מכונת כביסה לא מסתובבת? היא פתאום עצרה? דלת מכונת הכביסה לא נפתחת? האורות מהבהבים ומופיע על הלוח תצוגה אות ומספר? זה קוד התקלה שמטרתו לנסות להעביר לכם מה כואב למכונת הכביסה שלכם. קודי התקלה במכונת הכביסה יכולים להיות מאוד מבלבלים והפתרון לתקלה המוצגת על המסך יכול להיות מסובך אף יותר. מדריך זה ישמש אתכם בחיפוש קוד התקלה של המכונה שלכם ודרכי הפתרון שלה.
שימו לב: לכל חברה יש המון דגמים וקודי התקלות שונים, על כן הקוד המופיע במכונת הכביסה שלכם יכול להצביע על תקלה שונה מזו המצוינת במדריך זה. אם אתם לא בטוחים מה התקלה אומרת בדקו בחוברת הוראות היצרן של מכונת הכביסה שלכם או התקשרו לטכנאי מכונות כביסה.
טיפ קטן: השתמשו בפונקציית ה"חפש" (ctrl+f) לאיתור קוד התקלה שלכם במדריך.
F01 או F17 – מצביע על כך שקיימת בעיה ברמות המים במכונת הכביסה. דבר ראשון בדקו שברז המים מחובר, תקין ושלחץ המים בסדר, שהמים בצינורות יכולים לעבור ללא בעיה וכי הפילטר בתחתית המכונה נקי ושאין דברים החוסמים אותו. אם הכל נראה כשורה והתקלה ממשיכה, הזמינו טכנאי.
קוד תקלהקוד תקלה F02 – ישנה בעיה בגוף החימום של מכונת הכביסה. צר לנו, לרוב במצב כזה אין מה לעשות מלבד לקרוא לטכנאי מכונות כביסה. המלצה כללית היא פעם בחצי שנה לנקות אבנית מהמכונה עם מלח לימון או חומץ, מה שיכול למנוע תקלה זו.
קוד תקלה F03 – קיימת בעיה בניקוז המים מהמכונה. בדקו כי פילטר המשאבה נקי (סרטון הסבר לניקוי פילטר של מכונת כביסה ממש מתחת), וכי מים יכולים לעבור בתוך צינורות הניקוז באופן תקין. במידה והתקלה ממשיכה הזמינו בעל מקצוע.
קוד תקלה F04, F05, F21, F43 וF44 - קיימת בעיה במנוע מכונת הכביסה. במצב כזה אין מנוס מלקרוא לטכנאי.
קוד תקלה F06 או F07 – ישנה בעיה בחיישני המכונה. במכונה קיימים עשרות חיישנים המקשרים את החלקים השונים במכונה אל לוח הבקרה. בשביל לתקן את התקלה צריך לפתוח את המכונה ולבדוק איזה חיישן לא תקין ולכן יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה F08 – בחרתם בתוכנית והדלת נשארה פתוחה. כבו את המכונה, הדליקו שוב, סגרו את הדלת, בחרו בתוכנית המתאימה לכם והפעילו שוב.
קוד תקלה F09 – מעיד על חימום יתר של המכונה. ייתכן וקוד התקלה מופיע בגלל כישלון של מד/חיישן הטמפרטורה במכונה או שישנו קושי בקריאת הנתונים ממד הטמפרטורה. נסו לכבות את המכונה, לתת לה טיפה להתקרר ולהדליק שוב ולראות אם התקלה נפתרת. במידה ולא יש צורך לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה F10 – בעיית קישוריות לוח הבקרה. כנראה ואחד החוטים יצאה ממקומו במכונה ויש צורך להזמין טכנאי לאיתור התקלה ותיקונה.
קוד תקלה F16 או F34 – ישנה בעיה בדלת. קודם כל בדקו שסגרתם את דלת המכונה היטב. אם הדלת סגורה כראוי ועדיין מופיע קוד התקלה על המסך, ייתכן שהתקלה נובעת מחיבור הדלת ללוח הבקרה או שישנה תקלה במנגנון הדלת. כבו את המכונה והדליקו אותה שוב, במידה והתקלה לא נפתרת יש להזמין טכנאי ולא לנסות לסגור בכוח את הדלת.
