כמה אתם מרגישים שהעירייה דואגת לתרבות הפנאי שלכם? ביקשנו מ-5,500 חברי מידרג, תושבי הערים הגדולות, לדרג את הערים שלהם בתחום של תרבות הפנאי ופיתוח הפארקים. המסקנות? תל אביב מובילה באיזור בילוי, בהוד השרון אין מספיק מתנ"סים וחוגים, ואם אתם מחפשים מתקנים לגיל הרך רעננה היא העיר המתאימה לכם.
לאתר מידרג לא הייתה נגיעה בדירוג, וחוות הדעת כולן התקבלו אך ורק מחברי מידרג. אנחנו סיפקנו את הפלטפורמה, שאפשרה להם להתבטא. המטרה הייתה ליצור דירוג השוואתי של העיריות הגדולות בישראל ודירוג השוואתי לשנה קודמת, כדי להוציא לאור את האמת של התושבים – מה דעתם על תפקוד העירייה שלהם.
לפירוט מלא של כלל הדירוגים במגוון נושאים ובכל העיריות - לחצו כאן.
באופן כללי תושבי הערים מרוצים מהמרכזים הקהילתיים והחוגים שיש לעיריות להציע, ודירגו אותן בציונים גבוהים. במקום הראשון, העיר שהכי ידידותית לילדים היא רעננה שזכתה בציון 3.9, ואחריה מודיעין בדירוג 3.8. בסוף הרשימה נמצאת רמת גן עם ציון 2.9 והוד השרון מדורגת בציון הנמוך ביותר עם 2.6.
פרמטר נוסף שבו נמדדו העיריות הוא הפעילות החברתית לקהל המבוגר. מסתבר שרעננה לא מצטיינת רק בגיל הרך אלא גם בגיל הזהב – היא מובילה בראש עם ציון 3.8, ומיד אחריה גבעתיים עם ציון 3.6. חשוב לציין כאן את עיריית תל אביב, שבמידרג העיריות של 2016 הובילה את הפרמטר הזה בציון הגבוה של 4.2(!) ואילו השנה היא מדשדשת בציון 3.5. ומיהי העירייה שלא מסבירה פניה לאזרחים הוותיקים? הוד השרון, שסוגרת את הרשימה עם ציון 2.5 בלבד.
אם אתם מחפשים עיר עם מגוון מקומות בילוי – תל אביב היא המקום שיתאים לכם. היא מובילה בראש הרשימה עם ציון 3.9 ומיד אחריה ראשון לציון בציון 3.8. שאר העיריות דורגו בפער גדול ובציונים נמוכים, והעירייה שלא ממש שוקדת על פיתוח איזורי בילוי עבור התושבים היא שוב הוד השרון, שנמצאת אי שם בתחתית בדירוג 1.9.
איכות הפארקים
אם ביום בהיר התחשק לכם לצאת עם הילדים לפארק, כנראה שתעדיפו לעשות זאת ברעננה או הרצליה, שזוכות כאן לציונים גבוהים – 4.1. במקום לא רחוק מהם נמצאת כפר סבא, שדורגה בציון 3.9. אם אתם גרים בירושלים, כנראה שתעדיפו להישאר בבית.
בין חמש הערים הגדולות המובילה היא תל אביב, בציון 3.7, אבל בפתח תקווה (2.9) וירושלים (2.8) המצב לא מעודד.
שטח הפארקים
עם ישראל הוא נהדר, אבל להידחס עם כולו בתוך פארק זה פחות נהדר. לכן אחד הפרמטרים שבדקנו הוא האם שטחי הפארקים מספיק גדולים. הערים שבהן תזכו למרחב הולם הן רעננה ומודיעין עם ציון 4.2 ומיד אחריהן הרצליה עם ציון 4.1. ברחובות, ירושלים ופתח תקווה, לעומת זאת, תסבלו כנראה מעודף צפיפות.
כמות המגרשים ומתקני הספורט
אם הילדים שלכם מחפשים מגרש לשחק בו כדורגל, הם יעדיפו את מודיעין או רעננה, שמקבלות את הציון הגבוה בפרמטר הזה – 4.1, ומיד אחריהן הרצליה בציון 4. בירושלים וחיפה לעומת זאת, הם יצטרכו להמשיך לחפש מגרש פנוי.
תחזוקת מתקני הספורט
בלא מעט ערים אפשר למצוא היום פארקים עם מתקני ספורט. אבל איזו עירייה דואגת לשמר ולתחזק את המתקנים עבור התושבים, ואיזו מזניחה אותם? גם כאן רעננה עומדת בראש עם ציון 4.1 ושוב אחריה צועדות בגאווה מודיעין והרצליה עם ציון 3.9. בהוד השרון (2.8) וירושלים (2.7) תיאלצו לעשות מנוי לחדר כושר.
עיריות נוטות לשכוח שגם הקטנטנים שלכם זקוקים למתקנים לשחק בהם. כאן הן לא זוכות לציונים גבוהים במיוחד, ועם זאת, נראה שעיריית רעננה אכן שמה את הילדים בראש מעיניה וזוכה לציון 4.1, ומודיעין מיד אחריה עם ציון 3.9. שאר העיריות מדשדשות מאחורה, כשבסוף הרשימה תמצאו את הוד השרון, באר שבע, פתח תקווה וירושלים, עם ציון נמוך – 2.7.
למה אנחנו משקיעים בדירוג העיריות?
ב-13 השנים האחרונות ראינו איך הדירוג השפיע לטובה על ענף בעלי המקצוע. כל בעל מקצוע יודע שאחרי כל עבודה הוא מדורג וחוות הדעת עולה לאתר, ואנו רואים מדי יום את השיפור באמינות ובשירות בעקבות הדירוג.
שאלנו את עצמנו, מה יקרה אם נדרג את העיריות? האם זה ישפר את השירות לתושבים? אנחנו מקווים שכן. מכיוון שאף גוף לא עושה את זה – מישהו צריך לעשות את זה.
בשנת 2016 ביצענו את מידרג העיריות בפעם הראשונה, והתוצאות היו מרתקות. השנה, החלטנו לעשות זאת שוב ולראות מה השתנה בתפקוד העיריות, אם בכלל.
איפה אפשר לראות את מידרג העיריות של 2016? את מידרג העיריות של כלל הערים לשנת 2016 אפשר לראות כאן
מדוע יש עיריות שלא נכללו במידרג העיריות? עיריות בהן לא היו לפחות 100 מדרגים מחברי מידרג לא נכללו בתוצאות.
איך אפשר לקבל את הנתונים המלאים? אנו מספקים את הנתונים המלאים לכלי תקשורת, לעיריות ולחוקרים בתחום המוניציפאלי. שלחו פנייה להדס ברוש כאן אם אתם מעוניינים בנתונים.
לפירוט מלא של כלל הדירוגים במגוון נושאים ובכל העיריות - לחצו כאן.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.