יש האומרים שמדיח הכלים הוא חברו הטוב ביותר של האדם, אבל כמו כל מכשיר חשמלי אחר גם הוא מתקלקל לפעמים, ומשום מה הוא נוטה לעשות את זה בדיוק לפני ארוחה משפחתית גדולה. החדשות הטובות הן שברוב המקרים תיקון מדיח כלים יסתכם בעלות ביקור, ובמקרים מסויימים תוכלו אפילו לתקן את מדיח הכלים בעצמכם. אז מה הן התקלות הנפוצות במדיח, כמה יעלה כל תיקון ואיך תוכלו לשמור על המדיח שלכם? המדריך לתיקון מדיח כלים – לפניכם.
אם המדיח לא מנקז את המים המלוכלכים, רוב הסיכויים שיש בעיה במשאבת ההורקה, שתפקידה הוא לשאוב את המים המלוכלכים בסיום תהליך הניקוי ולהעביר אותם אל צנרת הביוב.
זה לא שאנחנו מנסים לגרום לכם להרגיש רע או משהו, אבל אם זו התקלה – רוב הסיכויים שאתם האשמים, ולא המדיח. הגורם מספר אחת לסתימה במשאבת ההורקה הוא לכלוך, או במילים אחרות – התעצלתם והכנסתם את הכלים מבלי לשטוף אותם טוב לפני כן.
אם המשאבה רק סתומה בגלל לכלוך תשלמו עלות ביקור (200-300 ש"ח) ואם יש צורך להחליף אותה, המחיר הממוצע ינוע בין 400-600 ש"ח, תלוי בעיקר בסוג המדיח ובסוג המשאבה – אם במדיח שלכם יש משאבה אלקטרונית החלפתה תהיה יקרה יותר ממשאבה מכאנית.
אם המדיח לא פועל בכלל ושום נורה לא דולקת, וודאו קודם כל שלא מדובר בבעיה חשמלית. נסו לחבר מכשיר חשמלי אחר לשקע אליו מחובר המדיח – אם גם הוא לא עובד, הבעיה היא בשקע ואתם צריכים חשמלאי.
אם הבעיה היא לא בשקע עצמו רוב הסיכויים שהבעיה היא בכרטיס. אם הכרטיס תקול החדשות הרעות הן שהתיקון יעלה משמעותית יותר ביחס לתקלות אחרות, אבל החדשות הטובות הן שתקלות בכרטיס הן די נדירות. כשהכרטיס תקול ניתן להחליף או לשפץ אותו.
שיפוץ כרטיס יעלה 500-800 ש"ח (תלוי בסוג הכרטיס ובתיקון הנדרש), וכרטיס חדש יעלה לפחות אלף ש"ח (!!!), כך שהפער משמעותי וברוב המקרים משתלם יותר לשפץ כרטיס. אם אתם בוחרים באופציה הזו וודאו שהטכנאי מעניק לכם אחריות של לפחות שלושה חודשים על התיקון. אם המדיח שלכם קיים מעל 4 שנים והכרטיס התקלקל, ההמלצה שלנו היא פשוט להחליף את המדיח כולו. לפני שאתם עושים את זה, אנחנו ממליצים לכם להסתכל במאמר שלנו על מדיחי כלים מומלצים.
שטפתם את הכלים היטב עם מים, סידרתם אותם יפה במדיח, המתנתם בסבלנות ולהפתעתכם הכלים יצאו מלוכלכים? אם הכלים יוצאים חמים אך לא נקיים כנראה שמדובר בממטרות שנסתמו מלכלוך.
תיקון ממטרות שנסתמו הוא די פשוט ותוכלו לעשות אותו בעצמכם – נתקו בעדינות את הממטרות ונקו את החורים שבהן בעזרת קיסם דק. אם אתם פחות בקטע של עשה זאת בעצמך או מפחדים לעשות נזק, תוכלו להזמין טכנאי שיגבה עבור הפעולה הזו מחיר ביקור.
אם הכלים לא יוצאים חמים מהמדיח רוב הסיכויים שגוף החימום התקלקל. תפקידו של גוף החימום הוא לחמם את המים כך שהלכלוך יימס ויצא מהר יותר. עם הזמן מצטברת אבנית על גוף החימום, וככל שהיא מצטברת כך קשה יותר לגוף החימום להתחמם, ובהתאם קשה יותר למדיח לנקות את הכלים. הפתרון במקרה כזה הוא להחליף את גוף החימום.
החלפת גוף חימום במדיח תעלה בממוצע בין 400-700 ש"ח, תלוי בסוג המדיח. במדיחים ישנים החלפת גוף החימום תהיה זולה יותר ותעלה בממוצע 400-500 ש"ח. במדיחים המתקדמים לעומת זאת, גופי החימום שונים (נקראים גוף חימום צינורי) והחלפתם יקרה יותר.
ברגע שלחצתם על כפתור ההפעלה במדיח החשמל קפץ? קודם כל וודאו שלא מדובר בעומס של מכשירי חשמל.
