בדיקת הצפה היא השלב האחרון בתהליך איטום של גג ישן או חדש, במרפסת ובחדרים רטובים. את בדיקת ההצפה מבצע קבלן איטום שממלא את הגג במים, כדי לוודא שאין נזילות מפתיעות באיטום שיגרמו לרטיבות. כמה זמן הבדיקה לוקחת, מתי מבצעים אותה וכמה היא עולה? אל דאגה, אנחנו לא רק נציף אתכם בשאלות. בדקנו את העניין ויש לנו את כל המידע. שנתחיל?
בדיקת הצפה נכנסת בשני מקרים הגיוניים:
נזקי רטיבות - אם גיליתם נזקי רטיבות בבית ואתם חוששים שמקור הבעיה הוא בגג תצטרכו להזמין קבלן איטום שיבדוק אם יש כשלים נרחבים באיטום וצריך לאטום את כל הגג מחדש. רק אחרי שהוא יזהה את הבעיה ויאטום את שטח הגג, הוא יבצע את בדיקת ההצפה.
איטום גג - לא כל קבלני האיטום יקפצו על ביצוע של בדיקת הצפה ואם הם רוצים לוותר עליה, זו לגמרי נורת אזהרה. בדיקת הצפה היא כמו לחזור לבית כדי לוודא שנעלתם אותו, למרות שאתם די בטוחים שכבר נעלתם אותו. אתם יודעים שהכל בסדר, אבל בכל זאת לא יזיק לוודא שוב. בגלל זה חשוב שאחרי כל עבודה נרחבת של איטום יגיע גם שלב בדיקת ההצפה, שתבטיח שהאיטום לא מפספס שום פינה.
שימו לב שאפשר לעשות בדיקת הצפה בכל עונות השנה. באופן אישי, אם יש לכם אפשרות אנחנו לא ממליצים לכם לחכות ולגלות נזקי רטיבות באמצע החורף, פשוט כי איטום חכם עושים בקיץ.
בדיקת הצפה עושים לאחר איטום גג, מרפסת או בחדרים רטובים. זיהיתם נכון, כל אלו מקומות שבאים במגע עם מים. לפני שתזמינו קבלן איטום לביצוע איטום ובדיקת הצפה, הנה כמה דגשים שחשוב שתדעו:
סוג הגג – בדיקת הצפה תתבצע בגג שטוח ואטום שקבלן האיטום ימלא במים. בגגות מסוימים, כמו למשל גג מרוצף, לא תוכלו לבצע בדיקת הצפה פשוט כי המים יכולים לחלחל מתחת לריצוף ולגרום לנזק באיטום עצמו ואפילו לחדור לקומות מתחת. גם בגג רעפים, לא אפשרי לבצע בדיקת הצפה, כי אין כל כך מה להציף.
לכן, איטום גג מרוצף יתבצע במריחת חומרי איטום על גבי הרובה. במקרים מסוימים יידרש פירוק של כל הריצוף ואיטום הגג מחדש, ורק אז יהיה אפשרי לעשות בדיקת ההצפה.
שימו : בדיקת הצפה תתבצע אך ורק על גג שעבר איטום מלא, ולא על איטום סדקים נקודתיים.
פינוי אלמנטים על הגג – לפני שמבצעים בדיקת הצפה, קבלן האיטום דואג לרוקן את הגג מציוד, דודים ושאר ירקות. אם על הגג שלכם יש כל מיני חפצים שיפריעו לשלב האיטום, תשלמו בנוסף על הפינוי שלהם.
תקן - קבלן האיטום מבצע את בדיקת ההצפה לפי תקן ישראלי שעוסק בשלבי הבדיקה, (שתכף נפרט עליהם).
