50% מהתקלות במדיחי כלים נפתרות בעלות ביקור בלבד, כלומר, טכנאי מדיחי כלים אמין לא יגבה מכם יותר מ- 200 שקלים! רק במחצית מהתקלות אנו נדרשים להחלפת חלק כלשהו כגון: גוף החימום שמחמם את המים, המשאבה או חלקים אחרים. במקרים אלו נשלם יותר.
כמו בכל תחום אחר, שאיננו מבינים בו, דבר וחצי דבר, השיטה של טכנאי מדיחי כלים לעבוד עלינו היא פשוטה - הם לא מחליפים כלום אבל מספרים לנו, שהחליפו חצי מהמדיח, ומזל שפנינו אליהם כי "אחרת זה היה סיפור סיפור" והם ממש הצילו את המדיח ברגע האחרון. אהה... 700 שקל + מע"מ אמרנו?
האמת היא, שבסך הכל, הייתה סתימה קטנה, באחת הממטרות, שמשפריצות מים. תקלה נפוצה מאוד ופשוטה מאוד. אין צורך להחליף משאבה, אין צורך להחליף ממטרה ואין צורך לשלם יותר מ-200 שקלים, בשביל להסיר קצת לכלוך מקצה הממטרה. במקרה הזה, נוכל לעלות על הבעיה ולפתור אותה בעצמנו וכך לחסוך גם את עלות הביקור של הטכנאי. אם הכלים יוצאים מלוכלכים מהמדיח, רוב הסיכויים שהממטרה או הפילטר במדיח סתומים ויש לנקות אותם. טכנאי מדיחי כלים מסביר כיצד לעשות זאת בסרטון הבא.
כל כמה זמן צריך לנקות את הפילטר של המדיח? בקישור תוכלו לראות איך הטכנאים ששאלנו ענו על השאלה.
רוצים דוגמא נוספת? בבקשה. ברוב המדיחים יש מצוף ביטחון נגד הצפה. תפקיד המצוף הוא להפסיק את פעולת המדיח, ברגע שמים חודרים אל מתחת לתא השטיפה – היכן שממוקמות המשאבות. הפסקת פעולת המדיח נועדה למנוע שני דברים:
הצפת המטבח
פגיעה במשאבות של המדיח
לעיתים המים מגיעים לאזור זה עקב נזילה מאחד הצינורות או מהמשאבה אך פעמים רבות המים מגיעים לשם עקב סתימה בכיור! המים, למעשה, חוזרים למדיח דרך צינור היציאה של המדיח. אומנם יש שסתום, שתפקידו למנוע את חזרת המים אך הוא לא תמיד ממלא את ייעודו.
כעת, מגיע הטכנאי, הנוכל, ואומר לכם שצריך להחליף את משאבת ההורקה. נשמע הגיוני? בהחלט. נשמע מקצועי? גם כן! ובכן, לא משאבה ולא נעליים. מה שצריך לעשות זה לשחרר את הסתימה, בצנרת של הכיור ולרוקן את המים, שהצטברו בתחתית המדיח. אם יש לכם שתי ידיים ימניות (ואפילו אחת...) אתם יכולים לעשות את זה בעצמכם.
צפו בסרטון הבא, שבו טכנאי מדיחים מסביר איך תוכלו בפעולה קטנה אחת לפתור בעצמכם הבעיה במדיח הכלים:
אומנם בחמישים אחוז מהמקרים אין צורך להחליף חלקים אך עדיין במחצית השנייה של המקרים יש צורך להחליף. ישנן שתי תקלות נפוצות במדיחי כלים:
גוף חימום מקולקל
משאבה מקולקלת
החלפת גוף חימום, ברוב מדיחי הכלים, עולה סביב 350 שקלים כולל מע"מ. במדיחים מסויימים, כגון מילה, העלות גבוהה קצת יותר.
