הקונסטרוקטורים מציעים שירותים מגוונים – החל מייעוץ קצר לגבי שבירת קיר, ועד לליווי בתהליך הארוך של בניית בית. בהתאם, גם טווח המחירים עבור ייעוץ וליווי קונסטרוקטור רחב מאוד ונע בין אלף ש"ח עד עשרות אלפי שקלים. כדי שתוכלו לקחת את עלות הקונסטרוקטור בחשבון ולהיערך בהתאם, רכזנו עבורכם במאמר הבא את המחירים של עבודות הקונסטרוקציה הנפוצות ואפילו צירפנו הצעת מחיר לדוגמא. יאללה, מתחילים
הקונסטרוקטור הוא מהנדס או הנדסאי בניין שמתמחה בשלד המבנה ותפקידו העיקרי הוא להיות אחראי לבטיחות המבנה, כך שכל בניה או שבירה של אלמנטים (עמודים, קירות וכו') הקשורים בשלד המבנה מצריכה אישור קונסטרוקטור. הקונסטרוקטור והאדריכל עובדים יחד, כאשר האדריכל מתכנן את החזון הכללי והקונסטרוקטור מוודא שמבחינה פרקטית המבנה יהיה יציב וחזק.
טיפ חשוב! כל תוספת בניה מצריכה חתימה גם של מתכנן וגם של בונה שלד. בניגוד לאדריכל שיכול לחתום רק כמתכנן, קונסטרוקטור יכול לחתום גם כמתכנן וגם כבונה שלד, ולכן אם התוספת שאתם מתכננים קטנה תוכלו להסתפק רק בקונסטרוקטור ולחסוך כסף.
כדי לשבור אלמנט כמו קיר או עמוד בבית נדרש אישור קונסטרוקטור המעיד על כך שהשינוי לא יפגע ביציבות המבנה. חוות דעת כזו מקונסטרוקטור תעלה בין 1,200-1,800 ₪ + מע"מ. אם הקונסטרוקטור קבע כי בשביל לשבור את הקיר או העמוד יש צורך להוסיף חיזוקים למבנה תצטרכו להוסיף עוד 1,000-3,000 ₪ על תכנון החיזוקים.
מוסיפים חדר / מרפסת / פרגולה / יחידה? הקונסטרוקטור יהיה חלק משמעותי בתהליך שמורכב משני שלבים מרכזיים:
ייעוץ לתוספת הבנייה – לפני שאתם מתחילים בתכנון כדאי להזמין קונסטרוקטור שייתן הערכה לגבי המיקום, הגודל והבטיחות של התוספת. הרבה פעמים אנשים מזמינים קונסטרוקטור לאחר שכבר יש תכנית בנייה אדריכלית, ואז מסתבר שהתכנית לא ניתנת לביצוע מבחינת יציבות המבנה, למשל בגלל קירות שלא ניתן לשבור וכדומה. ייעוץ קונסטרוקטור לגבי תוספת קטנה כמו קיר בודד תעלה כ-1,200-1,500 ₪ וייעוץ קונסטרוקטור לגבי תוספת בנייה משמעותית כמו מרפסת או פרגולה יעלה בין 1,500-2,000 ₪.
תכנון קונסטרוקטור תוספת בנייה – תכנון תכנית תוספת הבנייה תעלה בין 2,000-10,000 ₪. כן, זה טווח די גדול, זה פשוט תלוי בגודל השטח ובמורכבות התכנון. למשל, תוספת של קיר או פרגולה נחשבות תוספות קטנות ולרוב יעלו עד 5,000 ש"ח, ואילו תכנון קונסטרוקטיבי של תוספת גדולה כמו חדר, מרפסת או יחידה צפויות לעלות מעל 5,000 ₪.
שימו לב! אם בחרתם להמשיך עם אותו הקונסטרוקטור שנתן את הייעוץ, מקובל לקזז מעלות תכנון הבנייה את עלות הייעוץ.
