עוד
מוקד מידרג: 1-700-707-233

אישור לפרגולה

כל מה שרציתם זה פרגולה יפה בחצר או במרפסת ופתאום התחלתם לשמוע על בעיות בירוקרטיות שעלולות לצוץ מול המועצה המקומית. מתי צריך אישור לפרגולה ואיך משיגים אותו? הכול כתוב כאן, ואנחנו כבר יכולים לגלות לכם שזה בכלל לא מסובך כמו שזה נשמע.


האם צריך אישור לפרגולה?

כלל ידוע הוא במדינות רבות: איפה שיש דברים יפים חשוב להכניס קצת בירוקרטיה. החלטתם שאתם רוצים פרגולה אבל אז התחלתם לשמוע שמועות סותרות - שכנים מצד ימין אמרו פרגולה נחשבת לתוספת בנייה וצריך לקבל בשבילה היתר והשכנים מצד שמאל אמרו לכם מה פתאום, בנינו פרגולה ולא ביקשנו אישור מאף אחד. באנו לעשות סדר, ואתם תצאו עם כל המידע שצריך מהמאמר הזה.

אז האם צריך אישור לפרגולה? תלוי איזה אישור. רוב הפרגולות הביתיות צריכות אישור יציבות ממהנדס אך לא צריכות היתר בנייה.


חוק הפרגולות

עד ל"חוק הפרגולות" ב-2014 כל פרגולה נחשבה לתוספת בנייה לבית, ועל כן הייתה זקוקה להיתר בנייה. בגדול, עד אז לבנות פרגולה היה כאב ראש הרבה יותר גדול ממה שהוא אמור להיות. ב-2021 נכנס תיקון לחוק היתרי הבנייה הקובע כי פרגולה (הנקראת בחוק "מצללה") אינה זקוקה להיתר בנייה אלא רק לאישור יציבות מקונסטרוקטור, כלומר מהנדס בניין. כדי לעמוד בתנאים לפטור מהיתר בנייה על פי חוק הפרגולות על הפרגולה להיות:

   בגודל קטן מ-50 מ"ר או לא יותר מרבע שטח החצר שפנוי. למשל אם החצר שלכם בגודל 100 מ"ר, ואין שטח בנוי בה, הפרגולה שלכם תהיה פטורה מהיתר בנייה עד לגודל 50 מ"ר. חשוב לדעת שאם החצר שלכם בגודל 100 מ"ר, ויש בה שטח בנוי של 50 מ"ר, הפרגולה שלכם תהיה פטורה מהיתר בנייה עד לגודל של 12.5 מ"ר). בכל מקרה, גודל הפרגולה לא יהיה גדול מ-50 מ"ר.

  חומר הקירוי שלה לא אטום לחלוטין (כמו סנטף לדוגמא, שמאפשר לאור השמש לחדור לפרגולה. גג רעפים לעומת זאת, כבר אוטם לחלוטין את הפרגולה וגורם לה להיות יותר "ראויה למגורים" ועל כן היא זקוקה להיתר בנייה). אם יש חלקים אטומים בקירוי עליהם להיות עם רווחים שווים ביניהם, כשהרווחים הם 40% לפחות משטח הקירוי.

  כמובן ללא קירות (אחרת זאת לא פרגולה, זה חדר).

  בנויה מחומרים קלים בלבד (כמו עץ או אלומיניום).

רוב הפרגולות הביתיות אכן עומדות לחלוטין בתנאים האלה של חוק הפרגולות ולא זקוקות להיתר בנייה. אבל אמרנו שצריך אישור יציבות לפרגולה, מה זה ואיך משיגים אותו?

 

פרגולה בגינה הצריכה אישור

אישור יציבות לפרגולה

הפרגולה היא מבנה שאנשים שוהים תחתיו, ולכן גם אם לא צריך היתר בנייה עבורו או לשלם עליו ארנונה (תודה לאל), הרשות המקומית עדיין רוצה לדעת בוודאות שהקמתם מבנה יציב ובטיחותי עבורכם ועבור בני הבית והאורחים שלכם. על כן כל פרגולה דורשת אישור יציבות ממהנדס.

איך משיגים את האישור הזה? על ידי פנייה למהנדס קונסטרוקטור (בהמשך צירפנו לכם רשימה של קונסטרוקטורים מומלצים), זה ממש פשוט.

