ניסיתם להחליף נורה והתאורה לא נדלקה? כנראה שהחלפת מתג תאורה תפתור את הבעיה. כאן תוכלו לקרוא כל מה שצריך לדעת על החלפת מתג תאורה - איך נראה התהליך, איך לוודא שכל המתגים בבית ישארו זהים, והכי חשוב - כמה זה עולה (כ-350 ש"ח בממוצע). אל דאגה, תמיד יש אור בקצה של כל מסדרון חשוך…
אם החלפתם נורה והתאורה לא נדלקה, עשיתם את שלכם. מכאן, רק חשמלאי מוסמך יכול לקבוע איפה הבעיה - בחוטים בקיר, בארון חשמל, ברכיבים של גוף התאורה, או במתג. באופן כללי, רוב הסיכויים שהבעיה במתג.
בכל זאת, אנחנו נוגעים במתג ולוחצים עליו כל הזמן ומקצרים את חייו בכל פעם שאנחנו מדליקים ומכבים אותו במכה. בגלל זה חשוב להיות עדינים איתו, כי המתג מתבלה לאורך השנים - הברגים שלו משתחררים והפלסטיק מתעוות. בסופו של דבר, הוא מתקלקל כאשר המגעים שלו הופכים רופפים, כשהוא נשבר, כשקפיצים שלו מתבלים או כשהוא מתחמם, נשרף ומקצר. גם הזמן עושה את שלו, והגיוני להחליף מתג תאורה אחרי למעלה מ-10 שנים.
הרבה אנשים מנסים להחליף את המתג בעצמם או נעזרים 'במביני עניין' כדי להחליף מתג. חשמל זה דבר מסובך, והתקנה עצמאית גוררת טעויות ופגיעה יותר קשה בתשתית החשמלית (לדוגמה, חיבור לא נכון יכול לגרום להתחממות ושריפה של החוטים בקיר). בדיוק בגלל זה, כדאי וחובה על פי חוק להזמין מלכתחילה חשמלאי מוסמך.
לפני שהחשמלאי יתחיל לתקן, הוא צריך לאתר את התקלה שהפסיקה את זרם החשמל. הוא יאתר את התקלה לפי השלבים הבאים:
פירוק המתג - בשלב הראשון, החשמלאי יפרק את מתג התאורה ויבדוק - האם המתג פגוע, סדוק, מאובק, שרוף, מעוות, עבר התחממות או בעל מגעים רופפים. אם כן, סביר שהחלפת המתג תפתור את הבעיה.
בדיקת מתח - אם המתג נראה תקין, החשמלאי ישתמש במד-מתח כדי לבדוק אם יש חשמל בכניסה וביציאה מהמתג. אם יש חשמל ביציאה, הבעיה לא נמצאת במתג עצמו, ולא צריך להחליף אותו. במקרה כזה, התקלה נמצאת במקום אחר. החשמלאי יבדוק את מצב הזרימה גם בקופסת החיבורים, בגוף התאורה ובמיקומים נוספים.
אבחון תקלה במתג התאורה - אם יש חשמל בכניסה למתג אבל אין חשמל ביציאה ממנו, התקלה נמצאת במתג עצמו וצריך להחליף אותו. בשלב הזה, החשמלאי יחבר מתג חדש לחוטים ויבדוק שהכל מתפקד.
אחרי כל מה שאמרנו עד עכשיו, יש עוד כמה דברים שכדאי לדעת על החלפת מתג תאורה:
דגם המתג - לפני שהחשמלאי מגיע, צלמו לו את המתגים בבית שלכם. כך החשמלאי יוכל לספק לכם את הדגם שכבר קיים לכם בבית (שלא תהיה לכם תצוגת אופנה של מתגים בבית…)
סוג הנורות - אורך החיים של הנורות שלכם ומצב החשמל מושפעים מסוג הנורות שאתם מחברים. חשוב שתבחרו את הנורה הנכונה, ולכן צילמנו על זה סרטון:
אחריות - רוב החשמלאים מתחייבים לאחריות ותיקון של המתג אם הוא התקלקל זמן קצר אחרי התיקון (ואפילו שנה אחרי). אבל, שימו לב שהם לא אחראים לכל מה שקשור לאיכות המוצר של היצרן, כמו תקלות בגוף התאורה עצמו או במתג עצמו.
כמות המתגים - אם יש לכם בקיר קופסאות של 2 מתגים ויותר, אין צורך בבלאגן ובפירוק כל הקופסה. החשמלאי יפרק רק את המתג הבעייתי, ושאר המתגים יכולים להישאר לישון במיטה שלהם בלי שנפריע להם.
כל עוד הבעיה היא רק במתג עצמו, מחיר החלפת מתג תאורה יהיה זהה למחיר ביקור של חשמלאי: 300- 350 ש"ח. על כל מתג נוסף שהחשמלאי יצטרך להתקין, הוא יגבה מכם גם את מחיר המתג: 10-20 ש"ח. אבל, חשוב לדעת שבחלק מהבתים יש מתגים חכמים או מעוצבים. אלו מתגים יקרים, ולכן תאלצו לשלם לחשמלאי את מחירם, שעלול להגיע לעשרות ומאות שקלים (לוב אי אפשר לתקן אותם, אלא רק להחליף).
כל תקלה נוספת שנמצאת בתשתית החשמלית ולא במתג, תגזול מהחשמלאי יותר זמן עבודה ולכן תעלה יותר. שעת עבודה של חשמלאי היא לרוב 250-350 ש"ח, אבל תיקונים שדורשים מהחשמלאי מאמץ מיוחד (כמו עבודה בגובה) או מיומנות מורכבת, יעלו את המחיר בעשרות ומאות שקלים.
תאורה שלא נדלקת זה דבר מתסכל, אבל יש תקווה. הכנו לכם רשימה של חשמלאים מומלצים להחלפת מתג תאורה, שידעו לתקן כל תקלה בצורה יסודית, ולהאיר לכם את היום. כל החשמלאים ברשימה מדורגים על ידי עשרות לקוחות קודמים.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.