שוב הכלים שבכיור מביטים עליכם בסוף יום ואתם משחררים את אותה אנחה מוכרת? כנראה שהגיע הזמן לשדרג את איכות החיים ולהתקין מדיח כלים. אולי תתפלאו לשמוע, אבל התקנת מדיח כלים היא עבודה פשוטה ולא יקרה, ואם יש לכם זמן פנוי וידיים טובות תוכלו אפילו לחסוך בעצמכם חלק מהעלויות. אז קדימה, בואו להגשים חלום. כל מה שצריך לדעת על התקנת מדיח כלים – לפניכם.
לפני שאתם מתחילים לעלעל בקטלוגים צבעוניים ומקבלים את ההחלטה הגורלית של בחירת מדיח, כדאי לבדוק שיש לכם מקום בארון בשביל זה. מדיחים מגיעים בשני סוגים של מידות: מדיח רחב ומדיח צר. המדיח הרחב הוא ברוחב 60 ס"מ, והצר ברוחב 45 ס"מ. הגובה הסטנדרטי של מדיחים היא 85 ס"מ.
קניתם את המדיח המתאים? מזל טוב נספר לכם שהתקנת מדיח כלים היא פעולה פשוטה יחסית: האינסטלטור מחבר את המדיח לשלושה מוקדים – שקע חשמל, נקודת מים קרים ונקודת ביוב, ואז מכניס אותו לארון המטבח המיועד לכך, או שם אותו על השיש אם מדובר במדיח קומפקטי.
החלק המרכזי בהתקנת מדיח כלים הוא ההכנה מראש של החיבורים השונים, כפי שנסביר מיד.
בשביל לעבוד המדיח צריך להיות מחובר לשקע. לכן, כדאי לבדוק קודם שיש שקע מתחת לכיור, ואם אין, להזמין חשמלאי מומלץ שיעשה את העבודה.
המים ששוטפים את הכלים במדיח מגיעים מצנרת המים הקרים של הבית. אפשר לחבר את המדיח למים הקרים בשתי צורות:
אז מה עדיף?
היתרון בברז משולב הוא שמדובר בעבודה זולה, ואפילו כזו שעם קצת תושייה תוכלו לעשות בעצמכם. החיסרון שהברז המשולב נוטה להתקלקל יותר ומכביד על נקודת המים. מצד שני, התקנת נקודת מים היא עבודה יקרה (800 ₪ ויותר) שלוקחת זמן. המלצה שלנו - אם אתם כבר משפצים או מחליפים את הצנרת עדיף להתקין נקודת מים ייעודית למדיח ואם לא, פשוט להשתמש בברז משולב.
אי אפשר לדבר על התקנת מדיח כלים בלי לחשוב לאן תלך הג'יפה שדבוקה לנו על הצלחות. מהמדיח יוצא צינור שאותו מחברים בדרך כלל אל המיכל הלבן שתחת הכיור, הלא הוא הסיפון. לכן, בשביל לחבר את המדיח לביוב יש צורך בסיפון עם יציאה למדיח.
אין לכם? לא נורא. אם אתם בעלי ידיים טובות, תוכלו לקנות אחד באינטרנט או בחנויות אינסטלציה, להחליף אותו בעצמכם ולחסוך קצת, ואם לא, האינסטלטור יעשה זאת כשיגיע בתוספת מחיר. במקרה כזה מומלץ כבר לידע את האינסטלטור מראש, כדי שידע להביא איתו את הסיפון החדש.
כל הנקודות מוכנות? כל מה שנשאר להתקנת מדיח הכלים המיוחל הוא החיבור לנקודות השונות. בשביל להעביר את הצינורות (הביוב, המים והחשמל) מן הארון שבו נמצא המדיח אל מתחת לכיור, צריך לקדוח חור בארון המטבח או בסוקל (המשטח שעליו יושבים ארונות המטבח).
גם במקרה הזה, עם מקדחה וקצת ניסיון תוכלו לבצע זאת בעצמכם, רק שימו לב שהחור גדול מספיק לכל הצינורות. לידיעתכם, אם תכננתם להזמין מתקין מטעם חברת המדיחים בשביל התקנת המדיח, דרישות החברה הן חור בקוטר 10 ס"מ.
הכל מחובר? מתחילים לערום צלחות? רגע לפני שהאינסטלטור מכניס את המדיח לארון ומקפל את הציוד יש כמה דברים שכדאי לבדוק:
הפעילו את המדיח לפני שהוא נכנס לארון. ודאו שהכל עובד וששום דבר לא מטפטף ורק אז תנו לאינסטלטור להכניס את המדיח למקום.
וודאו שהצינורות של המדיח לא מסובבים או מפותלים מדי, זה יחסוך לכם בעתיד תקלות במדיח.
לפני הכנסת המדיח לארון המיועד נקו ממנו היטב שאריות עץ, מים או לכלוך. כל אלו הם פוטנציאל לתקלות עתידיות במדיח.
אם התחדשתם במדיח קומפקטי שישב לכם על השיש, ההתקנה נעשית באותה הדרך – חיבור של המדיח לחשמל, למים הקרים ולביוב, ובשביל להעביר את החיבורים אין מנוס אלא לקדוח בשיש.
קידוח בשיש זו עבודה שדורשת מיומנות וכלים מתאימים, אך כיום אינסטלטורים רבים מחזיקים את הציוד הנכון ויודעים לעשות זאת. אם השיש שלכם ישן הקידוח עלול לסדוק את השיש ולכן כדאי להתייעץ קודם עם איש שיש לפני שקונים מדיח קומפקטי לשיש.
מחיר התקנה בסיסית שבה האינסטלטור רק מחבר את המדיח לשלוש נקודות נע בין 300 ל400 ₪. אם יש צורך בהכנות שונות לחיבורים, הן כמובן יגררו עלויות נוספות:
קידוח בארון או בשיש – תוספת של כ100 ₪
החלפת סיפון (כולל הסיפון החדש) – תוספת של כ100 עד 150 ₪
התקנת ברז משולב (כולל הברז החדש) – תוספת של כ50 עד 100 ₪
לדוגמא, התקנת מדיח כלים שכוללת החלפת סיפון, התקנת ברז משולב וקידוח תעלה לכם בין 550 ל-700 ₪.
מוכנים כבר להדיח את הסקוטש מהבית? התקנת מדיח כלים היא אמנם עבודה לא מסובכת, אך מומלץ להזמין אינסטלטור אמין שיעשה עבודה איכותית. חשבנו על זה מראש ובאמצעות חוות דעת של לקוחות קודמים הכנו עבורכם רשימת אינסטלטורים מומלצים להתקנת מדיח כלים. הדחה נעימה!
אם יש לכם ידיים טובות, יש הרבה דברים שתוכלו לעשות בעצמכם בהתקנת מדיח כלים - להחליף את הברז ואת הסיפון וגם לקדוח בארון. אם אתם מרגישים כבר מנוסים באינסטלציה, תוכלו לנסות לחבר את המדיח בעצמכם.
כתבנו הכל במאמר! באופן כללי, ההכנה להתקנת מדיח כלים כוללת בדרך כלל החלפה לברז משולב, החלפה לסיפון עם יציאה למדיח וקידוח בארון.
אם אין בכלל הכנות, התקנת מדיח כלים צריכה לעלות 400-300 ש"ח.
בעיקרון אין הבדל בדרך התקנת מדיח הכלים, ההבדל היחיד הוא שבהתקנת מדיח כלים על השיש תצטרכו לקדוח חור בשיש.
מדיח הכלים יכול להתחבר לצנרת בשתי דרכים: בברז משולב או בנקודת מים נפרדת.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.