 

פנייה לקונסטרוקטור לפני הקמת הפרגולה

המסלול האידיאלי והאחראי ביותר לקבלת אישור יציבות לפרגולה הוא להזמין את הקונסטרוקטור עוד לפני הקמתה. הקונסטרוקטור יגיע אליכם לחצר, יבחן את מקום ההקמה של הפרגולה ויכתוב המלצות כיצד יש לבנות אותה באופן הבטוח ביותר. בתוך כך הוא יציין איך יש לעגן אותה לבית, באיזה קירוי מומלץ להשתמש מבחינת עומס על המבנה (בעיקר כשהפרגולה על המרפסת או על הגג), מאיזה חומרים הוא ממליץ לבנות אותה ועוד. את ההמלצות תתנו לנגר הפרגולות שלכם, ולאחר סיום הבנייה הקונסטרוקטור יחזור לראות שהבנייה נעשתה בהתאם להוראותיו וייתן לכם אישור יציבות בכיף ובשמחה.

 

פרגולת עץ שצריכה אישור יציבות

 

אישור יציבות לפרגולה קיימת

אבל רובינו לא כל כך מתוכננים. לרוב קודם כל רצינו פרגולה, הזמנו נגר פרגולות לבנות אותה, ואז שמענו משהו על אישור פרגולה, או שחלילה פנו אלינו מטעם המועצה המקומית וביקשו אישורים. במצב כזה אל חשש - הכול בסדר, אין שום בעיה לקרוא לקונסטרוקטור לבדוק פרגולה קיימת. האמת, זה לרוב מה שהם עושים. אך שימו לב, מבחינת החוק עליכם להגיש את אישור יציבות הפרגולה שלכם 45 יום מהקמתה, אז כדאי להזדרז.

הקונסטרוקטור יגיע, יבדוק את הפרגולה מבחינת מבנה, קירוי, עיגון למבנה, חומרי בנייה ואיכותם ועוד ויחליט אם לתת לכם אישור יציבות או לא. מה עושים אחרי קבלת האישור? מה עושים אם לא מקבלים אישור יציבות לפרגולה? כבר מגיעים לזה.


מה עושים עם האישור לפרגולה?

אם הפרגולה נבנתה על ידי נגר פרגולות או קבלן אלומיניום מקצועי ברוב המקרים יינתן אישור יציבות לפרגולה, ותקבלו אותו חתום בידיכם על ידי הקונסרוקטור. כאן נגמרה עבודתו של הקונסטרוקטור ואחריותכם להגיש את האישור למועצה המקומית שלכם דרך האתר gov.il בצירוף הפרטים שלכם ופרטי גודל הפרגולה.


מה עושים אם אין אישור לפרגולה?

לפעמים הקונסטרוקטור יגיע ויבדוק, ו-וואלה יגיע למסקנה שהפרגולה לא יציבה מספיק, והוא לא יכול לתת לה אישור. אנחנו יודעים, זה מצב מאוד מבאס. אז דבר ראשון חשוב שתסתכלו על הצד החיובי - הקונסטרוקטור מצא ליקויי בנייה בפרגולה שלכם וכנראה הציל אתכם מתקלות בטיחות ולפעמים מסכנות ממש בעתיד. מה אם הפרגולה הייתה מתמוטטת בסופה הבאה? או נופלת ותולשת חלק מקיר הבית יחד איתה? מה אם מישהו יישב תחתיה דווקא כשהיא כבר לא תצליח לעמוד יותר? טוב מאוד שעליתם על הבעיות עכשיו.

במקרה כזה הקונסטרוקטור ייתן לכם דוח עם הנחיות ותוכנית הנדסית לתיקון הפרגולה. את הדוח תנו לנגר פרגולות או איש אלומיניום, כדי שיטמיע את השינויים ויתקן כל מה שצריך. לאחר התיקונים הקונסטרוקטור יחזור אליכם, יבדוק שהכול תוקן לפי הוראותיו ושהפרגולה בטוחה לשימוש וייתן לכם (טפו טפו) את האישור המיוחל.

מכיוון והתהליך הזה עלול לקחת זמן מומלץ מאוד לקרוא לקונסטרוקטור עוד לפני בניית הפרגולה, ואם לא לפני אז מיד אחרי בנייתה, כדי להימנע מלחץ זמן מיותר.

 

פרגולת עץ במרפסת

אישור קונסטרוקטור לפרגולה - מחיר

מחיר מתן אישור לפרגולה מקונסטרוקטור עומד על 1,000-1,500 ש"ח לא כולל מע"מ.

אם לא ניתן אישור לפרגולה, מחיר תוכנית הנדסית לתיקון הפרגולה ובדיקה חוזרת בסיום התיקונים תוסיף למחיר בין 1,000-2,000 ש"ח, תלוי בהיקף העבודה ובמצב הפרגולה.


