מכירים את זה שהחשמלאי אומר שאי אפשר לתת בטלפון הצעת מחיר עבור עבודת החשמל שאתם רוצים? אז כן, טווח מחירי עבודות החשמל אכן רחב, ומושפע מלא מעט גורמים. ובכל זאת, כדי שתוכלו לדעת האם התיקון יעלה לכם חצי יום עבודה או שתצטרכו לשקול מחדש את החופשה הבאה - בדקנו עבורכם את טווחי המחירים של עבודות החשמל הנפוצות
ביקור חשמלאי ביום חול בשעות עבודה סטנדרטיות נע באזור 250-350 ש"ח. עבור ביקור בשעות לילה תוסיפו בחלק מהמקרים 30%-50%. עלות הביקור מושפעת בעיקר מהניסיון של החשמלאי - ככל שחשמלאי ותיק יותר, הוא מרגיש ביטחון לגבות יותר, ובצדק. לעומת זאת המחיר לביקור לא מושפע מסוג הרישיון של החשמלאי. מפתיע.
החלפת שקע חשמל חד פאזי היא עבודה פשוטה ומהירה מאוד כך שמחיר החלפת שקע חשמל נע בין 250-350 ₪. המחיר הממוצע קרוב יותר ל-300 ₪ וכולל את השקע עצמו. עבור החלפת שקע חשמל תלת פאזי תשלמו בממוצע בין 500-1,000 ₪, תלוי באורך המסלול שהחוטים צריכים לעבור בו. גם מחיר החלפת מפסק לדוד הוא באזור 250-350 ₪.
בממוצע, מחיר התקנת מאוורר תקרה ינוע על 300-450 ₪. המחיר כולל את ההתקנה בלבד, ולא את מאוורר התקרה עצמו (אותו הלקוח רוכש עצמאית בדרך כלל).
במקרה ויש תקרה מיוחדת (תקרת גבס או רביץ) עלות ההתקנה תתייקר בכ-150 ₪, מפני שיש צורך לקדוח יותר עמוק ולהגיע לשכבת הבטון.
סכום דומה תשלמו על התקנת אטמור, אם אין בה עבודות תשתית נדרשות.
התקנת גוף תאורה סטנדרטי תעלה כ-300-350 ₪. מחיר התקנת גוף תאורה שקוע הוא בין 400 ₪ ומעלה. המחיר מתייחס להתקנת גוף התאורה בלבד, ואינו כולל את גוף התאורה עצמו או עבודות הכנה. במידה ויש צורך בעבודות הכנה בדרך כלל תיפרדו מעוד כמה מאות שקלים, תלוי בעבודה הנדרשת.
חלק מהחשמלאים מספקים בעצמם את השעון וחלק לא, ולכן חשוב לברר אם המחיר שהחשמלאי מציע כולל את השעון עצמו או לא. במידה ואתם מספקים את השעון, החשמלאי יגבה מכם מחיר ביקור. כלומר, 350-300 ש"ח. אם החשמלאי מספק את השעון ומתקין התקנה פשוטה, מחיר ההתקנה יהיה 450-400 ש"ח. אם החשמלאי נאלץ להתקין את השעון בהתקנה יותר מורכבת שדורשת הוספה של נקודת חשמל או קונטקטור, מחיר ההתקנה יכול להגיע גם ל-650 ש"ח. זו תוצאה של תוספת זמן עבודה.
גם במקרה הזה, השאלה הראשונה היא מי רוכש את הטיימר. במידה ואתם בוחרים לרכוש אותו בעצמם, עלות התקנת טיימר לדוד תהיה עלות ביקור חשמלאי בלבד. במידה והחשמלאי רוכש עבורכם את הטיימר, תשלמו בממוצע בין 300-450 ש"ח, תלוי בעיקר בסוג הטיימר. במקרים כאלה, חשוב מאוד לברר עם החשמלאי מה סוג הטיימר שהוא רוכש עבורכם! טיימרים מתוצרת גרמנית שנחשבים לאיכותיים יותר והם יקרים יותר מטיימרים תוצרת סין. כשאתם מתלבטים איזה טיימר כדאי לקנות, זכרו שמעבר לשיפור ברמת החיים, הטיימר לדוד משפר משמעותית את צריכת החשמל ולכן בטווח הארוך הוא משתלם, כך ששווה להשקיע בטיימר איכותי.