קוד תקלה F18 – מעיד על בעיה במשאבה. בדקו את פילטר המשאבה (נמצא בתחתית המכונה, תוכלו לראות פה כיצד לנקות פילטר) ואת צינורות הניקוז ובדקו שהם נקיים מלכלוכים שאולי הצטברו שם. אם הבעיה ממשיכה קראו לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה F23 – מצביע על כך שקיימת נזילה של מים. קודם כל לשם ביטחונכם נתקו את מכונת הכביסה מהחשמל מיד. לאחר מכן נסו לראות האם הנזילה היא מצינורות ההזנה או ניקוז. במידה והנזילה היא מהצינורות אתם יכולים להחליף אותם בעצמכם. במידה והנזילה היא נזילה בתוך המכונה קראו לטכנאי מכונות כביסה. שימו לב – נזילה בתוך המכונה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לקצרים הן בבית והן במכונה מה שעלול להוביל אף לצורך בקניית מכונה כביסה חדשה, על כן יש לפעול במהירות.
קוד תקלה SUV – מצביע על עודף קצף במכונת הכביסה. המכונה כנראה תמשיך לעבוד באופן תקין אבל בפעם הבאה שימו פחות אבקת כביסה.
קוד תקלה DE – בעיה בדלת. בדקו את הסגירה של הדלת, שאין שום דבר שמפריע למנעול. במידה והדלת נסגרת ונראה שהמצב תקין כבו את המכונה ונסו שוב, אם גם זה לא עובד קראו לטכנאי.
קוד תקלה BE/EB – ישנה בעיה במנוע. במצב כזה יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה HE1 או CE – מעיד על התחממות יתר של מד הטמפרטורה. התקלה יכולה להיות בעקבות שידור לא תקין של מד הטמפרטורה או כי ישנו כשל בלוח הבקרה או שהמכונה פשוט מתחממת כל הזמן. נסו לתת למכונה להתקרר מאט, במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה HE2, T5, T6, EC או TC – קודי תקלות אלו מעידים כי ישנה תקלה במדידת הטמפרטורה במכונת הכביסה. התקלה היא או במד הטמפרטורה או בגוף החימום, אין מנוס במצב כזה מלקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה LE – ישנה בעיה ברמות המים במכונה. ייתכן וקיימת נזילה או שרמות המים השתנו בתוף מכונת הכביסה באופן פתאומי. בדקו כי אין נזילה נראית לעין, במידה ואין כבו את המכונה ונסו לראות האם יש יותר מידי מים בתוך התוף. בכל מקרה במצב כזה כדאי להזמין טכנאי לבדוק היכן התקלה. שימו לב – נזילה בתוך המכונה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לקצרים הן בבית והן במכונה מה שעלול להוביל אף לצורך בקניית מכונה כביסה חדשה.
קוד תקלה E1 או 4E – אין כניסת מים למכונה. בדקו שצינורות ההזנה נקיים ומים עוברים בהם באופן תקין. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי מכונת כביסה.
קוד תקלה E2 או 5E – המים לא מצליחים להתרוקן כמו שצריך מהמכונה. וודאו כי פילטר המשאבה נקי ואין בו דברים החוסמים את המים, שצינורות הניקוז לא חסומים והמים יכולים לעבור בהם. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה F01 או F34 – קיימת בעיה עם דלת המכונה. ייתכן שהתקלה נובעת מחיבור הדלת ללוח הבקרה או שישנה תקלה במנגנון הדלת. כבו את המכונה והדליקו אותה שוב, במידה והתקלה לא נפתרת יש להזמין טכנאי מכונות כביסה ולא לנסות לסגור בכוח את הדלת.
קוד תקלה F02 – אין אספקת מים אל המכונה. בדקו כי ברז המים לא סגור, כי לחץ המים תקין וכי המים עוברים בצורה תקינה בצינורות. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה E02 – ישנה בעיה במנוע. במצב שעל לוח התצוגה של המכונה אתם רואים את סוג התקלה הזה יש לקרוא לבעל מקצוע המתמחה במכונות כביסה – מקור התקלה יכול להיות שונה ולכן לא ניתן לדעת מה מקור התקלה.
