פס צבירה הוא פתרון תאורה מצוין: הוא מאפשר להתקין עליו סוגים שונים של ספוטים, ולשחק עם המיקומים שלהם לפי האזורים שתרצו להאיר. התקנת פס צבירה יכולה לחסוך לכם גם כסף, בלאגן וזמן, בגלל שבמקום להתקין מספר גופי תאורה, תוכלו להחליף את הגופים שעל הפס בקלות. בנוסף, אם תתקינו פס צבירה בחיבור תלת פאזי, תוכלו אפילו לשלוט על איזה ספוטים יוארו ואיזה ישארו כבויים. מקווים שצברתם קצת כוח, מתחילים
לפני הכל, בואו נצבור קצת ידע על הנושא שאנחנו מדברים עליו. פס צבירה הוא מסילת אלומיניום שמותקנת על התקרה עם מתח לכל אורכה, המאפשרת חיבור גופי תאורה בנקודות שונות. המבנה הזה מאפשר גמישות רבה במיקום ובסוג של גופי התאורה: תמיד תוכלו להוסיף גופים חדשים, להוריד גופים קיימים או סתם לשחק עם המיקום של הספוטים.
פס צבירה גם מצוין לשימוש מסחרי, בגלל שהמבנה שלו תומך בתאורת הדגשה, כלומר, תאורה שמטילה אור על חפצים מסוימים כגון אביזרים בחלון ראווה, תמונות בגלריה ועוד.
בחלוקה גסה, יש שני סוגים של פסי צבירה: פס צבירה תלת פאזי וחד פאזי (מיותר לציין שהתקנת פס צבירה תלת פאזי יכולה להתבצע רק בבית שקיים בו חיבור תלת פאזי). ההבדל בין השניים הוא שבפס תאורה תלת פאזי תוכלו להדליק ספוטים מסויימים ולהשאיר אחרים כבויים, בעוד בפס תאורה חד פאזי זה הכל או כלום – הדלקה של הפס שווה להדלקת כל גופי התאורה שמותקנים עליו.
התקנת פס צבירה היא עבודה שמתאימה לחשמלאי בלבד, וממש לא כדאי לנסות לבצע אותה לבד. אפשר לחלק את התהליך של התקנת פס צבירה לארבעה שלבים:
תכנון ועיצוב: איפה תרצו למקום את פס הצבירה? האם תרצו שהפס עצמו יהיה שחור או לבן? האם תרצו להתקין פס צבירה אחד ישר או שתרצו ליצור צורות (כגון צורה של ח, ר או T)? איזה אזורים תרצו להאיר? איזה סוג של אור תרצו? כדאי לחשוב ולמצוא תשובות לכל השאלות האלה לפני שניגשים להתקנת פס צבירה.
התקנת הפס: המורכבות של התקנת פס צבירה תלויה בגישה שיש לחשמלאי לתקרה, באורך הפס עצמו ובשאלה האם תרצו ליצור צורות. במסגרת עבודות החשמל יחבר החשמלאי את פס הצבירה לנקודת החשמל במיקום שבחרתם, כשהדבר היחיד שעלול ליצור סיבוכים של ממש בהתקנת פס צבירה הוא הצורך ליצור נקודת חשמל חדשה. זוהי כבר עבודת חשמל בפני עצמה, שגם המורכבות וגם העלות שלה תלויה בפרטים רבים כגון מרחק מלוח חשמל, האם צריך לחצוב בקיר, ליצור תעלות ועוד.
חיבור פס: ברגע שמסיימים עם עבודות החשמל, עדיין צריך להבריג את פס הצבירה לתקרה. במסגרת התהליך החשמלאי יבדוק שהפס ישר ולא נוטה לשום צד, שהברגים מתאימים ושהחיבור חזק ובטוח, על מנת למנוע תזוזה של הפס לאורך השנים.
חיבור גופי תאורה: אחרי שהפס מחובר לתקרה ועובר בו מתח, החשמלאי יגש להתקנת גופי התאורה. לאחר חיבור גופי התאורה, החשמלאי יתחיל לשחק עם המיקום, הבהירות והכיוון שלהם בשביל לראות איך הוא משפיע על החלל. יכול להיות שתבחרו לקבץ כמה גופים ביחד על מנת להתמקד באיזור או חפץ ספציפי, או לרווח אותם כך שיצרו תאורה אחידה יותר ברחבי החלל.
יש טווח מחירים די רחב להתקנת פס צבירה, אבל אלו גבולות הגזרה:
מחיר פס צבירה והתקנה (לא כולל ספוטים): 150-400 ש"ח למטר לא כולל מע"מ.
מחיר יצירת צורות בפס צבירה: 150-250 ש"ח לזווית לא כולל מע"מ.
יש מספר פרמטרים שמשפיעים על מחיר התקנת פס צבירה:
אורך וצורה: ככל שפס הצבירה ארוך יותר כך הוא יעלה יותר, גם מבחינת כמות החומר וגם מבחינת זמן העבודה. גם יצירת זוויות מייקרות את העבודה, מכיוון שעבודת החשמלאי תהיה מורכבת יותר מהתקנת פס ישר.
חד פאזי או תלת פאזי: גם עלות העבודה עצמה של התקנת פס צבירה וגם מחיר הפס עצמו מושפעים ממספר הפאזות שתרצו לחבר. כמו שבטח ניחשתם, תלת פאזי יעלה קצת יותר.
שימו לב: אם אתם גם צריכים להקים נקודת חשמל חדשה, העבודה תתייקר באופן משמעותי. אנחנו ממליצים לקרוא עוד קצת על התקנת נקודת חשמל כאן.
אם עיניים הן החלון לנשמה, אז תאורה היא העיניים של חדר. הארה נכונה של החלל יכולה לעשות פלאים, ובדיוק בשביל זה יש לנו רשימה של חשמלאים מומלצים להתקנת פס צבירה, מדורגים על ידי לקוחות קודמים, שיעזרו לכם להכניס קצת אור הביתה.
פס צבירה הוא בעצם מתקן אלומיניום ארוך שלכל אורכו רץ מתח חשמלי, מה שמאפשר להתקין עליו מספר גופי תאורה בקלות. אחד היתרונות של פס צבירה הוא היכולת "לשחק" בקלות עם המיקום של גופי התאורה שעליו.
טווח המחירים להתקנת פס צבירה הוא 150-400 ש"ח למטר. המחיר מושפע ממספר פרמטרים כגון אורך הפס, הסוג שלו ומורכבות ההתקנה.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.