עוד
מוקד מידרג: 1-700-707-233

מתי צריך קונסטרוקטור?

כשמתחילים לחשוב על פרוייקט בנייה משמעותי המילה הזאת מתחילה לעלות: "קונסטרוקטור". אבל בשביל מה ומתי צריך אותו בכלל? יצאנו לבדוק וחזרנו עם תשובות – הרי לפניכם המקרים בהם תזדקקו לקונסטרוקטור! כתבה שנייה בסדרה

אם אתם צעד אחד לפני ורוצים לדעת מה זה קונסטרוקטור בכלל, אתם מוזמנים לקרוא קודם ולחזור למאמר עוד יותר חכמים.

 מתי צריך קונסטרוקטור

 

מתי צריך קונסטרוקטור?

רגע אחד לפני הפירוט נסביר – תפקידו של הקונסטרוקטור חשוב מאוד והוא זה שנותן חותמת אחריות על בטיחות המבנה. הקונסטרוקטור הוא הנדסאי או מהנדס בניין המתמחה בקונסטרוקציה, כלומר בשלד המבנה, והוא זה שאחראי שהבניין יהיה יציב, בטוח ושלא יווצרו בו ליקויי בנייה בעתיד. לכן, בכל בנייה שקשורה לשלד המבנה נצטרך קונסטרוקטור שיוודא שאין פגיעה ביציבות הבית. כך, למרות שהמילה קונסטרוקטור נשמעת כמו מילה גדולה שקשורה לפרויקטים גדולים בלבד, יכול להיות שנצטרך קונסטרוקטור גם לשיפוץ קטן בסלון ונרחיב על כך בהמשך.

טיפ שימו לב - לעומת מהנדס, הנדסאי יכול לתת מענה לבניית מבנה חדש לצורך מגורים בלבד של עד 4 קומות או עד 12 מטר גובה עם מרווחים של עד 6 מטר בין עמוד לעמוד. בנוסף הוא יכול לתת ייעוץ בנוגע לפירוק מחיצות של בניין קיים אבל הוא לא יכול להתעסק בשימור וחיזוק מבנה ובבניית מבנה לצורך תעשייה או מסחר. 

ועכשיו נפרט את המקרים המרכזיים בהם נצטרך קונסטרוקטור על מנת להגשים את חלומותינו:


קונסטרוקטור לבניית בית חדש

העבודה הגדולה והקלאסית ביותר של קונסטרוקטור היא בתכנון בית חדש. האדם הראשון אליו תפנו כשתרצו לבנות בית יהיה האדריכל, איתו תשבו ותתכננו איך יראה המבנה לפי הצרכים והטעם שלכם. לאחר התכנון האדריכלי הקונסטרוקטור צריך לעשות את התכנון ההנדסי, שידאג שהמבנה יציב וחזק. יחד, האדריכל והקונסטרוקטור יזיזו עמודים, גרמי מדרגות וקירות במידת הצורך כדי שהמבנה יהיה יציב. בסוף התוכניות הקונסטרוקטור צריך לאשר כי המבנה בטיחותי ועומד בכל התקנים הנחוצים.

 קונסטרוקטור מומלץ

בנוסף, הקונסטרוקטור מגיע עם ידע פרקטי על הצרכים בשטח ולכן הוא גם יוכל להציע הצעות אשר יוזילו את עלות הבנייה, יקצרו את לוח הזמנים ודברים כיפיים אחרים. במהלך הבנייה הקונסטרוקטור ישמש גם כמעין מפקח-על ויגיע לפקח על עבודות חשובות במיוחד שחשוב שיבוצעו כראוי. עבודות אלה הן בעיקר יציקות הבטון, שלפניהן הקונסטרוקטור צריך לבדוק שהברזלים שבבטון מותקנים כראוי ויצרו שלד חזק למבנה.

עבודת הקונסטרוקטור במקרה של בניית מבנה חדש יכולה לערוך שעה או שנתיים, תלוי בסוג המבנה וגודלו.