המחיר שהקונסטרוקטור יגבה עבור ליווי בבניית בית תלוי בפרמטרים שונים כמו גודל הבית, מספר המפלסים והתוספות שתרצו (כמו חניות, גדרות ובריכה).
מחירים לדוגמא:
גודל הבית |
מספר המפלסים |
מחיר |
120 מ"ר |
1 |
10,000-15,000 + מע"מ |
200-300 מ"ר |
2-3 |
15,000-20,000 + מע"מ |
300-400 מ"ר |
3-4 |
20,000-30,000 + מע"מ |
קונסטרוקטורים רבים מציעים שירותי בדיקת דירה לפני רכישה. יש אפשרויות שונות לבדיקה:
סקירה ויזואלית – הקונסטרוקטור יגיע וייתן חוות דעת לגבי יציבות המבנה ובטיחותו. בדיקה כזו צפויה לעלות בין 1,000-3,500 ₪, תלוי בגודל המבנה.
בדיקת עומסים – כדי לשמור על בטיחות המבנה יש להקפיד שלא להעמיס על הרצפות יותר מהמשקל המותר. בבתים פרטיים סטנדרטיים בדרך כלל אין צורך לבצע בדיקה כזו, אך במקומות מסחריים בהם יש התקהלות רבה זו בהחלט בדיקה נדרשת. מחיר בדיקת עומסים על רצפות של קונסטרוקטור נע בין 1,000-1,500 ₪.
בדיקת יציבות – אחת הבדיקות החשובות ביותר לפני מעבר למבנה חדש היא בדיקת היציבות של הגג. עלות של בדיקת יציבות בבית פרטי סטנדרטי (100-200 מ"ר) היא בין 1,000-3,500 ₪, בעיקר בהתאם לגודל הבית.
כשמקבלים הצעת מחיר מקונסטרוקטור חשוב שהיא תהיה כמה שיותר מפורטת ותכלול תיאור מדוייק של מה העבודה כוללת ומה לא. כדי שתדעו מה לדרוש ואיך הצעת מחיר צריכה להיראות, צירפנו לכם הצעת מחיר לדוגמא:
העבודה כוללת:
העבודה אינה כוללת:
המחיר הנדרש:
3,100 ₪ + מע"מ
אופן התשלום:
90% מהתשלום יועברו עם העברת התכנית ו10% הנותרים בתום בניית השלד.
כשמדובר בבטיחות של הבית שלכם אסור להתפשר וצריך לקחת קונסטרוקטור מנוסה ואמין, כזה שיש עליו המלצות קודמות. כדי שתוכלו לבחור בקונסטרוקטור ולהיות עם ראש שקט, ריכזנו עבורכם רשימה של קונסטרוקטורים מומלצים. לאחר כל עבודה אנו מתקשרים ללקוח, מבקשים ממנו חוות דעת על העבודה שבוצעה ומעדכנים את הציון באתר.
המחיר שיגבה קונסטרוקטור על תכנון קונסטרוקטיבי של בית פרטי תלוי בגודל הבית ומספר המפלסים. המחיר מתחיל בכ-10,000 ש"ח לתכנון קונסטרוקטיבי של בית בגודר 120 מ"ר עם מפלס אחד, ויכול להגיע עד 30,000 ש"ח לתכנון בית בגודל 350 מ"ר עם שלושה מפלסים.
קונסטרוקטור אחראי לבטיחות של המבנה, בעוד אדריכל הוא המתכנן הכללי של המבנה מבחינת נראות
קונסטרוקטור הוא מהנדס או הנדאסי בניין המתמחה ביציבות המבנה ובחוזק חומרים. תפקיד הקונסטרוקטור הוא להבטיח שהמבנה יהיה יציב ובטיחותי.
כמעט כל שיפוץ משמעותי בבית מחייב אישורים מקונסטרוקטור. כאן תוכלו לקרוא בפירוט מה הן העבודות שמחייבות קונסטרוקטור, ומתי אפשר לוותר עליו.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.