועמודת הכנסות בלבד.
בשביל שעוסק פטור יעמוד בתנאי ההוראות לניהול ספרים, הוא צריך לשמור בקלסר את כל הקבלות והמסמכים הקשורים לעסק (הכנסות והוצאות).
בשונה מעוסק מורשה וחברה בע"מ, עוסק פטור לא מחוייב לנהל את המסמכים בתוכנת הנהלת חשבונות או בספר תקבולים ותשלומים ומספיק להיות מסודרים ולשמור את הכל באקסל ובתיקיות.
עוסק פטור צריך להפיק שני דו"חות תקופתיים:
דו"ח רווח והפסד לשימוש פנימי (1320), שמסכם ומציג כמה העסק שלכם הוציא/הכניס במהלך שנה או רבעון.
דו"ח שנתי (1301), שמוגש למס הכנסה וקובע את המס שצריך לשלם עבור שנת המס הקודמת ומתומחר בנפרד.
כמו שכבר ציינו, הנהלת חשבונות לעוסק פטור (חד צידית) נחשבת לפשוטה יחסית ולכן אפשר לבצע אותה לבד. מה שאתם צריכים זה הרבה סדר וארגון:
רכזו את כל הקבלות של ההכנסות וההוצאות ושמרו עליהן טוב לפי תאריכים. הכינו מסמך אקסל שמסכם את כל ההוצאות וההכנסות על בסיס הקבלות בשתי עמודות: ניחשתם נכון, עמודת הוצאות ועמודת הכנסות. קחו בחשבון שגם החשבון הפשוט דורש חישובים ודיוק.
אם הבנתם שהנהלת חשבונות באופן עצמאי לא באה בחשבון, תוכלו לתת לרואה חשבון או מנהל חשבונות להיות אחראי על הנהלת החשבונות בשבילכם. מנהל החשבונות ירכז את הנתונים, יחשב סכומי הוצאות מול הכנסות ואת אחוזי המס ויכין את הדוחות התקופתיים. כדאי שתדעו שמחירי הנהלת חשבונות לעוסק פטור מושפעים משני מרכיבים עיקריים:
היקף הפעילות העסקית: ככל שהעסק פעיל יותר ומבצע יותר עסקאות נוצרת בירוקרטיה רבה יותר שתשפיע על המחיר.
היקף המחזור השנתי: ככל שהיקף המחזור השנתי של העסק גדול יותר כך המחיר של הנהלת חשבונות לעוסק פטור יהיה גבוה יותר.
מחיר הנהלת חשבונות לעוסק פטור לא מאוד פעיל ינוע בין 300-350 ש"ח בחודש.
מחיר הנהלת חשבונות לעוסק פטור ברמת פעילות בינונית ינוע בין 450-800 ש"ח בחודש.
מחיר הנהלת חשבונות לעוסק פטור מאוד פעיל ינוע בין 1,000-1,200 ש"ח בחודש.
אחרי שהבנתם מה הנהלת חשבונות לעוסק פטור כוללת, אתם יכולים לעבור לשלב הבא ולמצוא את רואה החשבון. בדיוק בשביל זה ריכזנו רשימה של רואי חשבון מומלצים להנהלת חשבונות לעוסק פטור, כולם מדורגים על פי חוות דעת של לקוחות קודמים. אחרי שתקבלו את השירות נתקשר כדי לשמוע גם את חוות דעתכם.
עוסק פטור שמבצע בעצמו את הנהלת החשבונות לא צריך לעבור ביקורת של רואה חשבון.
עוסק פטור רשאי לבצע הנהלת חשבונות כפולה, אבל מדובר בעבודה רבה ומסובת יותר מאשר הנהלת חשבונות חד צידית.
עוסק פטור פטור ממע"מ, לכן הוא מוציא קבלות אבל לא חשבוניות מס.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.