32 סוכני ביטוח מומלצים ענו על השאלה וסיכמנו את התשובות בגרף!
צוות מידרג שאל כך: האם אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן? אני בת 47, עובדת בעשרים השנים האחרונות באותו מקום עבודה. במשך כל השנים הפרשתי כספים לפנסיה כנדרש. בשנה האחרונה חליתי מאד ואני נדרשת להוצאות רפואיות גבוהות שאין לי אפשרות לעמוד בהן. חשבתי להשתמש בכספי קרן הפנסיה ממקום העבודה הנוכחי שלי עבור הוצאות אלו ורציתי לדעת האם אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן? אשמח שתפרטו
הגרף החכם נותן משקל גדול יותר למומחים - כלומר לסוכני ביטוח עם מספר חוות דעת ודירוגים גבוהים יותר.
הגרף הזה הוא גרף רגיל - לכל 32 סוכני הביטוח משקל זהה.
חבר'ה יש לנו רוב! 71.2% מסוכני הביטוח ענו אפשר, במקרים מיוחדים בתשובה לשאלה 'האם אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן?'. לא השתכנעתם? 28.8% מסוכני הביטוח חשבו אחרת. תמיד יש עוד אפשרויות, אבל אנחנו תמיד הולכים עם חכמת המומחים.
יש לכם קרנות פנסיה לא פעילות ואתם רוצים לאחד אותן אבל מצמיחים קרניים מעצם המחשבה? כדי להקל עליכם אספנו בשבילכם את כל מה שתרצו לדעת על איחוד קרנות פנסיה.
האם אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן? המומחים עונים:
המחוקק הגדיר כמה תנאים חריגים מאוד למשיכת כספי פנסיה ללא תשלום 35% מס, בשל עמידה ב"תנאי מסכנות". 2 דוגמאות שרלוונטיות לשאלה: 1. נקבעה לעמית הקרן נכות קבועה של לפחות 75%. 2. הוצאות טיפולים רפואיים עולות על מחצית ההכנסות השנתיות. (בשני המקרים יש למלא ט' 159). הערה חשובה- משיכת כספי הפנסיה גם ללא תשלום המס פוגעת אופן אקוטי ביכולת הקצבה העתידית שלכם ולכן חשוב מאוד להמנע ממנה ככל האפשר.
כדי להבין האם אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן, צריך להתחיל מלהכיר בעובדה שקרן הפנסיה כוללת בתוכה 2 מרכיבים: כספי תגמולים וכספי פיצויים. כספי תגמולים לא ניתנים למשיכה ומיועדים בד"כ לקצבה בגיל פרישה. ניתן למשוך אותם בסיום העסקה אצל המעסיק ובתשלום מס של 35%. מקרים מיוחדים נוספים בהם כן ניתן למשוך כספי תגמולים ללא מס הם: כשההכנסות של בני הזוג הן מתחת למינימום. כשיש הוצאות רפואיות גבוהות מחצי מההכנסה השנתית או מצב רפואי בעקבותיו קיימת נכות מעל 75% למבוטח או לקרובו. כספי פיצויים ניתנים למשיכה ללא מס עד התקרה הפטורה בסיום העסקה אצל אותו מעסיק.
אפשר למשוך כספים מקרן הפנסיה לפני הזמן, אך לא רצוי. פדיון של התגמולים והפיצויים שאינם מוכרים במס יגררו מיסוי של 35%, וזה לא רצוי ומיותר. מלבד המס הגבוה, המבוטח יישאר ללא כסף לגיל הפרישה. חברות הביטוח נותנות הלוואות על חשבון הקרנות בתנאים טובים משל הבנקים, כך ניתן גם לקבל את הכסף הנחוץ וגם להישאר עם הכסף המיועד לגיל הפרישה
במקרים מיוחדים כמו במקרה שצויין לעיל ניתן לקבל אישור מפקיד שומה עבור משיכה של כספים מקרן פנסיה לפני הזמן. חשוב מאוד לשים לב שהמשיכה לא פוגעת בזכויות לקצבת נכות או שארים.
במצב רפואי מורכב ניתן לקבל כספים מקרן הפנסיה ב-2 דרכים, כדאי לקרוא את הדרך השניה. דרך ראשונה היא משיכה כדין אם עומדים באחד משלושת המצבים הבאים: נכות 75% לפחות, מיעוט הכנסות או במצב שההוצאות הרפואיות יותר גבוהות ממחצית ההכנסה השנתית. דרך שניה וחשוב לבחון אותה תחילה, היא לוודא האם הכיסויים הקיימים בקרן פנסיה קיימים וניתן לממש אותם: בקרן פנסיה פעילה ישנו כיסוי נכות, אובדן כושר עבודה, שמכסה 75% מהשכר המבוטח בפנסיה. ייתכן והאופציה הזאת עדיפה משמעותית על משיכת הכספים לפי דרך א'. משום שהפיצוי הזה יכול להיות משולם עד גיל פרישה ובנוסף יפקיד את ההפקדות לפנסיה במקום המעסיק או העצמאי על מנת שבגיל פרישה נוכל למשוך קצבה כפי שהיינו צריכים ללא המצב הרפואי. דרך נוספת במידה והמצב הרפואי לא מורכב דיו, היא משיכה לא כדין עם תשלום מס מקסימלי או לפי אישור פקיד שומה של מס הכנסה.
