איטום חדר רטוב הוא חלק חשוב בבניית בית חדש, בשיפוץ כשמוסיפים אמבטיה או מקלחון, או סתם כשמזהים נזילה. קירות מתקלפים בחדר אמבטיה ובשירותים או מים שמחלחלים מהאמבטיה שלכם לשכנים - הם סימן שיש בעיה באיטום. מה התהליך, מה מחיר איטום חדר רטוב ואיך המרפסת בכלל קשורה? כל המידע כאן 😊
שניה לפני שנדבר על איטום חדר רטוב ומה השלבים שלו, ניישר קו על מה הוא חדר רטוב בכלל. חדר רטוב הוא כל חדר שבא במגע קבוע עם מים כמו חדר אמבטיה, חדר שירותים וחדר כביסה. מעבר למגע החיצוני עם מים, בחדרים רטובים עוברים מים בצנרת בתוך הקירות וברצפה. בגלל זה, כשיש נזילה בחדר רטוב, המים יכולים ליצור סדקים בתשתית של החדר ולפגוע במבנה עצמו. אם נסכם את החלק הזה במשפט - האיטום בחדר הרטוב הוא החלק החשוב ביותר בחדר.
חשוב לדעת: איטום חדר רטוב קורה בדרך כלל במהלך בניית בית חדש, במהלך שיפוץ בית קיים או כשמזהים בעיה באיטום בחדר קיים. במילים אחרות, בכל בניה של בית חדש צריך לאטום את החדרים הרטובים ואם האיטום לא נעשה כמו שצריך, צריך לאטום מחדש.
בונוס: במקרים שבהם מרפסת הבית לא מקורה, היא נחשבת גם כחדר רטוב.
חדר רטוב לא אטום הופך להיות חדר מוצף, יש כמה בעיות בתהליך האיטום שיכולות לפגוע באיטום חדר רטוב:
איטום לא תקין - איטום חדר רטוב שלא לפי הסדר או לא לפי התקן, יכול להוביל לנזילות ממוקדים שונים ובעצם לפגוע במבנה עצמו.
ניקוז לא מתאים - חדרים רטובים צריכים להיות בשיפוע של 1%. אנחנו לא נרגיש את זה כשנעמוד בתוך החדר, אבל ככה המים נוזלים החוצה. אם השיפוע לא תקין או שהניקוז שהותקן לא עומד בקצב זרימת המים, הם פשוט יעמדו ולאורך זמן יצרו נזילה. במקרה כזה, קבלן האיטום יכול לתקן את הניקוז, או ליצור שיפוע מחדש בתהליך האיטום.
ריצוף וחיפוי לא תקין - אם האריחים שמודבקים לקיר או המרצפות ברצפה לא הותקנו כמו שצריך, במרווחים נכונים ועם רובה אפוקסית, המים יחדרו אותם ותיווצר נזילה.
זיהוי הבעיות: יש כמה דרכים לזהות בעיות באיטום חדר רטוב - קילופים בקירות, מים עולים מהרצפות, עובש ומים שנטמעים במרצפות.
חשוב לדעת: גם אם יש בעיה באיטום וגם אם לא, אוורור החדר הרטוב באופן קבוע יעזור לייבש אותו, לשמור עליו ולמנוע עובש.
תהליך איטום של חדר רטוב קיים, מורכב מכמה שלבים. אם אתם אוטמים חדר רטוב כחלק מבניית בית חדש, שלבים 4 והלאה רלוונטיים אליכם.
חשוב לדעת לפני שמתחילים: כשאוטמים חדר רטוב צריך לוודא שיש מעין מגרעת, שיוצרת הבדל גובה בין הרצפה בבית, לבין שטח החדר הרטוב. למה? כדי שכל שכבות האיטום יכנסו בחלק הזה.
הוצאת החיפויים - בשלב הראשון קבלן האיטום יוציא את המרצפות או את האריחים במקרה שהנזילה בקיר. שימו לב, באיטום חדר קיים, קבלן האיטום יצטרך להוציא אלמנטים קיימים כמו אמבטיה, אסלה, ארון (אם הוא מגיע לרצפה) ועוד.
