37 רואי חשבון מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: הגדלת מקדמות מס הכנסה - האם כדאי? אני בעלת עסק של הובלות שקיים כבר ארבע שנים, והשנה הרווח גדל באופן משמעותי. מניסיונך, האם כדאי להגדיל את מוקדמות מס ההכנסה? אשמח אם תוכל לפרט.
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לרואי חשבון עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 37 רואי החשבון משקל זהה.
חבר'ה יש לנו רוב! 89.3% מרואי החשבון ענו כן בתשובה לשאלה 'הגדלת מקדמות מס הכנסה - האם כדאי?'. לא השתכנעתם? 10.7% מרואי החשבון חשבו אחרת. תמיד יש עוד אפשרויות, אבל אנחנו תמיד הולכים עם חכמת המומחים.
מידע נוסף על ראיית חשבון תוכלו לקרוא במאמר הבא.
הגדלת מקדמות מס הכנסה - האם כדאי? המומחים עונים:
מכיוון שצפי ההכנסות גדלו משמעותית תשלום המס הצפוי יגדל בהתאמה לכן יש להיערך לכך ולהגדיל את תשלום המקדמות החודשי כדי שלא יהיה חוב מס מכביד בסוף שנה.
במקרים של גידול ברווחים אני ממליץ על פתיחת פקדון בנקאי לחסכון עבור תשלומי מס צפויים ולא הגדלת מקדמות מס הכנסה יזומה. את הכסף בפקדון נעביר למס הכנסה בינואר שנה אחרי. היתרונות: 1. נהנה מתוספת ריבית על הכספים בפקדון. 2. גמישות כספית בשימוש בכסף לעומת הגדלת מקדמות שלא ניתן לקבל כספים ששולמו כמקדמה אלא רק לאחר הגשת דוח שנתי. 3. העברת הכסף למס הכנסה בינואר שנה אחרי לא תחייב אותנו בתוספת ריבית והצמדה על תוספת המס הצפויה. יחד עם זאת, לקוח שבכל זאת יחליט שהוא מעדיף הגדלת מקדמות מס הכנסה ולא בחיסכון כפי שהצעתי, אגדיל לו את גובה המקדמה לתשלום. בנוסף יש לשים לב לנושא התאמת תשלומי מקדמות ביטוח לאומי להכנסה הנכונה גם לצורך ביטוחי וגם כהוצאה מוכרת בדוחות.
עדיף לשלם במהלך השנה מידי חודש או חודשיים אחוז מסוים למקדמות מס מאשר כשתצא שומת מס תחויבי בסכומים גבוהים של מס על הרווח.
מומלץ לשלם מס כמה שיותר קרוב למה שצריך. ההתחשבנות הסופית תעשה כשיוגש הדוח השנתי ואם הרווח גדל משמעותית ולא הגדלתם את המקדמות, ייצא סכום גבוה לתשלום וכנראה שהכסף כבר יבוזבז ותתקשו לשלם, לכן מומלץ לבקש מרואה החשבון לבדוק את הרווח לפי ההכנסות המעודכנות ולעדכן את מקדמות מס הכנסה ומקדמות ביטוח לאומי.
כאשר הרווחיות בעסק עולה זה אומר שחבות המס גדלה, כמובן בהתאם ללקוח ולנקודות הזיכוי שלו, לכן יש לעשות בדיקת צפי מס וכך להחליט לכמה להגדיל את המקדמות למס הכנסה כדי למנוע תוספת מס גדולה בסוף השנה ולמנוע ריביות והצמדות. ועוד טיפ קטן, אם הרווחיות גדלה תבדקי גם את המקדמות לביטוח לאומי שמשולמות בהתאם לצפי רווח.
במידה וישנם שינויים ברווחיות העסק כדאי מאוד להגדיל את תשלום המקדמות כך שבסוף השנה לא ייווצרו הפרשים לתשלום למס הכנסה.
שהרווח גדל חשוב להגדיל מקדמות שלא יהיו בסוף שנה הפרשים מהותיים שצוברים ריבית מסוף שנה. אומנם יש כאלו שיעדיפו לדחות את התשלום מבחינה תזרימית לשנה הקרובה אך ככלל זה לא מומלץ.
