את חובת ההתקנה של בור שומן לעסק אתם בטח מכירים. השאלה הגדולה היא - מה עושים כשהוא מתמלא? בשביל זה (בין השאר) באה לעולם הביובית, משאית ענקית עם מיכל ומשאבה שפשוט תשאב את בור השומן ותפנה אותו לאתר מורשה לטיפול בשמנים. ריכזנו כאן עבורכם כל מה שחשוב לדעת על שאיבת בור שומן בעזרת ביובית – הסבר מפורט על התהליך, טווח מחירים, האישורים הדרושים, וכמובן חברות ביובית מומלצות לשאיבת בור שומן
בור שומן, הידוע גם כמפריד שומנים הוא מיכל גדול המותקן בצנרת הביוב במטרה למנוע משומנים שונים (שאריות סבון, בישול, תעשייה ועוד) להגיע אל צנרת הביוב, באמצעות הפרדה שלהם ממי השפכים הרגילים. איך זה עובד? כולנו זוכרים משיעור מדעים ששמן צף על מים, וזה בדיוק מה שקורה בתוך בור השומן. השומנים צפים למעלה אל תוך תא מיוחד ואילו מי השפכים ממשיכים בדרכם לביוב. בורות שומן משמשים בתי עסק שונים המחויבים בכך על פי תקנות המשרד להגנת הסביבה, ולפעמים גם מותקנים בצנרות ביוב של בתים פרטיים. אם אתם מחפשים מישהו שיתקין לכם בור שומן לעסק, פנו לאינסטלטור שמתמחה בהקמת קו ביוב.
שימו לב – אין קשר בין בורות שומן ובין בורות ספיגה ורקב. בורות ספיגה ורקב משמשים תחליף לביוב במקומות שאין בהם חיבור לצנרת הביוב העירונית.
אחרי שעברנו את שלב ההיכרות אין מנוס משיחת "יחסינו לאן" - כלומר לשאיבה. בור שומן שלא נשאב בזמן יוצר נזק לסביבה (חלחול שומנים לקרקע), לתברואה (משיכת מזיקים ותיקנים) ולתשתיות (סתימות ביוב קשות).
ולשאלה המתבקשת: כל כמה זמן צריך לשאוב בור שומן? התקנות של המשרד להגנת הסביבה שצירפנו למעלה מגדירות את התדירות החוקית בצורה די מפורטת וכדאי לכם לקרוא אותן. בשורה התחתונה נגיד כך:
אמור להיות לכם חיישן אלקטרוני שיתריע על כך שהבור זקוק לריקון, ובכל אופן אתם מחויבים לשאוב את הבור לפחות פעם בשלושה חודשים, אלא אם כן קיבלתם אישור מיוחד לתדירות אחרת
שאיבה – כאשר בור השומן עומד להתמלא עליכם לקרוא לביובית, משאית עם משאבה ומיכל גדול שתשאב את השומנים. אם תרצו לוודא שכל המיכל נשאב כמו שצריך תוכלו להסתכל בשעון השאיבה של הביובית.
שטיפה – על פי תקנות המשרד להגנת הסביבה חובה לבצע שטיפה של מפריד השומנים בתום השאיבה. זאת לא סתם גזירה – השטיפה תמנע מריחות רעים להצטבר ומשאריות שומן שנותרו להתערבב במי השפכים.
פינוי – לאחר השאיבה על הביובית לפנות את השומנים לאתר מורשה לטיפול בשפכים. לאחר הפינוי בעל הביובית צריך להביא לכם אישור על פינוי השומנים מהאתר המורשה, הוכחה מוסמכת לכל דורש שביצעתם את המלאכה כראוי.
קוב – מחיר שאיבת בור שומן נקבע לפי קוב (1,000 ליטר), זאת מפני שעל כל קוב שאתם מפנים עליכם לשלם לאתר הפינוי.
מחיר שאיבת בור שומן לקוב אחד הוא 800 -1,000 ₪ כאשר כל קוב נוסף יעלה כ-300 ₪.
שטיפה – כפי שכתבנו למעלה שטיפת בור השומן לאחר שאיבתו היא חובה וגם תעזור למנוע ריחות רעים. אז אם כבר הביובית אצלכם שווה לשלם עוד קצת לבעליה כדי שישטוף את בור השומן ויסיר דאגה מלבכם.
מחיר שטיפת בור שומן לאחר שאיבה הוא 400 ₪.
מלבד שני הקריטריונים הבסיסיים הללו יש עוד שני גורמים מרכזיים שיכולים להשפיע על מחיר שאיבת הבור:
מרחק – אמנם הצינור של הביובית ארוך אבל אם בגלל בעיית גישה כלשהי הביובית תצטרך לפרוס יותר מעשרה מטרים של צינור המחיר הכולל של שאיבת השומן עלול לעלות ב־300-200 ₪.
ביובית חניונים – אם בור השומן נמצא בחניון תת קרקעי, חברת הביובית תצטרך להשתמש בביובית מיוחדת, נמוכה יותר, הידועה גם בשם המפוקפק משהו "ביובית חניונים". חלק ממפעילי הביוביות יקחו תוספת תשלום של 200-100 ₪ תמורת השימוש בביובית חניונים.
מודעים לתהליך? שמחים על תפקידכם בהגנה על הסביבה? כך או כך בשביל שאיבת בור שומן כדאי למצוא בעל מקצוע שתוכלו ללכת איתו לאורך זמן בראש שקט. כאן אנחנו נכנסים לתמונה: יצרנו עבורכם רשימה של חברות ביובית מומלצות לשאיבת בור שומן, וכולן מדורגות כל הזמן על ידי לקוחות אמיתיים, כך שיש לך על מי לסמוך.
מפריד שומן הוא מיכל גדול שיושב בקצה מערכת הביוב של העסק, כך שמי השפכים ממשיכים לזרום למערכת הביוב ואילו השומנים צפים למעלה ונשארים בתוך המיכל.
מחיר שאיבת בור שומן מתומחרת לפי קוב. מחיר שאיבת בור שומן לקוב אחד הוא 900-700 ש"ח, ועוד 250-150 ש"ח לכל קוב נוסף.
על פי התקנות יש לשאוב בור שומן לפחות פעם בשלושה חודשים. אם החיישן האלקטרוני מתריע על כך שהבור מלא חשוב לשאוב אותו בהקדם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.