סיבים תזונתיים הם פחמימות מורכבות שלרוב מגיעות מהצומח ולמרות שהם לא מתעכלים בגוף שלנו הם עושים בו עבודה רצינית. סיבים תזונתיים לרוב מתחלקים לשני סוגים עיקריים:
סיבים תזונתיים מסיסים - הופכים לג'ל במערכת העיכול שעוזר להוריד רמות כולסטרול, להאט את עיכול המזון ולשמור על רמות סוכר יציבות. במילים אחרות, הם עוזרים לנו להיות שבעים יותר לאורך זמן (יש!). סיבים מסוג זה נמצאים במזונות כמו שיבולת שועל, פירות וירקות.
סיבים תזונתיים שאינם מסיסים - עוזרים לפעילות מעיים תקינה ומונעים עצירות
. סיבים מסוג זה נמצאים בין היתר בדגנים מלאים, אגוזים וקטניות.
תופתעו לגלות שסיבים תזונתיים גם מפחיתים סיכון למחלות שונות כדוגמת סוכרת ועוזרים לשמירה על המשקל.
כדאי שתדעו - אם אתם לא רגילים לצרוך הרבה סיבים תזונתיים ביומיום, כדאי שתעלו את הכמות בהדרגה כדי למנוע נפיחות וגם אל תשכחו לשתות במקביל הרבה מים