במידה ויודעים שהרווח עלה יש לחשב לכמה צריך להגדיל את המקדמות וכדאי להגדיל את התשלום. להימנע מריבית והצמדה. וכן לדעת שכל המס שולם ולא יהיו הפתעות בעת הגשת דוח שנתי.
במידה ובעל העסק לא יגדיל את המקדמות ולאחר קליטת הדו"ח יתברר שיש הפרשי מס, החוב יהיה חייב בריבית והצמדה רק מסוף השנה. לדוגמא בשנת 2024 נגיש את דו"ח לשנת 2023 ויתברר ששולם פחות מהנדרש החוב יישא ריבית והצמדה מחודש ינואר 2024. ולכן אין הטבה בהגדלת המקדמות. במהלך שנת 2024 לפני הגשת הדוח ניתן באופן יזום לשלם את החוב ולהימנע מתשלום ריבית והצמדה. כמו כן צריך להתנהל בזהירות על מנת שכשנגיש את הדוח ויהיו הפרשי מס, יהיו מקורת כספיים לשלם את החוב.
כמובן, עדיף לתכנן את המקדמות לרשויות באופן כזה שלאחר הגשת הדוח השנתי יווצר החזר קטן מהרשויות וכך יחסך ריבית והצמדה במקרה של תשלום נמוך. בנוסף לרוב התשלום במהלך השנה עוזר להתנהל טוב יותר תזרמית מאשר הצורך לשלם הפרשים בסכום אחד עבור שנת המס.
במידה ויש צפי לגידול ברווח אז רצוי להגדיל מקדמות ובכך אפשר לחסוך את הריבית במיוחד כאשר אנחנו בשנת אינפלציה.
על מנת שלא ייווצרו הפרשי מס גבוהים בהגשת דוח שנתי רצוי להפריש בהתאם. מה גם שאם הפרשת יותר מדי את מקבלת בחזרה עם ריבית.
צריך להגדיל את המקדמות כשי שבעת הגשת הדוח השנתי לא נצטרך לשלם ריבית והצמדה על החוב במידה ויהיה.
תחילה חשוב להתייעץ עם יועץ מס מוסמך מאחר ובהגדלת מקדמות מס הכנסה יש לקחת מרכיבים נוספים בנוסף לרווח שגדל. כגון, מבנה משפחתי (מספר ילדים וסטטוס הורה וכו'), הפקדות לקופות גמל ועוד. בנוסף, יש להתחשב בניכויים כגון תשלומים לביטוח לאומי וזיכויים כגון תרומות ביטוחי חיים וכו'.
כן במידה והצפי שרווח שנתי גדל גם כן. כדאי לבצע הערכות מס כל 3 חודשים ולתקן במידת הצורך. עדיף להגיע לדצמבר מאוזנים בדיוק לפי הערכת מס.
במידה ולא ישולמו מקדמות כנדרש יהיה צורך בהשלמת המקדמות בתוספת ריבית והצמדה ולעיתים גם קנס, במקרים בהם שולמו מקדמות בחסר או לא שולמו כלל יחולו בתיק קנסות וריביות לפי סעיפים 190, 191 לפקודה. בעסק של הובלות יש לשים לב שכל העובדים נרשמים כנדרש (מה שמאוד עלול להשפיע על הרווח ועל גובה המקדמות).
כמובן שכדאי להעלות. השלמת מס כרוכה בריבית והצמדה של כ7% ולכן כמה שנשלם בתוך שנת המס יחסוך לנו השלמה לאחר הגשת הדוח. גם אם משלמים מקדמות גבוהות מדי - החזר המס יהיה עם ריבית והצמדה.
כדאי להגדיל מוקדמות מס הכנסה כדי לשקף את המס בצורה מדויקת.
אם הרווח גדל כדאי מאוד לבדוק ביחד עם בעל מקצוע מה אחוז המקדמות שכדאי לך לשלם. אם לא תגדילי מקדמות בזמן, יכול להיות שאחרי דו"ח שנתי תקבלי סכום השלמה מאוד גבוה, וגם ריבית והצמדה ולפעמים אפילו קנס.
מומלץ לשלם לפי הערכת חיוב במס ועדיף לשלם יותר מאשר לשלם פחות מאחר ואם יתקבל החזר מס הכנסה יהיה צמוד מדד וריבית. אותו דבר אם יצא חיוב מס יהיה צמוד מדד וריבית.