במדיחי כלים ישנן שתי משאבות: משאבה אחת שתפקידה לאפשר את הסירקולציה של המים, בתוך המדיח ומשאבה שנייה שתפקידה הוא לרוקן את המים המלוכלכים מהמדיח. אם יש בעיה במשאבה שמרוקנת את המים, רוב הסיכויים שתראו שהמדיח נוזל או שהוא לא מרוקן את המים. המשאבה הראשונה יקרה יותר אך גם מתקלקלת לעיתים רחוקות יותר ואילו המשאבה שמרוקנת את המים זולה יותר וגם צפויה ליותר תקלות.
מחיר החלפת משאבת הורקה (זאת השנייה) עומד בדרך כלל על 350-400 שקלים כולל מע"מ. רק אם יש לכם מדיח כלים גרמני ישן ייתכן ותדרשו לשלם יותר מ-400 ש"ח עבור החלפת משאבה. הסיבה לכך היא שהמשאבות בדגמים אלו שונות מהותית מהמשאבות הנפוצות.
בכל מקרה, לפני שאתם פונים לטכנאי ומסבירים לו שמדיח הכלים לא מרוקן מים וכנראה צריך להחליף את המשאבה, נסו לבדוק בעצמכם שאין שום דבר שנתקע במשאבה של המדיח ושצינור החיבור בין פתח הניקוז למדיח לא התעקם, כי אלו לעיתים אלו יכולות להיות הסיבות לבעיה. להסבר נוסף וטיפים על תחזוקת מדיח כלים, צפו בסרטון הבא.
ישנן שתי תקלות, אשר עבורן אתם עלולים לשלם יותר. אם יש לכם אחת מהתקלות הבאות אתם צפויים להיפרד משבע מאות עד אלף שקלים – תלוי בדגם של המדיח.
החלפת משאבה ראשית
החלפת כרטיס אלקטרוני
כאן באתר תמצאו רשימת המלצות על טכנאי מדיחי כלים אמינים לפי חוות דעת של מאות חברים במידרג. ההמלצות של הלקוחות מתקבלות רק בשיחה טלפונית, עם לקוחות אמיתיים , שקיבלו שרות מבעלי המקצוע שברשימה.
באתר מידרג ריכזנו רשימה של טכנאי מדיחים מומלצים, שקיבלו את חוות הדעת והציונים הכי טובים מלקוחות קודמים. לאחר כל שירות או תיקון של מדיח כלים, צוות האתר, מתקשר ללקוח ומקבל ממנו דרוג אודות עבודתו של בעל המקצוע. כך שהציון שלו כל הזמן מתעדכן ברשימה. לחצו כאן, על מנת לעבור לרשימה המלאה של טכנאי מדיחים מומלצים באזורכם.
כנראה שיש בעיה באחד ממרכיבי מערכת החימום של המכונה – בדרך כלל מדובר בגוף חימום או בתרמוסטט.
אם המדיח עובר מחזור פעולה שלם ועדיין ממשיך לעבוד, כנראה שיש בעיה בכרטיס הפיקוד האלקטרוני.
אם הנורה של המדיח לא נדלקת, כנראה שהמדיח לא עובד כתוצאה מבעיה חשמלית. ייתכן ויש בעיה בתקע או בשקע או שהנתיך של המדיח בלוח החשמל נשרף ולכן, לא מגיע מתח למדיח. אם הנורה של המדיח פועלת ועדיין המדיח לא נכנס לפעולה, ודאו שהדלת של המדיח סגורה היטב.
בעיה אחרת, שעלולה לגרום לבעיה, היא תקלה בהגדרות הכרטיס האלקטרוני של המדיח.
בדרך כלל גוף החימום אחראי על היווצרות הקצר, החלפתו כנראה תפתור את הבעיה.
כשהמדיח לא מרוקן את המים, סביר להניח כי יש סתימה במערכת הניקוז שמונעת מהמים להתרוקן. בכדי לפתור את הבעיה צריך לנקות את הפילטר.
בקליפ, טכנאי מדיחי כלים מסביר איך מונעים סתימה במערכת הניקוז:
כשמדיח כלים לא מנקה את הכלים, הוא בעצם לא עושה את תפקידו. יש מספר סיבות למדיח כלים שלא מנקה את הכלים, בקליפ הבא טכנאי מדיחי כלים מסביר מה האפשרויות השונות, ומה עושים כדי לפתור את הבעיה:
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.