שדרגתם את חדר השירותים שלכם בניאגרה סמויה שקוצרת מחמאות מקיר לקיר, אבל אז... הבעיות התחילו לזרום. התקלות בניאגרה סמויה לא שונות מתקלות בניאגרה גלויה, רק שתיקון שלהן יעלה לכם (הרבה) יותר. הבאנו לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון של ניאגרות סמויות – מהן התקלות הנפוצות בניאגרה סמויה, האם באמת צריך לשבור את אריחי הקיר כדי לפתור תקלות (רמז- ברוב הפעמים ממש לא), מחירי תיקון תקלות בניאגרה סמויות, וגם למה כדאי שתחשבו פעמיים לפני שתחליטו לתקן את הניאגרה הסמויה שלכם לבד.
בואו נעשה היכרות קצרה עם חבר שאתם פוגשים באופן יומיומי - מתקן השירותים שלכם. מתקן שירותים סטנדרטי מורכב משני חלקים–אסלה ומיכל הדחה (ובשמו השני – ניאגרה). הניאגרה עצמה מורכבת משני מנגנונים שונים–מנגנון ההדחה (או פעמון) ושסתום המצוף.
תפקיד מנגנון ההדחה הוא להזרים מים מהמיכל אל האסלה לאחר השימוש.כאשר לוחצים על לחצן ההדחה, מנוף קטן מרים את הפקק שנמצא בתחתית מנגנון ההדחה (נקרא גם אטם הפעמון) ומשחרר כמות גדולה של מים דרך חור שנמצא בתחתית הניאגרה אל האסלה.
למצוף יש שני תפקידים– הראשון הוא מילוי מחודש של מים בניאגרה לאחר ההדחה והשני הוא עצירת פעולת המילוי בניאגרה לאחר שהמים הגיעו למפלס הרצוי.איך זה קורה? כשיש מספיק מים, המצוף עולה והזרוע שמחוברת אליו יוצרת לחץ על גומיית אטם שסוגרת את מעבר המים לניאגרה. כשנלחץ על לחצן ההדחה, המצוף יתחיל לשקוע והזרוע שמחוברת אליו תפסיק לייצר לחץ על גומיית האטם שתפתח ותזרים מים לתוך הניאגרה.
התקלות בניאגרה סמויה לא כל כך שונות מתקלות שאופייניות לניאגרות גלויות, אבל יש ביניהם הבדל די גלוי–המחיר. עלות תיקון תקלות בניאגרות סמויות גבוהה ונובעת גם מחלקי החילוף היקרים של הניאגרה הסמויה, וגם מהתיקון המורכב יחסית אותו צריך לבצע האינסטלטור דרך פתח ההדחה הקטן. כאן תוכלו לקרוא על עוד יתרונות וחסרונות בניאגרה סמויה.
וזה גם הזמן לשבור סטיגמה ישנה (ולא שום דבר אחר), כי ברוב המקרים אין שום צורך לשבור את אריחי הקרמיקה כדי לתקן את הניאגרה הסמויה. האינסטלטור יכול לפתור כמעט את כל התקלות באמצעות פירוק לחצן ההדחה ותפעול התקלה דרך פתח השירות מאחוריו. באיזה מקרים כן נצטרך לשבור את אריחי הקרמיקה? במקרים של תקלות נדירות כמו סדק בניאגרה (אבל זה בהמשך (
למה זה קורה?
1. שחיקה של גומיות: רוב התקלות בניאגרה סמויה קשורות בשתי גומיות איטום קטנות, שעושות לא מעט צרות -אטם הפעמון ואטם המצוף. אטם הפעמון הוא מעין טבעת עגולה שיושבת מתחת למנגנון ההדחה וסוגרת את החור שמוביל מים לאסלה לאחר ההדחה. גומיית המצוף היא מעין עיגול גומי שטוח שנמצא בקצה המצוף ותפקידו לעצור את המשך מילוי המים לתוך הניאגרה. עם הזמן, הגומיות צוברות בלאי טבעי ובועות אוויר שגורמות לסגירה רופפת של הפיה,ועלול לגרום לחלחול קבוע של מים לתוך האסלה.
2. תקלה במצוף:במנגנון המצוף יש קפיץ בורג שמאפשר לכוון את כמות המים בתוך הניאגרה. ככל שהמצוף מכוון גבוה יותר, כך כמות המים בניאגרה תהיה גדולה יותר. אם המצוף מכוון גבוה מדי, המים יכולים להתמלא יתר על המידה והעודפים מחלחלים מהניאגרה לאסלה. במצב כזה, כיוון גובה המצוף באמצעות סיבוב הבורג המתכוונן יפתור לרוב את התקלה. זו תקלה פשוטה שאפשר לפתור לבד או בעזרת אינסטלטור, ותעלה בערך 250-300 ₪.
כיוונתם את המצוף ועדיין נוזל? ייתכן שמדובר באבנית על המצוף או בלאי שיאלץ אתכם לקנות מצוף חדש.
למה זה קורה?
1. אבנית על מנגנון ההדחה:הצטברות אבנית על מנגנון ההדחה מונעת ממנו לבצע את פעולת הדחת המים באסלה כמו שצריך. במקרה כזה אפשר להשרות את מנגנון ההדחה בחומרים נוגדי אבנית. במידה והתקלה לא תיפתר לאחר ניקוי, או במקרים של הצטברות קשה של אבנית, האינסטלטור יאלץ להחליף את מנגנון ההדחה.
