להתקין מפסק חכם לדוד נשמע כמו עניין מסובך ו'חכם', אבל זו בעצם עבודה פשוטה שלוקחת כמה דקות בודדות. בואו לקרוא כאן כל מה שצריך לדעת על התקנת מפסק חכם לדוד: מי יכול להתקין, איך נראית ההתקנה, וכמה זה עולה (350-250 ש"ח בממוצע). תכינו את ה-wifi שלכם, כי אתם תצטרכו אותו.
מפסק חכם לדוד מורכב ממסך טאץ' המאפשר להדליק ולכבות את הדוד מרחוק באמצעות טכנולוגיית wifi. כלומר, אפשר להדליק את הדוד בצורה ידנית על ידי לחיצה על המסך, או בצורה אלחוטית דרך אפליקציה ייעודית. ניתן אפילו להגדיר דרכה שעות וימים בהם הדוד יפעל באופן קבוע.
שימו לב - המפסק מתאים גם לדוד חשמל וגם לדוד שמש.
בואו נחשוב על המפסקים הנפוצים: ברוב הבתים יש מתג רגיל או טיימר לדוד. במתג אפשר לשלוט רק מהבית, והדוד נכבה ונדלק רק כאשר לוחצים על המתג. כלומר אפשר בקלות לשכוח להדליק אותו (ולחכות עד שהדוד יתחמם בליל חורף קר) ויותר גרוע - לשכוח אותו דולק (ההורה הפנימי שבנו יכעס מאוד). לטיימר לדוד, הידוע גם כשעון שבת לדוד, יש בעיות דומות. אפשר לכוון אותו לפעולה בשעות מסוימות, אבל לא תמיד חוזרים הביתה באותו הזמן.
מפסק חכם לדוד פותר את כל הבעיות האלו בלחיצת כפתור. חוץ מזה הוא חסכוני יותר בחשמל, כי הוא מפעיל את הדוד רק כשאנחנו באמת צריכים אותו.
אבל לא הכל ורוד. אם יש לכם בעיות חוזרות בתפקוד של ה-wifi, כדאי לכם לוותר. לצד זה, המפסק החכם הוא מסך טאץ' והוא עמיד פחות ממפסק מכאני פשוט. כך שאם הוא מתקלקל - אין דוד. קחו בחשבון שגם ההחלפה שלו תהיה יקרה יותר.
לפני שאתם קונים מפסק חכם לדוד, התייעצו עם חשמלאי ושילחו לו תמונה של המפסק 'הטיפש' או הטיימר שכבר יש לכם בבית. החשמלאי ינסה להדריך אתכם איזה מפסק חכם לקנות, כך שהוא יתאים לגודל ולצורה של קופסת ההתקנה הפנימית שבקיר. אם לא תעשו את זה, יתכן שהמפסק לא יתאים, והחשמלאי יבצע שינויים בתשתית כדי להתאים אותו. כלומר, יותר זמן = יותר כסף
באופן כללי, עדיף לקנות את המפסק בחנויות חשמל בארץ, כי אז תקבלו אחריות על המכשיר ותמיכה בעברית באפליקציה (אלא אם כן אתם יודעים לדבר סינית שוטפת…). יש מעל ל-5 חברות שמציעות מפסקים חכמים בארץ, ורובן מציעות מפסק חכם לדוד במחיר של 300-150 ש"ח בממוצע. החשמלאים שמדורגים במידרג המליצו בעיקר על התקנת מפסק חכם לדוד של חברת Switcher או Chromagen.
התקנת מפסק חכם לדוד היא פשוטה מאוד, אך עדיין רק חשמלאי רשאי לבצע אותה לפי השלבים הבאים:
החשמלאי ינתק את אספקת החשמל ויפרק את המפסק או הטיימר הקיים בדוד. במידת הצורך, החשמלאי יבצע שינויים כמו יצירת תעלה או חציבה (זה קורה אם המפסק לא מתאים לקופסת ההתקנה הקיימת בקיר. לרוב, אפשר להימנע מהמצב הזה אם מתייעצים עם חשמלאי לפני הקנייה).
החשמלאי יזהה את החוטים בקיר ויחבר את המפסק לפי הסדר הנכון. הרבה אנשים מנסים לבצע את השלב הזה לבד, אבל הם עשויים לטעות ולגרום לסכנה ולנזק משמעותי בתשתית.
החשמלאי יהדק את המפסק לקיר בעזרת ברגים, יחבר את המסך ויחזיר את אספקת החשמל.
בשלב האחרון, תצטרכו לחבר את המפסק דרך רשת ה-wifi הביתית לאפליקציה בטלפון שלכם
אחריות - שימו לב שהחשמלאי נותן אחריות של מספר חודשים על תקלות שמקורן בהתקנה, ולא על תקלות במפסק עצמו. לכן חשוב לבחור מפסק איכותי עם אפליקציה מתפקדת.
בדרך כלל מחיר התקנת מפסק חכם לדוד שווה למחיר ביקור של חשמלאי, ונע בין 350-250 ש"ח (לא כולל מע"מ). המחיר יכול לעלות אם החשמלאי צריך לבצע שינויים משמעותיים בתשתית החשמלית (כמו חציבה או תעלה), אבל בכל מקרה יהיה פחות מ- 500 ש"ח.
כמו שביררתם את האיכות של המפסק החכם לדוד, חשוב שתבררו גם על החשמלאי. צירפנו לכם רשימה של חשמלאים מומלצים להתקנת מפסק חכם לדוד. כל החשמלאים מדורגים על ידי עשרות לקוחות קודמים, כדי שתוכלו לבחור את החשמלאי הטוב ביותר עבורכם. גם הוא, כמו הדוד שלכם, במרחק של קליק אחד.
בממוצע, המחיר של מפסק חכם לדוד הוא 150-300 ש"ח.
רק חשמלאי יכול להתקין מפסק חכם לדוד, והוא עושה את זה בסדר הבא:
1. החשמלאי ינתק את אספקת החשמל ויפרק את המפסק או הטיימר הקיים בדוד.
2. החשמלאי יזהה את החוטים בקיר ויחבר את המפסק לפי הסדר הנכון.
3. החשמלאי יהדק את המפסק לקיר בעזרת ברגים, יחבר את המסך ויחזיר את אספקת החשמל.
4. בשלב האחרון, תצטרכו לחבר את המפסק דרך רשת ה-wifi הביתית לאפליקציה בטלפון שלכם.
אין לעשות שימוש בתוכן ללא אישור בכתב (ניתן לקבל אישור בתנאים מסויימים). שימוש בתכנים ללא אישור מהווה הפרת חוק זכויות יוצרים ויהווה עילה לתביעה.