איטום קורות קשר הוא איטום של יסודות מבנה, והוא הכרחי בתהליך בנייה של כל מבנה חדש. איטום קורות קשר מונע מרטיבויות לא רצויות להגיע לתוך הבית, ושומר על יציבותו שנים ארוכות. למה חשוב לבצע איטום קורות קשר, מה השלבים, וכמה זה עולה? מציעים שתישארו בקשר, כי כל המידע נמצא במאמר הבא 😉
רגע לפני שנפרט על איטום קורות קשר, נרצה להבין מה בכלל התפקיד שלהן בבנייה חדשה: קורות קשר הן בעצם קורות בטון שבונים על האדמה. מטרת קורות הקשר היא להוות מקשה אחת לסחיבת עומס המבנה, כלומר, הן היסודות שמחזיקים את המבנה כולו.
את קורות הקשר בונה קבלן השלד, לאחר יציקת הכלונסאות (נשמע מורכב? יציקת כלונסאות היא קידוח של בטון ומוטות ברזל בתוך האדמה. הכלונסאות הן הבסיס ששומר על עומסי המבנה ויציבותו). לאחר מכן, קבלן הבנייה בונה את קירות הבית על קורות הקשר בעזרת חגורת בטון ובלוקים.
איטום של קורות הקשר הוא שלב הכרחי, במיוחד אם יש בנייה של מרתף מתחת לבית שנוטה לנקז אליו כמויות גדולות של מים, כדי לשמור על המבנה מפני נזקי מים.
שלב איטום קורות הקשר - האיטום עצמו מתבצע במקביל לבניית קורות הקשר, כלומר, זה קורה בתהליך של בניית מבנה חדש. את האיטום מבצע קבלן האיטום או קבלן הבנייה יחד עם סיוע של יועץ איטום.
שימו לב: אם לא מבצעים איטום של קורות הקשר בבנייה חדשה, כנראה שהרטיבות תחלחל למעלה באיזשהו שלב. כדי לטפל בבעיה מהשורש (תרתי משמע), תצטרכו להזמין קבלן איטום.
הקבלן יבצע עבודה מורכבת של חפירה מתחת לבית ואיטום היסודות, עבודה שתעלה פי כמה מאיטום קורות קשר בשלב מוקדם של הבנייה. לכן, איטום קורות הקשר לא רק יחסוך לכם הרבה בלגן ולכלוך בעתיד, אלא גם הרבה מאוד כסף.
אם אתם תוהים לעצמכם למה בכלל חשוב לאטום קורות קשר, יש לכך שתי סיבות מרכזיות:
מניעת רטיבות קפילארית – איטום קורות קשר בצורה מקצועית, יחד כמובן עם עבודה מקצועית של בניית קורות הקשר עצמן, ימנעו בעתיד חדירה של מי תהום ומי גשמים. בלי ביצוע של איטום קורות קשר, המים מהקרקע עלולים לחלחל כלפי מעלה ולגרום לרטיבות קפילארית, שתפגע ביציבות קירות הבית.
ערך ומראה הנכס – איטום קורות קשר שומר על המבנה ועל המראה שלו. אם איטום קורות קשר לא נעשה מסיבה כלשהי, או שהאיטום שהתבצע מתגלה ככושל – לא רק יציבות המבנה עלולה להיפגע בעקבות הרטיבות, אלא גם הטיח החיצוני יתקלף כך שהמראה של הבית יפגע.
איטום קורות קשר מתבצע בהיקפו של הבית, לאחר שקבלן השלד סיים לבנות את קורות היסוד ושהפועלים סיימו לבנות את הקירות עצמם. הוא מתבצע בכמה שלבים ביחד עם עבודת הבנייה עצמה.
אלה השלבים לאיטום קורות קשר:
חיבור עצר מים ביציקת הבטון – שלב חשוב לפני האיטום החיצוני של קורות הקשר, הוא איטום פנימי בקירות עצמם. עצר מים הוא גליל שמדביקים על רצפת הבטון לפני שיוצקים את הבטון. המטרה של עצר המים היא בדיוק כמו השם שלו – לעצור את המים שעלולים לחלחל מלמטה.
איטום החיבור בין קורות קשר לקירות – בין קורות הקשר לקיר עצמו יש חריצים, שחשוב מאוד לסגור אותם לפני האיטום כדי למנוע חדירה של רטיבות. את החיבור סוגרים בעזרת רולקות בטון, נשמע מורכב? רולקות בטון זה בסך הכל יציקת בטון בצורה מעוגלת, ככה שהן סוגרות את החיבור בין הרצפה לקיר כדי שיהיה אפשר לאטום כמו שצריך.