הפעילו את המדיח כשכל שאר מכשירי החשמל בבית מנותקים ובדקו האם הוא עדיין גורם לקצר. אם לא – אין בו בעיה, פשוט תצטרכו להפעיל פחות מכשירי חשמל בזמן שהוא פועל.
אם המדיח מקצר גם כשהוא פועל לבד, רוב הסיכויים שהבעיה היא בגוף החימום עליו פירטנו בפסקה הקודמת, וצריך להחליף אותו.
במקרים פחות נפוצים ייתכן גם שהתרמוסטט תקול. התרמוסטט הוא רכיב די עמיד שתפקידו הוא להפסיק את פעולת גוף החימום כאשר המים הגיעו לטמפרטורה הרצויה. אם התרמוסטט תקול גוף החימום ימשיך וימשיך לחמם עד שהוא יישרף ויגרום לקצר. החלפת תרמוסטט במדיח תעלה 250-350 ש"ח.
המדיח לא יתחיל לעבוד אם הדלת לא סגורה לחלוטין, ולכן, אם הכל נראה תקין אך המדיח מסרב להתחיל לעבוד – ייתכן שיש בעיה בדלת.
ברוב המקרים מדובר בציר או קפיץ שזזו ממקומם וטכנאי מוצרי חשמל יוכל לתקן אותם בקלות. לפני שאתם מזמינים טכנאי וודאו שבאמת סגרתם את הדלת כמו שצריך
אם דלת המדיח לא נסגרת טוב לרוב הבעיה תהיה בצירים או בקפיצים ועלות התיקון תהיה 400-450 ש"ח.
טיפ מאיתנו – לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי וודאו שצינור הניקוז מאחורי המדיח לא מקופל. אם אתם מהחרוצים שמזיזים את המדיח כשהם מנקים את המטבח (ושאפו על זה!) יש סיכוי לא רע שהצינור החיצוני שמעביר מים אל המדיח התקפל, ולכן המים לא מצליחים לזרום למדיח. כמובן שבלי מים המדיח לא יצליח לנקות את הכלים, ולכן כשהכלים שלכם יוצאים מלוכלכים וודאו קודם כל שהצינור אינו מקופל.
בנוסף, תוכלו לנסות לאפס את המדיח בצעמכם:
אם קראתם את כל המדריך הזה אתם כבר מבינים לא קטנים במדיחים, אבל תכל'ס – עדיף שהידע הזה לא יהיה שימושי. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם למנוע את התקלה הבאה במדיח:
אל תכניסו כוסות יין – כוסות היין בדרך כלל עשויות מזכוכית דקה מאוד ונוטות להישבר במדיח. מעבר לזה שחבל על הכוסות, שברי הזכוכית נתקעים במשאבות, במטטרות ובשאר חלקי המדיח ופוגעים בו.
אל תחפפו בשטיפה – בעולם אידיאלי היינו פשוט יכולים להכניס את הכלים הישר מהשולחן אל המדיח, אבל אנחנו עוד לא נמצאים בעולם הזה. כל גרעין של זית, קיסם או חתיכת גזר קשה שנשארו בצלחת הם תקלה פוטנציאלית במדיח.
אל תעמיסו על המדיח – נכון שכדי לחסוך במים וחשמל מומלץ להפעיל את המדיח כשהוא מלא, אבל חשוב גם להקפיד שהוא לא יהיה מלא מדי. כשמעמיסים קערות מעל כוסות גם סביר שהמדיח לא יצליח לנקות את כל הכלים כמו שצריך ותצטרכו להפעיל אותו שוב, וגם ייתכן מאוד שהכלים יפגעו בממטרות.
הקפידו לנקות את הפילטר – ניתן לכם כלל אצבע: בכל מכשיר שיש בו פילטר והוא נגיש לכם – הקפידו לנקות אותו. פילטר מלוכלך גורם להמון תקלות שתוכלו לחסוך בפעולה שפוטה אחת לכמה שבועות.
בואו נודה באמת – אחרי שמתרגלים למדיח זה על גבול הבלתי אפשרי לחיות בלעדיו. כדי שהתיקון יהיה מהיר ויחזיק לאורך זמן, חשוב לבחור בטכנאי אמין ומנוסה שלא יסבן אתכם, כזה עם כמה שיותר המלצות מלקוחות קודמים. בדיוק בשביל זה, צרפנו עבורכם רשימה של טכנאי מדיחים מומלצים, וכל מה שנשאר לכם זה לקרוא את חוות הדעת ולבחור את הטכנאי המועדף עליכם!
אם המדיח מקצר והשקע תקין רוב הסיכויים שגוף החימום במדיח שרוף ויש להחליף אותו.
אם הכלים לא יוצאים חמים מהמדיח כנראה שיש בעיה בגוף החימום וצריך להחליף אותו. במקרים נדירים יותר יכול להיות גם שיש בעיה בתרמוסטט.
כאן תוכלו לקרוא על מחיר התיקון של התקלות הנפוצות במדיחי כלים, וגם לראות עסקאות לדוגמא שבוצעו על ידי לקוחות מידרג
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.