החלפת גומייה בניאגרה סמויה מורכבת יותר מהחלפת גומייה בניאגרה רגילה, דווקא בגלל העדינות של מנגנון הניאגרה הסמויה. לכן, עבודה כזו דורשת אינסטלטור מיומן ופחות מתאימה לעבודת "עשה זאת בעצמך". כל הפרטים על איך עובדת החלפת גומייה בניאגרה סמויה, מתי עושים את זה, וכמה זה עולה – ממש כאן. לא נשאיר שום מידע סמוי מן העין
עם הזמן מצטברת אבנית על הגומייה בניאגרה הסמויה, מה שמוביל לשחיקה ובלאי שלה (קצת כמו עם השיניים שלנו, אבל אצלנו לפחות עושים שיננית כל חצי שנה ).
איך נדע שהגומייה שחוקה? אמנם הניאגרה סמויה, אבל כשצריך להחליף גומייה, הסימנים קצת יותר גלויים. אם תראו את אחד משני הסימנים הבאים, תבינו שכנראה הגיע הזמן להתקשר לאינסטלטור:
כשיש נזילה באסלה, שכוללת מים שלא מפסיקים לזרום לתוך האסלה גם כשלא הורדתם אותם. תזהו את זה כשתשמעו רשרוש תמידי של מים שלא קורה בדרך כלל.
כשמקבלים חשבון מים מנופח, וסגורים על זה שאין נזילה במקום אחר בבית רוב הסיכויים שמקור הנזילה הוא בניאגרה שלכם.
קחו ידע כללי כדי לא לבוא clueless לאינסטלטור - כשאומרים "החלפת גומייה בניאגרה סמויה" חשוב לדעת שיש 2 גומיות בניאגרה. יש גומייה שנמצאת במנגנון המצוף וגומייה שנמצאת במנגנון הפעמון. הפעמון הוא החלק שמתרומם ומשחרר מים כשאנחנו לוחצים על לחצן הורדת המים. המצוף לעומת זאת, הוא המנגנון שמווסת את אותם המים שיוצאים. אז בזמן שתשמעו את רשרוש המים, איך תדעו איזו גומייה נשחקה לכם? האמת היא שלא תוכלו לדעת בעצמכם אם לא תפתחו את המנגון, ותצטרכו להשאיר את החלק הזה כבר לאינסטלטור.
שימו אם הגומייה של המצוף נשחקה עדיף כבר להחליף את המצוף כולו - זה משתלם יותר. לכן, החלפת גומייה בניאגרה סמויה בדרך כלל מתייחסת לגומייה של הפעמון בלבד.
בניגוד להחלפת גומייה בניאגרה גלויה שהיא עבודה פשוטה יחסית, כשמדובר בניאגרה סמויה לא מומלץ להחליף את הגומייה לבד. מדובר במנגנון עדין מאוד, ככה שאם תנסו בעצמכם וחלילה תשברו את אחד מהחלקים, התיקון עלול לעלות לכם בלהוציא את האסלה מהמקום, ובלא מעט כסף.
קודם כל, נוריד את הפאניקה ונגיד שבמסגרת החלפת גומייה בניאגרה סמויה, לא צריך לשבור את הקיר.
אחרי שהבהרנו את זה, נכין אתכם שכל הסיפור יחסית קליל ולוקח בין 20-30 דקות עבודה. מה שכן, אם יש בעיות עם ברז הניל, המצוף או המנגנון עצמו העבודה תיקח יותר זמן.
ועכשיו לתכל'ס, החלפת גומייה בניאגרה סמויה כוללת שני שלבים עיקריים:
שיחה טלפונית - האינסטלטור ינסה להבין מכם מה הסימנים לנזילה מהאסלה שלכם, ואיזו חברת ניאגרה יש לכם, כדי להביא איתו מראש את הגומייה המתאימה.
התיקון עצמו - לאחר שסגרתם איתו בטלפון, האינסטלטור יגיע וינסה להבין את המקור לנזילה, האם מדובר בגומיית הפעמון או במצוף שהתקלקל. אם מדובר בגומייה שלשמה התכנסנו, האינסטלטור יפרק את בית הלחצנים וימשוך בעדינות את הפעמון החוצה מתוך המנגנון של הניאגרה. אחר כך, הוא יוציא את הגומייה השחוקה, יכניס את הגומייה שהביא איתו מראש, ויכניס את הפעמון בחזרה למנגנון.
מחיר החלפת גומייה בניאגרה סמויה נע בטווח שבין 280-350 ₪ כולל מע"מ אך לא כולל חלקים.
המחיר של הגומייה עצמה משתנה בין חברות הניאגרות השונות ונע בין 30-60 ₪.
חשוב לזכור אם בנוסף לגומייה האינסטלטור מגלה שיש בעיה עם ברז הניל, המצוף או המנגנון עצמו, העבודה תתייקר בהתאם. כאן תוכלו לראות מהו מחיר החלפת מצוף, מחיר החלפת ברז ניל ומחיר החלפת מנגנון בניאגרה סמויה.
מקווים שהמידע על החלפת גומייה בניאגרה סמויה קצת יותר גלוי אחרי שקראתם את המאמר הזה. כדי להפוך גם את תהליך החיפוש אחר אינסטלטורים לקל ופשוט יותר, ריכזנו לכם כאן אינסטלטורים מומלצים להחלפת גומייה בניאגרה סמויה. אחרי העבודה, נציג ממידרג יתקשר אליכם לבקש חוות דעת - ככה אנחנו שומרים יחד אתכם על הדירוגים מעודכנים באתר.
לגבי תהליך ההחלפה מוזמנים להציץ בפסקה כאן למעלה.
אבל בגדול, חשוב שתדעו שלפעמים, יש חברות ניאגרה סמויה שכבר לא מייצרות חלקים, לכן יהיה קשה להשיג את הגומייה שלהן והמחיר יהיה גם בהתאם.
אם יש לכם ניאגרה סמויה של החברות הישראליות גבריט וגרואה, סיכוי גבוה שניתן יהיה להשיג את הגומייה בקלות יותר, והמחיר יהיה כפי שמצויין כאן למעלה.
כששאלנו את האינסטלטורים שמדורגים במידרג, חלקם המליצו על החלפת גומיה כל 5 שנים לשמירה על תקינות המנגנון, וחלקם טענו שהרגע שכדאי להחליף הוא ברגע שהגומיה מתקלקלת. כאמור אין כאן תשובה חד משמעית אז זה ממש לשיקולכם :)
כשיש נזילה בניאגרה סמויה, זה לרוב מ-3 סיבות: גומיית פעמון שנקרעה, מצוף שהתקלקל או שהמנגנון לא יושב כמו שצריך. כדי לטפל בזה צריך לקרוא לאינסטלטור שיבין מה המקור של הבעיה. אם הבעיה בגומיה של הפעמון, האינסטלטור יחליף את הגומיה בעדינות.
לעוד פרטים מוזמנים להציץ כאן למעלה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.