בריכה במרפסת זה ללא ספק החלום הרטוב של כולם. אבל האם כל אחד יכול להתקין בריכה במרפסת? מאיפה בכלל מתחילים? האם חייב אישור קונסטרוקטור לבריכה במרפסת? כאן תוכלו לקבל את כל הפרטים לגבי התהליך להגשמת החלום ואפילו לדעת כמה זה יעלה לכם! בואו נצלול לפרטים.
נתחיל מהדבר הראשון שעליו קם ונופל החלום שלכם - לכל בריכה במרפסת תצטרכו אישור קונסטרוקטור. כן, שמעתם נכון - לכל בריכה, גם לבריכת ילדים קטנה. אנחנו יודעים שזה אולי נשמע מוגזם אבל אנחנו מבטיחים לכם שיש לזה סיבה טובה. כל בריכה, גם בריכת אינטקס היא הרבה יותר כבדה ממה שאתם חושבים.
כמה כבדה אתם שואלים? הנה הסבר מתמטי קצרצר לחישוב משקל בריכה במרפסת: כל ס"מ של מים שוקל 10 ק"ג למ"ר. לדוגמא, אם יש לכם בריכה בעומק של 50 ס"מ אז כל מ"ר של הבריכה שוקל 500 ק"ג (רואים שזה הרבה?) ותזכרו שזה רק המשקל של המים, בלי המשקל של הבריכה עצמה ושל האנשים שאמורים להיכנס לתוכה.
העומס המותר בבריכה במרפסות הוא בין 150-350 ק"ג למ"ר, לכן מותר למלא בריכה במרפסת עד 35 ס"מ של מים. תפקידו של הקונסטרוקטור הוא לבדוק שהמקום המיועד להתקנת הבריכה אכן יכול לעמוד בעומס הגדול והאם דרושים חיזוקים לשם כך. לא עלינו, היו מקרים בהם אנשים התקינו בריכה במרפסת על דעת עצמם ובוא נגיד שמעבר לזה שזה לא בטוח, לרוב זה גם לא הסתיים טוב.
אחרי שהבנתם שקבלת אישור קונסטרוקטור הוא השלב הראשון להקמת בריכה במרפסת בואו נדבר קצת תכלס, מה הם השלבים בתהליך בניית בריכה במרפסת?
ייעוץ טלפוני ראשוני: שנייה לפני שאתם קופצים ראש, תרימו טלפון לקונסטרוקטור. לרוב, כבר בשיחת הטלפון הראשונה, הוא יוכל לייעץ לכם. במהלך השיחה הוא ישאל אתכם מאיזה שנה הבניין או הבית, מה גודל הבריכה המתוכננת (ואולי עוד כמה פרטים יבשים, לפי הצורך). מהפרטים שתמסרו הקונסטרוקטור יכול לדעת האם בכלל יש טעם להגיע לסקירת עומסים במרפסת שלכם.
ביקור ובדיקת המרפסת: שיחת הטלפון הסתיימה בנימה אופטימית? מהמם, עכשיו הקונסטרוקטור יגיע אליכם לבית ויבדוק את הקונסטרוקציה (השלד) של הבניין בעזרת מכשור.
קבלת האישור: במידה והבדיקה יצאה תקינה, בסיומה הקונסטרקטור יתן לכם אישור בו יהיה מפורט איפה אפשר למקם את בריכת השחייה במרפסת, בהתאם לגודל והחומר ממנו הבריכה עשויה.
תחילת הבנייה: קיבלתם את האישור? מעולה! עכשיו תוכלו להזמין את קבלן השיפוצים, או את הבריכה הבנויה ולמקם אותה בהתאם להנחיות.
יש לכם ממ"ד בקומה שמתחת למרפסת? כנראה שיהיה לכם קל יותר לקבל אישור לבריכה, וזה בגלל שהממ"ד עשוי מבטון יציב וחזק שיכול להחזיק עומס רב.
זוכרים שהזכרנו שהקונסטרוקטור יכול לציין שנדרשים חיזוקים? זה בגלל שהרבה ביניינים ומבנים ללא יסודות חזקים מספיק כדי להחזיק בריכה. אז מה עושים?
כשהיסודות לא חזקים מספיק לבניית הבריכה הקונסטרוקטור יביא לכם אפשרויות לחיזוק המבנה או פתרונות אחרים כמו לבנות בריכה קטנה יותר, או ג'קוזי (בינינו, זה לא פחות שווה). החיזוק הסטנדרטי מתבצע באמצעות הוספת פרופילי פלדה (מוטות פלדה) על הקונסטרוקציה הקיימת. קורות הפלדה תומכות ברצפה (שהיא התקרה של הבית/הקומה מתחת) ומשמשות כתחליף נוח לבטון מזוין בגלל שזמן ההתקנה שלהן קצר יותר.
כדאי לדעת:
במקרה בו תחליטו לחזק את המבנה, הקונסטרוקטור יכין עבורכם את התוכנית ההנדסית, יגיע לפקח על הבניה ויתן אישור סופי לאחר שהבנייה תסתיים. שימו לב שמדובר בשיפוץ של ממש שיצריך מכם לבקש היתר בנייה מהרשות המקומית. קחו בחשבון שמדובר בתהליך ארוך ומורכב ולכן הוא גם עולה יותר לעומת קבלת אישור מיידי.
אם הבניין שלכם עם יסודות מאוד ישנים העלות לחיזוק יכולה להיות יקרה מאוד ולכן בריכה במרפסת לא תמיד תהיה אפשרית או משתלמת.
מחיר אישור קונסטרוקטור לבריכה במרפסת תלוי ומושפע מסוג הבריכה וסוג המבנה שיש לכם. לצד זאת, שיקולים לוגיסטיים של הקונסטרוקטור גם יכולים להשפיע על המחיר (כמו מרחק הנסיעה של הקונסטרוקטור עד אליכם).
מחיר אישור קונסטרוקטור לבריכה במרפסת נע בין 1,000-2,000 ₪ כולל מע"מ. המחיר כולל: ביקור, בדיקה ומתן אישור קונסטרוקטור.
מחיר קונסטרוקטור לתוכנית לחיזוק קונסטרוקציה לבריכה במרפסת עם פרופיל פלדה נע בין 2,000-5,000 ₪ כולל מע"מ. המחיר כולל: ביקור, פיקוח במהלך הבנייה, בדיקה ומתן אישור סופי.
לפני שאתם קופצים למים העמוקים, כדאי שתתיעצו עם קונסטרוקטורים מומלצים לבריכה במרפסת, כאלה שיש להם חוות דעת של לקוחות קודמים. אחרי שתירגעו בבריכה החדשה שלכם לצד משקה מרענן, אנחנו נתקשר כדי לשאול איך היה הקונסטרוקטור. בר(י)כה והצלחה!
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.