החלפת אסלה היא לא מסוג ההפתעות שתיתקלו בהן הרבה במהלך החיים. אבל אם האסלה שלכם נשברה חלילה או כבר לא שוטפת כמו בעבר, הגיע הזמן להגיד לה אסלה לה ויסטה ולהחליף אותה. בטיפ הבא נפרט על סוגי האסלות השונים, איך עובדת החלפת אסלה וגם מחירים של החלפת אסלה שיעשו לכם סדר. יושבים? כי אנחנו מתחילים
חידוש אסלה - המקרה הקלאסי בו תגידו לאסלה בבית שלום ולא להתראות, הוא אם החלטתם להשתדרג מאסלת P, כלומר האסלה הישנה והטובה בה הניאגרה מחוברת בצינור מעל לאסלה באופן לא מאוד אסתטי, לאסלת מונבולוק או אסלה תלויה.
סדק באסלה - תרחיש נוסף הוא אם יש לכם סדק או שבר באסלה (עם זאת, מדובר במקרה שכיח פחות). למזלנו, אסלה היא אביזר בעל יכולת שרידות מרשימה שנוטה להחזיק שנים רבות, כך שמוכשרים כלל שתהיו, סביר להניח שהאסלה שלכם תשבר רק אם תפילו עליה חפץ מאסיבי במיוחד.
הצטברות אבנית באסלה - עוד סיטואציה בה תזדקקו להחלפת אסלה – אם כי יותר נדירה, היא בגלל הצטברות אבנית משמעותית באסלה, שנפוצה בעיקר באסלות ישנות מאוד. באופן כללי, האבנית נוטה להתנחל במקומות שונים לאורך חלקי האסלה והניאגרה, מה שיוצר בעיות שונות ומשונות, ביניהן מים שלא נשטפים כראוי או סתימות חוזרות. בדרך כלל, תוכלו לפתור תקלות כאלה בניקיון פשוט או החלפת חלקים. במקרים של אבנית עקשנית במיוחד, לפעמים האסלה כבר לא תיתן לכם שום טואלט. סליחה, תועלת* ותצטרכו להחליף אותה.
לפני שנצלול לרזי האינסטלציה ונגלה לכם איך מחליפים אסלה, בואו נערוך היכרות מהירה עם סוגי האסלות השונות:
אסלת חרס שמגיעה עם ניאגרה גבוהה מפלסטיק. סביר להניח שנתקלתם בה בעבר בעיקר בדירות שותפים או במבנים ישנים. אסלת P היא איך נאמר אסלה די פשוטה. אבל אם לא מסתכלים בקנקן, יש לאסלה הזאת כמה יתרונות בולטים - ובראשם המחיר. עלויות הרכישה וההתקנה של אסלת P הן הנמוכות ביותר בהשוואה ליתר האסלות בשוק. חוץ מזה, היא גם פשוטה במיוחד להתקנה ולא נוטה להתקלקל הרבה.
אסלה מחרס, שמגיעה כבלוק אחד עם ניאגרת חרס, ומכאן גם שמה- מונו-בלוק. אסלת מונובלוק היא שביל הזהב בין אסלת P לאסלה תלויה (אליה נגיע ממש בקרוב). מצד אחד, היא אסתטית ומזמינה (אנחנו לא בטוחים אם זה הביטוי המתאים). מצד שני, היא זולה יותר מאחותה האסלה התלויה, וגם ההתקנה שלה פשוטה יחסית. הקאץ' היחיד הוא כשאתם מחליפים לאסלת מונובלוק תצטרכו להחליף את כל הסט קומפלט, כלומר – גם את הניאגרה.
אומנם בטיפ שלפניכם לא נתמקד הפעם בהתקנת אסלה תלויה, אבל זה לא אומר שלא מגיעה לכם היכרות איתה. רבים נוטים לכנות אותה בטעות "אסלה סמויה", על שם הניאגרה הסמויה שמגיעה איתה, כלומר ניאגרה הטמונה בקיר כשרק כפתורי ההדחה נראים לעין. אבל האמת שמדובר באסלה שקשה לפספס, ובזכות המראה המודרני שלה גם הולכת ומשתלטת על יותר ויותר בתים. אז כן, היתרון הגלוי שלה הוא המראה האסתטי שלה, שמאפשר גם לחולי הניקיון בינינו לנקות מתחת לאסלה בקלות.
