קיימת שמועה שהתקנת בר מים בבית תגרום לכם לשתות יותר מים. בין אם זה נכון או לא, החלטנו לרכז עבורכם את כל המידע שנדרש לדעת לפני התקנת בר מים: איזה הכנות תצרכו לבצע לפני ההתקנה, מתי בכלל תצטרכו לקדוח חור בשיש וכמה תעלה התקנה. למדריך המלא להתקנת בר מים – גלשו למטה
הרעיון של מים נקיים לשתייה ללא צורך לצאת לקנות או למלא מהברז הוא באמת מושך. אבל התקנת בר מים לא מסתכמת רק בקניית המכשיר עצמו, ויש לא מעט הכנות שנדרשות מאיתנו לפני ההתקנה. חברות ישראליות שמתקינות ברי מים כמו תמי 4 ושטראוס יתקינו עבורכם את מכשיר בר המים, אך יבקשו שכל ההכנות הנדרשות יהיו מסודרות מראש - ולשם כך תצטרכו אינסטלטור. אז איזה הכנות תצטרכו לפני התקנת בר המים עצמו?
בשביל בר מים צריך יציאה כפולה מנקודת המים הקרים בברז - בדומה להתקנת מדיח. יציאה זו נקראת ברז משולב, המאפשר לחבר כמה יציאות לנקודת מים אחת. תוכלו לבדוק אם יש לכם ברז משולב מתחת לכיור או מאחורי המקרר – שם לרוב מותקנות נקודות המים במטבח. אם אין לכם חיבור מתאים, תצטרכו להזמין אינסטלטור לפני התקנת בר המים שיוסיף את הברז המשולב.
בר מים צריך להיות מחובר למערכת הביוב בבית, כדי שהמים יוכלו להתנקז ולא תהיה נזילה. בשביל חיבור לצינור ניקוז תצטרכו לרוב לקדוח חור מתאים בשיש, חוץ מבמקרים בהם בר המים ממוקם בצמוד לנקודת מים, ומתאפשרת העברה של הצנרת ללא קידוח. אם בכל זאת תצטרכו קידוח, תוכלו לתפוס שתי ציפורים במכה אחת ולבקש מהאינסטלטור שיבצע גם קידוח בשיש לצד ההתקנות הנדרשות. אבל, שימו לב שלא כל האינסטלטורים עושים את זה, ויכול להיות שתצטרכו להזמין גם מומחה שיש.
אם אתם גרים בדירה שכורה או סתם לא רוצים לעשות חורים בשיש היקר, תוכלו להתקין בר מים גם ללא קידוח. יש מקרים בהם ניתן לחבר את בר המים ישירות לצנרת, וכשתזמינו את האינסטלטור הוא ידע לקבוע אם זאת אופציה שיכולה להתאים במטבח שלכם או לא. אם התמזל מזלכם - התקנה כזאת תהיה זולה יותר מהתקנה שדורשת קידוחים והוספת ברזים (וגם תחסוך לא מעט בלאגן במטבח).
על מנת שבר המים יעבוד בצורה מיטבית וללא נזקים, לחץ המים שמגיע אליו צריך להיות נמוך מ-4 בר. אם הלחץ בביתכם גבוה יותר ניתן להתקין מפחית לחץ מים על מתקן המים עצמו. יחד עם זאת, שימו לב שתצטרכו לקנות אותו יחד עם בר המים לפני הגעת האינסטלטור, שכן לכל בר מים מפחית לחץ שתואם לו..
ברגע ששלושת ההכנות האלו לבר מים מוכנות – ניתן להתחיל בשלב ההתקנה 😊
קניתם בר מים של חברה לא ישראלית? הכל טוב, רק תדרשו לשים לב לכמה דברים נוספים לפני ההתקנה:
חיבור כפול - יש ברי מים שדורשים חיבור גם למים חמים וגם למים קרים, בניגוד לרוב ברי המים שדורשים חיבור למים קרים בלבד (אם רוצים מים חמים, גוף החימום פשוט מחמם את המים. לאן נגיע עם פלאי הטכנולוגיה?). אם בר המים שלכם דורש חיבור כפול, תצטרכו ברז משולב עם נקודת מים חמים. נציין שבר מים עם שני חיבורים הוא פחות מומלץ, והעברה של מים חמים בצינורות יכולה להמיס אותם לאורך זמן.