קוד תקלה F03 – אין יציאת מים מהמכונה. בדקו את פילטר המכונה שהוא נקי מלכלוכים, כי צינורות הניקוז לא חסומים והמים עוברים בהם בצורה תקינה. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה F04 – ישנה נזילת מים. קודם כל נתקו את מכונת הכביסה מהחשמל. לאחר מכן נסו להבין האם הנזילה היא מאחד הצינורות המובילים מים למכונה – במידה והנזילה היא מצינור חיצוני תוכלו להחליפו – במידה והנזילה היא פנימית יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה. שימו לב – נזילה בתוך המכונה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לקצרים הן בבית והן במכונה מה שעלול להוביל אף לצורך בקניית מכונה כביסה חדשה.
קוד תקלה F16 – דלת המכונה לא סגורה. פתחו את הדלת וסגרו אותה שוב, במידה וזה לא עוזר כבו את המכונה, הדליקו ונסו שוב. במידה והתקלה ממשיכה כנראה שמדובר בתקלת נעילה – קראו לבעל מקצוע.
קוד תקלה F17 – זמן זרימת המים למכונה ארוך מהרצוי. זה קורה בגלל פילטר חסום, לחץ מים נמוך או סתימה במשאבה או בצינורות – קודם כל בדקו את חלקים אלה וודאו שהם תקינים, במידה והתקלה ממשיכה הזמינו טכנאי שירות.
קוד תקלה F18 – ישנה בעיה במשאבה. ייתכן וקיימת סתימה במשאבה או שיש להחליפה. בדקו את דרכי הניקוז של המכונה, אם הבעיה בצינור נסו לנקות אותו וגם את פילטר המשאבה. במידה והבעיה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה F19 – לוקח למים במכונה להתחמם יותר מידי זמן. התקלה יכולה לנבוע מאספקת חשמל חלשה למכונה, תקלה בגוף החימום או במד הטמפרטורה במכונה או בחיבור המכונה ללוח הבקרה. במצב כזה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה F20 – בעיה בחימום המים. ישנה תקלה בגוף החימום, במד הטמפרטורה או בחיבור ללוח הבקרה. במצב כזה יש לקרוא לבעל מקצוע לתיקון מכונת הכביסה.
קוד תקלה F21 – בעיה בלוח הבקרה. נסו לכבות ולהדליק שוב את המכונה. התקלה ממשיכה? יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה F22 – מד הטמפרטורה לא תקין, ייתכן שמד הטמפרטורה לא עובד או מקצר. במצב כזה יש לקרוא לטכנאי בשביל תיקון.
קוד תקלה F31 – רמות המים גבוהות מהרגיל במכונה. הסיבה לכך יכולה להיות בעקבות בעיות במשאבה או בעיה בצינורות הניקוז. בדקו את הצינורות החיצוניים של המכונה, שלא תקוע בהם משהו ונקו את הפילטר. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה F40 – בעיה חשמלית במכונה. וודאו כי אספקת החשמל תקינה למכונה, במידה והתקלה ממשיכה נתקו את המכונה מהחשמל והזמינו טכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה E67 – בעיה בקידוד המערכת. נסו לכבות את המכונה ולהדליק מחדש. במידה ולוח התצוגה ממשיך להציג את קוד התקלה הזה יש להתקשר לבעל מקצוע.
קוד תקלה E01 – בעיה דלת. הדלק לא סגורה ובחרתם פעולה במכונה או שישנה תקלה בנעילת הדלת. במידה וסגרתם את הדלת והקוד תקלה ממשיך להבהב יש להתקשר לבעל מקצוע.
קוד תקלה E02 – מים לא נכנסים למכונה. בדקו כי ברז המים לא סגור, כי לחץ המים תקין וכי המים עוברים בצורה תקינה בצינורות. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה E03 – יש בעיה במשאבה. נסו לנקות את הפילטר של המשאבה ולראות שצינורות הניקוז לא חסומים. במידה הבעיה ממשיכה יש להזמין בעל מקצוע.
קוד תקלה E04 – קיימים המון מים במכונה (יותר ממה שהמכונה חושבת שצריך). בדקו את ניקוז המים ונקו את הפילטר. במידה והתקלה ממשיכה יש להזמין טכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה E05 – בעיה בחיישנים או במד הטמפרטורה. במצב כזה אין ממש מה לעשות בעצמכם – הזמינו בעל מקצוע.