קונסטרוקטור לשינויים בבית קיים

נכנסתם לבית חדש, או שאתם רוצים רענון בבית שלכם וחושבים שזה קלי קלות להוריד את העמוד באמצע הסלון שתקוע לכם בעין. אממא יש דברים בבית שהזזה או הריסה שלהם תגרום לחוסר יציבות במבנה, וזה משהו שאנחנו ממש לא רוצים. כל שינוי בבית שקשור לשלד המבנה צריך אישור מקונסטרוקטור. בכך כלולים למשל עמודים, גרמי מדרגות וקירות תמך. לפני כל שינוי בבית קיים יש להזמין קונסטרוקטור שיסקור את המבנה ויאשר את ההריסה המתוכננת בתוך הבית. מאוד לא מומלץ להתחיל להזיז עמודים וקירות בבית ללא אישור קונסטרוקטור.

 קונסטרוקטור לתוספות בנייה

קונסטרוקטור לליקויי בנייה

ליקויי בנייה, המקרה המבאס מכולם. הרצפה התחילה לשקוע, סדקים הופיעו בקירות או שהמרפסת רועדת כשעוברים אוטובוסים ומשאיות ברחוב. שמתם לב שמשהו לא בסדר בבית שלכם וכאן בדיוק נכנס הקונסטרוקטור – הוא זה שיבדוק ממה נובע ליקוי הבנייה ומה יש לעשות על מנת לתקנו. אם אתם צריכים, הוא ייתן לכם חוות דעת משפטית אותה תוכלו להגיש לקבלן או בבית משפט, או שהוא כבר יתכנן ויפקח על עבודת התיקון כולה, ויחזיר לכם בית תקין ובטיחותי.

 קונסטרוקטור לליקויי בנייה

קונסטרוקטור להיתרי בנייה

תוספת בנייה מכבידה על שלד המבנה. לכן במידה ואתם רוצים להוסיף חדר, יחידה, מרפסת או כל תוספת בנייה אחרת אתם זקוקים לאישור מקונסטרוקטור על התוכניות. האדריכל יתכנן לכם את התוספת והקונסטרוקטור יבדוק את התוכניות, ישנה יחד עם האדריכל מה שדורש שינוי ויחתום בתור האחראי על שלד הבניין שהכול מתוכנן כראוי. רק לאחר אישור הקונסטרוקטור תוכלו לקבל את ההיתר לתוספת הבנייה.


קונסטרוקטור לפטור מהיתר בנייה

ב2014 אושר תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה שנקרא בפי העם גם "רפורמת הפרגולות". התיקון אומר שתוספות בנייה קטנות כגון פרגולות, מחסנים, סגירת מרפסות, גדרות ועוד, אינן חייבות בהיתר בנייה (כל אלה עד גודל מסוים כמובן, אל תתחילו לבנות את היחידה החדשה מתחת לפרגולה). כל רשות מקומית מחזיקה בפרמטרים משלה לבניות פטורות מהיתרי בנייה, אך זהו בהחלט צעד גדול של האדם הקטן נגד הבירוקרטיה.

 קונסטרוקטור לפטור מהיתר בנייה

כדי לקבל הליך פטור מהיתר בנייה לתוספת שאתם מתכננים בבית אתם זקוקים לאישור קונסטרוקטור. הקונסטרוקטור בודק שהמבנה המתוכנן עומד בפרמטרים של מבנה פטור מהיתר, משרטט את מתאר המבנה ומגיש בשביל הלקוח את המסמכים הדרושים. במידה ואכן הבנייה שלכם פטורה מהיתר בנייה, תוכלו להתחיל לבנות כ-24 שעות לאחר אישור הקונסטרוקטור! הידד!


קונסטרוקטור לקבלת רישיון עסק

בשביל קבלת רישיון עסק, עסקים המתנהלים במבנים ישנים או שמתקהל בהם קהל רב, צריכים להציג אישור קונסטרוקטור לבטיחות המבנה ולתוספות הבנייה של המבנה לרשות המקומית. הדרישות והתקנות לעסקים משתנות מרשות מקומית אחת לאחרת.


