אסלה סתומה היא עסק ביש, אין ספק. למרבה המזל, ברוב המקרים פתיחת סתימה באסלה היא עבודה די פשוטה שתוכלו לבצע בעצמכם או לשלם עבורה מחיר ביקור בלבד לאינסטלטור. מהם הגורמים לסתימה, איך תוכלו לנסות לתקן אותה לבד וכמה זה הולך לעלות לכם עם אינסטלטור? מבטיחים לא להשאיר שום דבר פתוח – המדריך המלא לפתיחת סתימה באסלה לפניכם
לא נעים להגיד, אבל ברוב המוחלט האשמים העיקריים בסתימה באסלה הם אנחנו. יאמר לזכותנו שהאסלה קצת מתעתעת - זה נראה לנו שהיא רחבה, אבל הצינורות שלה (אלו שאנחנו לא רואים) לא ממש רחבים, ואם תזרקו מגבונים או מוצרי היגיינה נשית לאסלה - השאלה היא לא אם, אלא רק שאלה מתי תגיע הסתימה.
גורם נוסף שמסכן את שלום האסלה הוא הסנובון ששמים בקצה העליון של האסלה. כל עוד הסנובון נשאר במקומו אין סיבה לדאגה, הבעיה היא שהוא בקלות יכול ליפול ולסתום את האסלה. הסנובון מועד לפורענות במיוחד אם יש לכם ילדים קטנים שהולכים לשירותים לבד, ועלולים להוריד את המים ביחד איתו.
פתיחת סתימה שנגרמת בגלל מגבונים ושאר הפתעות לרוב תהיה פשוטה ומהירה, ואם יש לכם ידיים טובות ויכולת לסבול את הריח – יש גם סיכוי לא רע בכלל שתצליחו לפתור את הבעיה בעצמכם.
ראשית סגרו את ברז המים של הניאגרה (מהניאגרה יוצא צינור שמחובר אל ברז מים, יש לסובב אותו על מנת לעצור את זרימת המים אל תוך הניאגרה).
אם יש לכם פומפה בהישג יד, נסו קודם כל לפתוח את הסתימה בעזרתה. כן כן, הטכנולוגיה מתקדמת אך הפומפה נשארת. לפני שאתם מכריזים על הפומפה כחסרת תועלת, נסו לפמפם לפחות 20 פעמים ברצף. אם מדובר בסתימה קלה – רוב הסיכויים שזה יספיק כדי לשחרר אותה. הצלחתם? ברכות! לא הצלחתם? אל תתייאשו, הסיכויים עדיין לטובתכם.
אם יש לכם אסלה עם ברך ביקורת – פתחו את הפקק שמעל הברך בזהירות (מים עם ריח לא נעים במיוחד בדרך אליכם!) והכניסו קפיץ ידני או ספירלה פנימה. ברגע שתרגישו גודש נסו להוציא אותו, ובמידה וזה לא מתאפשר נסו לדחוף אותו הלאה בהמשך הצינור עד כמה שניתן. אין לכם קפיץ או ספירלה? לא נורא! תוכלו להקריב את אחד מקולבי הברזל שתלויים לכם בארון לצורך המטרה – יישרו את הקצה המעוגל של הקולב והשתמשו בו על מנת לדחוף את הגודש.
אם אין באסלה שלכם ברך ביקורת הכניסו את הקפיץ או הספירלה אל האסלה עצמה ועשו את אותה פעולה בידיוק.
אם לא מתחשק לכם הפעם ללכלך את הידיים (וזה לגמרי מובן), תוכלו להזמין אינסטלטור שלרוב יפתח את הסתימה תוך 10-20 דקות, בדרך כלל באמצעות שימוש בספירלה חשמלית. לאופציה הזו יש כמה יתרונות:
מכשור לפתיחת סתימה: האינסטלטורים מאוד אוהבים את הספירלה החשמלית, והאמת – בצדק. נכון, אפשר לפתוח סתימה גם עם קפיץ או ספירלה ידנית, אבל ברוב המקרים ספירלה חשמלית תתן תוצאות טובות יותר.
מניעת נזק בעתיד: סביר להניח שאתם לא מכירים את הצנרת שלכם, לא יודעים מאיזה חומר היא עשויה וכמה היא עמידה. כשפותחים סתימה חשוב להתאים את המכשור בו משתמשים לצנרת, על מנת למנוע נזק בהמשך. כך למשל, אם יש לכם קו צנרת מעופרת תנועות אגרסיביות מדי או שימוש במכשירים כמו ספירלה חשמלית יכולים דווקא לפוצץ את הקו. הקאטצ' הוא שגם אם הקו ייפגע לא בטוח שתראו את זה באותו רגע – יכול להיות שתהיו שמחים וטובי לב שהצלחתם לפתוח את הסתימה, אך לאחר חודש פתאום תהיה הצפה בחדר השירותים.
