איטום בהתזה הוא פתרון מעולה כשצריכים לאטום שטחים גדולים, קירות חיצוניים, מרתפים ואפילו חדרים רטובים. התזת חומר איטום זו עבודה יחסית מהירה כשמדובר בשטחים גדולים ובסופה המבנה יהיה אטום כמו שצריך. מצד שני, בנזילות קטנות ונקודתיות ההתזה לא תעזור. אז מה היתרונות והחסרונות של איטום בהתזה, כמה זה עולה ואיך סנפלינג קשור לכל זה? כל המידע כאן 😊
איטום בהתזה מתבצע בעזרת מכונה וצינור שמתיזים חומר לאטימת המבנה או השטח, מפני נזילות. איטום בהתזה מתאים לחדרים פנימיים, כמו חדרים רטובים ומרתפים וגם לחלקים חיצוניים כמו גגות וקירות חיצוניים. בגלל זה הוא מתאים גם לאיטום שלילי שמתבצע מתוך החדר וגם לאיטום חיובי שמתבצע מבחוץ.
אפשר לחלק את חומרי האיטום בהתזה לשניים:
חומר איטום חד-רכיבי - איטום בהתזה של חומר איטום אחד, ביטומני או פוליאריטני. חומר האיטום מורכב מבסיס אחד ואין צורך לערבב אותו עם חומר אחר לפני השימוש, מה שהופך אותו לחומר קל להכנה ומהיר לשימוש. חומר האיטום במרקם של משחה והוא יתקשה ויתייבש במהירות. בדרך כלל, קבלני איטום יבחרו בו לאטום אזורים שקרובים לצנרות ולמתכות.
חומר איטום דו-רכיבי - איטום בהתזה של חומר איטום שמורכב משני רכיבים, לדוגמא רכיב ביטומני ורכיב צמנטי. לרוב, יוסיפו לתערובת סוג של מלח מיוחד שמתחבר עם חומר האיטום, ומגביר את הקשיחות והאיטום שלו. קבלני האיטום ישתמשו בחומר זה בדרך כלל במרתפים ובחדרים רטובים.
חשוב לדעת: בדרך כלל, בקירות חיצוניים קבלני האיטום יתיזו 2-3 שכבות, אבל בקירות פנימיים שכבה אחת תספיק.
יש כמה מקרים שבהם מתאים לאטום בהתזה:
שטח גדול - במקרים שבהם תצטרכו לאטום שטח גדול כמו קיר חיצוני של בניין, איטום בהתזה תהיה בחירה מעולה, פשוט כי הצינור משפריץ ומכסה שטח גדול בכל רגע.
נגישות - בדרך כלל, כשקבלן האיטום יוכל לאטום מבחוץ הוא יעדיף לאטום בהתזה.
בבנייה - אם אתם בתהליך של בניית בית חדש או שיפוץ, איטום הקירות המומלץ יהיה בהתזה, פשוט כי הוא מתבצע לפני הרכבת החיפויים.
סוג השטח - אם פספסתם, כמו שאמרנו מקודם, איטום בהתזה מתאים לגגות, קירות חיצוניים, מרתפים וחדרים רטובים.
מעניין לדעת: כמות חומר האיטום שמשתמשים הוא ביחס של 1.5-2 ק"ג למ"ר.
כלל אצבע לאיטום: כמו בעבודות אחרות, עדיף להקדים תרופה למכה. לכן, מומלץ לתאם איטום בהתזה לפני שמגיע החורף, גם כי הזמינות של קבלני האיטום גבוהה יותר, וגם כי לרוב המחיר נמוך יותר. מצד שני, אם חשבתם שהאיטום בבית שלכם תקין ופתאום בגשם הראשון גיליתם שיש נזילה, תוכלו עדיין לאטום ולטפל בבעיה.
לאיטום בהתזה, כמו כל דבר בעולם, יש כמה יתרונות וכמה חסרונות:
מהירות - איטום בהתזה נחשב לעבודת איטום מהירה מאוד, פשוט כי קבלן האיטום לא מתעסק בחימום חומרים כמו בזיפות גגות. מהירות האיטום לא נגמרת פה, בגלל שחומר האיטום מותז על גבי המשטח, אפשר לכסות שטח גדול בזמן קצר.