ומה עם החסרונות? לצערנו, יש לא מעט כאלה. ראשית,עלויות הרכישה וההתקנה של אסלה תלויה גבוהות משמעותית בהשוואה לאסלת מונבולוק ואסלת P. חוץ מזה, התקנת אסלה תלויה וניאגרה סמויה דורשות לא מעט הכנות, כמו חיפוי הניאגרה בקיר ולכן מומלץ לעשות אותן כאשר אתם נערכים לשיפוץ כללי בבית בכל אופן. ואם זה לא מספיק אסלה תלויה מועדת לא פעם לבעיות בשטיפת המים ולסתימות. בנוסף, מכיוון שהניאגרה שלה טמונה בקיר, תיקון ניאגרות סמויות יהיה מורכב יותר בגלל הגישה המוגבלת אל מיכל ההדחה, מה שמייקר ומאריך את זמן העבודה.
אתם בטח זוכרים שאסלה היא מוצר די עמיד. יחד עם זאת, כשקונים אסלה כדאי לבדוק את משך האחריות שלה, שיבטיח לכם כתובת במקרה הצורך. כך למשל, חברת חרסה שגם קיבלה המלצה חמה מהאינסטלטורים במידרג, נותנת 10 שנות אחריות על האסלות ועל הניאגרות שלה.
בדרך כלל, קניית אסלה הולכת יד ביד עם קניית ניאגרה. אם אתם רוצים להחליף את האסלה אבל הניאגרה שלכם עובדת פרפקט, כדאי לשים לב שהן מתאימות אחת לשנייה, או פשוט להשלים את המלאכה ולהצטייד גם בניאגרה חדשה. במקרה הזה, מומלץ לבחור בניאגרה של פלאסון, שצפויה להחזיק מעמד לאורך שנים, עם איכות שטיפה גבוהה.
ועכשיו לתכלס, מה כוללת העבודה של החלפת אסלה?
פירוק האסלה הקיימת: לפני הכל, האינסטלטור ירצה להסיר את האסלה הקיימת כמובן. הוא יעשה זאת בעזרת חיתוך ההדבקה של האסלה או הברגה החוצה של האסלה הנוכחית. אם האסלה שלכם מבוטנת לרצפה, התכוננו למלאכת פירוק ארוכה ומלוכלכת.
חיבור האסלה לצנרת: עכשיו יכול האינסטלטור להתחיל לחבר את האסלה החדשה. השלב הראשון הוא חיבור האסלה לאטם גומי שנמצא בפתח צינור הניקוז של הביוב. אם אטם הגומי נראה יבש ניתן להרטיב אותו עם מעט מים וסבון לפני ההכנסה, או להתקין אטם חדש.
מיקום האסלה: זה הזמן לקבוע ביחד עם האינסטלטור מה מיקום האסלה האידיאלי בהתאם לפתח הניקוז ולחלל השירותים. שימו לב שהאסלה ממוקמת בהתאם לנוחות שלכם, כך שלא תפריע לתנועה בחדר השירותים ולפתיחת הדלת.
קיבוע האסלה: יש כמה שיטות לקיבוע האסלה - הדבקה, הברגה או ביטון (וממש בקרוב נפרט על כולן). לא חשוב באיזה אופן האינסטלטור יקבע את האסלה, חשוב שלאחר הקיבוע הוא יבצע איטום בין האסלה לרצפה באמצעות סיליקון, כדי להבטיח שמים לא יחדרו אל תחתית האסלה.
הרכבת הניאגרה: האינסטלור יסיר את מכסה הניאגרה וירכיב את ברגי ההידוק בין הניאגרה לאסלה. לאחר מכן, יבצע חיבור של מנגנון הניאגרה כולל המצוף וגומיות האטם. לבסוף, הוא ירכיב את מכסה הניאגרה כולל כפתור ההדחה.
חיבור הניאגרה לאסלה: האינסטלטור יניח טבעת ספוג בתחתית הניאגרה, ויקבע את הניאגרה על מושב האסלה באמצעות ברגי ההידוק בתחתית הניאגרה.
חיבור הניאגרה לצינור אספקת המים: באמצעות הברגה של צינור כניסת המים אל אטם המצוף, שמשמש כפתח מילוי המים לניאגרה. לאחר מכן, האינסטולר יפתח את ברז הניל המחובר לצינור, בכדי למלא את הניאגרה.