קוד תקלה E06 או E08– כשל במנוע. במצב כזה אין לצערנו מה לעשות בעצמכם... יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה E4 או IE – אי כניסת מים למכונה. במצב כזה יש להוציא את הצינור של מכונת הכביסה לנקות אותו ולנקות את הפילטר של המשאבה. במידה התקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה CL – מצב של נעילת ילדים. משחררים את הנעילה על ידי לחיצה על שני כפתורים יחד: opt. 1 ו-opt.2 .
קוד תקלה OE – המכונה לא מצליחה להתרוקן ממים. בדקו את הפילטר ואת צינורות הניקוז שאין שום דבר המפריע להתרוקנות המכונה. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה DE או LE – תקלת דלת. בדקו שהדלת נפתחת ונסגרת באופן תקין, אם התקלה ממשיכה כנראה ויש תקלה במנעול. במצב כזה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה UE – אם המכונה מראה את התקלה הזו אחרי מחזור שטיפה משמע שהיא לא מצליחה לאזן את הבגדים בתוף. שימו לב כי הבגדים שאתם מכניסים הם במשקל יחסית זהה וכי מכונת הכביסה עומדת על משטח ישר. כמו כן אתם יכולים לסדר מחדש את הבגדים בתוך התוף כך שהם לא יהיו מרוכזים רק בצד אחד של המכונה ויגרמו לחוסר איזון. לאחר פיזור הבגדים בתוף המכונה אמורה להמשיך לעבוד.
קוד תקלה SE – בעיה במנוע מכונת הכביסה. לצערנו במצב כזה אין ממש מה לעשות חוץ מלקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה FE או PE– בעיות במילוי מים למכונת הכביסה. התקלה מצביעה על מד הלחץ שלא עובד כמו שצריך. לפתרון הבעיה יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה TE – בעיות במד הטמפרטורה. ישנה בעיה במד הטמפרטורה וכנראה יש צורך להחליפו אבל הטכנאי שתזמינו ידע לתת לכם תשובה יותר טוב למקור הבעיה.
קוד תקלה E01 או E08 – אין אספקת מים למכונה. בדקו כי ברז המים פתוח וכי לחץ המים תקין והמים עוברים בצורה תקינה בצינורות. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה E02 – ישנה תקלה בניקוז המים מהמכונה. תבדקו את צינורות הניקוז ואת הפילטר שמסביב למשאבה (נמצא בתחתית המכונה), נקו אותם מלכלוכים ונסו שוב. במידה והתקלה ממשיכה התקשרו לבעל מקצוע.
קוד תקלה E03 או E18 – המכונה לא מאוזנת. הסיבה יכולה להיות בגלל הבגדים שלא הונחו במכונה בצורה מאוזנת או המכונה עצמה לא עומדת על משטח ישר. נסו לשנות את מיקום הבגדים בתוף, מה שאמור להחזיר את המכונה לפעולה. כמו כן, כבסו תמיד בגדים בעלי משקל יחסית זהה וודאו שהמכונה עומדת על משטח ישר.
קוד תקלה E04 – הצפה של המכונה. נתקו מיד את המכונה מהחשמל, כדי למנוע קצר. בדקו את הצינורות המובילים מים אל המכונה ומנקזים מים מהמכונה, במידה והם לא הגורם לתקלה קראו לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה E05 – יש קצר חשמלי במערכת מכונת הכביסה או בשקע. נתקו את המכונה מהחשמל בצורה זהירה וקראו לטכנאי.
קוד תקלה E06 או E10 – תקלת דלת. דלת המכונה פתוחה או שיש בעיה בנעילת המכונה. בדקו את המנעול ונסו לסגור את הדלת. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה E07 – בעיה בגובה המים במכונה. ייתכן וישנה בעיה בניקוז המים – בדקו את צנרת הניקוז וכי הפילטר נקי מלכלוכים (נמצא לרוב בתחתית המכונה). במידה והתקלה ממשיכה קראו לטכנאי מוצרי חשמל.