קונסטרוקטורים מומלצים לאישור פרגולה

אישורים ובירוקרטיה זה דבר מפחיד, אבל אישור פרגולה זה באמת דבר פשוט להשגה. מה שכן, חשוב לפנות לקונסטרוקטור מומלץ. אבל הרגע גיליתם שאתם צריכים קונסטרוקטור, עכשיו אתם גם צריכים שהוא יהיה מומלץ?? אל בהלה. קיבצנו עבורכם רשימת קונסטרוקטורים מומלצים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים, זה באמת פשוט ואמין כמו שזה נשמע.


;

שאלות נפוצות לדף זה

האם צריך אישור לפרגולה במרפסת?

כן. כל פרגולה חייבת אישור יציבות ממהנדס, בין אם היא בגינה, על הגג או במרפסת. תוכלו להקרוא במאמר כיצד להשיג אישור לפרגולה במרפסת.

האם צריך היתר בנייה לפרגולה?

אז דבר ראשון, שאלנו את הקונסטרוקטורים המומלצים באתר את אותה השאלה בדיוק! תוכלו לקרוא את תשובותיהם כאן. מעבר לכך נאמר לכם שרוב הפרגולות הביתיות לא דורשות היתר בנייה, בתנאי שגודלן לא עולה על גודל 50 מ"ר או על רבע מגודל השטח הפנוי, ושהקירוי שלהן לא אטום לחלוטין. מה שכן, כל פרגולה דורשת אישור יציבות מקונסטרוקטור.

במאמר תוכלו לקרוא את כל הפרמטרים לפטור מהיתר בנייה לפרגולה, ואיך משיגים אישור יציבות מקונסטרוקטור.

אנשים שהתעניינו באישור לפרגולה התעניינו גם בזה...

קונסטרוקטור בשטח
מה זה קונסטרוקטור?
איך בוחרים קונסטרוקטור מומלץ?
איך בוחרים קונסטרוקטור?
קונסטרוקציה - מחירים
קונסטרוקטור – מחירים
כמה עולה מפקח בניה
מתי צריך קונסטרוקטור?
הגשת בקשה להיתר בניה
מה זה היתר בניה?
שיפוצים הדורשים אישור קונסטרוקטור
אישור קונסטרוקטור
בניין מסוכן שקרס
מבנים מסוכנים – המדריך המלא
קונסטרוקטור בשטח
 מה זה קונטור בניין?
חלון דריי קיפ וחלון ממ"ד רגיל
תקן חלון ממ"ד
דלת ממד
תקן דלת ממ"ד
תכנון הפיכת חדר רגיל לממד
גודל ממ"ד מינימלי
ממד
תקן עובי קירות ממ"ד
רוחב ממד
תקן ריצוף ממד
הפיכת חדר רגיל לממד
גודל ממ"ד מקסימלי
תוספת בניה על הגג
רוחב ממד
רוחב ממ"ד מינימלי
תכנון שיפור מיגון
איך הופכים חדר רגיל לממ"ד?
ממד
מה ההבדל בין ממ"ד למקלט?
תוכנית שיפוץ והפיכת חדר לממ"ד
הפיכת חדר לממ"ד
בניה טרומית
איך מזהים בניה טרומית?
בריכה על הגג
בריכה על הגג
בניה רוויה
מה זה בניה רוויה?
תשלום אגרת בנייה
מה זה אגרת בנייה
תשלום אגרת בנייה
מתי משלמים אגרת בנייה
קירוי לפרגולה סנטף BH
האם מותר לשים סנטף על פרגולה?
קורות בטון של מבנה מסוכן עם סדקים
הסרת צו מבנה מסוכן
תכנון הפיכת חדר רגיל לממד
תכנון ממ"ד
שיפור מיגון
שיפור מיגון
קיר בטון
עובי קיר בטון
שבירת קיר בטון
עובי קיר תומך
בניית תקרת בטון
עובי תקרה סטנדרטי
תריס לחלון ממד
עובי תקרת ממ״ד
בריכה במרפסת
בריכה במרפסת
מבנה יביל
מה זה מבנה יביל?
אישור מסמך
אישור יציבות - מה זה?
ציפוי דלת ממד
מה ההבדל בין מיגונית לממד?
קיר חיצוני שפריץ לפני צביעה
גובה קיר תומך
פיקוח בניה פרטית במהלך עבודה בשטח
מה ההבדל בין קונסטרוקטור למהנדס?
קיר באמצע הבית
זיהוי קיר תומך
תריס לחלון ממד
האם ממ"ד חייב חלון?
מבנה המיועד לתמא 38
הסרת צו מבנה מסוכן
קונסטרוקטור מומלץ
בדיקת אל הרס
שבירת קיר תומך בבית
הורדת עמוד תומך
אישור
אישור קונסטרוקטור לשבירת קיר
אישור
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה?
תוכנית
תנאים להיתר בניה

אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.

שים לב! הנך מחובר בשם הלקוח . התנתק