כשקבלן האיטום סיים לאטום את הגג או המרפסת והאיטום התייבש, נכנסת בדיקת ההצפה כשלב אחרון, ומוודאת שהאיטום מונח במקומו ושהחורפים הבאים יהיו חמימים ויבשים. אם תהיתם מה בעצם עושים בבדיקה עצמה, הנה השלבים:
סתימת מרזבים – קבלן האיטום יסתום את כל המרזבים שמטרתם לנקז את המים כדי שמי ההצפה לא יתרוקנו.
שלב ההצפה – אחרי שהגג ריק מאלמנטים, קבלן האיטום יציף את הגג בעזרת צינור מים עד לגובה של עשרה ס"מ. שימו לב שהמים יסופקו על ידי הלקוח.
זמן הבדיקה – לאחר שהגג מתמלא במים, יש לחכות במשך 72 שעות לפי התקן, שזה הזמן הדרוש שנקבע כדי לוודא שאין פגמים באיטום. מומלץ להישאר בבית בזמן הבדיקה כדי שתוכלו להשגיח אם צצות בעיות של רטיבות.
לא מופיעה שום רטיבות? הידד! כנראה שהאיטום עושה את העבודה, קבלן האיטום ירוקן את המים מהגג ותוכלו להיפרד לשלום.
זיהיתם רטיבות במהלך הבדיקה? קבלן האיטום יצטרך לנקז את המים מהגג במהירות ולבצע את האיטום מחדש. לרוב, בדיקת ההצפה תסייע לזהות כשלים נקודתיים באיטום ככה שקבלן האיטום יאטום את הסדקים שלא התגלו לפני כן, וישלים את תהליך האיטום שיבטיח שהתקלה לא תחזור על עצמה.
בגלל שבדיקת הצפה מתבצעת כחלק מתהליך איטום ולא כבדיקה נפרדת, היא נכללת בדרך כלל בהצעת המחיר של עבודת האיטום כולה.
ובכל זאת, חלק מקבלני האיטום ייקחו על הבדיקה עצמה תשלום נוסף ויתמחרו אותה בנפרד:
מחיר בדיקת הצפה נע בין 750-1,000 ₪, ללא מע"מ.
מחיר האיטום עצמו ישתנה בהתאם לגודל הגג שלכם. בדרך כלל איטום ביריעות ביטומניות נע בטווח של 85-120 ₪ למ"ר באיטום גגות.
תוספת פינוי אלמנטים מהגג נעה בטווח של 500-2,000 ₪ בהתאם לכמות האלמנטים שעל הגג, ומורכבות הפינוי שלהם.
בדיקת הצפה היא אמנם בדיקה ארוכה, אבל לא תרצו לוותר עליה. בכל זאת, אם כל כך הרבה מים עומדים על הגג ואין סימן לרטיבות בבית - זו הוכחה חותכת שהאיטום התבצע כמו שצריך. אבל כדי שתהיו בטוחים שהאיטום ובדיקת ההצפה מתבצעים בצורה איכותית, חשוב לבחור בקבלן איטום מקצועי. ריכזנו כאן רשימה של קבלני איטום מומלצים בבדיקת הצפה, ובסיום העבודה ניצור אתכם קשר כדי לשמוע מכם איך היה.
בדיקת הצפה היא בדיקה שעושים אחרי איטום של גגות, מרפסות וחדרים רטובים. הבדיקה נעשית על גג שלם שעבר איטום. לאחר שהאיטום מתייבש, קבלן האיטום מציף את הגג במים על מנת לוודא שאין נזילות באיטום שביצע. בדיקת ההצפה אורכת כ-72 שעות על פי תקן.
קבלן האיטום מבצע את בדיקת ההצפה כשלב אחרון של האיטום, כדי לוודא שאין נזילות באיטום ושהוא נעשה בצורה איכותית.
בדיקת הצפה נכללת במחיר האיטום כולו, שיינתן על ידי קבלן האיטום לפי מ"ר.
בנוסף, קיימים קבלני איטום שמתמחרים את הבדיקה בנפרד, כאשר עלות בדיקת ההצפה נעה בין 750-1,000 ש"ח ללא מע"מ.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.