ניקוי היסודות - לאחר שהקירות וקורות הקשר יבשים, יש לנקות אותם ולסתת את הקיר על מנת שיהיה חלק, כדי שקבלן האיטום יוכל לבצע את איטום קורות הקשר כמו שצריך.
מריחת חומר איטום קורות קשר – שלב האיטום של קורות הקשר הוא חיצוני, ואותו מבצע קבלן האיטום על ידי מריחת חומר איטום על קורות הקשר לכל אורך הבית. לפני שהוא מורח את חומר האיטום, קבלן האיטום ימרח פריימר, שזה חומר מקשר בין הבטון לחומר האיטום הצמנטי.
במקרים של מרתף מתחת לאדמה, היסודות יאטמו בהלחמה של יריעות ביטומניות.
חשוב לדעת: לא כל קבלני האיטום ישתמשו באותם חומרי איטום כיוון שיש המון סוגים בשוק. כל קבלן איטום משתמש בחומר איטום שונה, אבל אל דאגה- כל עוד הוא מבצע את איטום קורות הקשר לפי השלבים ובצורה איכותית, חומרי איטום שהם מחומרים צמנטים וביטומנים יספקו מענה טוב ויעשו את העבודה. בנוסף, תוכלו לברר לפני עם קבלן האיטום באיזה חומר הוא משתמש.
כיסוי קורות הקשר - לאחר שחומר האיטום התייבש, מצמידים אל הקיר קלקר ולאחר מכן מכסים את היסודות בחול. הקלקר שומר על בידוד המבנה ויוצר הפרדה בין האדמה ליסודות המבנה.
על איטום קורות קשר תקבלו אחריות של 5-10 שנים.
איטום קורות קשר מתומחר לפי מ"ר. כלומר, לפי שטח המבנה שעליו קבלן האיטום מבצע את האיטום.
על איטום קורות קשר מתחת 40 מ"ר תקבלו מחיר גלובלי, שנע בין 10,000-13,000 ₪, בהתאם להיקף ומשך העבודה.
מחיר איטום קורות קשר מעל 40 מ"ר נע בין 250-550 ₪ למ"ר, כאשר המחיר הגבוה למ"ר הוא במקרים בהם העבודה מורכבת ומתארכת מעל לשבוע, ונדרשים תיקונים באיטום או בבנייה.
היקף האיטום – 30 מ"ר
איטום בחומרים צמנטים וביטומנים
זמן העבודה – חמישה ימים
סך הכל מחיר איטום קורות קשר ביחידת דיור: 10,000 ₪.
היקף האיטום – 70 מ"ר
איטום בחומרים צמנטים וביטומנים
זמן העבודה – עד שבוע
סך הכל מחיר איטום קורות קשר בבית פרטי: 17,500 ₪.
שימו לב: המחירים המצוינים במאמר ללא מע"מ.
אם אתם בונים בית חדש, כנראה שכבר הבנתם שאיטום קורות קשר הוא הכרחי. אבל מה עוד הכרחי? לבחור קבלן איטום שידע לבצע את האיטום של קורות הקשר כמו שצריך. בדיוק בשביל זה ריכזנו כאן רשימה של קבלני איטום מומלצים לאיטום קורות קשר, כדי שהבית שלכם יישאר יבש לשנים ארוכות וטובות. לאחר כל איטום קורות קשר, אנחנו מתקשרים אליכם לשמוע איך היה ולעדכן את חוות הדעת שלכם באתר. בהצלחה!
קורות קשר הן השלד של המבנה, החיבור בין היסודות של המבנה לקירות של הבית. לאחר שהבית נבנה, מכסים את קורות הקשר שנמצאות מתחת לאדמה. איטום הקורות הוא שלב הכרחי, וזאת כדי למנוע בעתיד רטיבות קפילארית.
מחיר איטום קורות קשר נע בטווח של 250-550 ₪ למ"ר, באיטום קורות קשר בהיקף של 40 מ"ר ומעלה. מתחת ל-40 מ"ר המחיר גלובלי ונע בטווח של 10,000-13,000 ₪.
קורות קשר אוטמים בכמה שלבים, במקביל לבנייה עצמה. בתחילה, יש לאטום את החיבורים שבין קורות הקשר לקירות עצמן, ולאחר מכן למרוח פריימר, חומר מקשר בין הבטון לחומר האיטום. את קורות הקשר אוטמים בחומרים צמנטים וביטומנים, ויש קבלני איטום שיאטמו בחומרים פוליאוריטניים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.