במידה וחלית מאוד ייתכן ותוכלי לתבוע את קרן הפנסיה מכורח סעיף ״פנסיית הנכות שלך״. ייתכן ובעתיד השארים שלך יתבעו מקרן הפנסיה גם קצבת שארים. בהנחה ומדובר בקרן פנסיה פעילה משיכה של הכספים אינה מומלצת לעולם, ובמקרה שלך אינה מומלצת אף יותר.
לא ניתן למשוך קרן פנסיה לפני הזמן כל עוד אין סיום העסקה אצל המעסיק הנוכחי, אך אפשר לשקול לבקש הלוואה על חשבון כספי הפנסיה.
אפשר למשוך את הכספים מקרן הפנסיה במקרים מיוחדים. את צריכה סוכן ביטוח עם ניסיון לבדיקת משיכת הכספים ללא מס.
אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן בניכוי מס אך לא מומלץ. כספים אלו מיועדים לגיל הפרישה ומשיכה שלהם משמעותה פגיעה גדולה בעתיד.
ישנם ארבעה מצבים שהגדיר מס הכנסה שבהם ניתן למשוך את כספי התגמולים באופן חד פעמי מבלי לשלם 35% מס. שניים מהמקרים הם מצב רפואי קשה. כדאי לבדוק עם סוכן הביטוח המטפל על מנת לקבל הנחיות מדויקות בנוגע למשיכת קרן פנסיה לפני הזמן.
במקרים מיוחדים ניתן לבצע משיכה של תגמולים מקרן הפנסיה ללא ניכוי מס תחת סעיף מסכנות. גם אם ניתן לבצע את המשיכה, זוהי פעולה שאינה מומלצת ובעלת השפעות על גובה הקצבה העתידי. ממליץ להיעזר בבעל רשיון לפני פעולה מסוג זה.
אם חלית מאוד ואת בטיפולים וכבר במצב של אי כושר עבודה, אני מאמין שזה יספק את פקיד שומה לתת לך פטור ולמשוך קרן פנסיה לפני הזמן.
כדאי לבדוק עם סוכן בעל רישיון ולבדוק אפשרויות משיכה ללא מס, כמו כן כדאי לבדוק אם קיים לך ביטוח שמכסה מצב זה. בדר"כ בקרן הפנסיה כלול ביטוח אבדן כושר עבודה שנותן עד 75% מהשכר שלך במקרים מסוימים וכל עוד את במצב זה. במקרה כזה לא צריך למשוך את הכספים.
קרן פנסיה היא מוצר לחסכון לגיל פרישה (החל מגיל 60). המטרה של המוצר היא לחסוך לגיל פרישה על מנת לקבל קצבת זקנה (שכר לכל החיים). משיכת כספים (ברוב המקרים מדובר על משיכת כספי פיצויים) פוגעת בסכום שנחסוך לגיל פרישה מה שיקטין את קצבת הזקנה בגיל פרישה. לשאלתך, ברגע שחלית במחלה קשה את זכאית להגיש בקשה לקצבת נכות. ברגע שהקרן תאשר את בקשתך תקבלי עד 75% מהשכר הקובע שלך כל עוד שאת נמצאת באכע (אובדן כושר עבודה). אם את עדיין עובדת אצל מעסיק לא ניתן למשוך את כספי הפיצויים של מעסיק זה כי לא קיבלת טופס 161. כן תוכלי למשוך כספי פיצויים ממעסיקים קודמים כל עוד יש לך טופס 161 של אותם מעסיקים. במקרים מסוימים ניתן לקבל אישור מביטוח לאומי על נכות של 100% ולבקש למשוך תגמולים ללא קנס אך לא ניתן לעשות זאת אם את מקבלת קצבת נכות. לסיכום, אני ממליץ להגיש בקשה לקצבת נכות. ניתן למשוך כספי פיצויים של מעסיקים קודמים עם טופס 161.
התשובה יכולה להתחלק לכמה חלקים: 1. אם מדובר על בעיה רפואית, אפשר לתבוע את כיסוי הנכות שיש בקרן הפנסיה ולקבל קצבת נכות חודשית עד גיל הפנסיה, ולא כדאי למשוך את הקרן כי כך יאבדו כל הזכויות. 2. במידה ומדובר במצב של נכות מעל 75% אפשר לקבל פטור ממס הכנסה על משיכת הכספים ללא תשלום מס של 35% (אבל זה לא כדאי כפי שרשמתי בסעיף 1). צריך גם לבקש אישור מהמעסיק על מנת שיאפשר למשוך את הכספים בפנסיה כי הוא המעסיק היחיד וחלק מהכספים דורשים סיום יחסי עובד מעביד, כל מקרה לגופו. 3. אם אין אחוזי נכות והלקוח לא נמצא במצב של אובדן כושר עבודה, הוא יכול למשוך את הפנסיה בניכוי מס של 35%, שוב בהסכמה של המעסיק על חלק ממרכיבי החסכון הפנסיוני.
