אם אתם מתעניינים ברכישת מייבש כביסה, כנראה שכבר נתקלתם במושג מייבש כביסה עם קונדנסור, ועוד ניחוש סביר הוא שאיבדתם את המוכר במילה קונדנסור. אבל האמת שהקונדנסור, הוא בסך הכל שיטת ניקוז של אדי הלחות במייבש הכביסה. מה היתרונות של מייבש כביסה קונדנסור ולמה נמליץ לכם להתקין אותו רק כשאין ברירה אחרת? לא נייבש אתכם יותר מדי, כי המדריך המלא למייבש כביסה קונדנסור נמצא ממש כאן.
תרשו לנו לקחת אתכם לסיבוב קצר במייבש הכביסה שלכם. מייבש הכביסה עובד באמצעות מפוח ששואב את האוויר החיצוני אל גוף החימום במכונה, שבתורו מחמם את האוויר שעובר אל חלל התוף ומייבש את הבגדים. במהלך הייבוש נוצרים אדים אותם יש לנקז, ולא רק בגלל שחדר כביסה אפוף אדים הוא לא מחזה סיפמטי, אלא בגלל שהצטברות שלהם עלולה לגרום נזקי לחות בחדר האמבטיה, או בכל מקום אחר בו בחרתם למקם את המייבש כביסה.
את האדים שמצטברים בחלל התוף יש שתי דרכים לנקז:
צינור פליטה: מייבש הכביסה הנפוץ ביותר, אליו מתחבר צינור דמוי אקורדיון (צינור שרשורי). בשיטה הזו, האדים שמצטברים בתוף המכונה מתנקזים באמצעות הצינור שפולט את האדים מחוץ לבית דרך חלון או פתח ייעודי.
קונדנסור: בשיטה זו, מייבש הכביסה מגיע ללא צינור פליטה ועובד באמצעות תהליך עיבוי של האדים במכונה. האדים שהצטברו במכונה מתעבים (ומכאן גם שמו העברי של הקונדנסור - מעבה ) והופכים למים באמצעות משאבת מים מיוחדת. המים במכונה מתנקזים למגירת ניקוז שנמצאת במייבש, או לחילופין באמצעות ניקוז ישיר אל מערכת הביוב עם צינורית.
יש כמה קונצנזוסים מרכזים בעולם: גורי כלבים הם חמודים, שוקולד זה טעים ואם יש לכם אפשרות להתקין מייבש כביסה ללא קונדנסור– זה עדיף. טוב, לפחות אם אתם רוצים את המייבש שלכם תקין לאורך זמן. זה לא אומר שצריך לוותר, זה רק אומר שצריך להבין מה פחות טוב בו ואיך אפשר לשמור עליו. לפני שאתם מספידים את הקונדנסור סופית, דעו לכם שיש לו כמה יתרונות.
ניתן להתקין בכל מקום: כשאין אפשרות למקם את מייבש הכביסה במרפסת השירות או ליד חלון, כלומר במקום בו יש לצינור הפליטה היכן לצאת, מייבש כביסה קונדנסור הוא פתרון מצויין - ואם נודה על האמת, גם היחיד שעומד לרשותכם. בניגוד למייבש כביסה עם צינור שמצריך פתח יציאה לניקוז אדים, במייבש כביסה קונדנסור האדים מתעבים בתוך המכונה. וזה גם היתרון המובהק של מייבש כביסה עם קונדנסור – הוא פשוט ניתן להתקנה בכל מקום שתבחרו (בקרבת שקע חשמל כמובן).