קונסטרוקטורים מומלצים

למדנו למה צריך קונסטרוקטור ומה זה בכלל, ועכשיו השאלה היא איפה אפשר למצוא קונסטרוקטור מומלץ? בטח כבר הבנתם שלנו יש את כל התשובות. במידרג תמצאו קונסטרוקטורים מומלצים על-ידי לקוחות קודמים. אחרי כל עבודה אנחנו מתקשרים ללקוחות, לוקחים מהם חוות דעת ומעדכנים את הציון של הקונסטרוקטור המומלץ באתר. כך הציונים תמיד עדכניים ואתם נהנים מחכמת ההמונים, תודו מגניב.


;

אנשים שהתעניינו במתי צריך קונסטרוקטור? התעניינו גם בזה...

קונסטרוקטור בשטח
מה זה קונסטרוקטור?
איך בוחרים קונסטרוקטור מומלץ?
איך בוחרים קונסטרוקטור?
קונסטרוקציה - מחירים
קונסטרוקטור – מחירים
הגשת בקשה להיתר בניה
מה זה היתר בניה?
שיפוצים הדורשים אישור קונסטרוקטור
אישור קונסטרוקטור
פרגולת עץ שצריכה אישור יציבות
אישור לפרגולה
בניין מסוכן שקרס
מבנים מסוכנים – המדריך המלא
קונסטרוקטור בשטח
 מה זה קונטור בניין?
חלון דריי קיפ וחלון ממ"ד רגיל
תקן חלון ממ"ד
דלת ממד
תקן דלת ממ"ד
תכנון הפיכת חדר רגיל לממד
גודל ממ"ד מינימלי
ממד
תקן עובי קירות ממ"ד
רוחב ממד
תקן ריצוף ממד
הפיכת חדר רגיל לממד
גודל ממ"ד מקסימלי
תוספת בניה על הגג
רוחב ממד
רוחב ממ"ד מינימלי
תכנון שיפור מיגון
איך הופכים חדר רגיל לממ"ד?
ממד
מה ההבדל בין ממ"ד למקלט?
תוכנית שיפוץ והפיכת חדר לממ"ד
הפיכת חדר לממ"ד
בניה טרומית
איך מזהים בניה טרומית?
בריכה על הגג
בריכה על הגג
בניה רוויה
מה זה בניה רוויה?
תשלום אגרת בנייה
מה זה אגרת בנייה
תשלום אגרת בנייה
מתי משלמים אגרת בנייה
קירוי לפרגולה סנטף BH
האם מותר לשים סנטף על פרגולה?
קורות בטון של מבנה מסוכן עם סדקים
הסרת צו מבנה מסוכן
תכנון הפיכת חדר רגיל לממד
תכנון ממ"ד
שיפור מיגון
שיפור מיגון
קיר בטון
עובי קיר בטון
שבירת קיר בטון
עובי קיר תומך
בניית תקרת בטון
עובי תקרה סטנדרטי
תריס לחלון ממד
עובי תקרת ממ״ד
בריכה במרפסת
בריכה במרפסת
מבנה יביל
מה זה מבנה יביל?
אישור מסמך
אישור יציבות - מה זה?
ציפוי דלת ממד
מה ההבדל בין מיגונית לממד?
קיר חיצוני שפריץ לפני צביעה
גובה קיר תומך
פיקוח בניה פרטית במהלך עבודה בשטח
מה ההבדל בין קונסטרוקטור למהנדס?
קיר באמצע הבית
זיהוי קיר תומך
תריס לחלון ממד
האם ממ"ד חייב חלון?
מבנה המיועד לתמא 38
הסרת צו מבנה מסוכן
קונסטרוקטור מומלץ
בדיקת אל הרס
שבירת קיר תומך בבית
הורדת עמוד תומך
אישור
אישור קונסטרוקטור לשבירת קיר
אישור
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה?
תוכנית
תנאים להיתר בניה

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק