כשהניאגרה נוזלת צריכת המים שלכם עולה משמעותית, ולכן תיקון נזילה בניאגרה זה לא משהו שכדאי לדחות, כי חבל על כל טיפה וגם על כל שקל. תיקון נזילה מהניאגרה הוא פשוט מאוד וברוב המקרים תוכלו לעשות אותו לגמרי בעצמכם, או לשלם לאינסטלטור עלות ביקור בלבד. הכינו את הכפפות, המדריך המעמיק לתיקון נזילה בניאגרה – מתחילים!
נתחיל ונאמר שכל המידע בטיפ הבא מתייחס לתיקון נזילה בניאגרה גלויה בלבד. בניאגרה סמויה העסק מסובך הרבה יותר ולא תוכלו לתקן דבר בעצמכם אלא תהיו חייבים להיעזר באינסטלטור, ורצוי לוודא מראש שהוא יודע לתקן ניאגרות סמויות ושיש לו ניסיון. כמו כן התיקון יהיה יקר משמעותית ביחס לניאגרה רגילה, אבל היי, גם חדר האמבטיה שלכם יפה משמעותית. כמובן שלא נשאיר אתכם ככה באוויר, ובמדריך הבא תוכלו לקרוא הכל על תיקון תקלות בניאגרה סמויה.
יש שני סימנים עיקריים שמעידים על נזילה מהניאגרה: הראשון הוא שבזמן הלילה, מבלי שהשתמשתם בשירותים אתם לפתע שומעים שהאסלה מתמלאת. הסימן השני הוא חשבון מים שפתאום מתנפח מבלי שהיו שינויים בהרגלי הצריכה שלכם. במקרה הזה יכול להיות שיש נזילה, אך גם יכול להיות שהחלפת שעון המים שלכם או שיפוצים באיזור גורמים למדידה לא נכונה של המים שלכם וכדאי להתקין שסתום אל חוזר.
אז איך מוודאים שמדובר בנזילה?
כדי לבדוק אם אכן יש נזילה, סגרו את כל הברזים בבית והמתינו רבע שעה. לאחר מכן, לכו אל שעון המים הדירתי ובדקו האם הוא זז. אם כן – יש נזילה, אבל עדיין לא בטוח שמדובר בנזילה מהניאגרה עצמה - ייתכן שמדובר בנזילה סמויה ממקום אחר בבית ובמקרה הזה תצטרכו מאתר נזילות.
איך יודעים שמקור הנזילה הוא בניאגרה?
כדי להוכיח את אשמתה של הניאגרה תוכלו לבצע בדיקה פשוטה: חכו לפחות שעה ממועד הדחת האסלה האחרון וייבשו את פנים האסלה בעזרת נייר או סמרטוט (החלק שמעל המים שנמצאים באסלה, כמובן). הניחו מעט נייר טואלט (אבל לא מעט מדי, משהו כמו ארבעה ליפופים סביב היד) בחלק העליון של האסלה, בצמוד למושב האסלה. המתינו 10 דקות ובדקו האם הנייר רטוב. אם כן – מצאתם את גורם הנזילה.
ברוב המקרים נזילה בניאגרה נגרמת בגלל אחת משתי סיבות עיקריות:
אטם הניאגרה בלוי - גומיית האטם נמצאת בתוך הניאגרה, מתחת למצוף. עם הזמן הגומייה נשחקת ונקרעת או מתפוררת. במקרה הזה אפילו תוכלו לתקן את הנזילה בעצמכם די בקלות, מיד נסביר איך.
מצוף תקול - המצוף יושב בתוך הניאגרה ואחראי למילוי מחדש של המים לאחר ההדחה, ולעצירת המים כאשר הניאגרה מלאה במידה הרצויה. במידה והוא תקול המים יתמלאו יתר על המידה ויחלו לדלוף החוצה, אל האסלה. אם אבחנתם את הנזילה כששמעתם קולות מילוי מהאסלה באמצע הלילה, רוב הסיכויים שמדובר במצוף.
ברוב המוחלט של המקרים נזילה בניאגרה נגרמת בגלל אטם בלוי אותו תוכלו להחליף לגמרי בעצמכם, אפילו אם מעולם לא פתחתם את מכסה הניאגרה. מומלץ להתחיל מהחלפה של הגומייה, ורק אם הבעיה לא נפתרה - להחליף מצוף או לפנות לבעל מקצוע.
אם התמזל מזלכם ומקור הבעיה הוא האטם שמתחת למצוף (יש גם אטם במנגנון, אבל זה כבר סיפור אחר) תוכלו בקלות לתקן את הנזילה בעצמכם גם אם לא פתחתם מכסה של אסלה מעולם. כל מה שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר השלבים הבאים:
רכשו גומיית אטם למצוף. תוכלו לרכוש אותה בכל חנות כלי בית תמורת שקלים בודדים.
סגרו את ברז המים שנמצא בצד האסלה ולחצו על כפתור הדחת המים על מנת לרוקן את הניאגרה.
לאחר שהניאגרה ריקה לחלוטין, נתקו את הצינור שמחובר לאסלה ונתקו את אום הפלסטיק שמחזיק את המצוף (האום נמצא בצמוד לצינור שניתקתם, בחלק החיצוני של האסלה).
הרימו בזהירות את המצוף והוציאו אותו מהאסלה. בעזרת מפתח שוודי, פתחו את החלק התחתון של הניאגרה (אין הרבה איפה להתבלבל, זה הדבר היחיד שאפשר לסובב) הוציאו את הגומייה ושימו במקומה חדשה. גם אם הגומייה לא קרועה ונראה שהיא יושבת במקום כראוי, אם כבר עמלתם והגעתם עד אליה רצוי להחליף אותה בכל מקרה, במיוחד כי מדובר בפעולה באמת פשוטה וזולה.
במקרה שהמצוף אחראי לנזילה ייתכן שהוא תקין אך פשוט לא מכוון ולכן לא מצליח לעצור את המים בזמן. גם כאן תוכלו לגמרי לתקן את התקלה בעצמכם: פתחו את המכסה העליון של האסלה. ליד המצוף, בדרך כלל בצד שמאל יש בורג בצבע אדום או כחול שתפקידו לכוון את המצוף. כדי להקטין את כמות המים שנמצאת בניאגרה סובבו את הבורג עם כיוון השעון.
אם כיוונתם את המצוף ועדיין יש נזילה כנראה שיש בו תקלה משמעותית יותר שמצריכה את החלפתו. כאן כבר תוכלו לפנות לאינסטלטור או להמשיך בעצמכם אם אתם כבר בשוונג עשה זאת בעצמך, הוראות תמצאו כאן בסרטון:
שימו – אם פתחתם את מכסה הניאגרה וגילתם שהיא מלאה באבנית רצוי להחליף את כל מכלול הניאגרה. במקרה הזה כמובן תצטרכו להיעזר בבעל מקצוע.
ברוב המקרים תיקון נזילה בניאגרה יסתכם בעלות ביקור אינסטלטור שעומדת בממוצע על 250-300 ₪. אם האינסטלטור יחליף את המצוף כולו תשלמו בממוצע 300-350 ₪ (המחיר כולל גם את המצוף עצמו).
אמנם תיקון נזילה בניאגרה היא עבודה פשוטה שכל אינסטלטור יכול לבצע בקלות, אך כדי שהאינסטלטור לא ימליץ לכם להחליף את המכלול כולו ללא צורך, או יגיד לכם שהוא החליף את המצוף בזמן שהוא בסך הכל סובב קצת את הבורג שלו – חשוב לבחור באינסטלטור אמין, והדרך הטובה ביותר למצוא אחד כזה היא להסתמך על המלצות. בדיוק בשביל זה רכזנו עבורכם רשימה של אינסטלטורים מומלצים על פי חוות דעת של אלפי לקוחות קודמים. לאחר כל עבודה נציגה ממידרג מתקשרת ללקוח ומבקשת ממנו לדרג את האינסטלטור, כך שהציונים באתר מעודכנים באתר.
אם התיקון כלל החלפת אטם בלבד או לא כלל החלפת חלקים תשמלו עבורו מחיר ביקור אינסטטור, כלומר 250-300 ש"ח. אם האינסטלטור החליף את המצוף תשלמו בין 300-350 ש"ח.
בדרך נזילה בניאגרה נגרמת בגלל אטם או מצוף תקולים.
השיטה הפשוטה ביותר היא לשים נייר באסלה, בחלק הפנימי שקרוב למושב. אם הוא נרטב - כנראה שיש נזילה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.