קוד תקלה E11 – בעיית מנוע. ישנה בעיה עם מנוע מכונת הכביסה או שיש בעיה בקליטת המנוע בלוח הבקרה. בכל מקרה במצב כזה יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה E12 – הצפת יתר של המכונה. ייתכן שהמצב מתרחש בגלל יותר מידי אבקת כביסה במכונה או שישנה נזילה של מים. במידה ואתם רואים שיש המון סבון במכונה העבירו אותה למצב שטיפה ובמידה ולא נתקו מיד את המכונה מהחשמל וקראו לטכנאי. שימו לב – נזילה בתוך המכונה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לקצרים הן בבית והן במכונה מה שעלול להוביל אף לצורך בקניית מכונה כביסה חדשה.
קוד תקלה E10, E11 – זמן התמלאות המכונה ארוך מהרגיל. האם הברז פתוח? האם לחץ המים תקין? האם צינורות ההזנה לא מקופלים ונקיים מלכלוכים? במידה ויש בעיה עם אחד מהדברים האלו סדרו אותם ונסו את המכונה שוב. אם התקלה ממשיכה הזמינו טכנאי.
קוד תקלה E13 – נזילת מים מהמכונה. במצב כזה קודם כל נתקו את המכונה מהחשמל. בדקו כי הנזילה היא לא מצינורות ההזנה או הניקוז. במידה ולא הזמינו טכנאי מכונות כביסה. שימו לב – נזילה בתוך המכונה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לקצרים הן בבית והן במכונה מה שעלול להוביל אף לצורך בקניית מכונה כביסה חדשה.
קוד תקלה E20, E21 וE22 – המים לא יוצאים מספיק מהר. בדקו את צינורות ההזנה וכי ברז המים פתוח.
קוד תקלה E23, E24, E25 או E26 – ישנה בעיה במשאבה. הבעיה יכולה להיות בגלל במשאבה או בעיה של תקשור המכונה עם לוח הבקרה. במצב כזה מה שאתם יכולים לעשות זה רק לבדוק את הפילטר שמקושר למשאבה (לרוב נמצא בתחתית המכונה) ואם זה לא עוזר אז לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה E31 או E32 – מד הלחץ המים לא תקין. כנראה ומדובר בתקלת תקשורת בין מד לחץ המים ולוח הבקרה. בכל מקרה במצב כזה תצטרכו להזמין טכנאי.
קוד תקלה E35 – רמות לחץ המים גבוהות מידי. ייתכן ומכונת הכביסה לא מצליחה לנקז את המים. בדקו שהפילטר נקי וכי מים יכולים לעבור בצינורות הניקוז בצורה תקינה. במידה והתקלה ממשיכה אחרי קראו לטכנאי.
קוד תקלה E36 – בעיה בלוח הבקרה. לצערנו אי אפשר לדעת איזה רכיב הוא הבעייתי בלוח הבקרה ולרוב הפתרון היחידי הוא להחליף את כל לוח הבקרה. במצב כזה תצטרכו להזמין טכנאי מכונות כביסה לתיקון התקלה.
קוד תקלה E42 – בעיית דלת. הדלת ננעלה אחרי סיום מחזור אחד של שטיפה. נתקו את המכונה מהחשמל וחכו דקה. הדלת נפתחת? ניצלתם. אם לא מדובר בתקלה בלוח הבקרה או במנעול הדלת ואין מנוס מלקרוא לטכנאי.
קוד תקלה E43, E44, E45, E46, E47 וE48 – תקלה של לוח הבקרה. במצב כזה אין יותר מידי מה לעשות מלבד לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה E49 – בעיית דלת. בדקו ששום דבר לא תקוע או מפריע לסגירת הדלת ושהדלת נסגרת באופן תקין או שלא הפעלתם תוכנית ולא סגרתם את הדלת. אם התקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה E55 – התחממות יתר של המנוע. כבו את המכונה ותתנו לה להתקרר. אם התקלה חוזרת אז צר לנו, תצטרכו לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה FH – למכונת הכביסה ישנה בעיה להתמלא במים. כדאי לבדוק האם ברז המים פתוח ושישנה אספקת מים ולחץ מים תקינים או שצינורות ההזנה לא מקופלים או לא מלאים בלכלוכים. במידה וזה תקין יש לבדוק את הפילטר שבמשאבת המים.
