מאגרי מים בבניין מסייעים בשמירה על לחץ מים תקין בכל הקומות שבבניין, וחשוב לאטום אותם כראוי אם רוצים שהם ישמשו אתכם נאמנה. שואלים את עצמכם איך אוטמים מאגרי מים, באיזה חומרים משתמשים וכמה זה יעלה? אל דאגה, כל התשובות פה.
מאגרי מים הם מעין בריכה מקורה ואטומה בשטח של 10-15 מ"ר ובגובה 2 מטרים, וברוב הבניינים הגבוהים יהיה מאגר מים בגג שמטרתו לייצר לחץ מים איכותי בברזים שבדירות הבניין. למה? אם הקשבתם בשיעור על ניוטון אתם יודעים שמים זורמים כלפי מטה, ולכן הזרמה שלהם ממאגר על הגג יוצרת לחץ מים טוב בהרבה מזה שמשאבה הייתה נותנת.
סיבה נוספת למאגרי מים בבניינים היא אספקה של מים למערכות כיבוי איש. ההבדל העיקרי בין השימושים במאגרי המים יהיה בחומרי האיטום שבהם ישתמשו, נפרט על זה בהמשך.
איטום מאגרי מים חשוב כדי למנוע נזילה מתוך המאגר וכדי למנוע כניסה של מים מלוכלכים וחומרים אחרים לתוך מי השתייה שלכם. האיטום הראשוני יהיה בשלב בניית הבניין, ומי שינהל את הפרויקט גם יהיה זה שייצור קשר עם קבלן האיטום. אתם תצטרכו לפנות לקבלן איטום שיאטום את מאגר המים באחד משלושה מקרים: חידוש איטום מאגר, השמשת מאגר מים שלא היה בשימוש או תיקון נזילה מהמאגר.
חידוש איטום צריך לעשות פעם ב-15 או 20 שנים, כשהאיטום הישן מתחיל להתעייף. מרוקנים את המאגר, מנקים אותו היטב, ומוסיפים עוד שכבה של חומר איטום צמנטי. תיקון נזילה ממאגר הוא תהליך זהה – ברגע שיש דליפה מהמאגר אין טעם למצוא את מקור הדליפה, פשוט מחדשים את שכבת האיטום. השמשת מאגר תקרה בבניינים שבהם יש מאגר מים שלא היה בשימוש עד עכשיו – כחלק מההכנות לשימוש במאגר חשוב לאטום אותו מחדש.
אז הבנתם שהגיע הזמן לאטום את מאגר המים שבבניין שלכם, למה אתם אמורים לצפות עכשיו? ובכן, אלו השלבים באיטום מאגר מים בבניין:
הכנה ראשונית - בהתחלה קבלן האיטום יבדוק את תשתיות הבריכה, יתקן סדקים בבטון ויפנה חומרי איטום ישנים ורופפים. במקרה של מאגר מים עם תשתית גרועה הקבלן ייאלץ ליצוק שכבת בטון, דבר שיעלה את מחיר איטום המאגר.
מריחת שכבת איטום - בדרך כלל מומלץ למרוח בין 2-3 שכבות של חומר איטום צמנטי, ולחכות 24 שעות בין שכבה לשכבה.
ייבוש - לפני שממלאים את המאגר במים חשוב לתת לחומר האיטום להתייבש כמו שצריך. כל חומר מתנהג קצת אחרת, וקבלן האיטום יגיד לכם כמה זמן לחכות לפני המילוי בהתאם לחומר.
מילוי המאגר - שימו לב, לא מומלץ למלא את המאגר כולו אחרי האיטום. לא משנה עד כמה קבלן האיטום היה מקצועי, יכול להיות שהוא פספס משהו. לכן כדאי למלא את המאמר עד רבע גובה, לוודא שאין אף דליפה במשך 24 שעות ורק אז למלא את שאר המאגר.
בניגוד לאיטום גגות או בריכות שחיה, איטום מאגרי מים צריך לעמוד בתקן של חומרים המתאימים למגע עם מי שתיה. לכן לא יהיה שימוש בחומרים ביטומניים, וכל חומר איטום שישתמשו בו יהיה עם אישור של מכון התקנים הישראלי.
בדרך כלל ישתמשו בחומרי איטום צמנטיים של חברת סיקה או חומרים מקבילים ותוכלו לבדוק אם על האריזה עצמה מופיע תו התקן. אם קבלן האיטום משתמש בחומר שאין עליו תו תקן חשוב לוודא עם מכון התקנים שהחומר אכן קיבל אישור והוא מתאים לאיטום מאגר מי שתייה.
במאגרים שנועדו רק לצורך מערכות כיבוי ולא למי שתיה אפשר להשתמש בחומרי איטום פוליאוריטנים, ולפני מריחת שכבת האיטום על המאגר קבלן האיטום ימרח שכבת חומר מקשר.
מחיר איטום מאגר מים מושפע מגודל המאגר, מורכבות העבודה, ונוחות הגישה. הפרמטר המשפיע ביותר הוא כמות ההכנות שקבלן האיטום צריך לעשות לפני יישום שכבת חומר האיטום – אם כל מה שצריך לעשות זה לנקות את המאגר ולהוסיף שכבת איטום המחיר יישאר בטווחים הנמוכים, ובמקרה שיש צורך בתיקוני בטון מרובים מחיר האיטום יתייקר.
מחיר איטום מאגר מים בגודל 10-15 מ"ר נע בין 7,000-13,000 ₪.
מחיר איטום מאגר מים בגודל 20-30 מ"ר נע בין 14,000-22,000 ₪. המחירים לא כוללים מע"מ.
המחיר יתייקר בין 10-15% במקרה של גישה לא נוחה למאגר, למשל מאגר עם קירות נמוכים, או במקרה של מאגר עם קירות גבוהים מ-2 מטרים.
שימו לב שלא תוכלו לקבל הצעת מחיר מדויקת לאיטום המאגר לפני שקבלן האיטום יבקר בבניין ויראה את מאגר המים במו עיניו. הסיבה לכך היא שהגורמים בשטח הם משמעותיים עבור הצעת המחיר ולכן, וברוב המקרים הצעת המחיר שתקבלו בטלפון תהיה כללית וראשונית בלבד.
משפצים את הגג בבניין או שעברו כמה שנים מאז שבדקו את האיטום במאגר המים? בכל מקרה הגיע הזמן להזמין קבלן איטום, ובדיוק בשביל זה ריכזנו לכם קבלני איטום מומלצים לאיטום מאגרי מים עם המלצות ודירוגים של לקוחות קודמים.
מחיר איטום מאגר מים בגודל 10-15 מ"ר נע בין 7,000-12,000 ₪.
מחיר איטום מאגר מים בגודל 20-30 מ"ר נע בין 14,000-20,000 ₪.
המחירים לא כוללים מע"מ.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.