מתאמים מיוחדים - הזמנת בר מים מאמזון או עלי אקספרס יכולה להוזיל משמעותית את עלויות הקנייה. אבל, חשוב לשים לב שאולי תידרשו להוסיף מתאמים להתקנת הבר עצמו. רוב ברי המים מגיעים עם הכנה של צינור בגודל 6 מילימטר, כך שתוכלו לבדוק זאת לפני ההזמנה ולהימנע מתקלות ואי נעימות (שימו לב שבארץ מודדים את הצינור במילימטרים ובחו''ל זה לרוב בסנטימטרים, אז אל תשכחו לעשות את ההמרה המתאימה).
מנגנון בטיחות ילדים – בישראל יש תקן שמחייב הוספת מנגנון בטיחות לילדים בהתקנת בר מים. בדרך כלל המנגנון מצריך לפחות שתי לחיצות עד שהמים החמים יוצאים מהמכשיר. אם תקנו בר מים בחו''ל, המנגנון לא תמיד יחול עליו, ואם זה חשוב לכם - שימו לב לבדוק את זה לפני הרכישה.
אז כמה יעלה התענוג של קבלת מים קרים וחמים בלחיצת כפתור? לא נשאיר אתכם במתח, ומיד נפרט את המחירים הממוצעים להתקנת בר מים, כולל מע"מ:
מחיר התקנת בר מים ללא הוספת ברז משולב או קידוח עומד על כ-300 ש''ח, לא כולל עלות בר המים עצמו.
מחיר התקנת בר מים כולל התקנת ברז משולב וקידוח בשיש עומד על 700 ש''ח.
קידוח בשיש לצורך חיבור צינור ניקוז לבר מים יוסיף למחיר ההתקנה עוד 300-500 ש''ח, כתלות בסוג השיש וקושי החיתוך שלו.
הוספת ברז משולב לנקודת מים ינוע בין 100-300 ש''ח בנוסף למחיר ההתקנה, כתלות בגישה אל הצינור וכמות הפתחים שהוא דורש (ברז משולב שמתאים רק לבר מים יהיה זול יותר מברז משולב שיש לו פתח גם למדיח וגם בר מים).
אינסטלטורים רבים יעניקו לכם שנה אחריות על התקנת בר מים, שימו לב לדרוש זאת.
אחרי ההתקנה המוצלחת של בר המים החדש תישאו רק אתם והבר. אנחנו מאחלים לכם עולם ללא תקלות, אבל שימו לב שאף בר לא מושלם ויש מצב שאחרי כמה חודשים או שנים תזדקקו לתיקון. אינסטלטור יתקן את בר המים אם יש בעיה באספקת המים, אך כל תקלה אחרת תצריך ביקור של טכנאי ברי מים (מטעם החברה בה נרכש המכשיר או מטעם מומחה לברי מים). לכן, בבחירת בר המים רצוי לקחת בחשבון את זמינות הטכנאים בחברה, עלויות תיקון ואחריות!
זרמתם על בר מים? אל תזרמו על חאפרים להתקין אותו. ריכזנו עבורכם רשימה של אינסטלטורים מומלצים להתקנת בר מים. כל האינסטלטורים באתר מדורגים על ידי חוות דעת של לקוחות קודמים, ואם תעזרו באחד מהם, נתקשר גם אליכם לקבל חוות דעת. ככה נשמור על הביקורות באתר מעודכנות. שיהיה בהצלחה! 😊
מחיר התקנת בר מים ללא חיבור ברז משולב וקידוח בשיש עומד על 300 שקלים.
ניתן להתקין בר מים ללא קידוח אך חשוב לדעת שפעולה זו תגביל את המיקום בו תוכלו להניח את בר המים.
כששאלנו את האינסטלטורים באתר אם עדיף תמי 4 או אלקטרה בר, רובם המליצו על תמי 4.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.