2. אבנית בחרירי האסלה: ואם כבר דיברנו על אבנית, כדי לדעת שהאבנית אוהבת להצטבר בכל חלקי השירותים - על המנגנון, בגומיות האטם ואפילו בחרירי האסלה, שהם חורים קטנים שנמצאים בדפנות ואחראים על העברת המים בתוך האסלה. במקרים של הצטברות אבנית בחורים,פעמים רבות יש חסימה של מים לתוך האסלה.במקרה כזה, האינסטלטור ינקה את האבנית עם חומרים ייעודיים - יחד עם זאת, כדאי לדעת שזה לא יפתור את הבעיה לטווח ארוך, ובמקרה כזה כדאי לשקול להזמין אסלה חדשה.
3. בריחת אויר מלחצן ההדחה:לחצן ההדחה מופעל באמצעות לחץ אויר. במקרים מסוימים יש בריחת אויר מהבוכנה, שמונעת את הרמת מנגנון ההדחה. במצב כזה האינסטלטור יחליף את לחצן כדי לוודא שבאמת מדובר בבעיה שקשורה ללחצן.
סדק בניאגרה: במקרים של שינויים מבניים או התקנה לקויה (מישהו אמר חאפרים ולא קיבל?) יכול להיווצר סדק בניאגרה, שמתבטא לרוב בנזילה בתוך הקיר. זוכרים שהבטחנו לספר באילו מקרים תצטרכו לשבור קירות?אז במקרה של סדק בניאגרה, פעמים רבות לא תוכלו להימנע משבירה של אריחי הקיר והחלפה של הניאגרה הקיימת בחדשה. העלות תיקבע בהתאם לכלים הסניטריים שתבחרו, אז הטווח רחב ותלוי בעיקר בכם.
צינור הזנה קרוע: צינור ההזנה לניאגרה לא חסין גם הוא מנזילות שיכולות להיגרם כתוצאה משחיקה וכשיש נזילה מצינור ההזנה, היא תתבטא לרוב בנזילה בתוך הקיר. מחיר צינור הזנה לניאגרה משתנה גם הוא בהתאם לסוג הניאגרה ונע בין 250-500 ש"ח
לפני שאתם מתפתים להפשיל שרוולים ולטפל בתקלה בעצמכם, חשוב לדעת שתיקון תקלות בניאגרה סמויה שונה מתיקון ניאגרה גלויה. כמו שכתבנו, בניאגרה הסמויה התיקון מתבצע דרך פתח שירות קטן, בניגוד לניאגרה הגלויה בה ניתן לפתוח את מכסה ההדחה בקלות ולתמרן במרחב עבודה רחב. תיקון תקלה בניאגרה דורש מיומנות גבוהה של התעסקות עם מנגנון עדין למדי והתעסקות לא נכונה עם המנגנון עלולה להוביל לשבירה של חלקים. במידה ואתם מצויידים בחוש טכני מפותח ומוטיבציה גבוהה, תוכלו לפתור תקלות בניאגרה סמויה בעצמכם - רק נמליץ להיות זהירים במיוחד עם חלקי המנגנון השונים כדי לא לפגוע באחריות המוצר.
כשהניאגרה סמויה-חשוב שהאינסטלטור יהיה גלוי איתכם . תיקון ניאגרות סמויות מורכב יותר מתיקון בניאגרות פשוטות, לכן חשוב לבחור באינסטלטור שמנוסה בתיקון ניאגרות סמויות. בדיוק בשביל זה, אספנו בשבילכם רשימה של אינסטלטורים מומלצים, מדורגים לפי חוות דעות מאומתות של לקוחות קודמים.
התקלות בניאגרה סמויה לניאגרה גלויה הן תקלות דומות שרובן קשורות למצוף או לגומיות האיטום במנגנון ההדחה (הפעמון) ובגומיית המצוף.
ההבדל העיקרי הוא בתיקון התקלות - בעוד שבניאגרה גלויה הגישה למיכל ההדחה נוחה וניתן לטפל בקלות בתקלות דרך פתח שירות רחב, בניאגרות סמויות הטיפול בתקלות מורכב יותר ומתבצע דרך פתח שירות קטן וחבוי מהעין.
עלות תיקון ניאגרה סמויה תלויה בסוג התקלה ובסוג הניאגרה שיש לכם. בניאגרה סמויה, בשונה מניאגרה גלויה חלקי החילוף צריכים להיות זהים לחברה ממנה רכשתם את הניאגרה, וטווח המחירים יכול להיות רחב למדי.
מרבית התקלות בניאגרה סמויה קשורות לאטמים או למצוף.
מחיר החלפת גומיות איטום בניאגרה סמויה ינוע בין 400-450 ₪.
מחיר החלפת מצוף בניאגרה סמויה ינוע בין 300-600 ש"ח
ברוב הפעמים אין צורך לשבור את אריחי הקרמיקה כדי לפתור תקלות בניאגרה סמויה, והאינסטלטור יוכל לתפעל את התיקון דרך פתח השירות שנמצא מאחורי לחצן ההדחה.
במקרים נדירים יותר כמו שבר בניאגרה, יהיה צורך לשבור את אריחי הקרמיקה כדי להחליף את המוצר בשלמותו.
הניאגרה עובדת באמצעות שני מנגנונים - מנגנון ההדחה (פעמון) ושסתום המצוף. תפקיד מנגנון ההדחה הוא להזרים מים ממיכל ההדחה לתוך האסלה לאחר ההדחה. מנגנון המצוף אחראי על מילוי מחודש של מים בתוך מיכל הניאגרה לאחר ההדחה ועצירת המילוי לאחר שהמים הגיעו לגובה הרצוי.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.