שטיפת הכלים הפכה לסיוט בגלל זרם מים נמוך? המים החמים עושים טובה שהם יוצאים מהברז? מכירים מקרוב את הצעקה "מי פתח את המים?!"? הפתרון עבורכם הוא הגברת לחץ המים בדירה. מה תוכלו לעשות לבד ומתי צריך להיעזר באינסטלטור? בלי לחץ! בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם את המדריך להגברת לחץ המים.
אם לחץ המים שלכם נמוך (גם מים חמים וגם מים קרים) רק בברז אחד ולא בכל הבית, אלו חדשות טובות ורוב הסיכויים שתוכלו לתקן את הבעיה בעצמכם. ברוב המקרים, ניקוי האבנית מהפילטר תסייע מאוד להגברת לחץ המים. במשך הזמן מצטברת אבנית על הסנן (פילטר) ומקשה על המים לזרום. לפני שאתם קוראים לאינסטלטור, פרקו את פיית הברז (בעזרת מפתח שוודי) ונקו את האבנית שהצטברה על הסנן. תוכלו לעשות זאת עם חומץ ביתי מהול במים או בעזרת תכשיר ניקוי להסרת אבנית שתוכלו למצוא בסופרים השונים. אם הסנן במצב קשה תוכלו פשוט לקנות חדש, והוא לא עולה הרבה.
החלפת הסנן לא פתרה את הבעיה? סביר שיש בעיה בהספקת המים לברז ותצטרכו להיעזר בבעל מקצוע. הצינורות שמספקים מים לברז נמצאים מתחתיו, בדרך כלל בתוך ארון (אמבטיה או מטבח). צינור סתום או צינור שלא מוברג טוב יכול לגרום לזרימת מים חלשה.
אם לחץ המים הקרים והחמים נמוך בכל הבית, הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לבדוק שהשיבר פתוח עד הסוף. אולי תופתעו לשמוע, אבל הרבה אינסטלטורים מספרים שהם מוזעקים לבית שאין בו זרימת מים, או זרימת מים חלשה מאוד, והם מגלים שמישהו פשוט סגר את שיבר הברז הראשי אל הבית ולא פתח אותו לגמרי בחזרה... אז חבל על דמי הביקור בנוסף, שווה להרים טלפון לעירייה ולוודא איתם שלא מדובר בתקלה זמנית מצידם.
אם השיבר פתוח לרווחה ועדיין זרימת המים חלשה בכל הבית, סביר שיש בעיה בצנרת. בדירות ישנות בהן הצנרת עושיה ממתכת היא נוטה לצבור חלודה, להיסדק ולהיאטם בקלות רבה יותר. אם אתם במקרה משפצים – זו הזדמנות פז להחליף את הצנרת. אם אתם לא רוצים לשבור קירות ולהרים בלטות, ניתן להגביר את לחץ המים בעזרת מעקפים חיצוניים – האינסטלטור יעביר צינור מים מהדוד או משעוני המים לכיוון הבית על מנת להגביר את כמות המים המגיעה לבית.
אם יש לכם בבית צנרת מתכת ישנה (בת יותר מ15 שנה) ובלויה, המעקפים יעזרו לטווח הקצר, אך ייצרו בעיה גדולה יותר בטווח הרחוק. המעקף למעשה מתחבר לצינור שהזרם בו חלש ומעביר לו עוד מים. ברגע שמוסיפים מעקף הזרימה באותו צינור מתחזקת בפתאומיות והפיצוץ בצנרת הוא לא שאלה של אם, אלא שאלה של מתי.
במקרה בו זרם המים הקרים תקין ורק זרם המים החמים חלש, החשוד העיקרי יהיה דוד השמש, או ליתר דיוק מערכת הצינורות הקשורה לדוד השמש. החוק בדודי שמש הוא שמה שנכנס זה מה שיוצא – כלומר אם לחץ המים הקרים שנכנסים אל הדוד תקין, גם לחץ המים החמים שיוצאים אמור להיות תקין. אז איך בכל זאת יכול להיות שלחץ המים הקרים תקין ולחץ המים החמים לא? התשובה היא שלרוב מה שקורה במערכת הדוד נשאר במערכת הדוד ולא בהכרח משפיע על הבית, ולכן יתכן שיש בעיה ספיציפית בצינור שמוביל מים קרים לדוד, אך בתוך הבית הכל תקין. אפשרות נוספת היא שצינור יציאת המים מהדוד סתום או תקול, אם כי זה פחות נפוץ.