עבור תיקון קצר חשמלי תשלמו בין 250-500 ש"ח. המחיר כולל את איתור ותיקון הקצר, ונקבע בעיקר לפי התיקון הנדרש. ברוב המקרים מדובר במכשיר שמקצר ולכן הפתרון יהיה ניתוק המכשיר. במקרים כאלה, אין סיבה שתשלמו לחשמלאי מעבר לעלות ביקור.
החלפת לוח חשמל היא עסק לא זול אף פעם, ולכן אם אתם זקוקים להחלפת לוח חשמל- תכינו את המזומנים, וגם את עצמכם . מחיר החלפת לוח חשמל מושפע בעיקר מגודל הלוח ומסוג המפסק (חד או תלת פאזי).
מחיר החלפת לוח חשמל חד פאזי יעלה בממוצע בין 1,200-1,600 ₪. עבור החלפת לוח חשמל תלת פאזי תשלמו 2,000-3,000 ₪. נשמע יקר? זה לא הכל. בפועל, המחיר הממוצע של החלפת לוח חשמל יקר בהרבה מהטווחים האלו. הסיבה היא שכמעט אף פעם החלפת לוח חשמל לא מסתכמת בהחלפה בלבד, אלא כוללת גם עבודות נוספות כמו עבודות הכנת תשתית, החלפה או תיקון הארקה.
ועכשיו לחדשות הקצת יותר מעודדות - המחיר כולל את כל החלקים. מבולבלים? כדי לעשות קצת סדר, רכזנו עבורכם הצעות מחיר להחלפת לוח חשמל.
אם תרצו לעבור מלוח חשמל חד פאזי לתלת פאזי תאלצו להיפרד מ- 2,000-4,000 ₪ בממוצע, מפני שהמעבר דורש גם עבודות הכנה משמעותיות. ההמלצה שלנו – אל תמהרו לעבור לתלת פאזי. המעבר עצמו יקר מאוד, וברוב המקרים אין באמת צורך בכך.
ממסר הפחת הוא רכיב חשמלי שנמצא בלוח החשמל ותפקידו להגן עלינו מפני התחשמלות. כשממסר הפחת מזהה שכמות החשמל שיצאה אינה זהה לכמות החשמל שחזרה הוא למעשה מנתק את החשמל בבית ובכך מגן על דיירי הבית.
מחיר החלפת ממסר פחת מתחיל ב-450 ₪. המחירים כוללים את עלות ממסר הפחת עצמו, כאשר ההבדל במחיר נובע בעיקר מסוג ממסר הפחת ( חד פאזי או תלת פאזי, ואם קראתם גם את הפסקאות הקודמות אתם כבר בטח יודעים שתלת פאזי מייקר את כל העסק) ומהיצרן (ממסר פחת תוצרת גרמניה יקר יותר אך גם בדרך כלל איכותי יותר ממסר פחת תוצרת סין).
אמנם התכנסנו כאן כדי לדבר על מחירים, אבל אי אפשר שלא לומר כמה מילים על חשיבות ההארקה. הארקה בפשטות היא אמצעי הגנה מפני התחשמלות. בפועל, ההארקה היא מערכת שלמה של כבלים שעוברים בכל נקודת החשמל בבית ומהווים עבור החשמל "נתיב בריחה" כך שבמקרה של זליגת חשמל החשמל יגיע לרצפה (לשם הוא תמיד שואף להגיע) דרך הכבל ולא דרך הגוף שלנו. בקצרה - ההארקה היא לא פחות ממצילת חיים.
על בדיקת הארקה בבית תשלמו בממוצע 300-400 ₪. העלות היא עבור בדיקה בלבד ואינה כוללת תיקונים במידה ויש צורך. מה הבדיקה כן כוללת? בדיקת תקינות ההארקה בלוח החשמל, ובנקודות החשמל העיקריות בבית בדגש על נקודות החשמל של המזגן והדוד. אם אתם כבר משלמים על בדיקת הארקה, וודאו שהחשמלאי שאתם מזמינים יגיע עם מכשיר LOOP TESTER או עם מכשיר MEGER. לא כל חשמלאי מחזיק אותם, אך אם אתם רוצים בדיקת הארקה אמינה (ואתם רוצים) – אל תתפשרו על זה.
כדי שלא יהיה קצר ביחסים בינכם ובין החשמלאי, רכזנו עבורכם רשימה של חשמלאים מומלצים. איך אנחנו יודעים שהם מומלצים? לאחר כל עבודת חשמל נציגה ממידרג מתקשרת אל הלקוח ומבקשת ממנו לתת חוות דעת ולדרג את העבודה לפי פרמטרים שונים, כך שהציונים באתר מעודכנים תמיד.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.