שמירה על האסלה: אם אלתרתם מכשיר לפתיחת סתימות מקולב או מכל חפץ אחר ייתכן בהחלט שתצליחו לפתוח את הסתימה, אך יחד עם זאת תשרטו את האסלה. לאינסטלטור יש קפיץ מיוחד שמכוסה בשכבת פלסטיק שמטרתה למנוע את אותן שריטות.
וידוא (הסרת) חסימה: בכל מקרה של סתימה, פשוטה ככל שתהיה, על מנת להיות לגמרי בטוחים שהבעיה התפנתה לחלוטין וגם אתם תוכלו להתפנות בשקט, רצוי לצלם את קו הצנרת ולוודא שהוא נקי מגורמים בלתי מזוהים. חשוב לציין שלא לכל אינסטלטור יש את הציוד הנדרש לכך ושיש אינסטלטורים שיגבו עבור צילום הקו תשלום נוסף, וכדאי לברר מראש.
אתם שומרים על האסלה מכל משמר, מקפידים לא לזרוק אליה שום דבר שהוא לא נייר, ועדיין הסתימה חוזרת אחת לכמה חודשים? כנראה שהסתימה באסלה היא לא הבעיה עצמה, אלא רק תוצאת לוואי של בעיה רצינית יותר:
קריסה של קו הביוב: ייתכן שקו הביוב קרס והוא מונע מהמים לרדת. לפני שממהרים להחליף קו ביוב חשוב לוודא באמצעות סיב אופטי שהקו אכן קרס. בחלק מהמקרים ניתן להחזיר את הצינור שקרס למקום בעזרת עיגון ובחלק מהמקרים יש צורך להחליף את הקו – תלוי במבנה הצנרת, במצב שלה ובנגישות אליה. קריסת קו ביוב מתרחשת בעיקר בבתים פרטיים עם צנרת ישנה ודי נדירה בבנייני מגורים, אך בכל מקרה נרגיע ונאמר שמדובר בתופעה לא נפוצה.
סתימה במערכת הביוב: אם הסתימות חוזרות על עצמן וקורות בכמה מוקדים בו זמנית (למשל באסלה ובמקלחת) ייתכן שהבעיה היא לא בשירותים עצמם אלא בביוב. במקרה כזה תצטרכו להיעזר בשירותי ביובית. אם זו נשמעת לכם מילה שהמצאנו, אתם מוזמנים לקרוא את הטיפ שלנו על ביובית.
מחיר פתיחת סתימה פשוטה באסלה נע בין 250- 450 ₪. לרוב אם הסתימה נפתחה בעזרת קפיץ ידני תשלמו מחיר ביקור בלבד או מעט יותר (250-300 ₪) ועל סתימה מעט מסובכת יותר שמצריכה שימוש בספירלה חשמלית תשלמו 300-450 ₪, תלוי במורכבות הסתימה. אם יש סתימה במערכת הביוב שגם אותה צריך לפתוח תוסיפו למחיר עוד כ-100 ₪ (בהנחה שהאינסטלטור יכול לפתוח את הסתימה ולא צריך ביובית).
אחרי שירדנו לעומקה של סתימה, כל מה שנותר הוא למצוא את האינסטלטור. בדיוק בשביל זה רכזנו עבורכם רשימה של אינסטלטורים מומלצים לפי המלצות של לקוחות קודמים. כל חוות הדעת באתר מאומתות והציונים מתעדכנים לאחר כל עבודה.
אם מדובר בסתימה פשוטה שנגרמה כתוצאה ממגבונים או מוצרי הגינייה לרוב מחיר העבודה יהיה מחיר ביקור אינסטלטור או קצת יותר וינוע בין 250-450 ש"ח.
אם אתם רוצים לפתוח את הסתימה בעצמכם תוכלו לנסות קודם כל בעזרת פומפה. אם הפומפה לא עזרה, נסו לדחוף את הגודש בעזרת קפיץ ידני או ספירלה.
את השאלה הזו שאלנו את האינסטלטורים המדורגים באתר, והתשובה הייתה חד משמעית לא. כאן תוכלו לקרוא גם את הפירוט שלהם מדוע.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.