קוד תקלה FDL או FUL – בעיית דלת. הדלת לא נפתחת או לא ננעלת? נסו לכבות את המכונה ולהדליק שוב. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה FP – המכונה לא מצליחה להתרוקן ממים. בדקו שאין בפילטר של מכונות הכביסה לכלוכים וגם בצינורות הניקוז. במידה ומכונת הכביסה ממשיכה להציג את קוד התקלה על המסך יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה E4 או UE – בעיה באיזון מכונת הכביסה. הסיבה לכך היא או שמשקל הבגדים במכונה שונה או שלמכונה ישנה בעיה לאזן את המים בה או שהמשטח עליה עומדת המכונה לא מאוזן. סדרו את הבגדים שוב ובדקו שהמכונה עומדת על שטח ישר. במידה והקוד תקלה עדין מופיע על המסך יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה F5 – תקלה הקשורה למד הטמפרטורה במכונה. כנראה והחיישן לא מוסר קריאה נכונה של הטמפרטורה. במצב כזה יש לקרוא לבעל מקצוע.
קוד תקלה F06 – בעיה במנוע מכונת הכביסה. אין כל כך מנוס חוץ מלקרוא לבעל מקצוע לתיקון במצב בו קוד תקלה זה מופיע על המסך.
קוד תקלה F07 או F10 – בעיית מנוע. קיימת בעיה במנוע או בעיה בקישוריות המנוע ללוח הבקרה. במצב כזה אין ממש מה לעשות מלבד לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה F08 או F12 – תקלה חשמלית בגוף החימום. כנראה שתצטרכו להיפרד מגוף החימום הישן, טכנאי מוצרי חשמל ידע לומר לכם יותר טוב.
קוד תקלה F09 – הצפה של המכונה. יכול להיות שישנה נזילה מהמכונה עצמה. נתקו את החשמל מהמכונה מיד ונסו להבין אם הנזילה היא מהצינורות המחברים למכונה, אם היא משם אז תוכלו פשוט להחליף את הצינורות, במידה ולא יש לקרוא לטכנאי מכונות כביסה. שימו לב – נזילה בתוך המכונה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לקצרים הן בבית והן במכונה מה שעלול להוביל אף לצורך בקניית מכונה כביסה חדשה.
קוד תקלה F14, F16, F18, F20, F21 ו-F22 – רשימת התקלות הללו קשורות לתקלות בלוח הבקרה. תקלות אלה מאוד קשה לאתר ולרוב הן נפתרות רק אחרי החלפת לוח בקרה כולו. בכל מקרה במצב כזה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה Err1 – הדלת לא נסגרה כראוי. אם הפעלתם תוכנית וההודעה הזו מופיעה זה כי לא סגרתם את הדלת – אז תסגרו אותה ונסו שוב.
קוד תקלה Err2 – אין ניקוז של מים. בדקו את צינורות הניקוז ושהמים יוצאים מהם, בדקו את גובה חור הניקוז – אם הוא גבוה מידי יכולה להיות בעיה בירידת המים ובדקו גם את פילטר משאבת המים. במידה ובדקתם הכל והתקלה ממשיכה יש להזמין טכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה Err4 – מד הטמפרטורה לא מבצע קריאה נכונה או שהוכנסו יותר מידי בגדים אל התוף. הוציאו קצת בגדים וראו האם קוד התקלה ממשיך להופיע על המסך. במידה והתקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה Err5 – מים לא נכנסים אל המכונה. בדקו כי בחרתם בתוכנית המתאימה, האם ברז המים פתוח והאם הצינורות תיקים ומים עוברים בהם. אם הכל תקין בדקו שסגרתם את הדלת כמו שצריך ושלחץ המים תקין. התקלה ממשיכה? תקראו לבעל מקצוע.
קוד תקלה Err12 – תקלה של מד המים. בדקו במצב כזה האם בכלל הבגדים רטובים במכונה והאם יש מים בתוף. לצערנו, לרוב במצב כזה אין מה לעשות מלבד לקרוא לטכנאי.
קוד תקלה Unb – בעיית איזון. האם הבגדים שהכנסתם לתוך המכונה מפוזרים בצורה שוויונית בתוך התוף? אם לא הזיזו אותם בתוך התוף או הוציאו/הכניסו כמה בגדים לאיזון.