אסתטיקה: תקראו לנו שטחיים, אבל הצינור השרשורי שמתחבר למייבש הכביסה שלנו הוא לא הדבר הכי אלגנטי שקיים. ואם זה לא מספיק, הוא אוגר לא מעט לכלוך ואבק. החדשות הטובות שמייבש עם קונדנסור מגיע נטול צינור, מה שיחסוך מכם מראות קשים וגם ניקוי תקופתי של הצינור
אז כמו שכבר הבנתם, כשאין אפשרות להתקין מייבש כביסה עם צינור, הקונדנסור יושיע אתכם. בשאר המקרים, טכנאי מייבשי כביסה ממליצים ללכת עם הזרם ולבחור במייבש כביסה עם צינור. למה שאלתם? מכמה סיבות:
מחיר: אם חשקה נפשכם במייבש כביסה קונדנסור, כדאי שתדעו שהפער בין מייבש כביסה קונדנסור לעומת מייבש כביסה עם צינור מתחיל מ-400-500 ש"ח ויכול להיות כפול במקרה של יצרנים כמו .Mieleואם תהיתם - הסיבה לפער במחיר נובעת בראש ובראשונה מהקונדנסור, שהוא רכיב שמייקר משמעותית את המייבש. בנוסף, צריך לזכור שהפופולריות של מייבש כביסה קונדנסור צברה תאוצה רק בשנים האחרונות, כך שהם עדיין פחות נפוצים ממייבש כביסה עם צינור. חכו שנה, שנתיים–אולי זה עוד ישתנה
תקלות: כלל אצבע בנוגע למוצרי חשמל – ככל שהמכשיר שרכשתם מורכב ממספר גדול יותר של חלקים, כך הסיכוי שתתקלו בתקלות יהיה גבוה יותר. זה נכון גם במקרה של מייבש כביסה קונדנסור שכולל רכיבים נוספים כמו הקונדנסור ומשאבת מים, שמועדים לא פעם לפורענות. התקלות הנפוצות במייבש כביסה קונדנסור נובעות לרוב מבלאי או סתימות במשאבת המים כתוצאה מסיבי בגדים. תקלות אחרות מתרחשות לרוב בשל אי-תחזוקה של הקונדנסור ומגירת הניקוז, החדשות הטובות, שאת התקלות האלה תוכלו למנוע מבעוד מועד.
תחזוקה: כמו שכבר רמזנו לכם, מייבש כביסה קונדנסור מצריך לא מעט תחזוקה. מעבר לניקוי הפילטר שנדרש גם במייבש כביסה רגיל – במייבש כביסה קונדנסור תצטרכו לתחזק גם את הקונדנסור וגם את מגירת הניקוז באופן שוטף כדי להבטיח שהמייבש אכן ייבש.
אם אתם עושים שימוש יומיומי במייבש, מומלץ להוציא את הקונדנסור אחת לחודש ולשטוף אותו תחת זרם מים. את הקונדנסור תוכלו למצוא די בקלות– הוא ממוקם בתוך מגירה לחיצה (לרוב, בתחתית המייבש) שנעולה באמצעות קליפסים. כך שנשאר לכם רק לשחרר את הקליפסים ולשלוף את מגירת הקונדנסור.
את מגירת הניקוז מומלץ לרוקן לאחר כל הפעלה. אם אין לכם ראש לזה, תמיד תוכלו לקנות מייבש שמתחבר לצינורית ניקוז. במקרה הזה, המים יתנקזו ישירות למערכת הביוב, כך שמלאכת ריקון המים תחסך מכם. רק שימו לב שאתם בוחרים בדגם בו יש אפשרות לחבר צינורית ניקוז ופתח ניקוז היכן שאתם מעוניינים להתקין את המייבש.
התקנת מייבש כביסה קונדנסור לא שונה מהתקנה של מייבש כביסה עם צינור, וגם במקרה הזה תוכלו להתקין את מייבש הכביסה לגמרי לבד. כמו שאתם כבר זוכרים, פתח יציאה או חלון ממש לא צריך להדאיג אתכם, כך שנשאר לכם פשוט לחבר את המייבש לחשמל ולהתפנות לעיסוקכם.
שימו גם אם רכשתם מייבש כביסה קונדנסור שמתחבר לצינורית ניקוז, תוכלו לבצע את ההתקנה בעצמכם. במקרה הזה מומלץ להיעזר בחוברת ההוראות שמצורפת למייבש או במדריך אינטרנטי. אם אתם אנטי-הנדימנים ידועים תוכלו להזמין טכנאי מייבשי כביסה שיחבר את צינורית הניקוז למייבש הכביסה, שיגבה דמי ביקור של 250-300 ש"ח.