הרכבת מושב האסלה: באמצעות ברגים ייעודיים. זה הזמן לשים לב שהאינסטלטור מהדק את מושב האסלה היטב, כי אנחנו מניחים שאסלה מרקדת זה פחות הקטע שלכם
ייבוש האסלה: אנחנו יודעים, כבר התקנתם את האסלה והכל, אז עכשיו להתייבש 24 שעות ולחכות עד שהאסלה שלכם תתייבש? אבל עוד קצת, ותוכלו לחנוך את האסלה החדשה שלכם.
כמו שאתם כבר יודעים, ישנן שלוש דרכים לקיבוע אסלה לרצפה – הדבקה, הברגה או יציקת בטון. אם אתם בשלב ההתלבטות, נמליץ לכם לקבע את האסלה באמצעות דבק שנקרא סופר 7 הייטק על בסיס פולימר. מעבר לכך שקיבוע באמצעות דבק איכותי צפוי להחזיק את האסלה שלכם שנים ארוכות, הדבקה של האסלה היא אסתטית יותר, וגם כזאת שתוכלו לנתק בעת הצורך בקלות עם סכין יפנית.
ומה בנוגע ליתר האופציות שאלתם? ברגים הם אופציה לא רעה. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון שבגלל מקומם המפוקפק הם נוטים לפתח קורוזיה עם הזמן. יציקת בטון היא השיטה הפחות מומלצת, וכמעט לא תמצאו אינסטלטורים שמשתמשים בה. קיבוע עם בטון הוא תהליך כמעט בלתי הפיך, כך שאם תרצו לנתק את האסלה ביום מן הימים, זה יהיה כמעט בלתי אפשרי בלי לשבור אותה בדרך.
לפני שניגש לתכל'ס, חשוב לדעת שמחיר החלפת אסלה משתנה בהתאם למורכבות העבודה. כך למשל אם האסלה שלכם מבוטנת לרצפה או שיש צורך בתקנת נקודת מים חדשה, המחיר צפוי לקפוץ לו מעלה מעלה.
מחיר התקנת אסלת P נע בין 500-600 ש"ח ללא מע"מ.
מחיר התקנת אסלת מונבולוק נע בין 700-750 ש"ח ללא מע"מ.
מחיר התקנת אסלה תלויה וניאגרה סמויה נע בין 2,000-2,500 ש"ח ללא מע"מ.
המחיר מתייחס להתקנה בלבד, ולא כולל את הכלים הסניטריים וכן הכנות תשתית לניאגרה סמויה.
בין אם האסלה שלכם נשברה או סיימה את חייה, הגיע הזמן להציף את הבעיה ולהחליף את האסלה. כאן תוכלו למצוא רשימה של אינסטלטורים מומלצים להחלפת אסלה, לפי חוות דעת של לקוחות קודמים. וטיפ חם מאיתנו - אל תשכחו להעביר לו תמונה של חדר השירותים והאסלה המיועדת. האינסטלטור יוכל להמליץ לכם על מוצר שישב עליכם בול (או אם נדייק שאתם תשבו עליו בול), והכי חשוב זה יחסוך מכם הפתעות מיותרת במעמד ההתקנה בהצלחה!
מחיר החלפת אסלה תלויה נע בין 2,000-2,500 ש"ח. המחיר לא כולל את הכנת התשתית לניאגרה וכן את האסלה התלויה והניאגרה הסמויה. התקנת ניאגרה כולל הכנת תשתית עם חיפוי בלוקים, הכלים הסניטריים (ניאגרה סמויה ואסלה תלויה) וציפוי אריחי סטדנרנטי תעלה לכם כ-3,500-4,300 ש"ח.
מחיר התקנת אסלת מונובלוק נע בין 700-750 ש"ח. המחיר לא כולל את האסלה וכן עבודות תשתית נוספות שיש לבצע.
מחיר אסלת P נע בין 500-600 ש"ח. המחיר לא כולל את האסלה, וכן עבודות תשתית נוספות בעת הצורך.
יש כאן טריידאוף בין כמות תקלות לנראות, והשאלה היא מה חשוב לכם יותר. אם חשוב לכם שחדר השירותים שלכם יהיה מסובב ראשים, ואתם חובבי ניקיון - אסלה תלויה בעיצוב מודרני, ושמאפשרת ניקיון מתחת לאסלה היא הפתרון בשבילכם. לעומת זאת, אם יותר חשוב לכם הפונקציונליות של השירותים שלכם, לכו על אסלת P או מונובלוק שפשוטות במיוחד להתקנה וכמות התקלות בהן קטנה משמעותית יותר מאסלה תלויה וניאגרה סמויה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.