הוצאת האיטום הקיים - אחרי שהמרצפות הוצאו, צריך להוציא את האיטום הקיים. לא משנה אם האיטום הקיים נעשה ביריעות ביטומניות או בחומר צמנטי, קבלן האיטום חייב להוציא אותו ולחשוף את הבטון.
בדיקת רטיבות בבטון - כדי להבין מהי חומרת הנזילה וגם כדי לאתר את המקור שלה, קבלן האיטום יניח יריעת פוליאתילן על הבטון. את היריעה צריך להשאיר לפחות 24 שעות ובעזרתה אפשר לראות אם מגיעים מים לבטון ומאיפה.
במקרים שבהם מזהים נזילה בבטון, צריך לאטום אותו. איטום הבטון לרוב ייעשה באיטום בהזרקה.
התקנת רולקות - בשלב זה מתחיל האיטום. צריך להתקין רולקות כדי לבטל את הזווית הישרה בחיבור של הרצפה לקיר. הרולקה היא בעצם יציקה מעוגלת שיוצרת שיפוע באזור הזה ומונעת ממים להישאר בפינות. אנחנו תמיד נגד עיגול פינות אבל פה ממש חייבים 😉
יישום חומרי איטום - שטח החדר יוחלק ולאחר מכן ייושמו חומרי האיטום. בדרך כלל יהיה שימוש בחומר סיקה או תרמוקיר וכל אחד מהם ייושם בשתי שכבות.
ריצוף, חיפוי ורובה - בשלב האחרון קבלן האיטום יתקין את הריצוף, את אריחי הקירות וישים רובה ביניהם.
הריצוף והאריחים צריכים להיות מותאמים לחדרים רטובים ועמידים בפני לחות. אם עבודת האיטום קורית בחדר שכבר קיים במסגרת שיפוץ, אפשר כמובן להחזיר את האריחים הקודמים. מי שלא מעוניין, זו אחלה הזדמנות לשדרג ולרענן את נראות החדרים.
הרובה צריכה להיות רובה אפוקסית כי זו רובה אטומה מאוד שמתאימה לאזורים רטובים.
בדיקת הצפה - אחרי הריצוף צריך להציף את החדר ל-24 שעות כדי לראות אם יש בריחה ונזילה של מים.
זמן העבודה: בדרך כלל, איטום חדר רטוב אורך כשבוע. יש מקרים שבהם התהליך יכול להיות ארוך יותר, לרוב בגלל שמזהים נזילות. במקרים כאלו, קבלן האיטום יטפל בנזילות ויחזור לסדר הפעולות של איטום חדר רטוב.
מחיר איטום חדר רטוב מורכב מגודל החדר, כמות חומר האיטום, וזמן העבודה.
באופן כללי, מחיר איטום חדר רטוב נע בין 100-250 ₪ למ"ר.
במקרים שבהם צריך לפרק את הריצוף הקיים, תצטרכו להוסיף לתשלום העבודה. מחיר הפירוק מורכב מגודל החדר, כמות האלמנטים שצריך לפרק, פינוי הפסולת ומורכבות העבודה.
באופן כללי, מחיר פירוק המרצפות והחדר הרטוב לקראת איטום נע בין 1,500-4,000 ₪.
חדר רטוב שהופך להיות ממש רטוב הוא חדר לא אטום. זקוקים לקבלן איטום אמין שמבצע איטום חדר רטוב? בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימת קבלני איטום מומלצים. אחרי הטיפול ניצור איתכם קשר לקבל חוות דעת עדכנית ונעלה אותה לאתר ככה שהציונים תמיד יהיו מעודכנים.
חדר רטוב מוגדר כחדר אמבטיה, חדר שירותים, חדר כביסה ומרפסת לא מקורה.
הבעיות באיטום חדר רטוב מתבטאות באיטום לא תקין, ניקוז לא מתאים, ריצוף וחיפוי לא תקין.
אם אתם מבחינים בקילופים בקירות, מים עולים מהרצפות, עובש ומים שנטמעים במרצפות, כנראה שיש בעיה באיטום.
מחיר איטום חדר רטוב נע בין 100-250 ₪ למ"ר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.