כבר ציינו שבמייבש כביסה קונדנסור יש לא מעט רכיבים שעשויים להתקלקל. אלה המחירים הצפויים של תיקון מייבש כביסה קונדנסור:
ניקוי פילטרים: ניקוי פילטר של מייבש כביסה כולל ניקוי של הפילטרים באמצעות מסיר אבנית ועולה החל מ-280 ₪
החלפת חגורה: החלפת חגורה במייבש כביסה היא תהליך מורכב שמצריך פירוק של המייבש ועולה החל מ-650 ₪
החלפת כבל התנעה: כבל התנעה, הידוע גם כקבל התנעה או קבל עבודה, הוא רכיב חשמלי חשוב במייבש כביסה. מחיר ההחלפה שלו מתחיל מ-450-350 ₪
החלפת משאבת מים: החלפה של משאבת מים עולה החל מ-550 ₪
החלפת תרמוסטט: החלפת תרמוסטט מתחיל מ-450-500 ₪
שיפוץ כרטיס בקרה תקול: שיפוץ כרטיס בקרה תקול זול משמעותית מרכישת כרטיס חדש. ייתכן שתצטרך לשלם רק כמה מאות שקלים עבור שיפוץ, בעוד שמחיר כרטיס חדש יכול להגיע לאלפי שקלים. שיפוץ כרטיס בקרה תקול במייבש כביסה קונדנסור עולה החל מ-850 ₪
ההמלצות על יצרניות מייבש כביסה קונדסור, לא שונות מההמלצות על יצרניות מייבשי כביסה עם צינור. החברות המוכרות Bosch, Siemens, Electrolux, AEG ו-Constructa יעשו עבודה מצויינת גם כאן.
אנחנו יודעים, קשה לא להתפות למייבשי הכביסה הסינים שמציעים לנו מחיר אטרקטיבי יותר. נכון, הם לא יעשו בהכרח עבודה רעה, אבל עצה שלנו - לכו על המותגים המוכרים. בחירה של יצרן מוכר היא הרבה פעמים ערובה למוצר איכותי יותר, וגם כזה שיבטיח שתהיה לכם כתובת במקרה של תקלה, וכמובן - חלקי חילוף.
אז עשיתם סקר שוק, בדקתם, בחנתם והחלטתם ללכת על מייבש כביסה קונדנסור. אם רכשתם מייבש קונדנסור עם צינורית ניקוז, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולגשת להתקנת הצינור, או פשוט לקרוא לטכנאי מייבשי כביסה שיסייע. כאן תוכלו למצוא רשימה של טכנאי מייבשי כביסה מומלצים, לפי המלצות של לקוחות קודמים. אחר כך, תוכלו להכניס את הבגדים בשקט למייבש החדש ולהתפנות לבינג' שתיכננתם. לא מקנאים בכלל
באופן עקרוני, אם יש לכם אפשרות להתקין את מייבש הכביסה בקרבת או פתח יציאה ייעודי - לכו על זה. נכון לימים אלה, מייבש כביסה עם צינור הוא זול יותר, לא סובל מהרבה תקלות ומצריך תחזוקה נמוכה יחסית, בהשוואה למייבש כביסה קונדנסור. אם אין לכם גישה לפתח יציאה או חלון, מייבש כביסה קונדנסור שמגיע ללא צינור הוא הפתרון בשבילכם. והיי, הוא גם אסתטי יותר.
מייבש כביסה קונדנסור הוא מייבש כביסה שמבוסס על שיטת ניקוז הלחות במייבש באמצעות עיבוי. בתהליך זה, האדים במכונה מתעבים והופכים למים שמתנקזים דרך מגירת ניקוז במייבש, או דרך חיבור לצינור ביוב.
באופן כללי, המותגים שמומלצים במקרה של מייבש כביסה עם צינור, זהים למותגים שמומלצים כשמדובר במייבש כביסה קונדנסור: Siemens, Bosch, Electrolux, AEG,Constructa,Miele.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.