מערכת סולארית בבניין משותף היא דבר נפלא, אבל כשיש תקלה ואין מים חמים זה יכול להיות מרתיח. תיקון מערכת סולארית בבניין משותף יכול להשתנות בהתאם לסוג התקלה. למשל, תקלה בלוח הפיקוד של דירה ספציפית עולה בממוצע בין 1,000 ל- 1,200 ש"ח. במאמר הבא נפרט על תקלות נפוצות, טיפים ומחירים של תיקון מערכת סולארית בבניין משותף.
מערכת סולארית בבניין משותף מספקת מים חמים לכל הדיירים, אבל מה קורה כשהיא צריכה תיקון?
אז זהו, שלא כל תקלה במערכת מחייבת את כל הדיירים להשתתף בעלות התיקון. הכל תלוי באיזה מהחלקים תקול או צריך תחזוקה, כשהחלוקה הולכת ככה:
משותף לכל דיירי הבניין:
תשתית: הקולטים על הגג, הצינורות הראשיים ומכל המים המרכזי משותפים לכל הדיירים. ולכן במקרה של תקלה בקולטים או בצינורות הראשיים שדורשת תיקון מערכת סולארית בבניין משותף, עלות התיקון תתחלק בין כל הדיירים .
תחזוקה: עלויות התחזוקה השוטפת של המערכת הסולארית, כמו תיקונים שגרתיים, נכללות בדרך כלל בתשלומי הועד של הבניין.
שייך לכל דירה בנפרד:
חימום משלים: בימים שבהם אין מספיק קרינת שמש, כמו בחורף, כל דירה מחוברת למערכת חשמל נפרדת לחימום מים והיא פרטית לכל דייר.
תקלות במערכת חשמל: תקלות במערכת החשמל הפרטית של כל דירה הן באחריות הדייר בלבד.
עוד על מערכת סולארית בבניין משותף בסרטון הבא:
קודם כל, לא צריך להיכנס לפאניקה. מערכות סולאריות בבניינים משותפים הן טכנולוגיה יחסית מתקדמת ואמינה, ולכן הסיכון לתקלות בהן הוא בדרך כלל נמוך. אם בכל זאת תתקלו בבעיות שמצריכות תיקון מערכת סולארית בבניין משותף, רוב הסיכויים הם שהן יהיו אחת מאלה: נזילות, בעיות בחשמל או המבאסת ביותר - אין מים חמים.
נזילות במערכת: נזילות במערכת הסולארית לחימום מים יכולות להיגרם מפגיעה בצינורות, שסתומים או חיבורים והתיקון של הנזילות הוא משותף לכלל דיירי הבניין.
מחיר החלפת צינור בודד, למשל, נע בין 350 ל-500 שקלים, אבל תיקון משמעותי יותר, כמו החלפת משאבת רייזר והסרת סתימות, יכול להגיע לסכום של בין 2,300 ל-3,200 ₪.
בעיות חשמל: תקלות בחיישנים או בלוח הבקרה יכולות לגרום למערכת להפסיק לפעול כמו שצריך. מדובר בחלק של המערכת שנפרד לכל דירה בפני עצמה, והזנחה של תקלות מהסוג הזה יכולה להחמיר את הבעיה ולגרום לנזקים נוספים. טכנאי דודים יכול לבצע אבחון ראשוני של הבעיה ולזהות אם מקור התקלה הוא בלוח הבקרה או ברכיב אחר במערכת. אם הבעיה היא אכן בלוח הבקרה מומלץ להזמין טכנאי חשמל מוסמך.
מחיר החלפת לוח בקרה נע בין 1000-1200 ₪ פלוס מע"מ.
מחיר החלפת חיישן בלוח דיפרנציאלי מתחיל מ-650 ₪ פלוס מע"מ.
חוסר במים חמים: אם אין מים חמים למקלחת זה סימן נפוץ לתקלה במשאבת הסחרור, היא אחראית להזרים את נוזל העברת החום דרך קולטי השמש ומיכל האגירה במערכת סולארית.
אם המשאבה תקולה או חסומה, המים החמים לא יגיעו לדירות. החלפת משאבה כזו, היא הוצאה משותפת לכלל הדיירים ועולה בין 1,200 ל-1,800 ₪ כולל מע"מ.
עוד על משאבת סחרור בסרטון הבא:
בשביל להימנע מתיקון מערכת סולארית בבניין משותף, כדאי להקפיד לתחזק אותה בצורה ראויה עם:
בדיקה שנתית של המערכת על ידי טכנאי דודים מוסמך: בדיקה שנתית מקצועית של המערכת כוללת בדיקת לחץ של המערכת, בדיקת תפקוד המשאבות, בדיקת בידוד הצנרת והמיכל, וניקוי יסודי של המערכת. טכנאי דודים יכול לאתר תקלות אפשריות בשלב מוקדם ולטפל בהן, ולמנוע נזקים חמורים למערכת. עלות ביקור טכנאי דודים לבדיקה שנתית של מערכת סולארית לחימום מים עולה החל מ-250 ₪.
ניקוי קבוע: אבק, לכלוך ועלים יכולים להצטבר על הקולטים הסולאריים ולפגוע ביעילות קליטת אנרגיית השמש. בגלל זה חשוב לנקות את הקולטים באופן קבוע, כל כמה שנים.
איך מנקים? צפו בסרטון הבא:
אם , תצטרכו מישהו שאפשר לסמוך עליו שיעשה את העבודה! כאן תוכלו למצוא רשימה של טכנאי דודים מומלצים לתיקון מערכת סולארית בבניין משותף, מדורגים לפי חוות דעת של לקוחות קודמים.תוכלו לקרוא את חוות הדעת והביקורות ולבחור את האיש המתאים לכם. מקלחת נעימה!
האחריות לתיקון תלויה בסוג התקלה. תקלות בתשתית המשותפת, כמו הקולטים או הצינורות הראשיים, מחולקת לכל הדיירים. לעומת זאת, תקלות במערכת החשמל הפרטית של כל דירה הן באחריות הדייר עצמו.
חוסר במים חמים: בדרך כלל נובע מתקלה במשאבת הסחרור.
נזילות: יכולות להיגרם מפגיעה בצינורות, שסתומים או חיבורים.
בעיות חשמל: תקלות בחיישנים או בלוח הבקרה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.