ראשית, ברוב קרנות הפנסיה קיים ביטוח אובדן כושר עבודה הנותן פתרון קצבתי, אני ממליץ לבחון זאת תחילה. באופן עקרוני לא ניתן למשוך כספים כיום מקרן פנסיה כל עוד אין סיום העסקה מהמעסיק הנוכחי.
יש לבחון את המקרה לגופו. ניתן למשוך פיצויים במידת טיב סיום העסקה. בנוסף במידה וגובה ההוצאות על רפואה גבוהות, יש לבחון הוצאת פטור ממס חלקי על משיכה.
אפשרי למשוך קרן פנסיה לפני הזמן אבל צריך לעמוד במספר תנאים. לבדיקת עמידה בתנאים מומלץ לפנות לסוכן הביטוח.
למרות שאפשר למשוך מהקופה, רצוי מאוד להימנע ממשיכה שכן הדבר פוגע בפנסיה העתידית ובזכויות ביטוח בהווה (נכות ושאירים). כל מקרה נבדק לגופו, יתכן מאוד כי יש לך הזכות לתבוע פנסיית נכות (קצבה חודשית) ובנוסף לקצבה המגיעה לך מהביטוח הלאומי ו/או קצבאות נוספות או פיצוי בסכומים חד פעמיים מפוליסות ביטוח הבריאות שבבעלותך.
כלל אצבע הוא תמיד לזכור כי משרד האוצר לא רוצה שנמשוך את כספי הפנסיה שלנו ולכן מסכים למשיכה של הכספים (התגמולים) בניכוי מס של 35%. אפשרות נוספת היא על ידי משיכת הפיצויים ותשלום מס לפי קביעת פקיד שומה במס הכנסה. אפשרות נוספת ופחות ידועה היא משיכה עם קבלת פטור עקב נכות העולה על 75% וזה תחת בקשה מיוחדת ופניה על ידי גורם מקצועי. מכיוון שמשיכה של כספים היא בלתי הפיכה מאוד מומלץ לברר עם מומחה מה ניתן לעשות בהתבסס על ראיית התיק הפנסיוני. מידע שחסר לי בשאלה שלך הוא האם את תחת אובדן כושר עבודה? אם כן גם לכך יש משמעויות וכמובן באיזה שיעור של אובדן כושר עבודה.
אפשר במידה ויש 75% נכות רפואית צמיתה, אגב גם אם לאחד ההורים, הילדים או הנכדים יש אז אפשר למשוך.
במקרים מיוחדים אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן, צריך לבדוק יותר לעומק על מנת לתת את התשובה הנכונה.
במקרים של נכות ניתן לתבוע את הקרן הפנסיה לפני הזמן, במידה ויש כיסוי פנסיית נכות. במידה ויש נכות מלאה ניתן לבצע משיכה ללא מס. בשאר המקרים מס 35% על התגמולים.
יש אפשרות לקבל פטור ממס גם במשיכה מוקדמת במקרים מסוימים. עם זאת - כדאי לבחון לעומק אפשרות לתבוע את קרן הפנסיה ולקבל ממנה קצבת נכות עד גובה 75% מהשכר המבוטח, לפני ביצוע משיכת כספים מהקופה.
ניתן לקבל גם קצבה של אובדן כושר עבודה דרך הקרן פנסיה, ממליצה לבדוק עם בעל רישיון
אפשר במקרים מסוימים שמוגדרים בחוק, את באובדן כושר עבודה? אם כן, ניתן לבדוק תביעה של הקרן
תשובה | מספר משיבים משוקלל | אחוז |
---|---|---|
אפשר, במקרים מיוחדים | 26.8 | 71.2 |
אפשר, בניכוי מס של 35% | 8.9 | 23.6 |
אי אפשר | 1.9 | 5.2 |
תשובה | מספר משיבים | אחוז |
---|---|---|
אפשר, במקרים מיוחדים | 23 | 71.9 |
אפשר, בניכוי מס של 35% | 7 | 21.9 |
אי אפשר | 2 | 6.2 |
המידע המוצג כאן על "האם אפשר למשוך קרן פנסיה לפני הזמן?" אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי, אלא למטרת העשרה בלבד. אתה לוקח אחריות מלאה על אופן שימושך במידע זה. עליך לפנות לאיש מקצוע כדי לקבל תשובה אישית. אין לעשות שימוש מסחרי בתוכן ללא אישור בכתב. שימוש ללא אישור יהווה עילה לתביעה.