קוד תקלה E10, E20 או E40 – בעיה כללית במכונה. לצערנו אי-אפשר לדעת מראש למה הכוונה. אבל נסו לבדוק את הדברים הבסיסיים במכונה: שברז המים פתוח, שיש לחץ מים תקין, שפילטר המשאבה נקי מלכלוכים, שצינורות ההזנה והניקוז לא חסומים ושאספקת החשמל תקינה. אם התקלה ממשיכה יש לקרוא לטכנאי לבדוק את המכונה.
קוד תקלה E11 או E12 – זמן ההתמלאות ארוך מהרגיל. הסיבה לכך עלולה להיות בגלל שמים לא עוברים בצינור בגלל שהוא חסום או שברז המים לא פתוח או מכיוון שיש בעיה בחיישני המכונה. בדקו את הצינור ואת הברז – במידה ותקין קראו לבעל מקצוע.
קוד תקלה E21, E22, E23 או E24 – קיימת בעיית ניקוז של מים. בדקו את הפילטר של המכונה, האם נתקעו שם דברים? בדקו את צינורות הניקוז – האם מים עוברים בהם באופן תקין? במידה ושני הדברים הללו תקינים וקוד התקלה עדיין מופיע על המסך קראו לבעל מקצוע לתיקון התקלה.
קוד תקלה E30 או E31 – בעיית דלת. אם הפעלתם תוכנית והדלת פתוחה סגרו את הדלת ונסו שוב. במידה ואתם לא מצליחים לפתוח או לסגור את דלת המכונה אל תנסו בכוח והזמינו טכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה E33 או E37 – ישנה בעיה בחיישנים או במד הטמפרטורה של המכונה. כבו את מכונת הכביסה ונסו שוב. במידה וקוד התקלה עדין מופיע על המסך קראו לטכנאי מוצרי חשמל.
קוד תקלה E40, E41, E42, E43, E44 וE45 – קימת בעיית קישוריות בין הדלת לבין לוח הבקרה. כנראה שתצטרכו להחליף חיישנים ואת זה עושה טכנאי מכונות כביסה.
קוד תקלה החל מE52 עד E60 – בעיה במנוע של המכונה. במצב שקודי התקלה הללו מופיעים על המסך אין מנוס מלהזמין טכנאי.
קוד תקלה E61, E62 וE66 – בעיה בגוף החימום של מכונות הכביסה. נסו לכבות ולהדליק את המכונה. במצב שקוד התקלה הזה ממשיך להופיע קראו לבעל מקצוע. הכינו את עצמכם שתצטרכו להיפרד מגוף החימום הישן.
קוד תקלה E71 – תקלה במד הטמפרטורה של מכונת הכביסה. נסו לכבות ולהדליק את המכונה שוב אחרי המתנה של כמה דקות. במצב שקוד תקלה הזה ממשיך להופיע יש לקרוא לטכנאי מוצרי חשמל.
קוד תקלה E82 או E83 – בעיה בקישוריות של הכפתור הראשי. נסו לכבות את המכונה ולראות אם התקלה נפתרת. במידה ולא קראו לבעל מקצוע.
קוד תקלה החל מE93 ועד E97 – בעיית זיכרון. כן גם לנו זה היה נשמע מוזר שהמכונה זוכרת משהו אבל מסתבר שהיא זוכרת את התוכניות שהגדרתם. אם קוד התקלה הזה מופיע תצטרכו להזמין בעל מקצוע להחלפת לוח זיכרון למכונה.
לפעמים מחירים תקלות כאלה נעים בין עלות הזמנת טכנאי לבין מחיר של החלפת מכונת כביסה שלמה. לכן, סידרנו לכם את המחירים במחירון תיקוני תקלות במכונת כביסה – כדי שתדעו מראש כמה אתם הולכים לשלם.
כפי שראינו ישנם המון (המון!) קודי תקלות והם משתנים ממכונה למכונה. לפני שאתם קוראים לטכנאי ככלל תמיד בדקו במכונת הכביסה את הדברים הבאים:
במידה ובדקתם את כל אלה ועדיין המכונה עושה בעיות – קראו לטכנאי מכונות כביסה. במידרג תוכלו למצאו את טכנאי מכונות הכביסה המומלצים ביותר על סמך חוות דעת של לקוחות קודמים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.