בהנחה ואכן בסוף שנת המס את תסיימי את השנה עם שורת רווח חייב במס, שאכן יגרור תשלום מיסים, מומלץ ואף כדאי להגדיל מקדמות מס הכנסה ולשלמם בשוטף על מנת להמנע מהפרשי תשלום גדולים והפרשי ריבית והצמדה בעת הגשת הדוח וגם על מנת ליצור תנאי תשלום נוחים יותר מעת הגשת השומה.
עסק שהרווח שלו גדל, כדאי שיתאים ויגדיל את מקדמות מס ההכנסה שהוא משלם אם הוא יכול להרשות זאת לעצמו מבחינה פיננסית ולא חייב לנתב את הנטו שגדל לצרכיו הפרטיים, מכיוון שבכל מקרה יצטרך לשלם יותר מס הכנסה בתוספת ריבית והצמדה על הרווח המוגדל. העסק יכול להשתמש במס הכנסה כקופת חיסכון מניבה (4% + הצמדה למדד המחירים לצרכן). אם העסק ישלם במהלך שנת מס מקדמות מס הכנסה גבוהות יותר מחבות המס שלו שנקבעת במעמד הכנת/בדיקת הדוח השנתי, הרי שיזכה להחזר מס בתוספת ריבית והצמדה שפטורה ממס (כ- 9% תשואה שנתית נכון לשנת 2022).
הכול תלוי בהכנסות של העסק לפעמים כן ולפעמים לא.
התשובה חד משמעית היא כן. במידה שהרווח לפני מס גדל, יש להגדיל את מקדמות המס בחישוב לפי רווח משוער חלקי גובה מחזור המכירות (כמובן לאחר סינון של נקודות זיכוי של הנישום).
הבחירה שלי היא שכן, כדאי להגדיל מקדמות מס הכנסה ומאוד מומלץ לפנות לרואה החשבון שיערוך הערכת מס בהתבסס על הרווח הצפוי. מומלץ להגדיל מקדמות גם לביטוח הלאומי.
במידה והרווח גדל בצורה משמעותית יש להגדיל את אחוז המקדמות. על מנת שלא נצטרך לשלם הפרשי שומה גדולים, בנוסף נחסוך ריבית והצמדה מתום השנה ועד למועד הגשת הדוח.
כדאי להגדיל את המקדמות מכיוון שבסוף שנה יהיה לך תשלום גבוה למס.
כן, כדאי לבצע הגדלת מקדמות מס הכנסה על מנת שלא יצטבר חוב גדול שאותו תצטרכי לשלם לאחר הגשת הדוח השנתי ובתוספת ריבית והצמדה. עדיף לשלם יותר מס ואז לקבל החזר מס בתוספת ריבית והצמדה.
כדאי לשלם מקדמות מס הכנסה בהתאם לרווח הצפוי בסוף השנה. אם הרווח גדל באופן משמעותי אז כדאי להגדיל את המקדמות בהתאם וכך בעצם לא משלמים את המס בסוף השנה כסכום אחד או הפרשים גדולים.
כן, כדאי לבצע הגדלת מקדמות מס הכנסה כי כך תשלמי פחות ריבית למס הכנסה בסוף השנה.
הגדלת מקדמות מונעת הפרשי מס הכנסה וביטוח לאומי לתשלום בדוח השנתי וחוסכת ריבית והצמדה.
כמובן. אם הרווח גדל יש להגדיל מקדמות בהתאם על מנת להימנע מחבות מס גבוהה בסוף השנה.
מקדמות מס הכנסה משלמים על חשבון מס עתידי שיחושב בסוף שנה. אם תשלמו סכום מקדמות נמוך מדי תצטרכו להוסיף את ההפרש בסוף שנה. אם שלמתם יותר מדי תקבלו בהגשת דוח שנתי את היתרה בחזרה בתוספת ריבית זכות והפרשי הצמדה.
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
כן | 40.9 | 89.3 |
לא | 4.9 | 10.7 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
כן | 34 | 91.9 |
לא | 3 | 8.1 |
המידע המוצג כאן על "הגדלת מקדמות מס הכנסה - האם כדאי?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.