משאבה להגברת לחץ מים היא בדרך כלל המוצא האחרון להגברת לחץ המים. היא יקרה, מרעישה ומצריכה הוספה של נקודת חשמל. חשוב להדגיש שמשאבת מים אינה תחליף לאף אחד מהפתרונות שציינו קודם, כך שאם למשל יש סתימה בצנרת – משאבת מים לא תעזור. מתי משאבה להגברת לחץ מים כן תתאים לכם?
1.אם אתם גרים בקומה גבוהה והצנרת בבית תקינה, כנראה שלחץ המים הנמוך נגרם בגלל הקושי הפיזיקלי של המים לעלות כלפי מעלה.
2. אם אתם אנשים שאוהבים להתפנק על מקלחות ארוכות ומעוניינים בזרם חזק כמו בבתי מלון (אגב, משאבת מים היא הטריק של בתי המלון לזרם המים החזק).
3. אם אתם גרים בערים הגדולות במרכז (תל אביב, רמת גן וגבעתיים), יתכן שזרם המים הנמוך בבית שלכם נובע בגלל מבנה הצנרת בעיר ולא בגלל בעיה בבית שלכם. בערים אלו רוב הצנרת מונחת בשיטה ישנה בה יש צינור אחד שמזין קטע גדול, ולכן סוף הרחוב מקבל לחץ מים נמוך. אם זה אכן המקרה, תרגישו את הזרם החלש בעיקר בשעות שהבית מלא ויש שימוש נרחב במים בבית (7-8 בבוקר / 19-20 בערב).
משאבת המים למעשה שואבת את המים ממערכת המים המרכזית ומובילה אותם לביתכם. האינסטלטור יחבר את הצנרת למשאבת מים ויניח אותה לרוב בארון בו נמצאים שעוני המים. לאחר שהאינסטלטור מחבר את המשאבה לצנרת צריך להזמין חשמלאי שיעשה שקע חיבור לחשמל. טיפ מאיתנו – בקשו מהאינסטלטור שיתקין לכם משאבה שלא מרעישה. משאבה מרעישה יכולה להפריע מאוד לכם, לשכנים, וליחסים התקינים ביניכם לבין השכנים.
רוב משאבות המים הטובות הן תוצרת חברות איטלקיות, למשל פודרולו.
כמה יעלה לכם התענוג? המחיר של משאבת מים (כולל עבודת ההתקנה) נע בין 3,000-4,000 ש"ח כולל מע"מ.
כדי שהלחץ היחיד שיתגבר בעקבות הביקור של האינסטלטור יהיה לחץ המים ולא לחץ הדם שלכם חלילה, רכזנו עבורכם רשימה של אינסטלטורים מומלצים להגברת לחץ המים. לאחר כל ביצוע עבודה נציגה ממידרג מתקשרת ללקוח ומבקשת ממנו לדרג את בעל המקצוע בפרמטרים שונים, כך שחוות הדעת באתר תמיד מעודכנות.
כדי לבדוק את לחץ המים האינסטלטור יסגור את שיבר המים הראשי, יפרק את שעון המים ואז יפתח בחזרה את השיבר. האינסטלטור ידע להבחין האם זרימת המים תקינה או לא.
המחיר של משאבה להגברת לחץ המים בידרה נע בין 3,000-4,000 ש"ח כולל מע"מ והתקנה, אך לא כוללת עלות של הוספת שקע חשמלי.
לחץ המים המינימלי התקין בבית פרטי הוא 3 אטמוספרה.
אם בעיית הלחץ היא במים החמים בלבד והמים הקרים תקינים כנראה שיש תקלה באחד מצינורות דוד השמש. לפעמים אפשר לתקן את התקלה, ולפעמים צריך להחליף את הצינור
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.