מעט כוח אדם - בניגוד לעבודות איטום אחרות, איטום בהתזה לא מחייב צוות עובדים גדול, וברמת העיקרון קבלן איטום אחד יכול לתקתק עבודה.
נגישות - התזת חומר האיטום מאפשרת לקבלן האיטום להגיע למקומות מסובכים, שהיד עצמה לא יכולה להגיע אליהם וככה בעצם לאטום בצורה טובה יותר.
לא מתאים לבעיה נקודתית - כשיש נזילה קטנה בקיר, איטום בהתזה לא יהיה רלוונטי או מועיל. במקרים כאלו עדיף להשתמש באיטום בהזרקה.
לא מתאים לאריחים - בקירות חיצוניים כמו אבן ירושלמים או אריחים, איטום בהתזה לא יתאים ואפילו יפגע בנראות של הקיר.
זמן ייבוש ארוך - לחומרי איטום בהתזה לוקח הרבה זמן להתייבש, אפילו 24 שעות.
מחיר איטום בהתזה מושפע בעיקר מכמות חומר האיטום שהמבנה צריך ומורכבות העבודה. המחיר שתקבלו מקבלן האיטום כולל את כל המרכיבים האלו.
תזכורת: כמות חומר האיטום נמדדת ביחס של 1.5-2 ק"ג למ"ר.
בדרך כלל, מחיר איטום בהתזה נע בין 200-350 ₪ למ"ר. המחיר כולל מע"מ.
במקרים שבהם תרצו לאטום קירות חיצוניים וקבלן האיטום יצטרך להשתמש בסנפלינג, תצטרכו להוסיף למחיר העבודה עוד כ-2,000 ₪. הנה רשימה של אנשי איטום בסנפלינג.
בשביל לעשות לכם קצת סדר, הנה כמה דוגמאות למחיר איטום בהתזה:
שטח איטום - 15 מ"ר.
מחיר חומר איטום למ"ר - 250 ₪.
מחיר איטום בהתזה בשטח של 15 מ"ר - 3,750 ₪.
שטח איטום - 50 מ"ר.
מחיר חומר איטום למ"ר - 300 ₪.
מחיר איטום בהתזה בשטח של 50 מ"ר - 15,000 ₪.
שטח איטום - 70 מ"ר.
מחיר חומר איטום למ"ר - 310 ₪.
תוספת סנפלינג - 2,000 ₪.
מחיר איטום בהתזה בשטח של 70 מ"ר - 23,700 ₪.
קירות חיצוניים דולפים או מרתף שנוזל הם קירות שהאיטום שלהם כשל. זקוקים לקבלן איטום אמין שמבצע איטום בהזרקה? בדיוק בשביל זה הכנו לכם רשימת קבלני איטום מומלצים. אחרי הטיפול ניצור איתכם קשר לקבל חוות דעת עדכנית ונעלה אותה לאתר ככה שהציונים תמיד יהיו מעודכנים.
איטום בהתזה הוא תהליך שבו קבלן האיטום מתיז חומר איטום באמצעות מכונה וצינור כדי לאטום את המבנה או השטח מפני נזילות.
איטום בהתזה מתאים כשצריך לאטום שטח גדול, כשהמקום נגיש מבחוץ, במהלך בנייה או שיפוץ ובמקרים שבהם צריך לאטום גגות, קירות חיצוניים מרתפים וחדרים רטובים.
היתרונות של איטום בהתזה הם עבודה מהירה, צוות מצומצם ויעילות בהגעה לשטחים קשים.
החסרונות של איטום בהתזה הם שהעבודה מחייבת שטח גדול, האיטום לא מתאים לכל קיר ולחומר האיטום לוקח הרבה זמן להתייבש.
מחיר איטום בהתזה נע בין 200-350 ₪ למ"ר.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.